Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 399

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

božičnica pv (Neznan 20.11.2020 17:05)

Se nekaj govori, da je Spess-pv podpisal dogovor, da božičnica ne bo izplačana decembra kot jo bodo dobili vsi zaposleni v vseh družbah HSE in kot je zapisano v kolektivni. Ve kdo kaj več?kremen    (20.11.2020 17:54)
Neznano kuštravo tele, se nekaj govori da se je spess dogovoril, da dobijo letos poslovno uspešnost samo člani spessa tk kot višje jubilejne nagrade, ker sdres se ni niti pogajal niti karkoli izpogajal za svoje člane.
Jebeš in kuriš narod v teh stresnih časih. Sram te je lahk.
Marč321    (20.11.2020 23:04)
Se je pokazalo, da je sindikat njegov pa od sehretarja, ko ga palamudita v bolniški jih boli kurac za člane, ne delata nič, butli pa plačujejo članarino, da si jo lahko verjetno preko odvetnikov spravi v svoj žep. Garaže fora pa to.
Ervin Rommel    (20.11.2020 23:59)
Nič ni dorečeno. Bilo je izrečeno nekaj mnenj, vendar še nič ni 100 dorečeno.

Moj mnenje je sledeče !

Kljub razsajanju covid-19 virusa so zaposleni v Premogovniku Velenje kljub velikemu razhodu zaradi bolniškega staleža zagotovili nemoteno obratovanje podjetja. Izkazale so vse vse upete službe ter obrati.

Bila bi velija sramota za vodstvo podjetja, če nebi zagotovili minimalnega izplačila za poslovno uspešnost konec leta ali v pričetku novega leta zaradi novega bilančnega leta ter vseh birokratskih hokus pokusov, ki so potrebni za zaključek aktualnega fiskalnega leta.

