Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 436

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

rudarji tudi letos brez božičnice (Neznan 22.11.2020 15:36)

Kot kaže se bodo rudarji tudi letos obrisali pod nosom. Kot nam poročajo določeni viri potekajo pogajanja med poslovodstvom Premogovnika Velenje in vodstvom Sindikata SPESS- PV na temo izplačila poslovne uspešnosti v letu 2020. Namreč v kolektivni pogodbo je določen fiksni del poslovne uspešnosti, za tekoče leto (645,00 eur / bruto) ter kriteriji za variabilni del za preteklo leto, ki jo je treba izplačati v decembru.

Vse kaže, da bodo tudi letos rudarji ostali brez poslovne uspešnosti. Pa si jo zagotovo salužijo! Spomnimo, da so vse družbe v skupini HSE, razen družb v skupini PV, v lanskem letu izplačale dogovorjene zneske, ki so zapisani v enotni kolektivni pogodbi družb v skupini HSE.

Komu je v interesu, da se rudarjem tudi letos ne izplača poslovna uspešnost kot je zapisana v kolektivni pogodbi še preverjamo. Zagotovo pa takšna odločitev ne bo v korist zaposlenim. Poudarjamo, poslovna uspešnost je namenjena zaposlenim za vestno opravljanje dela, regres za letni dopust pa je vezan na letni dopust in počitek.Nikakor se ne sme oziroma je nedopustno mešati regresa za letni dopust in poslovne uspešnosti, tako kot se ne sme mešati mesečne plače in poslovne uspešnosti. Imejte v mislih, da tisti, ki na takšne kompromise pristajajo so pripravljeno vaš del mesečne plače premestiti v drugo obliko izplačil. V preteklosti so se takšne odločitve izkazale kot škodljive za delavce.motofrik    (22.11.2020 16:06)
Hm... načeloma morate to urediti na relaciji rudarji-sindikat-vodstvo. Ni tako? Tu gor je vse skupaj le jokanje in mlatenje prazne slame.
Ervin Rommel    (22.11.2020 16:20)
Močno dvomi, da bi uprava imela po domače "jajca" reči zaposlenim: Zaradi tega in tega letos ne moremo izplačati €...

Premogovnik obratuje brez ustavljanja ob vseh pretresih, ki se dogajajo oziroma so se zgodili v letu 2020.

Rudarji bi ispadli res zelo neumno, če bi si dovolili takšen posmeh ter norčevanje z strani uprave PV ter HSE, ki ima sedaj novega direktorja v barvi SDS.
Ne bivši politično nevtralni direktor Nikolič je moral na žalost oditi ker politika ne gleda sposobnosti nekeg človeka temveč na odgovorna mesta postavi svojega človeka, ki bo slepo sledil navodilom stranke, ki jim pripada.

Poraja se mi misel. Če bodo zaposleni letos prikrajšani za božičnico oziroma delovno uspešnost bo to verjetno posledica odločitve iz vrha vodstva stranke SDS.

Ali se bo potem ta milijonček ali dva € kolikor bi odšel za nakazilo na TRR zaposlenih prefiltriral drugam je nekaj kar nihče zagotovo ne ve.

Špekuliram pa razmišljam o črnem scenariju. Smešno mi je dejstvo, da je sindikat SPESS katerega sem tudi sam član v e-mail dopisu posredoval informacije glede politične stranke Levice, ki se zavzema za zaprtje TEŠ-6. Po drugi steani pa bomo zaposleni letos prikrajšani za nagrado ob koncu leta izključno po nareku SDS, če do tega pride.

Nihče nas ne mara " RUDARJEV" ne levi ne desni! Vsi hočeji, da opravljamo svoje delo za mizerna plačila med tem, ko oni na vsak način gledajo, kako bi izmolzli čim več denarja kjer je to mogoče pa ga preusmerjali tja kamor jim odgovarja.

