Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 387

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

srrhljivo (Neznan 7.12.2021 7:16)

Vrhovnega sodnika vprašajo po diplomi, ker je/ga v uradnih zapisih iz fakultete je nikjer ne najdejo. Odgovora ni, potem javno vprašajo, in dobijo odgovor z grožnjo tožbe, diploma pa naj bi se "izgubila " med vojno v BIH (le kako, če je že takrat bil Masleša v SLO), kar povedo po enem tednu molka... Plus, da osrednji mediji absolutno molčijo. Spomnite se, kakšen vik in krik je bil za Simeonoviča. A si predstavljate, da vrhovni sodnik, ki je med drugimi odmevnimi primeri sodil tudi v Patriji, sploh nima oziroma ima ponarejeno diplomo? Zakaj je ne pokaže??? Grozljivo...person    (7.12.2021 8:08)
To ni problem, večji problem je, ker ni zakuhančka na štantih.
hapy-fun    (7.12.2021 8:16)
počakte mal da gre po kopijo svoje diplome
onemu ki je naredil diplomo se je pokvaril kopirc in mora novega nabavit
ex sulc mare    (7.12.2021 10:38)
Grozlnivo je se marsikaj drugega, ne samo " izgubljena " diploma Maslese. Upam, da dec, ce ne prinese dokaze, da je dipl. odleti kot knof od gat. Grozljivo je, da se barabije iz obdobja osamosvojitve, razne orozarske in drugacne gnojne bule, razne tajkunske in lastninske prevare, niso sproti spucale, lopovi pa obsedeli v arestu. Vidimo, da ni castnih in brezmadeznih nikjer, na levi, desni in vmes. Povsod se lahko najde, ce se hoce, piskav oreh, povsod.
Odgovorni, tisti, ki so placani za delanje reda, tisti, ki vlecejo razne korona dodatke, imajo privilegije, predvsem pa poklicani, da do takih in drugacnih barabij ne bi prihajalo, spijo sen pravicnega.
Persone in dezurne hov hove, pa izkoriscajo za lajanje na druge, svoje pa se povohati ne pustijo. Mrs dvolicnezi na oblasti, mrs kvazi moralisti in moralni izprijenci, mrs na smetisce in odpad, kamor spadate.

Takle mamo, pol pa Jansaodcitava lekcije o talibanih. Mrs....
dario    (7.12.2021 15:50)
Točno ex suljo zagovarja svoje udbo lopove, tudi ti maš ponareto spričevalo 3 tjega razreda več jih sigurno nimaš. Skrij se že enkrat baraba komunajzerska še velenkovcem si v sramoto!
ex sulc mare    (7.12.2021 17:57)
Dario, ti pa 2.razreda. Avtomehanicne.
Sram te naj bo.
DCgeto    (7.12.2021 17:58)
rtv pa lepo tiho....kot da nihce v Sloveniji ne vidi te pristranskosti.Narod imajo res za totalne debile
ex sulc mare    (7.12.2021 18:24)
Kaj bodo storili dezurni pljuvaci, ce Maslesa pokaze uradno veljavno diplomo?
Ceprav iz BiH.
V Jugoslaviji so bile univerze in njihove fakultete enako veljavne, veliko slovenskih drzavljanov je takrat studiralo in diplomiralo v drugih republikah.. Bo sedaj vsak sumljiv, tudi nas ali samo " njihov "?
Register verjetno se sedaj nekje obstaja, v bivsem zveznem arhivu.
ex sulc mare    (7.12.2021 18:28)
Jansev RTV tiho? Nemogoce. Po menjavi in kadrovski cistki, nastavljenih kadrih, ki so lojalni SDS, pa nobenega glasu iz javne SDS hise, RTV Slo?
NOVI DEMOS    (7.12.2021 18:35)
Če se hoče verodostojno povedat kaj o temi te diskusije, se je nemogoče izognit primerjave med zadevo Simonovič in Maslešo kar zadeva odziva medijev in splošne javnosti.

1. Simonovič je poslanec in za njegovo delo diploma sploh ni pomembna. Ali jo ima ali pa ne. Vseeno je novinarka RTV v več prispevkih, objavljenih v nosilnih poročilih RTV Simonoviča prikazovala kot človeka nizke morale, problematičnega kot poslanca, domala ničvredneža, ker naj ne bi imel diplome, s katero se je izkazoval ob kandidaturi. Od njega ni zahtevala, da ji pokaže le diplomo, ampak tudi diplomsko delo. Izkazalo se je, da poslanec ima vse to.

