Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 448

Velenje.com : Diskusije : Za dobro jutro : Vprašanje
 

http://velenje.com/_potd/202005_jezero.jpg (CISD 23.5.2020 9:33)

Če odmislim črne oblake nad lepotcem, je tole biser, ki bi ga veljalo izkoristiti za turizem.

Če kdo ne vidi črnih oblakov jih naj nekaj naštejem.

Pravijo, da bo jezero postalo smrdeča mlaka.

Ko zapiha severovzhodnik je vonj ob jezeru prav prijeten. BIO iz zbiralnice gniločih odpadkov, z občasnin dodatkom za zavijače s Tičnice in okrog in okrog nič več cvetočih vedno bolj gnojenih travnikov.

Ko zapiha zahodnik, prinaša PM delce iz navidezno belih oblakov nad Šoštanjem in z večnega delilnika Uranovih potomcev iznad nasipa med drugim Veliko bolj pomembnim jezerom in tretjim malo manj pomembnim jezerom.

Zdaj so občasno ti delci obogateni še s produkti ne NEVARNIH dodatkov, ki bodo v prihodnosti nadomestili meni všečen vonj premoga.

Ko bodo sliko razrezali še goloseki z avtocesto, z viaduktom nad travniki, z ogromnim rondojem pod njim, navezovalna cesta proti Selam in nepotrebna umetne klančina dol do rondoja, gor do nadvoza za zbirni center, dol do stadiona in gor do mesta bo slika popolna.

ŽIVELA TRETJA RAZVOJNA OS.pilek    (23.5.2020 10:06)
Jaz jo podpiram 1000%, ker delam izven velenja in mi bo sedla bol kot nov Porsche... Ti ko šaleške zapustil nisi in videl sveta, kjer takšni podvigi so bolj kot dobrodošli, ker prinesejo nekaj v mesti, pa se lahko zapreš v svoje 4 stene in jokaš EFE opekam , mogoče te bodo uslišale in ti dale malo zdrave pameti, če ne kaj drugega.

Kreten en, to jezero ni naraven biser, to je akumulacijsko jezero katero je nastalo zaradi takšnih ali drugačnih posegov v biser, kateri je bil tukaj pred njim, ampaaaaak se tega ne spominjaš ker nisi videl!
niet    (23.5.2020 10:33)
Imaš opcijo se odseliti v Ljubljano, kjer ne bo vsega tega kar naštevaš. Koliko Ljudi meni reče kako srečo imam, da imam jezero, da lahko kam grem, odtečem krog-dva okrog jezera. Te i, ki pa je v napoto pa imaš možnost izbire in se odseliti. Meni je tukaj lepo. Mogoče sem pa žaba, ki plavam v vodi, ki se počasi postopno ne prehitro segreva.
sitemeter    (23.5.2020 11:43)
Lahko pa gremo nazaj k poljedelstvu, nabiralništvu in ribolovu.
pilek    (23.5.2020 13:41)
OMG nihče ni rekel da me jezero moti, lepo ga je imet, jaz tudi rad okrog jezera hodim, nešteto krat sem peš iz šoštanja prišel do velenja ob jezeru in kopam se tudi v njem, hotel samo rečt brez takšnih posegov kot je on gor napisal tudi jezera ne bi bilo, niti ostalih stvari, sam če izginejo podjetja tudi jezero nebomo imeli s čim urejevat... mene moti kreten ko je napisal da ga moti ko bo prišla 3. os. Malce preberi kaj sem napisal. Sem na cestah do Pariželj vsak božji dan, uničujem avto, pa ne enega,ker nihče ne študira na nas in kako bi vsem olajšali življenja, avtocesta oz. hitra cesta je dobrodošla investicija, ljudje bodo imeli več možnosti investirat k nam, sedaj smo (kot rečejo južni bratje) zadnja rupa na sviralu, pa vse beži iz naše prelepe šal. doline.
pilek    (23.5.2020 13:46)
sitemeter takšni kot je avtor diskusije bi lahko po moje tako živeli, ampak bo moral svoj Iphone pa ostale prelepe potrebščine modernega življena stran vržit. hkrati pa delo v državni firmi, kot je CISD pustit, mogoče pa nekdo dobi delo iz gorenja ko je dobil odpoved...
sitemeter    (23.5.2020 16:15)
Pilek
CISD je svoje oddelal že zdavnaj.
niet    (23.5.2020 19:01)
Pilek, saj jaz sem za CISD-a govoril.
pilek    (23.5.2020 21:56)
aja, sori:)
Old Punca    (24.5.2020 16:05)
Vsi, ki ste zgoraj pisali, ne boste nikoli hodili na delo po novih cestah.
Tisti, ki se jim zdi jezero višek zdravega okolja, bi morali vedeti, da je v teh jezerih milijone ton elektrofilterskega pepela. Še vedno hranim fotografijo zelenih, na kateri je cev, iz katere bruha svinjarija v jezero, ki ga bomo sedaj prodajali ( za naš denar) za zdravo okolje.

V bližini starega rudnika so bila nasajena drevesa v testnem sadovnjaku. Nekaj domačih pobov se je izmuznilo pod ograjo in so imeli kaj videti. Zveriženo drevje jih je za vedno odvrnilo od želje, da bi se sprehajali naokorog.
Brez kakšnega posebnega znanja se zavedam, da je energetika uničila dolino in zdravje dolnicev. Lignit ima tudi škodljive snovi, CISD je lepo napisal, potomce Urana, ki počasi uničujejo. Nobena znanost, samo malo znanja osnovnošolske fizike in kemije.
Tretja os pomeni golosek in hud poseg v okolje. Kako bo to, bomo mogoče videli. Za koga pa bo zgrajeno? Za Pv? Za Gorenje? Za druge državljane.
CISD, ploskam za prijeten zapis.
pilek    (24.5.2020 19:20)
pa zakaj živite tukaj če je tako hudo onesnaženo, uničeno, zdravju nevarno??? res me zanima zakaj? podajta odgovor, prosim!
CISD    (24.5.2020 20:12)
pilek, kreten en, najprej dobro preberi kje sem napisal naravni biser, potem pa komentiraj.

