Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

kdo je kriv za neuspešno državo (Obraz- 22.1.2022 10:32)

ŠVICARSKI DESNIČARJI:

1. so dolgoletni uspešni gospodarstveniki, kapitalisti in ne bivši komunisti, ki so celo življenje prisesani na državne jasli.
2. ne zmerjajo svojih delavcev z lenuhi, ker se dobro zavedajo kdo jim ustvarja dobiček, oni pa z dobičkom ustvarjajo nova delovna mesta tako, da praktično ni socijalcev, ker tudi brezposelnosti ni.

3. so praviloma najboljši na svetu v dejavnostih s katerimi se ukvarjajo (bančništvo, finomehanika, farmacija, živilska industrija, kmetijstvo, turizem ...). Znanje se prenaša iz roda v rod. Če so otroci nesposobni, jim ne predajo družinskega posla kajti, če gre podjetje v stečaj, se stežka zopet pojavijo na tržišču.

4. druge države (tudi Slovenija) jim zastonj izšolajo kadre potem pa oni z dobrimi plačami pritegnejo najboljše. Tako lahko delavce plačajo bistveno več kot preostali svet, ker se zavedajo, da je dobro plačan delavec najboljši delavec, hkrati pa tudi dober potrošnik, kar je vsem v korist - državi, kapitalistom in delavcem.

5. v kantonih, v katerih imajo svoja podjetja skrbijo za urejeno infrastrukturo, zdravstvo, šolstvo, vrtce iz istega razloga (ne zato, ker bi bili socialno čuteči). Da bodo njihovi delavci imeli urejene poti v službo, da bodo imeli pri roki zdravstvo, šolstvo, vrtce ...

6. sprejemajo največ tujcev od vseh evropskih držav, vendar ne podarjujejo državljanstva, t.j. volilne pravice. Tako obdržijo politično oblast v svojih rokah ne glede na veliko število tujcev. Zanima jih izključno kvalitetna delovna sila in ne nacionalnost, barva kože ali politično prepričanje delavca.

7. z 2. svetovno vojno se niso ukvarjali niti med samo vojno, kaj šele danes. So pa med vojno počeli tisto, kar najbolje znajo - poslovali. Vedo, kje in zakaj so se pojavili nacizem, fašizem in komunizem, vedo tudi kdo je premagal nacizem tako, kot vedo da sta bila in bosta ostala neonacizem in neofašizem v Švici nezaželjena SKRAJNA DESNICA.

8. na številnih referendumih redno vprašajo državljane za mnenje o praktično vseh pomembnih stvareh v državi (neposredna demokracija). Domače proizvajalce in trgovce ščitijo pred tujo konkurenco in ne razprodajajo po nepotrebnem države tujcem. Tudi evropskih sredstev ne potrebujejo za nove investicije, ki so praviloma zelo premišljene in dolgoročno planirane.

9. politiki so v glavnem nepoznani državljanom, kaj šele v tujini. Imajo državno televizijo, strankarskih ni.
10. nimajo protivladnih protestov, ker delavci nimajo nobenega razloga za proteste.

SLOVENSKI DESNIČARJI:

1. so njihovo diametralno nasprotje.

ZAKLJUČEK: slovenski delavec je pribl. toliko delaven kot povprečen švicarski delavec s tem, da je 5 X slabše plačan. Slovenski podjetnik/bankir pa je 10 X manj sposoben od švicarskega s tem, da ima marsikateri enak dohodek/dobiček kot švicarski.

