Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 1534

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

janša albanec ali ne? (Neznan 6.4.2021 14:42)

Že nekaj časa je na družabnih omrežjih, pa tudi drugje, možno zaslediti trditev, da je krvni oče Janeza Janše albanski priseljenec. Naj bi ga spočel v času, ko je njegov "oče" bil zaprt zaradi tatvin po okoliških kmetijah. Glede na to, da govorice postajajo iz dneva v dan vse bolj glasne, bi človek pričakoval od Janše, da na nek način reagira, oz. se izreče o teh stvareh. Če je to laž, naj jo jasno in glasno ovrže. Bo pa v tem primeru potreben DNK test očetovstva. Če pa stvar drži, je pa v veliki godlji saj ravno on gradi svojo politiko na nacionalizmu in sovraštvu do priseljencev z južnega Balkana (trenirkarji). Če drži, potem je celotna njegova politika zastavljena na veliki laži in prevari, vsi zaved(e)ni Slovenci pa se lahko samo vprašajo, KDO NAM LAŽE!

https://mikstone1.blogspot.com/2020/10/dragi-franci-matoz.htmlnobedendrug    (6.4.2021 15:04)
Še nekaj takšnih izjav, pa boste videli, zakaj je J.J. uredil odvetniku Matozu predčasno cepljenje. Verjetno ga namerava uporabiti v kratkem času. Ne more si privoščiti, da bi zbolel ravno ko bi ga najbolj potreboval.
Obraz-    (6.4.2021 15:12)
Dragi Franci Matoz! Naš premier Janša je šaljivec. Zdaj bo zaradi nepomembnega tvita anonimneža iz Maribora, ki ne premore več kot 300 sledilcev, vložil kazensko tožbo. Janša zelo selektivno tožari tiste, ki mu nastavljajo ogledalo. Nikoli ne bo tožil nekoga, ki ga na sodišču lahko osmeši z dokazi in argumenti. Mene npr. nikoli ni tožil. Namesto tega je na sodnijo pošiljal svoje bevskajoče pse, ki so bili v zgodbah o njem mimogrede omenjeni in razžaljeni. Stranski igralci, razni Vinkoti, Špele in takratni medijski hlapci.

Najbolj bran članek na tem blogu je tisti, da je Janša posvojen šiptar. Avtor članka nisem jaz, dobil sem ga pred leti po mailu in objavil na blogu. Zaradi te objave sem dobil kup mailov v katerih me v glavnem prepričujete, da Janez Janša ni posvojen iz Kosova. Ker nisem avtor tega teksta in trditve, na vaše maile nisem odgovarjal. Jaz namreč resnico o poreklu aktualnega premierja poznam že dolgo. Pa ne samo jaz. Zgodovino Janše pozna večina Grosuplja, vendar se o tem ne govori na glas.

Oče Janeza Janše je bil jeseni l.1957 (2.10.1957 arhiv Unz) aretiran in odpeljan v zapor zaradi vlomnih tatvin po okoliških kmetijah. Obsojen je bil na 6 mesecev zapora in v Plešivec nad Mlačevem in Žalno se je vrnil Aprila 1958. Pet mesecev kasneje je bil rojen Ivan Janez Janša. Stari Ivan niti teoretični ni mogel biti oče malega Ivana Janeza. Kdo je torej nabrisal Francko, ko je stari Ivan "robijal"?

Ko je bil stari Ivan v arestu, se je mama Frančiška (po domače Francka) zapletla z Albancem, ki je imel v Grosuplju manjšo prodajalno. Pisal se je Rushiti, danes pa ima v Grosuplju pri železniški postaji na Taborski cesti prodajalno bureka in kebaba . Rushiti je naskočil Francko in na svet je prišel "največji sin slovenskega naroda. Največji sin slovenskega naroda za skrajno desnico in vernike. Za vse ostale državljanke in državljane pa je Janša največje zlo Slovenije. Janša je tipičen obraz dinaroidnega homo iliricusa (šiptar zahodnega Balkana)

Družinski posel v Grosuplju danes uspešno vodi vnuk očeta Janeza Janše, Gjelfije Rushiti. Ali je stari Rushiti, oče Janše še živ, mi ni znano.