2. Masleša je vrhovni sodnik, en mandat celo predsednik vrhovnega sodišča. Za njegovo delo je diploma ključna. Pa ne samo to, brez nje ne more pristopiti k pravosodnem izpitu. Niti v službo sodnika začetnika ne more nastopiti. Niti tožilca. In kako so se odzvali MSM mediji? Obrobna vest, in to takrat, ko ni šlo drugače. Kje so neodvisni raziskovalci RTV in drugih MSM?
Kako to, da Masleševe diplome ni v njegovi personalni mapi? Kakšno izobrazbo sploh ima, saj je ta ključna za njegovo službo? Kaj in koga čaka sodni svet, da ne odreagira? Redno sejo!

Ali se sodna oblast ne zaveda, da ima zgodba lahko hude mednarodne razsežnosti. Če se izkaže, da je v Sloveniji preganjal in sodil, bil med najvišjimi funkcionarji v sodstvu človek, ki to ne bi smel biti, bo škandal, ki ga Slovenija še ni imela. Twiti Janše in njegova nekatera sporočila mednarodni javnosti so neprimerljiva s tem morebitnim škandalom.

Mogoče bomo pa enkrat vendarle prišli do odgovora, zakaj niso lopovščine velikih razmer dobile sodnih epilogov.
ex sulc mare    (7.12.2021 18:48)
ND, podpis. Pocakajmo, kaj bo na svitlo prikazal Maslesa.
Prevec varovalk bi mu uspelo prelisicit, brez tuje pomoci, to bi bil res skandal svetovnh razseznosti in ogromna crna packa za Slovenijo.
Krivda bo ( bi ) padla se na veliko drugih oseb v Sloveniji.
person    (7.12.2021 19:58)
Dvojna merila spet. Bogega poslanca so raztrgali mediji. Pa je lepo ded vse pokazal. Pri Masleši pa vidimo vso bedo medijev. Mrk in tišina.. Sramota.
Upajmo, da se res kaj premakne v smeri normlnega, uravnoteženega poročanja.
ex sulc mare    (8.12.2021 10:49)
No, no..Simonovic bogi poslanec?
Novinarji so se o "njegovi" diplomi razpisali selo po pridobljeni informaciji, s strani zagrebske univerze, da nimajo v seznamu diplomantov na tej univerzi osebe, po kateri so povprasevali novinarji.
Tu je izvirni greh... Univerza v Zagrebu je po naknadnem preverjanju nasla Simonovicevo diplomo in diplomsko delo, tudi Simonovic je le to lahko pokazal z nekaj dnevnim zamikom. Bogi! Ja, res.
Kaj bo lahko pokazal Maslesa, ce sploh kaj, bomo pa se videli.
V primeru, da nic.... bo hudic vzel salo. Ne samo pri Maslesi, ampak se kje drugje, na drugih drzavotvornih institucijah. Bogi mi, drzavljani!
Old Punca    (8.12.2021 15:22)
Prepričana sem, da ima Masleša diplomo. Če je ni v personalni mapi, pa je vpisana v delovni knjižici.
Ne verjamem, da bi opravljal pravosodni izpit in bil postavljen kot sodnik, če tega dokumenta ne bi imel.

V delavski knjižici, ki je že nekaj časa ni, je vpisan podatek o vsem, kar zadeva izobrazbo. Zdaj vpisov ni več. Kljub uradnim vpisom sem videla dva ponaredka, kar so izbrisali. In veliko napak pri vpisovanju delovne dobe. Sanja se vam ne, koliko je napak. Vsaj toliko kot je neprijavljenih zaposlitev, čeprav bi delavci morali dobiti kopijo potrjenega M-1 in ga IZJEMNO SKRBNO shraniti.

Masleševa izobrazba je bila še vpisana v DK. Mogoče pa ga jezi, ker vsak od njega zahteva nekaj, kar ima. Bomo videli, kaj se bo izkazalo!
NOVI DEMOS    (8.12.2021 23:04)
Masleša je visok funkcionar v sodstvu. Njegov odnos do javnosti je resnično srhljiv. Če ima diplomo končane univerzitetne izobrazbe, kot sam trdi iz Sarajeva, in opravljen pravosodni izpit, zakaj tega javnosti ne pokaže, ampak grozi s tožbo. Njegova dolžnost je, da to pokaže.

Vpis v delovno knjigo je opravil vsak sam, na občini, ko je diplomiral. Ni bilo nobenega avtomatizma. Zato slučajnih napak vpisov izobrazbe v delovno knjigo ni moglo biti. Poleg vpisa je bila obvezna kopija diplome za personalno mapo v hrambi kadrovske. Tako je bilo za navadne smrtnike.

Naj verjame kdor kaj hoče.

Ko poslušam glavne informativne oddaje na TV SLO in POP TV je polno Simiča, Hojsa, Dimičeve, Urbanije, Olaja. Čeravno samo indici. O njih se poroča, raziskuje in objavljajo dolgi prispevki. In prav je tako. Naj pojasnjujejo, dokazujejo.

