Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 572

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

lahovnik zupan (Neznan 10.5.2020 23:26)

Preden bi kdo tega SDS hlapca obkrožil za župana, naj dvakrat premisli

https://www.slovenskenovice.si/kolumne/komentar-mateja-lahovnika-protest-proti-zdravi-pameti-307047NOVI DEMOS    (11.5.2020 1:04)
Kaj je narobe s Lahovnikovim komentarjem?

Njegovo mnenje je na mestu. Podkrepil ga je temeljito in zdravorazumsko. Nihče ne sme ogrožati javnega zdravja, ki je pravica vseh. Nad tem ni in ne more biti svoboda posameznika ali skupin.

Razumni ljudje to razumejo. Ne razumejo pa anarhisti. In Slovenija se sooča s prvobitno anarhistično politiko, ko sta individualna svoboda nad vsem in je odpor proti državi, ki postavlja drugačno lestvico vrednot od njih, dovoljen ne oziraje se na posledice na pravice sodržavljanov v državni skupnosti.

Mene preseneča, in verjetno tudi Lahovnika, da je toliko anarhističnih teženj v združenjih civilne družbe, ki delujejo v javnem interesu. Očitno je nastalo veliko napak pri podeljevanju njihovega statusa, na katerega je vezano financiranje iz proračuna.

Po vsem svetu, seveda v demokracijah, so prvobitne anarhistične težnje skregane z zdravim razumom, ker negirajo skupnost in njene dobrobiti.

Kot sem že zapisal v eni od diskusij se v Sloveniji že mnogo let soočamo z ekstremi, skrajnostmi. Od popolnega kolektivizma k popolnem individualizmu. V državni skupnosti, v kateri so skrajnosti preobsežne se ljudje izredno slabo počutijo.
n&m    (11.5.2020 7:02)
Po moje se naj Lahkovnik drži teoretične ekonomije. To je vse.
Tam bo naredil najmanj škode.

Njegove izrečene besede so populizem,
besede letijo na vse strani, kot bi eksplodirala bomba. Nima več kredibilnosti. Poglejte njegove zadnje ukrepe - razmetavanje denarja za zelo malo pozitivnega učinka! Minimalni, tako rekoč ničelni efekt, ki nas bo stal več milijard €!

Narod so osiromašili, zato da bo spet nekaj novih bogatašev.
majster za lenuhe    (11.5.2020 9:23)
Včasih mi je bi Lahovnik še nekako simpatičen, zadnje čase pa vedno manj, ker se vidi po njegovih objavah, da želi nekomu zlesti nekam... Mojega glasu ne dobi.
encijan    (11.5.2020 9:32)
Ah, kakšne anarhistične težnje neki! Morda jih kdo med protestniki goji, večina pa ne.

Najbrž se zavedajo, kaj je ta vlada naredila pozitivnega na področju koronavirusa, a jih je s svojimi vzporednimi ukrepi (proti varovanju okolja, omejevanjem demokratičnih teženj, korupcijo pri nabavi mask, nameščanjem strokovnih kadrov v najpomembnejših ustanovah s spornimi kadri, sovražnim govorom in tviti od vrha navzdol ... ne da se mi naštevati) zrevoltirala do te mere, da so se popeljali na ulice. Želijo pač, da ta vlada odstopi, če se že ne more spremeniti in da jo nadomesti bolj demokratična.

Mene sicer doslej nobena vlada ni v dovolj veliki meri prepričala, bila sem bolj ali manj razočarana, a ta je na vrhu moje nepriljubljenosti.

Moje razmišljanje je podobno Borisu A. Novaku v spodnjem intervjuju z nacioanalke (nikakor pa ne s koruptivnim, domnevno alkoholiziranim sogovornikom brez hrbtenice):

https://4d.rtvslo.si/arhiv/politicno-s-tanjo-gobec/174691945

Za svojimi stališči stojim, ne da se mi pa razpredati z drugače mislečimi in dodajati argumente (ki jih je sicer ogromno). A na tem portalu je preveč sovražnega govora in se mi zdi škoda moje eneregije.
encijan    (11.5.2020 9:35)
Opsa: ... zamenjavo dosedanjih vodilnih kadrov z nameščanjem spornih kadrov v najpomembnejših institucijah (policija, vojska ...) ...
He32ma    (11.5.2020 10:25)
Sporen je kader ki je bil doslej na oblasti, kader, ki

- ni sprocesiral pranje milijarde preko banke
- ukinil zaslužkarstvo v javnem zdravstvu
- plačal 75 mio za neka raziskave v generacijskih sobivanjih
- dovolil factor in probanko
- itd.

Kaj pa pujsa Pepa v stanovanju Jenull-ov sredi Ljubljane? Kak kader je to?

Lahovnik je idealen, da spravi Velenje v red.
calis    (11.5.2020 10:31)
kot ekonomist bi lahko napisal ... Nihče ne sme ogrožati javnega denarja, ki je pravica vseh. Nad tem ni in ne more biti svoboda posameznika ali skupin.
Kot minister je spisdo iz položaja, ko bi moral kaj rečti...
Ervin Rommel    (11.5.2020 12:32)
NOVI DEMOS ne zanima me to, da podpiraš totalitarizem ter odvzem vseh pravic zaradi največjega svetovnega natega v moderni zgodovini.

Če bi vlada izpeljala določene postopke po predpisih me nebi motilo.

To, da je z odlokom, ki je bil vzet iz enega člena zakona povozila tri ustavna zakona je sramota ter nefopustno za demokratično državo.

