Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 477

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

volitve v rdeči trdnjavi (NOVI DEMOS 16.9.2020 1:50)

Tako mediji naslavljajo volitve v Velenju. Zakaj ne gredo korak dlje od barve, korak k resnici in naslovijo: volitve v komunistični trdnjavi.

Kaj hočejo sporočiti s takim naslavljanjem? Da je konec rdeče trdnjave ali pa, da se rdeča trdnjava še bolj utrjuje. Ko bi vsaj v podnaslovu postregli s kakim kazalnikom o rdeči trdnjavi. Naslavljanje bi bilo lažje razumeti.

1. Da so graditelji rdeča trdnjave prevzeli ne rdečo trdnjavo leta 1993 niti z enim centom zadolženosti in da so v letih do danes zadolžili slehernega občana te trdnjave za okoli 600 evrov.

2. Da je ne rdeča trdnjava uspešno preživela gospodarski šok ob osamosvojitvi in se ustalila na tretjem mestu po gospodarski moči v Sloveniji. Krepko nad povprečjem Slovenije. Kje je danes rdeča trdnjava? Pod povprečjem Slovenije.

3. Da je bila povprečna neto plača v občini krepko nad povprečjem Slovenije preden so jo obarvali v rdeče in iz nje naredili trdnjavo. Danes je pod povprečjem Slovenije, tam nekje na 90 odstotkov.

4. Da so izigrali ljudsko voljo, ki je zahtevala referendum o prispevku za razširjeno reprodukcijo (RR) za naložbe v komunalno infrastrukturo tako, da so komunalno podjetje obremenili z najemnino za to isto komunalno infrastrukturo in jo občani plačujejo v ceni storitev. V rdeči trdnjavi je ta manipulacija prihodek proračuna v višini približno 20 odstotkov.

5. Da vladarji rdeče trdnjave prisegajo na plansko gospodarstvo in nadzor nad njim. Od tod izhajajo številni konflikti s gospodarstveniki (najbolj razvpit je Gorenje). Tu se gnezdi klietelizem, korupcija. Taka ekonomija odvrača nove investitorje v delovna mesta, obstoječe pa sili v razmislek o odhodu iz Velenja.

In še bi se dalo naštevati.

Dermol bo branik rdeče trdnjave in izvrševalec , Koželj in Strozak, sodeč po prvih izjavah, ne vesta kako razgraditi rdečo trdnjavo.sitemeter    (16.9.2020 5:45)
Pravi si poznavalec postal.
niet    (16.9.2020 5:48)
Pa kaj ti misliš, da so samo oni taki ali kaj. Vsi politiki, vse politične stranke so iste. Alenka nas je najbolj zadolžila, za njo je takoj Janez. On nas je tako zadolžil, da je vsak prebivalec Slovenije zadolžen za 2100€. Vsi od prvega do zadnjega so... Ma škoda besed.
janoš    (16.9.2020 7:50)
Pa demos vsak bo volil kar bo hotel,za tebe je vse kar ni SDS komunistično oziroma rdeče!Vsi so isti!
JANKO IN METKA    (16.9.2020 8:15)
sedaj še resnice ne smeš povedat,pa te že pljuvajo,pa kaj ste sami SD-jevci v Velenjkovcu,res škoda Velenja,pa tako perspektivo je imelo
ponaredek    (16.9.2020 8:45)
Niel ,kaka Alenka ,Janša že 2004-2008,da te kap ,Pahor je deliv denar kot da bi ga zadel na lotu ,vrnil ni nobeden .Grkim je posodil veliko denarja,za železnice je zapravil za 10let.Janša PATRIA ,avstrijc je zaprt,Janša predsednik vlade ..........
StefanG    (16.9.2020 9:29)
No ko tk ponavljate to rdečo barvo, ne morm mim tega da vas spomnim kaj nam to mesto nudi Brezplačno
Lokalca,kolesa, mestno blagajno, plažo, brezplačno parkiranje na jezeru (men se sicer to ne zdi prav), vsak otrok ima zagotovljen 1 topu obrok na dan, pravno svetovanje, kamerat,... A vam še naštevam? Pa kje so še ostale stvari za katere da občina velik pomen... ničemer niste zadovoljni... A mislite da je za to vse in še več denar iz lufta potegnjen?
Lahko je bit pametn...
StefanG    (16.9.2020 9:30)
Dejmo Dermolu priložnost in verjamem da bo naredil še več dobrega in uspešnega za Velenje
McLeon    (16.9.2020 9:53)
Oglašajo se taki, ki so odgovorni za rdečo trdnjavo, ker se niso znali zmeniti s frakcijo Zelenih (Gošniku opozicija v Šaleški dolini) pa so storili kot Šarec in vrgli puško v koruzo.