Pričakuj najslabše upaj na najboljše.
sitemeter    (21.11.2020 8:49)
Bo pa januarja.
sitemeter    (21.11.2020 8:51)
Ervin Rommel
A naj izplačajo tudi tistim, ki so bili na bolniški zaradi virusa?
velenjcan123    (21.11.2020 9:55)
marč, sindikat je kot fitnes. Če že kupiš karto, moraš biti aktiven, zahajati redno vanj in vaditi. Dober primer ste vodstveni delavci PV in HTZ, ki v spess resno zahajate in se borite za svoje privilegije. Toliko kot je vodstvenih delavcev na PV in HTZ jih ni nikjer v Sloveniji. Nabijate delavcem, da je preveč bolniške in mnogi vam žal nasedajo. Nikoli me bo toliko delavcev na bolniški kolikor je vas vodstvenih delavcev zaposlenih v PV in HTZ, ki skrbite za svoje privilegije.
sitemeter    (21.11.2020 10:06)
velenjcan123
Tole je pa zanimivo. Povej kaj več. Ali slučajno veš koliko pa je vodstvenega kadra?
Marč321    (21.11.2020 10:23)
Lej ko se je vlakovodja čungalunga 50 stavke oglasil iz globoke bolniške. Toliko kot ima naša firma takih simulantov kot si ti, jih ni nikjer drugje. Lahko gremo še naprej, izigrane nezgode, kdo te je že s svedrom? Lokomotiva je dobila čudežni pogon? Postopek se je obnovil!
goldcrom    (21.11.2020 10:29)
ko bi se tebi in tvojim ta božičnica v grlu zataknila
velenjcan123    (21.11.2020 10:51)
Sitemeter, zgovorno je zgolj dejstvo, da vodstveni delavci, ki jih je velika večina v spess, že leta in leta vztrajajo in zahtevajo čim višjo proizvodnjo, višjo od 3,5 mio ton letno, ne glede na razmere v jami. Zakaj? Zato ker bi oz. je isto število proizvodnih delavcev izkopalo več. Ali drugače povedano, več izkopa z istim številom zaposlenim več vodstvenih delavcev in privilegijev le tem. Na čelu vsako leto manj delavcev, pripravci v vodi se borijo z zruški itd.... Vodstvenega kadra pa iz leto v leto več.
enmu    (21.11.2020 11:15)
Tudi mene zanima kok je teh vodstvenih delavcev? Nisi odgovoril, samo meglo prodajaš. In po tvoje bi mogli bit v Sdresu z 87 člani od tega dva predsednika, sekretar, 7 zaupnikov, počasi bo vsak imel že funkcijo in to v sindikatu, ki ga ni. Vodstveni delavci so te stisnali, ni vač palamudenja. Kitajc da dol 500 zaposlenih, če je manjša proizvodnja. Ko se bo to zgodilo na PV bo pa jok.
velenjcan123    (21.11.2020 11:53)
Kitajc da dol vodstvene delavce, proizvodne pa dodatno nagradi. Poglej si samo svoj transport v jami, več vodstvenih in pomožnih palamuherjev kot pa delavcec na vzdrževanju jamskih prog.
enmu    (21.11.2020 13:21)
Še vedno nisi odgovoru kolk je vodstvenega kadra, da vemo koga vse ti šteješ med vodstvo. Vidim, da nimaš pojma kok navadnih delavcev bi v Goreju zgublo šiht, če ne bi bilo naročil. Povsod je premal delavcev, zarad takih palamuherjev kot si ti je pa še slabš. Zagovarjaš lenuhe ki so večinoma skoz v bolniški zato je pa kot je. Štajgerji na transportu te motijo. Ko te je pa transportni dobu spat si bil pa cel pocukran.
oto46    (21.11.2020 15:29)
od kedaj pa imajo bosanci božič in božičnio.
sitemeter    (21.11.2020 15:56)
velenjcan123
Ja to mi je logično. A sem mislu, da veš koliko je vodstvenih delavcev aktivnih članov sindikata?
Ervin Rommel    (21.11.2020 16:24)
Oto 46 si čisti primerek ksenofobega Slovenca z večvrednostnim kompleksom. Edini način "drkanja" oziroma "podjebavanja" je debilni napad na vse zaposlene katerih preimki se končajo na ić. Ja tudi sam sem med njimi in stopnja ksenofobije ter ultra desničarskega nacijonalizma pod prevleko Sloven patrijotizma se dviguje iz leta v leto v Sloveniji ter tudi samem podjetju kjer sem zaposlen. Verjetno pa si sam preveč neumen, da bi doumel, da z svojimi prostaškimi izpadi delaš medvedjo uslugo sebi in sebi podobnimi. Zmeraj sem rekel nesposobneži razočarani nad svojimi življenji in kar so ustvarili bodo za svojo nesrečo izbrali najlažjo pot. Ta pa je obtoževanje in sovraštvo vseh drugačnih ( veroizpoved, religija, osebna prepričanja itd... ) jaz ti nisem kriv za tvojo nesposobnost.
Tako primitivno podjebavanje pa je le pokazatelj tvojega IQ-a, torej inteligenčnega kvocienta, splošne razgledanosti itd...
Štekaš model?
meduza    (21.11.2020 17:44)
Neznan itak vemo kero telesi boš dobil 4.1.2021 500 eur neto če prav si ti delomrzneš tega ne zaslužiš.
velenjcan123    (21.11.2020 19:19)
meduza, kako januarja in kako 500? A ni zapisano v kolektivni decembra in 645 bruto? HSE, TEŠ, DEM, SENG pa dobijo decembra 645. Samo v PV januarja in 500! Kako in zakaj? Kam bo izginilo 145? Ali je ta znesek namenjen za financiranje privilegijev vodstvenih delavcev?
Marč321    (21.11.2020 20:23)
velenjcan123 ti kot vodstvneni kader sdresa bi pa lahko vedel, da je 645 bruto zmanjšano za prispevke točno znesku meduze. Govori se, da letos člani sdres ne dobijo nič, ker se ne znaš pogajat isto ko za jubilejne nagrade, ko jih člani sindikata drugač dobijo več. Kako je dlan po kateri te je sodelavec na tvojo pobudo z svedrom vžgal, te srbi. Postopki so se obnovili.
jagababa    (22.11.2020 12:58)
Ervin Rommel kaj je zdaj on slab? saj je pvoedu resnico. tu živijo pa majo svoj božič po našem novem letu in svoje novo leto.

