Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

lnp - nanodelci v cepivih (Obraz- 25.1.2022 22:27)

"Cepiva na osnovi lipidnih nanodelcev (LNP), ki vsebujejo mRNA, so obetavna nova platforma, ki jo uporabljata dve vodilni cepivi proti COVID-19. Klinična preskušanja in tekoča cepljenja imajo različne stopnje zaščite in stranskih učinkov. Vendar pa gonilniki prijavljenih neželenih učinkov ostajajo slabo opredeljeni. Tukaj predstavljamo dokaze, da so Acuitasovi LNP, uporabljeni v predkliničnih študijah mRNA cepiva, modificiranega z nukleozidi pri miših povzročila veliko vnetljivost. Intradermalno in intramuskularno injiciranje teh LNP je povzročilo hitre in močne vnetne odzive, za katere je značilna masivna infiltracija nevtrofilcev, aktivacija različnih vnetnih poti in proizvodnja različnih vnetnih citokinov in kemokinov. Isti odmerek LNP, dostavljen intranazalno, je povzročil podobne vnetne odzive v pljučih in povzročil visoko stopnjo umrljivosti z nerešljivim mehanizmom. Tako lahko moč platform mRNA-LNP pri podpiranju indukcije prilagodljivih imunskih odzivov in opaženi stranski učinki izvirajo iz zelo vnetne narave LNP."

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2589004221014504Obraz-    (25.1.2022 22:33)
Poizkuse na miših delajo potem, ko so že precepili polovico sveta. Na miših se torej cepivo ni ravno najbolje obneslo. Morda bodo pa poizkusi na ljudeh dali boljše rezultate ... upanje umre zadnje, če prej ne umre od cepiva.
BuddhaMonk    (25.1.2022 22:46)
"uporabljeni v predkliničnih študijah mRNA cepiva"
BaroN    (25.1.2022 22:52)
To bi naj pomenilo, da so cepiva mRNA slaba za ljudi?

Ker v bistvu je Obraz prilepil dokaz, za kako dobro stvar gre in ki pojasnjuje, zakaj so cepiva mRNA tako učinkovita.

LNP morajo biti čim bolj vnetni, ne da bi seveda povzročili nepotrebne stranske učinke, ker se tako doseže visoko raven imunskega odziva in sproži visoko raven proizvodnje protiteles.
Obraz-    (26.1.2022 2:32)
Ja ... pri 20-letni Katji je cepivo "doseglo tako visoko raven imunskega odziva", da je umrla. Bravo.
hapy-fun    (26.1.2022 3:09)
stranski učinek bo da se bo zemlja očistila viška ljudi
pilek    (26.1.2022 7:39)
@BuddhaMonk a sedaj ko nam vbrizgavajo "cepiva" da niso v predkliničnih preizkusih. Vsa cepiva za COVID so v fazi testiranja... nič od teh brozg nima še statusa odobrenega cepiva, vse ima izredno dovoljenje za uporabo zaradi "pandemioloških" pogojev (trenutno malo močnejši prehlad)...
BaroN    (26.1.2022 7:54)
Obraz, odprl si temo o mRNa cepivih.

Če recimo tebe in tebi podobnih ne bi bilo, bi se Katja cepila z mRNA cepivom že mesece prej, in sploh ne bi bilo problema.
BaroN    (26.1.2022 8:19)
pilek, ne uporablja se nobeno cepivo, kjer bi testiranje varnosti še potekalo.

Z vsemi izredno odobrenimi cepivi, ki so v uporabi, so zaključili študije, s katerimi so njihovo varnost potrdili.

To, kar še vedno poteka, se imenuje farmakovigilanca, ki spada v farmaciji pod redno prakso.

Zbiranje podatkov o neželenih učinkih, so podjetja dolžna zbirati, jih ovrednotiti in pošiljati redna poročila oblastem.
Če se pojavijo hujše posledice, jih to obvezuje k sprejetju drastičnih ukrepov (odpoklic uporabe itd.)

Ali bi bilo bolje, da tega ne bi bilo potrebno spremljati?
Bubaleze    (26.1.2022 9:35)
Naj se cepi kdor se hoce. Cene nepremicnin so ze previsoke in co2 nevtralni se nismo. Baron, ze imas 4 dozo? To mi delaj miska! O stranskih ucinkih bodo brali tvoji pravnuki, ko bo FDA sprostil dokumentacijo o Pfizerju.
ALABAY    (26.1.2022 10:12)
nevem zakaj-ampak verjamem BaroN-u,mislim,da je ali zelo dobro informiran(podkovan) ali pa je iz podobne (zdravstvene ) stroke,ali pa se celo motim
Obraz-    (26.1.2022 10:50)
BaroN, spisek mrtvih od mRNa cepiv je enako dolg - nobene razlike.
NovakovJanez    (26.1.2022 11:20)
BaroN, že več kot en mesec poskušam pridobiti končno (in vmesna) poročilo o kliničnem preiskušanju cepiva Moderna, kjer so opredelili 95% učinkovitost in kar je bila podlaga za začetek cepljenja. Skladno s protokolom so se zavezali, da bodo spremljali cca 30.000 prostovoljcev še eno leto. To so javno objavili, hkrati z analizami po 3 mesecih od začetka testiranja.