Torej, dragi Franci Matoz?
BuddhaMonk    (6.4.2021 15:21)
Kdo je njegov oče, ni stvar javnosti. Četudi je res, kar navaja mikstone. A obiskov v zaporu pa ni bilo v tistih časih? Ali kakšnih vikend izhodov?
Obraz-    (6.4.2021 15:44)
BuddhaMonk, oooo , pa še kako je to stvar javnosti. Janša je javna oseba, ki je razdelil državljane Slovenije ravno zaradi svoje mržnje do priseljencev. In če je on sam eden izmed njih, potem se je grdo zlagal vsem svojim volilcem. To je pa še kako stvar javnosti!
Bubaleze    (6.4.2021 16:09)
Tudi Hitler je bil deloma zidovske krvi.
BuddhaMonk    (6.4.2021 16:45)
Ce si rojen tu, nisi priseljenec. Ce si pol pol in vzgajan v duhu vecinskega naroda, pa niti kulturolosko ne.
ex sulc mare    (6.4.2021 16:50)
.. zaba je videla, da so podkovali konja, pa je se ona dvignila svoj krak.

... mis skotena v Lipici, tudi ni lipicanec.
nudi82    (6.4.2021 17:08)
Ali je Albanec ali ne sploh ni toliko važno. Je pa zanimiv podatek da kraja in zapor ni španska vas v tej familiji. Nasmejal sem se do solz. Zaskrbljujoc je pa tudi podatek, da se ogromno umorov zgodi prav v Grosuplju. Le kakšni ljudje tam živijo?
Obraz-    (6.4.2021 17:11)
A smo imeli Tita hza Slovenca, ker je bila mama Slovenka, oče oa praktično špuk čez mejo na hrvaški strani? Nismo! A imamo Janšo za Slovenca, ker je mama Slovenka, oče pa dinaroidni homo iliricus? Seveda ne! S to razliko, da je Tito združeval narode, Janša jih pa razdvaja. Zgodovinsko dejstvo.

Vsi, ki trdite drugače vam pa priporočam nakup "čistokrvnega" mladiča (z rodovnikom) nemške ovčarke, ki jo je nabrisal šarplaninc ...
toby    (6.4.2021 17:20)
No to kakšne narodnosti je kdo je brezpredmetno , vsak naj pogleda svoje gene , velika večina prednikov diskusantov tu gor je prišlo v Slovenijo s konjsko vprego, rojsni kraj neznan .
To kar se piše je lahko sila žaljivo do nekoga , to kar Obrazek in kompanija piše še ni nujno res .
Mislim da če bi to naltocevanje držalo bi verjetno JJ ne mogel študirat obramboslovja , biti sprejet v vašo tako opevano partijo , vsak ki je živel v prejšnjem sistemu ve ,da so o človeku vedeli vse. Točno so vedeli kakšno je politično prepričanje poameznika in njihove družine ,
ko si stopil v Jla so o posamezniku vedeli več kot on sam . Pred letom in pol je bil tudi Šarec Šiptar za nekatere , danes začuda naenkrat ni, pa tudi če bi bil kmu to mar . Kdo je en kurčev Obrazek in kompanija da boste razglabljali kaj in kdo je kdo , sami pa zase ne morete povedat ime in priimek očeta . Prosim vas potomce vaških veselic , skrbite zase boste imeli kaj delat še leta po svoji smrti.
partija  ONLINE   (6.4.2021 17:20)
In pol se levi čudite zakaj niste na oblasti. Vaš domet je zelo nizek.
nudi82    (6.4.2021 17:24)
Partija, vaš desničarski pa plitek
Obraz-    (6.4.2021 17:24)
toby in ostale ovce, kje pa je sedaj vaš patriotizem? Kje je vaše slovenstvo? A vas ni sram, da vas vodi Veliki albanski pastir? Ovce prodane, neslovenske. Kot čistokrvni Slovenec se vas lahko samo sramujem.
Obraz-    (6.4.2021 17:28)
Kako že janšisti radi napišejo po raznih forumih?

"NI VSAK OSEL ROJEN V LIPICI AVTOMATSKO LIPICANEC."