Za neuspešno socialistično državo so krivi levičarji, za neuspešno kapitalistično pa desničarji. Torej desnica ne štima v Sloveniji, desnica, dragi moji, ne levica.župca    (22.1.2022 10:39)
Obraz: Tu ni kaj dodati. Mogoče samo, da imajo posebno pasmo krav: vijolične krave!
Dr.Sedi    (22.1.2022 10:50)
Obraz - počak mal, levi so 30 letih uničevali in ropali državo in nihče ni čarovnik da bi v 2 letih naredili Švico. Desni so kar dobro začeli in lepo napredujejo.
Obraz-    (22.1.2022 11:06)
Dr. Sedi - kaj ti ni jasno v zadnjem stavku prispevka?
mežek    (22.1.2022 12:53)
Mokre sanje bande Sds
Dr.Sedi    (22.1.2022 13:05)
Obrazek -poplnoma vse razumem.Vendar v 2 letih nihče ne more delati čudežev.Pravzaprav je že to čudež da po 30 letih reveži imajo za 200 eur višje pokojnine in so invalidi tudi obravnavani kot ljudje.Tudi plače bodo poštimali, so že in še bodo.Zaupam temu kar delajo ker so majhni koraki vendar ven iz tega kriminala in torture ki jo je počela SD z vsemi nami.In še vedno počnejo kjer lahk (nenormalno povišanje komunale, stanovanj in dr)
zvonc    (22.1.2022 13:45)
ljudje poslušajte obrazeka -čovek zna -celi život je v tujini praznil kante za smeti in sanjal dan ko bo prišel domov v njegovo voljeno jugo z mercedesom -potem pa mu je janša sesul sanje in je ostal le navadni kreten ki sanja in joka za sfrj
Obraz-    (22.1.2022 14:13)
Dr.Sedi, o kašnih dveh letih pa ti sanjaš? Kapitalizem imamo že 30 let in vsi predsedniki vlad, razen Janše (pred njim pa Pahor), niso bili komunjare. Komunistične stranke pa (za razliko od Švicarjev) sploh nimamo. Dejte se no zbudit, ovce. A vam bodo še naslednjih 200 let krive komunyare za vašo nesposobnost, al bo to Marija Terezija? Al boste (kot naš zapit bivši komunyara zvonc) še naprej celo življenje sanjali komuniste, ovce butaste, nesposobne.

B-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E ...
Obraz-    (22.1.2022 14:22)
Za sesutje prejšnje države sta kriva komunyare Janša in zvonc, za neuspešnos te države pa (kot "kao" desničarja, prisesana na državne jasli) zopet Janša in zvonc. Nesposobneži, pač. Točno tako je, kot je napisano v prispevku. Imaš sposobne in pametne kapitaliste v Švici, imaš sposobne in pametne komuniste na Kitajskem, imaš pa tudi butaste komuniste kot v S. Koreji, al pa butaste kapitaliste kot so v Bangladešu in v Sloveniji. Rezultati ne lažejo in nimajo političnega prepričanja, ovce.
Obraz-    (22.1.2022 14:29)
Še to: z maščevanjem zaradi zgodovinskih zamer se ukvarjajo samo na nerazvitih, hribovitih delih Balkana (razne "krvne osvete" pa to) od koder izhajata Veliki vodja in zvončeva najbližja žlahta. V Švici vsekakor ne.
Velen Kovač    (22.1.2022 16:10)
Obraz- (22.1.2022 14:13)
Dr.Sedi, o kašnih dveh letih pa ti sanjaš? Kapitalizem imamo že 30 let in vsi predsedniki vlad, razen Janše (pred njim pa Pahor), niso bili komunjare.

Obraz a pa ti to res resno? Prav neverjetna trditev. Aja pozabil sem,.. komunisti so ob odcepitvi doživeli metanoio,... oprosti. Razumem. Aha....
ex sulc mare    (22.1.2022 17:17)
Velen Kovac, kdo vse je bil od predsednikov vlad RS komunist, clan KP? Jansa, Pahor in se kdo?
pubo    (22.1.2022 17:24)
Drnovšek??
Velen Kovač    (22.1.2022 17:27)
Verjetno so bili vsi slovenski politiki pred letom 1991, ki so bili aktivni v Jugoslaviji budisti in ne komunisti. Verjetno so ti budisti bili tako fajni, da so imeli položaje v komunistični Jugi. Ah oprosti, mislil sem komunisti... In ko boš šel po listi naših demokratičnih politikov, ki so bili v komunistični državi budisti, oprosti komunisti (al to niso bili), boš naletel na osebe, ki so bile kasneje med drugim tudi predsedniki vlad v demokratični Sloveniji. Malce se potrudi, jih ni težko najdit. Je pa zanimivo kako so ti komunisti čez noč postali demokrati. FUJ!
Velen Kovač    (22.1.2022 17:28)
Ah kje pa, Drnovšek že ne,.. kvečemu budist,.. čaki,... jup ja,...
Velen Kovač    (22.1.2022 17:35)
Sicer se pa ve katere pomladne stranke so omogočile osamosvojitev in ne komunisti, ki so se čez noč prelevili v demokrate,.. kako so jih pa komunisti nategnili da so dejansko pa ostali na oblasti, mi pa ni jasno,... ker so takoj postolčkali nazaj mesta predsednika republike predsednika vlade vse,... in se držijo skoraj ves čas na oblasti, krivi pa za nič. Še enkrat FUJ!
hapy-fun    (22.1.2022 19:51)
če kmet proda vso svojo najboljšo zemljo in potem hlapca krivi ker ne
pridela dovolj je to isto kot v sloveniji
po osamosvojitvi smo imeli vse
potem se je začela razprodaja slo ki traja še danes
trenutno prodajajo hotelske komplekse

