Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

ovce ovcam (Neznan 15.5.2022 7:57)

Janšisti in njihovi izdajalci so še enkrat dokazali kako zlorabljajo oblast in kako jim je mar za narod zato vse naredijo za svoje vernike.

Ena zadnjih potez odhajajoče vlade je uredba, s katero bo država Katoliški cerkvi vsako leto zagotovila dodatne milijone evrov davkoplačevalskega denarja.

verskim delavcem (krščanski cerkvi!) je trajno zvišala državno kritje socialnih prispevkov (pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje). Tako bodo večini verskih delavcev po novem krili prispevke za 100 namesto 48 odstotkov povprečne slovenske plače.

Banda, cerkev, ki je neobdavčena, sedaj država daje še plačo župnikom.

Obdavčiti cerkev innarediti cerveni davek, pa naj si verniki sami plačujejo župnike. Če si morajo otroci plačevati trenerje v športu, naj si še ovce plačujejo svoje pastirje.

Smrt janšizmu - svobodo narodu!ex sulc mare    (15.5.2022 8:05)
Pričakujem, da bo tudi to uredbo nova vlada spremenila. Recimo tako, na stanje, ki je bilo v veljavi ob odstopu M Š.
janoš    (15.5.2022 8:05)
Ja bogatim je treba še več dati-.zarado tega ne bodo šli v nebesa,kot si mislijo,ampak malo nižje!
Velen Kovač    (15.5.2022 9:11)
Župniki niso le verski delavci. Med drugim so tudi kulturni, socialni, humanitarni,.. delavci. Za versko delo naj jih plača Bog in njegovo ljudstvo, za vse ostalo pa država in oni državi po sistemu Bogu kar je božjega in cesarju kar je cesarjevega. Vprašanje je samo kaj je ceneje za nas,.. ali željeni sistem. Ker država te iste prispevke plačuje nekomu ki nariše nekaj kar ne razumem in mi ni lepo. Plačuje te iste prispevke nekomu ki je nekaj napisal, kar jaz preberem in niti ne razumem,... Pa še marsikomu plačuje te iste prispevke, zraven pa še kaj drugega primakne,...Bi bilo potrebno dati iste mere,...
partija    (15.5.2022 9:19)
Janševci skoz razlagajo kaj vse nam je ta vlada dala. Jaz pa kar iščem in iščem kaj mi je dala. Čeprav sem bil dve leti delavec od doma, učitelj od doma, zdravnik od doma,...jaz osebno sem dobil edino brezplačno vodo s solzicem.
Old Punca    (15.5.2022 11:18)
Očitno tudi kasneje plačane molitve niso pomagale JJ.

SLovenija je sekularna država, Cerkev je ločena od države. Torej se mora sama financirati. Vse Cerkve, da se razume.

Niso davčni zavezanci, kar je dovolj prispevka države.
Verniki pa se imajo možnost opredeliti za plačilo davka.

Sicer pa je potrebno vse storitve plačati.

Niso nas prvi priznali!
Velen Kovač    (15.5.2022 12:31)
@Old Punca - glede na tvoj nik si stara - morda ti veš,.. kako je to blo da so včasih pa šolo imeli v župniščih? Revšna v državi taka da še šol nismo meli,... al kako? Tolk o ločitvi države od cerkve in obratno... Verjetno je potrebno vernikom tudi razločit kako lahko šizofreno živijo ločeno kot državljani in verniki.
Old Punca    (15.5.2022 13:16)
Velen Kovač - moj vzdevek je iz zgodbe Odprava zelenega zmaja, ime vozila.

Z vsem spoštovanjem do vseh verujočih, vseh ver, da se razumemo, ločitev države in Cerkve, ne pomeni, da verniki niso državljani. Pomeni, da se Cerkev ne sme vmešavati v državne zadeve, in država ne podpira NOBENE cerkve.

Glede kulture pa: prvo slovensko knjigo smo dobili pod protestanti in ne kot "kulturno" podporo Rimsko katoliške cerkve ( RKC ). Ti so sežigali slovenske knjige na grmadah, če se spomniš.

Pomembno je, da smo revna država, ki podpiramo bogato RKC. Iz proračuna, kjer je premalo denarja za vse socialne potrebe.

Sicer pa država cerkve vzdržuje in osvetljuje iz proračuna. Tega ni malo.
Orhideja55    (15.5.2022 14:51)
Ovca ovcam popolnoma pravilno si se poimenoval, ti pa jasno povem, da rajši namenim denar za cerkev, kot pa polpismenim jenulom in njemu podobnim umetnikom, ki plešejo v plenicah in se imajo za umetnike.
Pa še to ti povem, vsak normalen sovenec ali slovenka bo kmalu ugotovila kaj pomeni golobizen, ti ovca boš pa še naprej bezlala.
Obraz-    (15.5.2022 15:32)
Poglejte kako te cerkvene "nevladne organizacije" kradejo državo. Kakšne Metelkove ali inštituta 8. Marec ni niti blizu nikjer;

https://erar.si/etc/nevladne/#transakcije

Ho da fak je "Zavod Sv. Stanislava", ki je od države dobil reci in piši 77 MILIJONOV EVROV?!! Potem neka "Waldorfska šola" - 63 MILIJONOV EVROV!!! "Zavod Antona Martina Slomška" - 43.5 MILIJONA EVROV!!! "Zavod Sv. Frančiška Saleškega" - 26.5 MILIJONA EVROV!!! .... skratka, vsaka druga nevladna organizacija med največjimi prejemniki je cerkvena medtem, ko je npr. "Zveza Sožitje", ki pomaga duševno in telesno prizadetim otrokom daleč za njimi. O kakšnem inštitutu 8. marec pa ne duha ne sluha.

MRŠ, BARABE CERKVENE, POKVARJENE!!!
Velen Kovač    (15.5.2022 18:19)
Obraz- razumem da ne veš kaj je "Waldorfska šola" - 63 MILIJONOV EVROV!!! "Zavod Antona Martina Slomška",.. itd,... Na internetu boš našel podatke o tem in ko si boš prebral se boš verjetno lahko nehal zgražat zakaj država plačuje inštitucijam, ki izvajajo javne programe. Kot rečeno - če je nekdo pop še ni nujno da dela samo verske stvari. Komentarji/zmerljivke ki jih pa nenehno uporabljaš pa odsevajo tvoj intelekt,... Dej se mal v roke prim,...Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]