... je pa vsak osel, rojen v Sloveniji zagotovo janšist.
Ervin Rommel    (6.4.2021 17:30)
STOP JANŠIZMU !!! SVOBODA VSEM !!!
nudi82    (6.4.2021 17:31)
Obraz ali imaš kakšen trden dokaz? Sem totalno proti Janši, ampak nekak dokaz bi bil super. Ker rekla kazala mene ne prepriča.
partija  ONLINE   (6.4.2021 17:35)
Obraz
Ti si po moje njegov nepriznani sin in si se prepoznal po ušesih.
Obraz-    (6.4.2021 17:57)
[email protected] dokaz? Seveda ga imam. V faco ga poglej, lol. Drgač pa je Obama, kot javna oseba sam z dokazi ovrgel govorice o kraju njegovega rojstva. Janez jih očitno nima, oz. si ne upa na DNA test očetovstva.
Obraz-    (6.4.2021 18:07)
17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom.
Obraz-    (6.4.2021 18:08)
Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna morfologija ni namigovala na slovensko poreklo, pač pa je bila bolj podobna ljudem iz zahodnega Balkana, bolj natančno Albanije. Ko je Janša zasedel visoka mesta v državi so te govorice potihnile, saj so se vaščani Grosupljega bali sankcij, saj se je Janša izkazal kot zelo avtoritativna osebnost. Kot mladinec je bil v Jugoslaviji zaprisežen komunist, saj je bil mnenja, da lahko po Titovi smrti prevzame njegovo mesto kot avtoritativni vodja države. Ko je bil zaradi radikalnih militantnih pogledov izključen iz komunistične partije je postal zaprisežen antikomunist. Leta 1991 je kot poveljnik teritorialne obrambe dobil priložnost, da se maščuje komunistom in Srbom za travme iz otroštva in mladosti. Njegovo poveljevanje je bilo osnovano na agresiji, zato je bila Slovenija v veliki nevarnosti popolne ofenzive in uničenja s strani JNA. K sreči je bil glas razuma predsednik predsedstva Milan Kučan, ki je spor rešil po diplomatski poti in omogočil našo osamosvojitev hitro in brez veliko prelite krvi. Malo jih je, ki vedo, da je Janša vztrajal v totalni vojni z JLA, pogum mu je dajal kokain, drugim pa žgane pijače.
Obraz-    (6.4.2021 18:09)
Ker je Kučan onemogočil Janši krvno maščevanje nad Srbi, ga je Janša na smrt zasovražil. Obtožil ga je zarote in sodelovanja z agresorjem, zasovražil je levico in ves preostanek življenja je imel paranoidne vizije, da ga levica hoče uničiti. Ko je zasedel visoke položaje kot državni funkcionar je do izraza prišla njegova albanska kri. Prodajal je orožje, prejemal podkupnine in želel postati absolutni vodja s taktiko deljenja države. Večkrat je bil obtožen korupcije in kriminalnih dejanj, med drugimi tudi afera Vic Holmec, afera Depala Vas, rop v Celovcu... Janša se je uspel izogniti vsem obtožbam, po zaslugi generalne državne tožilke Barbare Brezigar, ki je poskrbela, da so primeri zastarali. Vendar se je po odhodu Brezigarjeve s funkcije vse spremenilo.
Obraz-    (6.4.2021 18:10)
Po zaslugi Avstrijskih in Finskih preiskovalcev so prišli na sled Janši v primeru podkupovanja pri nakupu oklepnikov 8 x 8, znano kot afera Patria. Ko je bil Janša, tokrat brez pristranskega tožilstva, obsojen na 2 leti, so se spet pojavile njegove paranoidne blodnje, ki so posledice travm iz otroštva. Za obsodbo je krivil Srbe, komuniste in Kučana. Vse, ki so mu tekom njegovega življenja povzročali travme in onemogočali oblikovanje kulta osebnosti. Janša se bo v zgodovino zapisal kot eden najpomembnejših akterjev slovenske politike, saj je iz enotne mlade države z velikim potencialom ustvaril popolnoma razdeljeno, zadolženo državo polno sovraštva... Na tem mestu bi se zgodba lahko končala. Pa je princ teme presenetil državo in jo prevzel Šarcu kot otroku igračo.
nudi82    (6.4.2021 18:24)
Kot sem predvideval. Rekla kazala. Prej si trdil da je njegova mama imela afero z Albancem, ko je bil njen mož v zaporu, sedaj trdiš da je posvojen. Tudi če je posvojen, se zaradi tega ni njegova cela družina preimenovala v Janša. Organsko Janše ne prenesem, ko ga vidim se mi obrne v želodcu, še bolj me pa zvije ko berem takšne bedarije, katere si sproti zmišljuješ ti Obraz-. Pritisni na medije da uredijo DNK test. V nasprotnem primeru pa utihni s temi šank ( keuder) fintami.
Obraz-    (6.4.2021 18:42)
Kot sem predvideval pripisuješ napisano meni, brez dokazov, ovca. Dokazi so problem, seveda. Imamo dokaze, da policijska ura zmanjšuje okužbe, imamo dokaze, da nošenje mask na odprtem zmanjšuje okužbe in ne vpliva na zdravje astmatikov, imamo dokaze, da so pri Patrii padale podkupnine, imamo dokaze, da so cepiva varna, nimamo pa dokazov, da je največji politični nacionalist, javna politična oseba, predsednik vlade republike Slovenije res pravi Slovenec. Od koga ti želiš dokaze? Od navadnih državljanov ali od javnih oseb? Od koga je polovica ZDA zahtevala rojstni list? Od Obame, ali od stotine milijonov ostalih migrantov? In zakaj je Obama zatem objavil rojstni list? Zato, ker je eden izmed množice migrantov ali zato, ker je URADNA DRŽAVNA OSEBA, ki je dolžna ljudem pojasniti marsikaj za razliko od navadnih državljanov, ovca nevedna?!