To, da so ustavni sodniki razsodili, da je ukrep opravičljiv zaradi stanja v državi.

Sramota !

Ne živino več v demokraciji. To lahko verjamejo le najbolj naivni.

Upam, da mladina vrže dol to skorumpirano vlado.
potonika    (11.5.2020 14:45)
.....demokracija je po mišljenju nekaterih samo takrat,ko nekaterim brez javnih protestov odpišejo 29mil€,pa še vse to kar je pripisal He32ma, pa še marsikaj, za kar še ne vemo in je še ostalo skrito......
NOVI DEMOS    (11.5.2020 16:09)
ND ni nikoli podpiral totalitarizem in ga nikoli ne bo. Iz mojih postov podpore ni moč nizi zaznati. Ravno nasprotno. Vsi moji posti so kritični do ostankov diktature iz prejšnjega režima. Ampak lepo po vrsti:
Glavne značilnosti totalitarizma in diktature so:

1. kadar gre za uradno diktaturo, ki pokriva vsa področja človeškega življenja.
V prejšnjem sistemu je bila diktatura kot sistem v takratni Ustavi. Komunistična partija se je v Ustavi razglasila za avantgardo in politično silo, ki ji pripada oblast.
Šlo je za diktaturo proleteriata kot izročilo komunistične revolucije. Vsa področja človeškega življenja so bila obvladovana. Tega nisem zagovarjal takrat in ne zagovarjam danes.
Danes je Ustavna demokracija. So pa iz prejšnjega režima ostale totalitarne strukture in demokracija jim ni kos. Razgradnja teh struktur se ni zgodila.

Ali je nova vlada izrazila težnje ali poskus, da bi v tej smeri spremenila Ustavo?

2. kadar gre za enopartijski sistem, ki ga vodi diktator.
Tega v Sloveniji ni. Smo v več strankarskem sistemu. So pa težnje k enopartijskem sistemu in celo javno delovanje naslednic komunistične partije. Vse politične sile, ki niso naslednice so za njih sovražne in za državo nevarne. Oni so lopovi in kriminalci. Tako razmišljanje je totalitarno. Mojega med tem ni.

Ali se vlada zavzema za enopartijski sistem?

3. kadar gre za totalno policijsko kontrolo. V prejšnjem režimu je UDBA, politična policija izvajala totalno policijsko kontrolo. O tem ni dvoma.

Ali vlada izvaja totalno policijsko kontrolo nad ljudmi?

4. kadar gre za nadzor nad vsemi sredstvi propagande
V preteklosti so bili vsi mediji v službi propagande komunistične partije in njenih funkcionarjem in sataniziranje vseh izven tega. Ostanki takega delovanja so še danes. Celo na javni RTV SLO, ki bi se morala kot prva in brezkopromisno odmakniti od tega.

Ali vlada izvaja nadzor naa vsemi sredstvi propagande? Ali je vlada spremenila vse medije v propagandne medije?

5. kadar gre za koncentracijo vojaških sil. Ni dvoma, da je bila ta koncentracija v preteklosti. Ravno tako ni dvoma, da o tej koncentraciji slovenski komunistični funkcionarji niso imeli pomembnejše besede. Te koncentracije danes ni. In to je edina značilnost, ki nima repov iz preteklosti. Verjetno zato, ker je vojaška struktura države nastala na novo.

Ali vlada izvaja koncentracijo vojaških sil?

6. kadar gre za centralno vodenje in nadzor nad gospodarstvom.
To se je dogajalo v preteklosti pod komunisti. Ta značilnost je prisotna še danes in jo izvaja forum 21, s to razliko, da je nadzor usmerjen izključno v korist članov foruma 21.

Ali vlada izvaja centralno vodenje in nadzor nad gospodarstvom?

Proti tem značilnostim, ki so v pretirani meri prisotni še danes in jih ni moč pripisati tej vladi protestniki niso zaznali. Nasprotno. Zavzeli so se, da te značilnosti ostanejo in se jih ne sme razgraditi.

Nobeno zavajanje in zamegljevanje ne bodo, ne na ulici in ne po forumih, zastrle dejanske probleme, predvsem tistih, ki so prisotni kot ostanki prejšnjega režima in škodijo ljudem in njihovi blaginji.
ex sulc mare    (11.5.2020 19:13)
.. ND strinjam se s tvojimi navedbami v 6.tockah. Tocno tako je bilo, pred nekako 45 ali se vec leti, potem pa so se v Sloveniji zaceli razvijati demokraticni procesi, ki so pteobrazili druzbo do trenutka, ko je eskalirala v letu 91 in plebiscitarno izglasovala samostojno Slovenijo.

Bla bla bla .... od leta 91 do 2020, pa je druzba zaspala, zazibana v priborjeni svobodi in ekonomski blaginji.

Razbijanje po vsem povcez, kar dela tale vlada, mimogrede, o varcevanju in smotrnosti zapravljanja denarja, rebalansu proracuna in zategovanju pasu, bo vlada razmisljala kasneje. Ko bo ladja na dnu morja.
McLeon    (11.5.2020 19:36)
ex sulc mare v rubriki "razmišljanja - križaj" si preberi kako je je bilo "pred nekako 45 leti", o čemer se tukaj s stisnjenimi zobmi strinjaš.
sark123    (11.5.2020 21:14)
mogoče bi pa bilo bolje z njim kot z SD-jevo ekipo.
toby    (12.5.2020 10:14)
Velenje ni vredno župana kot je g. Lahovnik.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]