O Masleši pa nič. Tudi, če so samo indici bi moralo biti. Zakaj ne bi Masleša pojasnjeval in dokazoval? On sodi v imenu ljudstva. Ljudstvo ima pravico vedet, ali ima ta človek pravico soditi. In kako se mediji obnašajo do tega primera, ki je veliko bolj usoden za ljudstvo kot pa kreganje Dimičeve in neotesanih poslancev Levice. Obnašajo se tako, da je ta tema v bunkerju.

Sodniško društvo ne ve, zakaj sploh gre. Etična komisija pri sodnem svetu molči. Sodni svet se bo oglasil po redni seji. Generalna sekretarka Društva novinarjev Špela Stare meni: "V Društvu novinarjev Slovenije ne vidimo potrebe po komentiranju tvita vrhovnega sodišča."

In ta tvit je: "Vezano na vprašanja glede diplome vrhovnega sodnika Masleše sporočamo, da je vprašanje obstoja diplom sodnikov, upoštevajoč zakonsko predpisan postopek izvolitve, v katerem se presoja izpolnjevanje pogojev za zasedbo sodniškega mesta, odveč. Tako bo omenjeni vrhovni sodnik glede neresnic vložil tožbo, znesek odškodnine pa bo nakazal v dobrodelne namene."

In stališče Urada informacijske pooblaščenke vezano na vprašanja glede diplome vrhovnega sodnika Masleše: Vrhovno sodišče ima po zakonu o medijih (Zmed) sedem dni časa za odgovore na vprašanja. V delu, v katerem se zahtevajo dokumenti, pa je vrhovno sodišče dolžno odločiti po določbah zakona o dostopu do informacij javnega značaja v 20 delovnih dni.

Naslednje stališče Urada, vezano na to temo: Pojasnjuje, da je potrebno poslati pritožbo na vrhovno sodišče, v katerem se ga opozori, da mora na zastavljena vprašanja odgovoriti po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja, glede dostopa po dokumentih, pa je vrhovno sodišče dolžno, v primeru zavrnitve izdati odločbo. Zavrnilni odgovor (tvit) ni procesno pravilna oblika odločanja v postopku po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja.

Kaj je narobe z Masleševo diplomo in pravosodnim izpitom, da se je vrh sodstva zatekel kršitvi najmanj dveh zakonov: Zakona o medijih in Zakona o dostopu do informacij javnega značaja? Ali Masleša sploh nima diplome niti pravosodnega izpita in vrh sodstva prikriva škandal, ali pa se z ne upoštevanjem zakonom norčuje iz pravnega sistema države.
ex sulc mare    (9.12.2021 6:35)
Res najmanj pobalinsko ravnanje sodnih instanc in samega Maslese, ki tako dajo prosto pot raznim ugibanjem in domnevam.
Cetudi je mogoce Maslesa tmast osel in ima velik ego, bi se moral zavedati, da ima javnost, drzavljani, davkoplacebvalci v sluzbi katerih je, vso pravico vedeti, kako stojijo dejstva pri njem z njegovo izobrazbo in strokovnostjo, ki je temeljni pogoj, da zaseda trenutno delovno mesto.
Provokacija gor ali dol. Interes javnosti je v tem primeru opravicen. Zaradi mnogo vzrokov.

Polozaj, ki ga zaseda Maslesa, pa tudi drugih funkcionarjev v sodstvu, na ustavnem sodiscu, zahteva celega cloveka z neomadezevano ingretiteto.

Ce je ze lahko politik, recimo predsednik vlade, oseba z vsaj moralno vprasljivo preteklostjo in ravnanji, polno bisago lopovscin, ter jo del javnosti tolerira, kar je enako sprevrzeno ravnanje, pri funkciji sodnika teh moralno spornih vprasanj ne sme biti. Niti sence dvoma ne.
ex sulc mare    (13.12.2021 11:02)
Zapisano v mediju: ... Maslesa je diplomiral na pravni fakulteti v Sarajevu, konec junija 1975. Ker takrat ni bilo potrebno izdelati diplomske naloge, je v arhivu fakultete ni mogoce najti. Z uspesno opravljenim zadnjim izpitom je Maslesa pridobil naziv diplomirani pravnik. Tako o Maslesevi izobrazbi govori sedanja dekanja PF v Sarajevu, Zinka Globo in dodaja, vse to sem ze pred dnevi povedala in pojasnila novinarjem, ki so o tem sprasevali.

Prav, ce je takrat res bil tak red v Jugoslaviji?
Bo kaksen poznavalec izobrazevalnega sistema iz tistih casov tako razlago in tolmacenje pravil igre le te potrdil ali argumentirano ovrgel? Zazeljeno je, da je po moznosti blizu SDS, zaradi vecje avtenticnosti...Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]