https://mikstone1.blogspot.com/2017/10/posvojenec-iz-albanije-ivan-janez-jansa.html
nudi82    (6.4.2021 18:48)
Ti pišeš te zgodbice, zato jih pripisujem tebi. Če pa ni na tvojem zelniku zrastlo pa povej na čigavem je. Ker če v nekaj nisi prepričan, ni dobro da širiš stvari naprej. Ko boš pa mel s čim opletat pa le pogumno dokaze na plano. Pa ne mene napadat, sam mam rad da se poveckar je res.
nudi82    (6.4.2021 18:55)
Pa še to, če bi bila zadeva tako aktualna, bi sigurno kakšen novinar, kateremu je Ivan trn v peti to temeljito raziskal in tudi pozval Ivana naj pokaže kak dokument.

Ti pa svetujem, da nehaš lajat, ker ni treba da vsi vemo na kako razvratnem žuru si bil spočet.
J.V.    (6.4.2021 18:58)
Frenologija pove svoje. Ta ni Slovenec.
toby    (6.4.2021 19:30)
Obrazek , mamico ti jebe koštrun. Dokaze imam, da si cigan ki živi na stroške slovenskih delavcev , dokaz imam da si dušeni bolnik , dokaze imam da nimaš nobenih dokazov. Koga imaš ti gnida za norca ,da tuliš dokaze imam , kakšne dokaze in od kod jih boš ti dobil ,revše .
ponaredek    (6.4.2021 19:42)
Obraz ima prav ,to lepo piše v knjigah ,ki jih je Janša napisal .GOOGLE vse ve!!!
Obraz-    (6.4.2021 19:58)
Če zgleda kot sqiptar, se obnaša kot sqiptar, dobi priznanje od sqiptarjev, potem je sqiptar. Kdaj je pa že ovce zanimalo od kod prihaja pastir. Pastir je pastir in treba mu je sledit, a ne ovce prodane?! Da obtožite nekoga, da prenaša klevete, potrebujete dokaze, da "klevete" NISO resnične. Teh pa ovce ne boste imele, ker Ivan pač ne upa na DNK test. NE UPA! A JE TO JASNO?!
BuddhaMonk    (6.4.2021 21:08)
A ti se imas za levicarja? Resno me zanima, za kaj se deklariras. Tok nacionalizma in ksenofobije je treba obicajno precej v desno it iskat.