Mogoče poskusi še kdo drug. Odgovora na 6 poslanih sporočil še nisem prejel, kar je za tako trasnparentno in zadnje leto vseprisotno farmacevtsko družbo po moje nesprejemljivo.

Primer sporočila: [email protected]
Based on your published clinical trial and report on mRNA vaccine on 4th quarter of 2020, I would like to review a final and other interim reports for SARS-CoV-2 Vaccine as per mRNA-1273-P301 protocol.
Obraz-    (26.1.2022 11:24)
BaroN, tole zgoraj ni "tema", temveč prevod besedila ugledne znanstvene taziskave, podkrepljene z dejstvi (glej link). Koliko raziskav sta naredila ti in B-e-e-e-e-eovićeva? NIČ! ZERO! NADA! In vidva bosta tujim znansvenikom solila pamet, amaterja?!? Zato pa je v praksi točno tako, kot smo že zdavnaj zapisali nekateri, ki smo CITIRALI IZJAVE UGLEDNIH ZNANSTVENIKOV. Če bi ti in Beovićeva počela enako, bi vedela, da so v Belgiji (in še marsikje drugje) po prvi smrti Slovenke v Bruslju PREPOVEDALI cepljenje z vektorskimi cepivi. Ampak ne - morala je umreti še druga Slovenka, da so to storili tudi pri nas.

A še vedno trdiš, da cepiva ščitijo pred okužbo, lol? In kdo umira ter zboleva v popolnoma precepljenem Izraelu in na Portugalskem (po 50 mrtvih vsak dan), državah, ki sta trenutno na 12. in 13. mestu po številu novih okužb na svetu? Zakaj Italija priznava, da je vsaj 15.000 ljudi imelo hude posledice ali celo trajno invalidnost zaradi cepiva? Smrti niso niti vštete v tej številki. A v Sloveniji pa ni nobenega, čeprav smo ena najbolj okuženih držav (9. na svetu, za Arubo, Sejšeli, San Marinom in ostalimi državicami, kjer že en sam pomeni velik odstotek okuženih).

In kako dolgo bo trajalo testno obdobje za novo Pfizerjevo cepivo proti Omikronu, ki se je pojavil lani decembra, letos marca bo pa že v uporabi to novo cepivo? Tri, ali štiri mesece? Dej no mir.

Miši crkujejo, ljudje pa ne .... ja, pa ja.
Obraz-    (26.1.2022 11:26)
"Če se pojavijo hujše posledice, jih to obvezuje k sprejetju drastičnih ukrepov (odpoklic uporabe itd.) "

In zakaj jih ne odpokličejo? Na kaj se čaka? Da bo umrlo še več miši, al na muda labudova?
neznanxx    (26.1.2022 12:27)
Itak je farmomafija povezana med sabo..kaj pa je problem prtisnat en štempl na papir,pa je kao cepivo odobreno.A moralo bi po pravem pretečt nekaj let do odobritve.Kdor pa to ne sprevidi...še v svoje avte ne nalivate vsakega olja...vsaj tako slišim.
BuddhaMonk    (26.1.2022 13:09)
@pilek:
Tipu se mudi odkrit nekaj novega, nekaj skritega, kar bo razkrinkalo celotno zaroto. In ni opazil, da test na miših = predklinična raziskava. Ne pa da so najprej na ljudeh (klinično) testirali, nato pa začeli na miših (predklinično), kar trdi. Poleg tega je iz tega kratkega opisa razbrati, da se je v tisti fazi uporabljala sestavina, s katero so imeli težave. V tisti fazi!!! Skratka, mnogo dima za prazen nič. :D:D:D
Obraz-    (26.1.2022 15:05)
BuddhaMonk, aha, zdej pa razumem. Prvo so cepiva predklinično testirali na miših od katerih jih je polovica pocrkalo, potem pa to cepivo odobrili za cepljenje pri ljudeh. O.k., štima.
niet    (26.1.2022 16:16)
Ja BaroN, res je. Prav imaš. Za zdravje gre. Cepi se kdor se more. Za vaše zdravje. Mogoče bi se pa res moral cepiti. Potem mogoče ne bi potreboval srca. Pa še v statistiko ne bi šlo. Srce odpovedalo in ni bilo krivo cepivo, ki to ni.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10439735/Boston-father-two-31-removed-heart-transplant-list-hes-not-vaccinated.htmlNeprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]