Samo razmišljam na glas.
Kanilab  ONLINE   (22.11.2020 16:49)
Ropanje matere zemlje pa res ni nek intelektualen presežek.
V TEŠ kurit smeti. Premogovnik pa potopit.
kremen    (22.11.2020 17:26)
Iz 100 % zanesljivih virov izplačilo za člane Spess zagotovljeno do konca leta, člani sdresa so si pa sami krivi, če plačujejo predstavnika ki ga še pes ne povoha več, kaj šele da bi ga kdo povabil na kakšna pogajanja. Torej zaposleni nakazilo v decembru clanom Sdres pa enkrat naslednjo leto, ko bo kaj viška denarja.
muskito    (22.11.2020 19:07)
A nimate dovol, da vas HSE plačuje in drži nad vodo čeprav si tega ne zaslužite. Delate pol man kot vsi v Sloveniji, da lahko potem v penziji naredite še eno delovno dobo na črno z vožnjo tovornjakov, kruha pa malarji, knaufarji in metalci peska v mešalc pri raznih privatnikih. Seveda, če vas več kot pol nikol ni zares delalo v jami z izjemo čelakom in montaži, ki jim izražam veliko spoštovanje. Pa ena dva sindikata si še omislite, da se boste lahko še bol kregali butli butasti... no pol pa mogoče dobite kračo in flašo ritoznojčana za Božič.
kuhalnica    (22.11.2020 19:31)
Muskito če že naštevaš ne laži pozabil si še na priprave.Kaj misliš ,da pripravci spijo tako kot ti.
velenjcan123    (22.11.2020 20:02)
krenen, manipulator, sanja svinja! Ti in tebi podobni bi si raje razdelili ta denar, knapom bi pa dali turistični bon za koriščenje v sindikalnih apartmajih. Raje nam povej koliko naročilnice in v kakšnem znesku je izdal spess-pv? Koliko članov šteje Spess po osipu članstva?
velenjcan123    (22.11.2020 20:17)
Ervin Rommel, upam, da boš kmalu dojel kako določeni funkcionarji Spess-pv sistematično manipulirajo s člani in načrtno usmerjajo pozornost drugam. Zelo dobro so seznanjeni do kdaj lahko PV odkopava premog in zelo dobro vedo kako vpliva na rudarje, ko jim omeniš zapiranje. S pokvarjenimi in zelo dobro znanimi psihološkimi metodami ponavljajo mantro o Levici in zapiranju rudnika, a hkrati ga ravno oni (vodstveni kader PV) zapirajo. Zanimivo je dejstvo da spess-pv nikoli ne omenja v svojih e-mailih stranke SD in SDS, ampak načrtno zgolj stranko Levica.
Žal, večina knapov še tega ni dojela. Ko bo, bo žal prepozno.
velenjcan123    (22.11.2020 20:19)
Ko bi člani spess vedeli kakšne umazane politike se grejo nekateri njihovi funkcionarji in to na njihov račin in njihova pleča bi se že zdavnaj izpisali.
kremen    (22.11.2020 21:12)
velenjcan123 masko gor in na šiht. Če želiš zvedeti število članov Spess se lahko jutri oglasiš v tajništvu sindikata z masko seveda, boš presenečen nad številko, dobro delo se pač odraža v številu članov. Potem pa poberi izpisnice iz Sdresa izpod večno zaprtih vrat "sindikata", kjer ni nikoli nikogar, ki bi pomagal članom. Še 1x iz preverjenih virov, že dolgo niso potekala nobena pogajanja, vodstvo se zaveda kaj piše v KP, ki jih je izpogajal Spess in se tega drži in se bo tudi v nadaljevanju. Tako kot člani Spess dobijo višjo jubilejno nagrado tako bodo zaposleni sigurno dobili izplačano tudi poslovno uspešnost za 2020 do konca leta. Zanima me kaj boš rekel po izplačani poslovni uspešnosti, takrat bo šele osip iz Sdresa. Zakaj ni nikoli nič čez SD ali SDS? Ker se samo stranka Levica trudi na vse načine zapreti TEŠ in PV, velenjcan123 ji pa pri tem pomaga, ne upa pa vprašanja o zalogah premoga postaviti direktorju, ampak raje tukaj širi laži in zavajanja.
velenjcan123    (22.11.2020 21:59)
Te moram razočarati, tudi člani SDRES in SDE dobijo višjo jubilejno nagrado, ne samo člano SPESS. Ko zapisano v prejšnjem postu, bo zelo pohvalno, če poslovodstvo PV zagotovi finančna sredstva za izplačilo poslovne uspešnosti v decembru 2020, saj ima poslovodstvo težave z zagotavljanjem sredstev za plače. Predlagam, da prebereš programe strank SD in SDS. Loči pa lokalno politiko od državnega nivoja. Vse stranke bi zaprle Premogovnik že danes, če ne bi bilo državnega poroštva za TEŠ. Nimam potrebe kogar koli spraševati o zalogah premoga, ker so mi te zelo dobro znane, tako kot so mi znane geomehanske razmere v odkopnih poljih.
sitemeter    (23.11.2020 10:51)