Tita niso kot slovenca vzgajali, mar ne?
Obraz-    (6.4.2021 21:44)
Za kaj se deklariram? Za poštenega človeka, ki nikoli ni živel na račun države, in ki nikoli ni bil v zaporu, za Slovenca, ki
do dna duše mrzi vse, ki škodujejo Sloveniji in njenim državljanom, torej tudi meni, mojim otrokom in vnukom, pa naj si bo to levi ali desni politik. Deklariram se za somišljenika CNN-a, BBC-ja, ARD-ja, Washington posta, Der SPIEGEL-a in še morje svetovno znanih demokratičnih medijev, ki poročajo o skrajno desnem populistu iz Slovenije. Deklariram se za domoljuba, ki nikoli ni in nikoli ne bo pljuval po svoji lastni mladosti, niti po drugih narodih, dokler se le ti brigajo zase in ne zame ali mojo domovino. Zato imam, kot pošten in delaven Slovenev, vso pravico vedeti kdo nam vlada. In če nismo hlapci, nam tujec ne bo vladal. A si kje zasledil, da branim Jankovića? A si kje zasledil, da branim SD? A si kje zasledil, da branim brezdelneže? Sloveniji želim moderno, evropsko usmerjeno desnico, to je pa Janša popolnoma onemogočil in uničil. In ovce, ki pojma nimate kaj sploh desnica je, ga še zagovarjate? A ne vidite kako osamljene ste ... ne samo v Sloveniji, v svetu. Celo kitajski komunisti imajo več pojma o gospodarstvu kot vi, janšisti.
sitemeter    (6.4.2021 22:23)
Dajte si že enkrat dopovedat, da antijanša politika ne prinaša nobenih pozitivnih rezultatov za državljane.
Obraz-    (6.4.2021 22:44)
sitemeter, ravno obratno. Projanša politika prinaša že 30 let samo in izključno negativne rezultate. To ve večina Slovencev in večina razvitega sveta. Ovce ste ga pa itak in ga boste še naprej volile. Če je za vas 30 let ista faca demokracija, pa naj bo. Če je za vas bivši kaznjenec primeren za šefa države, pa naj bo. Če vam je vseeno ali vas vodi Slovenec ali Balkanec, pa naj bo. Ne vem pa zakaj ste se potem ovce "osamosvojile", lol.
NOVI DEMOS    (6.4.2021 23:03)
Citati iz blogov mikstone, Mitja Kunstelj, glede Janše so neverodostojni. Negativna propaganda. Vsak razumni um bo to prepoznal. Razen uma, ki je blokiran s sovraštvom, nizkotnostjo in pokvarjenostjo ali pa gre za trola, ki utrjuje politično osebnost napadanega in mobilizira njegovo podporo.

Ne vem, kdaj se bo za diskreditacijo oseb nehalo uporabljati komiternovsko orodje propagande: k malo resnice dodati veliko laži, ki so ga kasneje nacisti razvili do potankosti. Celo tako daleč, da malo resnice niti ni bilo potrebno več. Ne glede za kakšen namen gre.
Obraz-    (6.4.2021 23:20)
Lahko vi govorite kolikor želite o neverodostojnosti. Faca mladega "Janeza" vsem normalnim ljudem pove vse. Ta faca nima niti 20% slovenske krvi v sebi. Lahko me toži za "klevete", lahko toži Mitjo Kunstlja in še morje drugih, pa še nikogar ni. Zakaj ne? Ker bi na sodišču moral dokazati, da lažemo, kar pa ne bo šlo skozi. Kot rečeno - Janez si ne upa na DNK test. Ovce se pač niso nikoli spraševale od kod je pastir, le slepo so mu sledile ...
Ervin Rommel    (7.4.2021 7:03)
Nikoli nisem nikogar predalčkal zaradi njegovega porekla to počno ljudje z nisko izobrazbo ter manjvrednostnim simptomom.

Velikost človeka se odraža z njegovimi dejanji ni važno ali je črnec, azijec, evropejec ....
Prav tako enako velja za nacije. Večvrednostni kompleks posameznikov je le pokazatelj njihovega pravega obraza.
Z takšnimi ljudmi nočem imeti nikakeršnih opravkov.
Zaradi svoje odprtosti ter spoštljivosti sem v tujini doživel že marsi kaj. 2 X bil povabljen v hiše milijonarjev...
Ivana Janeza Janšo obsojam samo zaradi tiranije nad lastnim narodom. Kršitvami človekovih ter ustavnih pravic z debilnimi odloki.
Metanje neposredne krivice na državljane republike Slovenije za premnogokatero smrt starostnikov v DZO...
Neuspešna sistematizaciha turnusnega dela zaposlenih v DZao-jih, nepripravljenost na drugi val...

In še enkrat !!!

ŠOLE SO ZAPRTE ljudje bozji v tovarnah pa kot, da nič ni delamo kot pred korona krizo....

Državljani so kaznovani z strani totalitaristične policije za vsak prekršek kjer bi lahko državljani izrazili nestrinjanje z trenutno vlado. Ne to ni demokraciha to je straho vladavina . Namesto nabojev se uporabljajo plačilni nalogi. To ni d od demokracije.