Si samo ena od redno striženih ovc, zato nimaš deset glasov. Si se že kdaj vprašal, zakaj bodo gradili priključek Gaberke z dvema rondojema, enim križiščem in obračališčem za avtobuse? Najbrž ne. Vsaka primerjava s priključkom v Arji vasi ne zdrži nobene pametne presoje. Še manj z rednimi poplavami na G1 v Pirešici.

Če že hočeš vedeti, sem se že pred 40 leti na svoje oči prepričal, kakšni so prometni zastoji na Bavarskih avtocestah v okolici Munchna, ko so za vikend meščani odšli na deželo. Ali pa kakšna so zapuščena gradbišča (tudi avtocest) na Kreti npr.

Izmikanje EFEju zanika problem, NEVARNOST pa ostaja.

O pa sem videl. Vsak Škalčan ima doma vsaj eno sliko prafare Škale. Nekateri tudi več. Najbolj drag pa mi je spomin na boghov kot v domačiji moje mame, nad katerim je slikar narisal verno podobo centra Škal.

Tretja razvojna os me ne moti. Moti me pa takšna, večkrat predraga izvedba osi.

Nismo zadnja rupa na sviralu. Politiki in pohlep so najbrž pokopali Gorenje. Prestrukturiranje premogovne regije pa obeta nova delovna mesta.

Zanimivo je, da so se Japonci odločili za Kočevje, ki je od avtoceste skoraj trikrat dlje kot Velenje. Pa še 750m višine je treba premagat na tamkajšnjih klancih, ki jih tu skoraj ni. Da o drugi infrastrukturi in kapitalu znanja ne govorim.

Zdaj ko si napisal, da se voziš v Parižlje, mi je jasno, da navijaš za prav to traso, ker bodo Parižlje dobile priključek.

Nisi me razumel. Jezero se da dolgoročno rešit, tudi potem ko zanj Premogovnik ne bo več skrbel.

Lokacija Saša regije za zbiranje odpadkov je skregana z vsako logistiko. Potrebno je najti drugo primernejšo lokacijo za odpadke. Če pa že mora biti tukaj, pa je treba najti primernejšo rešitev dovoza do zbirnega centra. Prometne razmere na regionalni cesti se bodo po izgradnji hitre ceste precej poslabšale.

Občina mora prepovedati intenzivno pridelavo krme na območju turističnih jezer. Tam mora biti prostor za cvetlične travnike in čebele.

Velenje sežiga svoje odpadke v Celju. Zakaj se ta primer dobre prakse ne primerja s sežigalnico v TEŠu. Ker se išče še en alibi za podaljševanje življenjske dobe TEŠ.

Tukaj živim zato, ker mi je všeč vonj po premogu.
CISD    (25.5.2020 0:38)
Old Punca, imaš vso pravico, da rečeš, da je energetika uničila dolino in zdravje dolincev.

Podoba doline je odraz spleta okoliščin, ki so pomembno vplivale na razvoj energetike. Različni scenariji razvoja energetike pa so pripeljali dolino tja kjer je. Morda smo imeli v dolini navidezni vpliv na ne odpiranje jame Šoštanj. Vse drugo je bilo najbrž v domeni rudarjev. Kakšno dolino želimo staroselci, nas ni nihče vprašal, niti upošteval. Dokazov je kar nekaj. Nedokončana severna obvoznica. Izgradnja nadomestne ravninske ceste do Škal po zaključku odkopavanja v jami Škale. Sanacija Škalskega klanca. Začasna trasa ceste od konjereje med hišami proti Konovu postaja vedno bolj gotovo dejstvo. Širina in višina nasipa med Velenjskim in Šoštanjskim jezerom je odraz ne razpoložljivega materiala za gradnjo le tega in mečkanja s tretjo razvojno osjo.

O zdravju dolincev največ pove ne uvrstitev dolinskih jezer med kopalne vode. Nepoštena cenovna politika za odjemalce plina in posledično prehod na okolju manj prijazna kuriva, ki dodatno onesnažujejo zrak. Meritve delcev PM 10 tam, kjer upravičeno pričakujemo boljše rezultate. Odsotnost merjenja delcev PM 2,5. Odsotnost rednega spremljanja strupenosti tal, zraka, vode, gob, mesa divjačine itd in poročanja v letnih poročilih. Več pollegalnih odlagališč nevarnih odpadkov je že pod vodo ali pa še bodo. Dolino bo od severa proti jugu prečkal nov tranzitni koridor v do sedaj relativno neobremenjenem okolju.

Gospodarstvo in davkoplačevalci bi imeli korist v obliki nižjih davkov, če bi se odločili za cenovno prijaznejše rešitve. Navidezno korist bodo imeli le posamezniki, ki ne bodo plačali stroškovne cene uporabe hitre ceste. Razen če bo poleg vinjete treba plačat še predornino za tunele daljše od Karavanškega in mostnino za najdaljši slovenski most.

Če bo in ko bo tretja razvojna os zgrajena, bo za gradbene barone, nasip med Velenjskim in
CISD    (25.5.2020 0:39)
Če bo in ko bo tretja razvojna os zgrajena, bo za gradbene barone, nasip med Velenjskim in Šoštanjskim jezerom, za dnevne migrante in za dodatni tranzitni koridor med JV in severno Evropo.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]