Če je bilo Velenje takrat v dobri kondiciji, je to zasluga minulega dela mnogih generacij, ne pa takih, ki niso znali dodeliti enega samega resorja za štemljanje gradbenih dovoljenj zainteresiranim v skupščini SO Velenje. Če si greš koalicijo pač moraš nekaj tudi dati od sebe, znati delat kompromise.

Da je pa žalost še večja, so potem taki objokovali izgubljeno, potovali od Poncija do Pilata, v Ljubljano, in na vršanje v Ljubljani - zakaj ste odstopili - niso znali odgovoriti. Tudi danes je tako. Nakladajo nekaj nekaj o "političnem podzemlju" kar je tako asortiman na vsakem meniju, če si greš politiko.

Kot po Murphyjevem zakonu so pa potem še prostovoljno izročili stranko v roke šarmovcem, ki so v nadzorni svet Vegrada dali nekompetentno osebo, enako pa v TEŠ za B6. Šarmovci so glasovali preko elektorjev za svetnika v Državnem svetu iz vrst SD!

A bodo to v SDS storili zdaj še 1x ko je na voljo mesto svetnika v DS?

In, kot po Murphyjevem zakonu so še 1x oddali stranko v druge roke, naknadno pa jokali, ...posredovali novinarju, ki ga obvladuje Salomon - skratka v nasprotni tabor, da so se tam na veliko razpisali o notranji juhci, ki so josami zakuhali. Zdaj je pa tako daleč, da niti prevzemniki stranke ne upajo kandidirati za župana, ker so očitno zgolj anonimne osebe za širšo javnost.
AnicaT    (16.9.2020 10:10)
A Strozak za župana? Lepo vas prosim ko da ta bo naredil kaj dobrega za Velenje?! Če niti ne zna furat svojega sp (kokr mi je znano je mel večkrat blokiranega v tem letu) poleg tega pa že 20 let na črno :) živi v Celju, prijavljen pa je v Velenju. In on bi naj bil rešitev????? Da o njegovem svetovalcu Jenkotu sploh ne začnem.
AnicaT    (16.9.2020 10:16)
Koželj je dober za prodajo gasilske opreme, zraven pa sploh ne ve za kaj kandidira- za ministra za infrastrukturo ali za župana :) . Želi da PV in TEŠ delujeta dokler se ne najde alternativa... Aja.... ja komu pa ni to v interesu??! Naj predlaga alternativo! Dajte mu tisti, ki niste vedeli katerega kandidata ste predlagali, povejte da se kandidira na lokalnem nivoju!
Old Punca    (16.9.2020 11:44)
Zakaj Strozak ni odjavljen iz Velenja? Ker je v Velenju že nekaj časa v političnih vodah, v Celju pa mu to ne bi uspelo. Gre pa za očitnega goljufa, če drži, da prepovedano ravnanje traja že toliko časa.
Butchman    (16.9.2020 13:06)
Zakaj Strozak? da bo potem Jenko direktor občinske uprave :)
ex sulc mare    (16.9.2020 15:31)
.. zanimivo, NOVI DEMOS, ni zbral toliko poguma, da bi se izpostavil in vlozil kandidaturo, s podporo volilcev?
Se poznajo leta ali je bolj udobno iz naslonjaca modrovati?
Njemu " zupanskih " izkusenj , kot bivsemu predsedniku izvrsnega sveta obcine Velenje, ne manjka.
motovilec    (16.9.2020 18:18)
Nekdo je nedolgo tega na diskusijah napisal da je lepi dečko,bivši dir. TEŠ [email protected],nekdo drugi je napisal, da so vse mokre, ko ga vidijo.Kako gre to skupaj, ali pa je mislil ceste kadar dežuje=)
SD z namestnikom župana gre lahko v pozabo samo pod enim pogojem in to je odvisno samo od vas, dragi volilci in volilke. Enostavno preglasujte vse tiste ki jim je SD omogočil dobre službe in položaje, ter vso njihovo žlahto vred, pa boste videli da bo drugače, samo treba je iti na volišča in voliti protikandidata z največ možnostmi, ne tistega ki je tam da glasove odžira. VSI NA VOLIŠČA, ko bodo odprta!!!!!
zvonc    (16.9.2020 20:08)
tipično komunistični komentarji
-ja saj nismo mi krivi kriv je vanjski neprijatelj
-ker pa to več ne pali, pa gre sedaj tako :" eh saj drugi niso nič boljši in če že mora kdo potem naj naši kradejo naprej "
-ček temu prišteješ vse papučarje, opankarje in trenirkarje je rezultat znan
NOVI DEMOS    (16.9.2020 21:25)
Dejstva so dejstva. Mnogi jih poznajo že vrsto let oziroma so poznavalci.