STOP JANŠIZMU !!! SVOBODA VSEM !!!
sitemeter    (7.4.2021 7:35)
Obraz-
Se popravljam:
Dajte si že enkrat dopovedat, da izključno antijanša politika ne prinaša nobenih pozitivnih rezultatov za državljane.
ex sulc mare    (7.4.2021 7:39)
.. Mitja Kunstelj ( mikestone.blog ) , nekoc velik obcudovalec JJ, je odigral v aferi Depala vas, vlogo dvojnega agenta. Posredoval je Smolnikarju ponarejene dokumente, ki so nastajali na MO , takrat je bil JJ obrambmi minister, v " vojni " med ministrstvom za obrambo in notranjim ministrstvom. Kriminalisti so zaceli preiskovati dogajanja v MORIS in ravnanja takratnega poveljnika Krkovica, Janse, Lovsina v trgovini z orozjem... Po slavnih dogodkih v Drpali vasi, ko so vojaski usluzbenci ugrabili in fizicno napadli civilista Smolnikarja, je moral, hoces noces, Drnovsek razresiti Janso.. Na MO je ostalo na kupe neunicenih dokumentov, ki so razgaljali udelezence v trgovini...

Bila je ustanovljena parlamentarna preiskovalna komisija, kriminalista Klavora in Gricar sta pregledala gradivo in pripravila porocilo... To porocilo je dobilo oznako strogo zaupno, Drnovsek pa ni dopustil, da akterji odgovarjajo pred zakonom, zaradi zlorabe polozaja, prikrivanja in prilascanja drzavnih sredstev...

Kunstelj je po aferi DV padel v nemilost pri Jansi, ta mu ni vec, kot dvojnemu agentu zaupal...

Verjamem, da ima Kunstelj iz tistih casov precej informacij o Jansi, koliko pa so resne njegovi zapisi o poreklu Ivana, pa si naj vsak sam ustvari sliko..

Jansa je poznan po svojem pljuvanju po tistih, ki mu stopijo na zulj ali mu oponirajo.. zali, manipulira, laze.
Delcek tega, se mu v tej zgodbi sedaj vraca.
Kaj pa ce je vse res? :-) :-)
partija  ONLINE   (7.4.2021 8:07)
Limit praznih levih glav.
janezkokol    (7.4.2021 8:54)
šipter
BuddhaMonk    (7.4.2021 14:37)
@Obraz:
"In ovce, ki pojma nimate kaj sploh desnica je, ga še zagovarjate? A ne vidite kako osamljene ste ... ne samo v Sloveniji, v svetu. Celo kitajski komunisti imajo več pojma o gospodarstvu kot vi, janšisti."

:D:D:D

Jaz se deklariram za levičarja. In tudi sem po svojih prepričanjih. Ne vidiš mene nacionalizma in ksenofobije zganjat kot se jo ti greš.;) Ne volim pa že dolgo slovenskih levih opcij, ker so prepojene s partizansko in jugo indoktrinacijo, povsem enako kot je nasprotna stran prepojena z antipartizansko in antijugo indoktrinacijo. Ko se boš osvobodil mržnje do drugače mislečih in drugače "obarvanih" (druge nacionalnosti v tem primeru), pa boš lahko prodajal meni finte, da si ti demokrat po srcu.
Old Punca    (7.4.2021 14:57)
Pošteno bi bilo, da se ob celo popolnem navajanju drugih avtorjev ( Necenzuriraro, Mikstone) napiše avtorja.

Osebno ne verjamem nobeni zgodbi o izvoru JJ. Pa tudi nobenega vpliva ne bi imelo na njegov odnos do sveta.

Drži pa, da je zafrkavanje ( v obdobju njegovega odraščanja ni bilo zmerjanja s Šiptarji, čeprav podobnost z lokalnim trgovčičem pomeni žalitev), naredi pri osebnosti precej škode.

Več škode je JJ naredilo sovraštvo do nove oblasti in do pravosodja v Jugoslaviji. Zagotovo oče ni nikoli prebolel, da so ga dobili pri kaznivih dejanjih in celo zaprli. JJ je zrasel v vzdušju, da je bila očetova kazen žrtev, ali če hočete, sedel je zaradi komunistov. Kolikor vem, oče ni nikoli bil politični nasprotnik, da bi ga hoteli likvidirati in je zgodba o tem, da je izmed trupel zlezel v svobodo, izmišljena. Ampak dovolj je bilo. da je JJ pričel sovražiti vse, ki so očeta kaznovali. Kaznovali bi ga povsod!