mi še kar mislimo da smo samostojni?????
Ervin Rommel    (23.1.2022 0:38)
Vse vlade do danes.
ex sulc mare    (23.1.2022 7:32)
Drnovsek ni bil nikoli clan ZK, se kdo..? Rop? Tudi ne, Bratuskova, Cerar, Sarec...? Bajuk?
Peterle?
Ni kaj. Ostane samo Jansa in Pahor.
ex sulc mare    (23.1.2022 7:35)
Ko pregledamo dneve, mesece in leta, vidimo, da je Jansa v tridesetih letih mnogo casa prebil v razlicnih vladah, SDS komunisti so ministrirali ali vladali, vec casa kot SD komunisti. :):):)

Torej, kdo je bolj kriv za polomijo z drzavo Slovenijo?
partija    (23.1.2022 9:18)
Največ vlad sta postavila Spomenka Hribar in Milan Kučan.
Težko se odločim kdo je bolj blesav. Janševi častilci ali tile, ki verjamejo, da je šlo pri katerikoli levi vladi za karkoli novega. Normalni ljudje nimamo od nobenih kaj drugega kot prepir.

Kdaj bo pa Jani Moderndorfer prestopil?
ex sulc mare    (23.1.2022 11:40)
He he, ta je dobra. Spomenka Hribar, Milan Kucan?
Ostali milijon in sedemsto tisoc volilcev je pa scalo v veter in sralo v svoja usta? Mimo grede, ti nisi volil, ka li?
Prefarbano komunistovje pa nedolzno kot jagnje bozje?
Partija, si pa ja pameten in razumen osebek.
Resnicno me zanima ali smo se Slovenci le naucili lekcije in bomo na letosnjih volitvah izbrali druge barve, zmogli reci ne rdeci in ne rumenoplavi?
ody    (23.1.2022 12:07)
Obraz
Saj veš kako pravijo ,če ti kaj nepaše greš naprej na zahod ali pa greš tja od koder si prišel.
Obraz-    (23.1.2022 12:18)
ody, to velja tudi za vas janšiste. Sicer sem pa sam osebno odšel iz "komunizma" na zahod medtem, ko ste Veliki volodja, ti, zvonc in podobni seratorji gnili v komunizmu in bili celo njegov sestavni del, lol. Torej - če vam kaj ne paše .... Argentina vabi. Za Švico ste preveč nesposobni.