A niso lanske uspešnosti plačali v začetku letošnjega januarja. Vsaj tako je bilo na teh diskusijah napisano.
meduza    (23.11.2020 14:47)
Velenjčan 123 na šiht pojdi in delaj kaj ne sam iz bolniške lajat po diskusijah in zavajat.
kremen    (23.11.2020 15:07)
velenjcan123, veliko ljudi ve kdo se skriva za tem nickom samo ti še sam sebi lažeš. Pred leti si širil laži in se ujel na limanice. Zelo spoštovana oseba, ki je žal ni več med nami je vse o manipulatorju velenjcan123 povedaal marsikomu in to samo zato, ker si širil o njemu laži!
Res je, da dobijo vsi člani SDE in SPESS višjo jubilejno nagrado,tvoja manipulacija je, da jo dobijo tudi Sdresovi. Dobi jo taka oseba, ki spi na delovnem mestu in ga v dveh dneh dvakrat dobijo, nato pa pobegne v bolniško, da se izogne prenehanju delovnega razmerja, za nameček je še zaupnik Sdresa na HTZ. Ostali še člani Sdresa, ki so zaposleni in delajo na najtežjih delovnih mestih PV pa je ne dobijo, ker že dolgo Sdres ni reprezentativen.
V vseh svojih postih lažeš in manipuliraš z besedami, krivdo vedno prenašaš na druge, nazadnje si trditev spretno zapakiral v "kot poročajo določeni viri" in s tem blatil vodstvo podjetja in sindikata, nižje pa potem pohvalil vodstvo.
Kakšna oseba to počne? Oseba z narcistično osebnostno motnjo. Takšna oseba ves čas laže in zato mu ni žal. Ker mu ni uspelo razviti vesti in kesanja, mora postati močan in za vedno skriti svojo šibkost. Takšna oseba proda svojo dušo in ustvari svojo lažno podobo, ki jo vzdržuje tako, da izkorišča in ponižuje druge. Rad ima le svojo masko in se že tako dolgo laže, da že sam sebi verjame. Laž nima čustev! Vsem se zdi prijazen in zna vzbuditi zaupanje v ljudeh. Ko si to zaupanje pridobi začne zlorabljat, ker zanj ni hujšega, kot se soočit z resnico, zato mora vedno biti vse po njegovem. Takšno osebo je potrebno dati na ignor, če ne te uniči in te zagrabi v svoje kremplje ter se napaja iz tebe. Vse svoje napake pripiše drugim, ima željo po nadvladi in izbruhe jeze. Vedno gre preko trupel!
Pred dnevi si trdil, da imata PV in HTZ največje število vodstvenega kadra v Sloveniji. Manipulacija za tiste od katerih si napajaš svoj ego, ker na vprašanje koliko ji pa je nikoli ne odgovoriš. Zakaj ne nastaviš za predsednika podružnice HTZ tiste osebe, ki spi na delovnem mestu, lahko bi imel pisarno in plačano funkcijo. Zato ker ne preneseš nikogar nad seboj in ne moreš požreti svojega ponosa. Zakaj v Sdresu na funkcijo zaupnika ne morejo kandidirati nadzorniki ali zaposleni z višjo funkcijo. Je to demokratično? Seveda ni, bi pa lahko kandidirali, če bi ti bil nadzornik? Škoda, ki si jo povzročil podjetju z lažmi in manipulacijami v medijih, se vidi v velikem osipu dijakov. Vse to početje je načrtno in pretkano, podjetju povzročiti čim več škode. Zakaj sam veš.
Ko nekdo narcisa postavi pred dejstvo, ta oseba postane naenkrat spravljiva, nekako tako kot si napisal višje " bo zelo pohvalno, če poslovodstvo PV zagotovi finančna sredstva za izplačilo poslovne uspešnosti v decembru 2020, saj ima poslovodstvo težave z zagotavljanjem sredstev za plače.", v naslednjem koraku pa spet zabija žebelj v krsto. Zakaj sploh širiš nezadovoljstvo z lažmi, če veš kakšna je finančna situacija v podjetju. Pomagaj raje s poštenim delom. Ah tvoj zanesljivi vir napajanja svojih mask pod katerimi se skriva bogi revež. Kakšne so šele narcistične osebe za štirimi stenami?
Mnogi so te prečitali in se odmaknili od tebe, tistih nekaj se bo še.
velenjcan123    (23.11.2020 15:46)
kremen (23.11.2020 15:07) pohvalno, da si se pogledal v ogledali in si postavil diagnozo.
velenjcan123    (23.11.2020 15:49)
sitemeter (23.11.2020 10:51)
lanske fiksni del uspešnosti je bil plačan v dveh delih. Prvi decembra, drugi v obliki regresa v začetku letošnjega januarja. Variabilni del lanske uspešnosti bi se po kolektivni pogodbi moral izplačati letos decembra.
kremen    (23.11.2020 16:15)
Osebe z narcistično osebnostno motnjo tega nikoli ne bo priznala, in ta motnja je neozdravljiva. Samo ignor, da se takšna oseba ne more napajati.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]