JJ ima očitno osebnostne motnje, ki jih je pospešilo tudi okolje, v katerem je živel. Iz prve roke vem, da ga vrstniki niso marali, ker je bil drugačen.

Pri njem se je razvil manjvrednostni kompleks, ki ga je očitno skušal popraviti z vstopom v politiko in nato v vojaške vode.Saj veste: če Cigo postane destetar, njegov oče na vojaških vajah dobi pruh. V tistem času ni bil problem aktivno delovati v mladini, obramboslovje pa je sploh bil zadetek. Če so ga dobili s tajnimi dokumenti, ki jih butelj ni niti skril, si je kriv sam. Vsaka vojska bi ga preganjala. Vendar pa ni prav, da so mu sodili na vojaškem sodišču, v njemu tujem jeziku.

Res je JJ bil vedno videti kot kak prodajalec sladoleda, le da so ti prijazni. On pa je vedno kot kisla kumara, pravzaprav je tja v ksiht prav grd. Pa ne zato, ker ni Slovenec, ker mu na obrazu piše, da je žleht, da sovraži. Nič dobrega.

Res je, da Pahor zgleda ko kak angleški dendi, ima pa vsaj prijazen izraz na obrazu.

Pa ne mi o belem prahu, bojda sta ona predsednika " mokarja". Baje.
winzer    (7.4.2021 16:13)
Neverjetno, kakšnih vse profilov strokovnjaki so na tem forumu...
NOVI DEMOS    (7.4.2021 18:28)
Janša je kot obrambni minister v Depali vasi "popušil". Ni bil dorasel situaciji. Moris, specialna brigada Ministrstva za obrambo, ki je nastala iz sestava zaščitne brigade komunističnega vodstva pod poveljstvom Matije Mačka do leta 90 in v kateri je sodeloval tudi Anton Krkovič je po ocenah Kučana in njegovega kroga spremenila gospodarja oziroma objekt zaščite. In to tako zvesto, da so se strukture nekdanjega objekta zaščite čutile ogrožene od same brigade. Preko medijev so celo namigovali, da Janša z brigado pripravlja državni udar.

Janša kot obrambni minister in Krkovič kot zadnji poveljnik bi morala razumeti nove razmere, v katerih ni naloga brigade zaščita novega političnega vodstva ali posameznikov, ampak zaščita Slovenije in njene varnosti. Tudi Kučan in njegov krog bi se bili morali sprijazniti, da jih brigada ne bo ščitila in da komunističnega spletkarjenja, da bi obdržali oblast, ki so ga bili navajeni ni več.

Mitja Kunstelj je bil najbolj izpostavljen operativec na strani Janše. In, ko se je zalomilo je krivil Janšo kot odločevalca. Ni bil dvojni agent. Bila je zgolj zaigrana vloga. Kunstlja po svoje razumem. Stavil je vse in izgubil vse. Janša, kot je pri njem običaj, ga ni zaščitil. Uporabil ga je in zavrgel.

Smolnikar ni bil civilist, ampak tajni agent policije, preko katerega je policija vdirala v sistem obrabnega področja, da za to ni imela nobenega pooblastila. Torej šlo je za povsem nezakonito delo. Po vzoru komunističnega delovanja varnostnih organov.

Naj še enkrat ponovim: Spor je bil zaradi brigade Moris, ki jo Janša ni hotel razpustiti ali reorganizirati. Razpustil jo je Kacin kot njegov naslednik takoj po odstavitvi janše. Depala vas nima zveze s trgovanjem z orožjem. Niti kasnejša ustanovitev parlamentarne komisije. Ta je imela namen obremeniti Janšo, da bi se javnost čim bolj odvrnila od njega, ker je pri zamenjavi in po njej njegova podpora med ljudmi začela strmo naraščati.
ex sulc mare    (7.4.2021 19:09)
.. Smolnikar civilist ali ne?
Sam izhajam iz trditve kriminalista Klavore, ki je zapisal v svoji knjigi Od Depale vasi do Patrije, namrec : "..civilista Smolnikarja..."
Mitja Kunstelj, omenjen kot dvojni agent ( v isti knjigi ).

Klavora je bil kot kriminalist, sluzbeno zadolzen za preizkavo o dogodkih, ki so privedli do slavne hruske v Depali vasi...
NOVI DEMOS    (7.4.2021 20:09)
Mitja Klavora je bil v času Depale vasi šef kriminalistov, ki so protizakonito vdirali v obrambni sistem. Kot šef kriminalistične službe je bil razrešen po Depali vasi brez obrazložitve. Verjetno ne za to, ker bi dobro delal. Zaščitil ga je Kučan. Kompromis z Drnovškom.