stopnja ksenofobije ter ultra desničarskega nacijonalizma pod prevleko Sloven patrijotizma se dviguje iz leta v leto v Sloveniji ter tudi samem podjetju kjer sem zaposlen.

seveda če se ne asimilirate pa vlečete svoj naglas še leta in leta. nič nismo mi nesrečni zarad svojih življenj pa ne vem ka še vse si napisu pač pa zaradi tega ker vas mormo dnevno prenašat! veliko vas je kmetov pa idiotov. obnašate se ko da ste boga za jajca primli in da ste sam kralj.v resnici ste pa plehki in puhli mentalni reveži.
Ervin Rommel    (22.11.2020 16:01)
Jagababa in sedaj so vsi tisti, ki vas motijo potrebni prevzgoje ker ne dosegajo vaših pričakovanj oziroma odvzema državljanstva ter izgona iz države?
Prvo moraš razumeti, kako se oblikuje ego posamezneg človeka od otroštva do odrastlosti.

Vsi ti ljudje, ki so odrasli v različnih okoljih gojili stike, ki so jih sami želeli, uživali kulturo, ki je njim odgovarjala in so produkt leta in leta različnih dražljajev, iskušenj v vseh domenah življenja, ki oblikujejo osebnost posameznika sedaj motijo: " desničarje" , ker se ne obnašajo vašim pričakovanjem primerno ali sem se zmotil v čem ? To, da so pridobili državljanstva po črki zakona za vas ni pomembno ? To, da so generacije, ki so služile Slovensko vojsko, zaprusegle, da bodo branili suverenost the države ni pomembno a ne ?

Moti vas, kako se med seboj družijo, pogovarjajo, vzdržujejo stike, ki jih imajo vsi narmalni ljudje...

Kaj pa so vaša pričakovanja " desničarjev "?

Mogoče to, da vam autohtonim Slovencem izražajo hvaležnost, da jim dovolite bivali v Sloveniji ter opravljati delo v Slovenskih podjetjih ?
Ali morajo vsi pričeti poslušati: Maribirskega Slavčka, Fredi Milerja, Sestre, Jan Plestenjaja, Avsenike, Slake ...
Ali se morajo vsi naučiti igrati frajtonarco ?
Ali morajo začeti zavijati in uporabljati sleng značilen za določene regije v Sloveniji ?

Kaj vas moti ? Ahhh to, da se posamezniki obnašajo neustrezno vašim pričakovanjem ? Ne govorijo čiste Slovenščine ?
Poglej model vsaka oseba ni magister znanosti ali naravni takent v različnih športih oziroma drugih sposobnostih. Veliko je povprečnežev ali podpovprečnežev, ki so zadovoljni z tem kar imajo.
Obsojati nekoga, ki se zadovolji z nečim in nima želje napredovati v življenju je debilno. Nismo vsi ljudje radovedni ter lačni po novih informacijah zer znanju, ki nam ke na dosegu iz dneva v dan.
Sam sem radoveden posameznik, ki ima v življenju veliko prostega časa za raziskovanje stvari, ki me veselijo. Nočem se hvaliti vendar sem v življenju bil vpet v toliko različnih dejavnosti, da je to že absurd za nekatere. Nekateri ljudje pa ostanejo v coni komforta pa se ne trudijo napredovati v bilo katerem interesnem področju.
To dejstvo pa zgleda ne odgovarjs ljudem, ki so desničarsko usmerjeni. Moti vas to, da se drugačni od vas ne prilagodijo vaši agendi ter podpirajo vaše ideje, prepričanja, politično ideologijo itd...

Ne vem ali bi še dodajal kaj več ker nisem prepričan ali dojemaš kaj ti poiskušam dopovedati.

100 ljudi 100 čudi vsakdo je drugačen zaradi 1001 enega razloga. Lahko imamo podobne interese vendar, dokler nihče ne posiljuje drugih z svojimi verovanji ter prepričanji je vse v najlepšem redu. Ko pa pride do žaljenja ter nespoštovanja prepričanj ter verovanj drugih ljudi dobimo to kar se dan danes ponovno uveljavlja. Razdeljenost, sovraštvo, ksenofobijo, nacijonalizem...Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]