Ne, ne mislim, da so samo oni taki. Ampak oni so gradili in zgradili rdečo trdnjavo in nihče drug. Rdečo trdnjavo, ki je domala po vseh kazalnikih, gospodarskih, socialnih, okoljevarstvenih vsako leto slabša.
Država se zadolžuje. To drži. Vendar rdeča trdnjava je dobivala od države vsako leto enako ali več. Od kod potem potreba, da se tudi sama zadolžuje? Kazalniki kažejo, da se zadolževanje rdeče trdnjave ne odraža v blaginji občanov.

Drži, vsak bo volil kar bo hotel. Ne drži, da je za ND vse kar ni SDS komunistično oziroma rdeče. In tudi niso vsi isti.

Res je, ponavlja se tisto kar so povedali sami o sebi: Smo ponosni nasledniki komunistične partije. In tudi sami pravijo, da je Velenje rdeča trdnjava. Torej njihova trdnjava.
Brezplačen lokalc je bil eden od projektov strokovnjakov za reševanje mirujočega prometa v mestu. Tudi izposoja koles. Lokalc v tem kontekstu ni izpolnil pričakovanj. Pa še to: projekti reševanja mirujočega prometa (lokalc, kolesa) niso zrasli na zelniku rdeče trdnjave. So jih pa politično zlorabili.

Za rdečo trdnjavo in njene kazalnike so odgovorni tisti, ki trdnjavo vodijo in upravljajo. Ne pa nekateri , ki se leta 93 niso znali zmenit s frakcijo Zelenih in naj bi vrgli puško v koruzo.
Drži, Velenje je bilo takrat v dobri kondiciji in je to zasluga generacij. Tudi njihovega minulega dela. Čeprav je bilo to kondicijo, spričo dogodkov, izredno naporno ohranjati, se je ohranila. Zakaj so to kondicijo kasneje zapravili? Je postala bolj pomembna rdeča trdnjava kot vse drugo?
Noben resor za štempljanje gradbenih dovoljen ni prišel v poštev. Za reševanje osebnih interesov ni sklepanja kompromisov v javni službi. Oseba zelenih na katero se namiguje je zasedal visoki uradniški položaj in bil ves čas v konfliktu interesov zaradi politične funkcije . V sklepnem dejanju profesionalizacije občinske uprave bi bila ta oseba ob ta položaj, ker ni izpolnjeval niti minimalnih pogojev.
Takratni predsednik Izvršnega sveta ni objokoval izgubljenega, ni potoval od Poncija do Pilata (kda naj bi bil Poncij in kdo Pilat) v Ljubljani, nihče ga ni vprašal zakaj so odstopili, zato tudi odgovorov ni moglo biti.
Po Murphyju so tudi ti očitki diskutanta. Ne vem pa, da bi Murphy imel karkoli z lažjo. In kar nekaj laži si je privoščil dikutant.