Smolnikar je bil evidentiran kot tajni agent. To je tudi potrdil Bizjak kot notranji minister.

Klavora v svoji knjigi piše o akciji tako kot so si jo zamislili, polno megle in manipuliranja.

Kot šef kriminalistične službe, v času, ko je bil Smolnikar registriran kot njihov tajni agent za operacijo Depala vas zaradi molčečnosti ne more in ne sme govoriti niti razkrivati kriminalistov, ki so bili z njim na zvezi. Prišel je v javnost le Drago Kos. Seveda je za Klavoro Smolnikar civilist, ki na svojo pest deluje. Drugače (1) bi priznal protizakonitost zaradi česar je bil razrešen in (2) tajni agenti se kot taki nikoli ne izdajajo.

Sicer pa, ravsali so se za svoje interese na račun Slovenije.
ex sulc mare    (7.4.2021 20:52)
.. stran 56, ...dvojni agent Mitja Kunstelj; stran 82... ker gre za civilno osebo... ( zapis o Smolnikarju )

Mitja Klavora: Od Depale vasi do Patrie

Jasno, da bivsi veljaki SDS, negirajo vlogo sefa kriminalistov, kar je bil Mitja Klavora v tistih casih, tudi z plasiranjem informacij, da je.... in tako zmanjsati oziroma izniciti pomen odkritij o trgovini z orozjem, ker je vpleten Jansa, Lovsin, Krkovic iz SDS, velik piskrc pa so pristavili tudi iz LDS, SKD....

Odgovarjal ni nihce, veliko zaslug za to pa ima pokojni Drnovsek.

Vrnimo se k temi diskusije, ali pa molcimo.
Obraz-    (7.4.2021 21:43)
Da zaključimo: Janša - Albanec ali ne? Albanec, definitivno.
sitemeter    (7.4.2021 23:33)
Po častnem doktoratu je Kosovar.
Old Punca    (8.4.2021 10:44)
Ni Albanec,

Če je oseba TAJNI agent policije, torej zanj ne ve nihče, tudi Moris ne, je za vse CIVILNA oseba. Tudi za vojsko. Pika.
NOVI DEMOS    (8.4.2021 14:37)
Tajni policijski agenti imajo policijska pooblastila. Civilisti policijskih pooblastil nimajo. Pika.
knusprig    (8.4.2021 14:51)
Old Punci pravo ne leži, ji pa odgovarja revolucionarno "pravo". (tajni, civilni, ... in še marsikaj; npr. Lokovica).
NOVI DEMOS    (8.4.2021 15:39)
Bivši veljaki SDS, če je mišljeno za mene, ne negirajo vlogo Mitje Klavore, šefa kriminalistične policije v času Depale vasi. Bila je drugačna kot sam opisuje. To pa ni negiranje.
V tako pomembni akciji kot je bila Depala vas ni moč verjeti izpovedim nobenemu neposrednemu akterju.

Enako ni moč verjeti trditvam, da je oseba s policijskimi pooblastili civilist. Je pa res, da je bil kronski argument, da je šlo za napad civilista s strani vojaških oseb. V resnici je bilo veliko drugih neumnosti.

Še nekaj: kako se nekega civilista opozori, da mu je nameščena past s strani vojaških oseb na Petrolu v Domžalah? Ali so to bili uslužbenci Petrola na črpalki ali slučajni obiskovalci? Ne me basat s takimi neumnosti.

Z mojem videnju vloge šefa kriminalistične policije v ničemer ne zmanjšujem oziroma izničujem pomen odkritij o trgovini z orožjem. Ni mi treba podtikat.
espresso    (8.4.2021 20:47)
Obraz še dobro, da si se pripravljen tako izpostavljat, kolikor se spomnim J.J. je avtorje tvojih misli precej hitro utišal..s pomočniki, se razume..pogumen pa si, to ti je treba priznati ;)...ma kakšen razvedrilni program...velenje.com ...to je to..prinese kdaj pa kdaj nasmeh tudi do ušes.. :)
espresso    (8.4.2021 20:49)
kaj pa, če je vse res...volk dlako menja, karakterja pa nikoli!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]