B-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E-E ...
partija    (23.1.2022 12:19)
Jaz imam že 10 let pravilo, da tam ko mediji ščijejo tam ne volim. Trenutno so to najbolj Golob, SDS, SD,...
Spomnimo kako so mediji povzdigovali Šarca. Tako bodo sedaj Goloba.
Najdejo se pa vedno neke Spomenke in Moderndorferji. Si že pozabil, da je gospa še leto nazaj iskala mandatarja.Klečala pred Jankovičem. Lahko se delate neumne, ampak tudi na levi kljub menjavi frontmen klovnov že 30 skačejo eni in isti frisi ven.
partija    (23.1.2022 12:23)
Je pa res, da levih ne motijo vsi, ki niso po reglcu sds. Se prilagodijo za razliko od Janše, ki misli, da lahko sam ukazuje volivcem kakšni morajo biti. Recimo trenutno nisi domoljub, če se nisi šel cepit. Bog nedaj, da rečeš karkoli proti cepljenju. Janša si sam odganja volivce. Smolar prepeva "Živeti je težko, vedno sem tepen, ker sem neprilagojen". To bi lahko bila himna od Janše.
Obraz-    (23.1.2022 12:35)
V času socializma bi osebka kot sta Čeferin ali Golob, veljala za "nevarna" desničarja. Danes, v času janšizma pa veljata za levičarja. Še to nimate pospravljeno v glavi kdo je levičar in kdo desničar. En Janša, ki je še vedno prisesan na državne jasli in ki nikoli ni niti povohal dela v realnem gospodarstvu, je po vaše desničar, en Rigelnik, lastnik večih hotelov in še marsičesa drugega, pa levak, čeprav sta oba bivša člana partije? Dejte no mir, ovce ...
partija    (23.1.2022 13:15)
Obraz
To levo desno je res malce smešno.
Meni se zdi bolj pravilno tisti, ki so že iz komunizma naprej skoz na oblasti. In tisti eden, ki jim je že od komunizma ven fauš, ker ne more on vsega pokradit in obvladovati vseh medijev.
Velen Kovač    (23.1.2022 16:30)
@ex sulc mare - ne rabiš izkaznice zato kar nosiš v srcu/duhu. Vsi politiki v kumunistični Jugi na oblasti so bili komunisti. Z ali brez izkaznice. Ali misliš da so bili na oblasti ker so bili demokrati? Razmisli.
Obraz-    (23.1.2022 17:13)
Velen Kovač, vsi politiki v kumunistični Jugi na oblasti so bili komunisti, vključno s predsednikom komunističnega podmladka, Janzom Janšo. Ali misliš, da je bil na oblasti ker je bil demokrat? In danes je ta isti komunjara še vedno na oblasti. A zato, ker je demokrat? Če bi znal razmišljati, bi imel odgovor na dlani, tako si pa bil in boš ostal navadna slepa ovca.
Old Punca    (23.1.2022 18:54)
V nekdanji državi je bilo manj komunistov kot mislite.
Po spletu okoliščin sem zelo dobro poznala komuniste, ki so bili v podjetju.
Nekoč je obstajala družbeno - politična primernost, ki jo je bilo potrebno predložiti ob prijavi na razpis. Šlo je za vodilna delovna mesta. Nikoli ni bilo v zahtevah za direktorje napisano, da mora biti član ZK.
Mene je vedno zanimalo, če je človek, ki doma pretepa ženo, ki pijan razgraja, družbeno-politično primren. Običajno ( včasih sem tudi jaz za koga napisala tako mnenje, ki sem mu rekla " kako sam ja dobra dečko"), pa so napisali, kje so člani, v katerih organih, v katerih SISih.

V nekdanjih časih je obstajala samoupravna delavska kontrola, kjer so pogosto prišle na plan svinjarije vodstvenih in drugih delavcev. Lažne navedbe o izobrazbi, ponarejene diplome, pa še kaj. Neredko je sledila izključitev iz ZK, pa ne vedno.

Članstvo v ZK je bil preprosto rečeno sistem, ki so ga komunisti uporabili za sistem nadzora, napredovanja in nazadovanja neposlušnih članov. Ker so bili naši, so jih ob napakah lahko tovariško obravnavali, kar je bilo včasih tudi edino.
Sicer pa je bilo več primerov, ko so posamezniki zaradi razočaranja vrnili partijsko knjižico, jo vrgli na mizo. Danes bi temu rekli prestop. Človek gre v neko skupino, lahko jim rečemo stranka ali lovsko društvo, običajno z nekimi ideali in pričakovanji. In če tega ni, potem tisti, ki si to upajo, tako združbo zapustilo. ( Zvonc je nikoli ni.). Velikokrat so sledile hude posledice, zato je res šlo za pogum.
Zanimivost: partijsko knjižico je vrnil dr. Fijavž, direktor Zdravstvenega doma, Nestl Žgank pa nikoli ni bil v ZK.
Spadam med ljudi, ki nikoli niso kovali v zvezde niti Žganka niti Atelška. Prej nasprotno. In sem vedno bila proti oboževanju Tita, tudi gradnji spomenika v Velenju.
Mogoče bi morali njegov spomenik obravnavati tudi kot spomenik napakam, ki so bile storjene v Šaleški dolini. Aja, bi še kak spomenik morali dodati.
Velen Kovač    (23.1.2022 19:11)
Obraz a sem slučajno rekel da JJ ni bil? VSI. Beri Slep in ovca si očitno ti.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]