NOVI DEMOS vedno zbere toliko poguma, da stori kar meni, da ima smisel. Pristal je na kandidaturo, kar ni nobena skrivnost in bi tako in tako slej ko prej prišla v javnost, a ni bila vložena.

Škoda, da se ne razvije tema v smeri, kaj Velenje potrebuje, da se ustavi nazadovanje in prične rast. Za sosežig odpadkov v TEŠ kandidat za župana ne more biti prepričanja, da, če ni škodljiv za ljudi je lahko, sicer pa ne. Sosežiga ne sme biti, naj se zgradi mono sežigalnica.
McLeon    (16.9.2020 22:11)
Vsaj ena dobra stvar - da kandidatura ni bila vložena - ker bi bila SD popolnoma brez konkurence oz. bi bila kandidatura kot voda na mlinsko kolo v prid SD.
NOVI DEMOS    (17.9.2020 1:59)
No, to pa ne držalo, da bi bila SD popolnoma brez konkurence. A ni Strozak konkurenca? Dobil naj bi po napovedi diskutanta 62 %. Kaj je res in kaj laž?
janoš    (17.9.2020 7:49)
Pa kaka rdeča trdnjava ,saj rdečih uradno ni več,SDS ima redečega šefa ion sploh je veliko rdečih v vseh strankah,po tvoje bi moral biti povsod župan SDS-a-narod bo volil kar bo hotel,ne pa po diktaturi SDS trobil!
ex sulc mare    (17.9.2020 16:18)
.. hoce, da se jebe ali, da mu ne ude.. kot pravijo nasi bivsi juzni bratje.
Kandidatura ni bila vlozena, ker ni bilo poguma.

Ko imas pogum, imas voljo in storis cisto vse, da uspesno vlozis kandidaturo... Rdzavemu kurcu svaka dlaka smeta...

Skoda za Velenje. Jajo ze tretjic ponavlja izpit, pa mu ne gre niti priblizno dobro, mogoce bi bil v drugo ND bolj uspesen, kot v prvo. Ze zato, ker so sedaj drugacne okoliscine, kot so bile prvic.... Jansonu drugacne okoliscine ne pomagajo. On preprosto ne zna....
NOVI DEMOS    (17.9.2020 18:36)
Še zdaleč ni bilo tako. Ampak treba si je pač nekaj izmislit za napad, za negativno sporočilo, četudi je laž.
McLeon    (19.9.2020 12:13)
ND ne zna pojasniti zakaj je vstal od pogrnjene mize na kateri so bili jastogi, zbežal in vrgle puško v koruzo. Nekaj je napletal od političnem podzemlju in to je bil največji dosežek v njegovi razlagi za vzrok. Še vedno pa ne upa povedat nič o takratnem t.im. političnem podzemlju - v takem strahu živi.
NOVI DEMOS    (19.9.2020 13:11)
Očitno ga pogrnjena miza ni zanimala. Četudi bi na njej bili jastogi ali kaj še bolj okusnejšega . Tiste, ki jih je pogrnjena miza zanimala in nič več kot to, so še pri tej mizi in se je oklepajo na vso moč.

ND ne živi v nobenem strahu. Strah je najbrž tiste, ki so se šli nasilja. Navajat vzroke za odhod od pogrnjene mize, na kateri so bili jastogi, nima več nobenega smisla. Miselnemu toku, ki je omejen in ne sprejema kar mu ni po volji, tudi ponavljanje po stotič in več ne bi ničesar spremenilo.
McLeon    (19.9.2020 14:02)
Res je.

Kaj drugega tako nebi izvedeli kot to, da se je šlo za politično podzemlje. Skratka, zakon omerta za bivšega predsednika IS SO Velenje.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]