Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 452

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

3.os blokirana v gaberkah (Neznan 3.5.2020 16:19)

Sinoči, 2.5.2020 ob 21.40, na popTV, Edi Pucer gosti ministra za okolje Vizjaka.

Tam, sinoči, Center nevladnih organizacij (direktor tega Centra, Goran Forbici) v dialogu z Vizjakom.

Jezijo se ker kakih 80 nevladnih organizacij kot doslej ne bo moglo dajat blokade na gradnjo pomembnih objektov kot so hidroelektrarne, avtoceste, ipd.

V Avstriji so NVO, ki lahko dajo neko mnenje na gradbeno dovoljenje npr. železnica mimo Pliberka samo tista, ki ima 10 članov - aktivnih članov, ki plačujejo članarino, ipd. Pri nas so menda že 3 lahko NVO, zato imamo v Sloveniji menda okrog 24.000 NVO. Kadar se v javnosti branijo takoj naprej vržejo tako NVO kot so gasilci, ribiči, ipd, ki sploh niso problematični ampak pozitivno delujejo. Take NVO s po 3 člani pa samo nagajajo; primer veternih elektrarn.

Poslej bo le kakih 15 nevladnih organizacij (NVO) protestiralo v upravnem postopku. Zdaj so lahko te nevladne dajale zadeve na sodišča, ta pa so bila zasuta s postopki.

Mimogrede v dialogu pade na svetlo, da je neka NVO blokirala že izdano gradbeno dovoljenje za 3. os na območju Gaberk pri Šoštanju.

Zdaj gradnja stoji zaradi neke neznane NVO, ki se je pritožila za nekaj v Gaberkah. A kdo ve kaj več o tem? Hvala.volley    (3.5.2020 16:51)
Malo si se z=zno, ker v Avstriji mora imeti NVO vsaj 10 aktivnih članov, ki plačujejo članarino.

Kdo je pa zaustavil gradnjo hitre ceste v Gaberkah pa ne vem. Morda kakšne usedline od šaleškega ekološkega gibanja? Ne vem. Se bo že kdo javil in se tule izkašljal, kaj mu ne paše? Verjetno kakšen izoliranec.
volley    (3.5.2020 16:52)
... vsaj 100 članov....
winzer    (3.5.2020 17:49)
Ah, v SLO smo znani po tem, da radi sami sebe jeb..o, samo da bi se nekdo dokazal...
sitemeter    (3.5.2020 18:52)
Neka novomeška organizacija je v zadnjem trenutku pred pravnomočnostjo podala neko pritožbo na gradbeno dovoljenje za izgradnjo priključka Gaberke. Zdaj bo o veljavnosti odločalo neko sodišče.
sitemeter    (3.5.2020 18:54)
https://www.vtvstudio.com/pritozba-na-gradbeno-dovoljenje-za-odsek-gaberke-na-3-razvojni-osi/
PRITOŽBA NA GRADBENO DOVOLJENJE ZA ODSEK GABERKE NA 3. RAZVOJNI OSI
10. April 2020 43 Views

Svet Koroške regije je včeraj ostro protestiral in obsodil po njihovih besedah zlorabo nekaterih nevladnih organizacij, ki v domnevno javnem interesu zahtevajo razveljavitev gradbenega dovoljenja za tretjo razvojno os na odseku Gaberke. Članom sveta oziroma koroškim županom se zdi absurdno, da novomeško združenje ROVO s pritožbo ogroža razvoj Koroške regije in s tem tudi Slovenije, so zapisali. Da so na zadnji dan možnosti pritožbe dejansko vložili pritožbo, se zdi Korošcem sebično, manipulativno in egoistično izkoriščanje trenutne težke situacije. Krizo bo mogoče prebroditi le z velikimi infrastrukturnimi projekti države, med katerimi je tudi tretja razvojna os. ROVO je predlagal tudi izdajo začasne uredbe, s katero bi prepovedali vsakršno aktivnost DARSA na tem odseku.

Odzvala se je tudi Mestna občina Velenje. Podžupan Peter Dermol, ki je tudi član Koordinacijskega odbora za spremljanje izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, je ponovno opozoril na nujnost te povezave za nadaljnji gospodarski razvoj Šaleške in Savinjske doline ter Koroške. Vsak časovni odmik začetka gradnje povzroča nepopravljivo gospodarsko škodo in po njegovih besedah bi morali vlagatelji pritožb za povzročeno škodo tudi odškodninsko odgovarjati.
jagababa    (3.5.2020 19:11)
ma dej nehejte že no presrani civilisti! zahtevajte odškodnino pa naj že enkrat naredijo tto 3. os. madona ste eni moja zemla moje naše. bla bla. bedneži eni
gosjak    (3.5.2020 19:14)
Kmet Franc se baje buni ker mu je Velenja pogoltnila eno njivo, zdaj še darsovci hočejo ostale ...
schnitt    (3.5.2020 19:22)
https://rovo.si/

to je organizacija, ki pokriva, kot zase trdi, jugovzhodno Slovenijo. Na spletni strani nobenih kontaktov z osebami, ki jo predstavljajo. Lepo je vlagat anonimne pritožbe.

Logično, iz Dolenjske ne morejo vedeti za Gaberke.

Torej je kakšna Gaberčanka poiskala Rovo in jim posredovala vse potrebno kar so potrebovali, da so vložili pravno ustrezno neko pritožbo.
kuhalnica    (3.5.2020 21:11)
To je ista organizacija katera je toliko blokirala Magno v Mariboru.Njen predsednik pa je neki Marinček iz Novega Mesta in se okvarja z ekološkim kmetovanjem.V to pritožbo so natrosili kup laži.Da Premogovnik ni dal soglasja da teren ni geološko pregledan in še in še laži.
goldcrom    (4.5.2020 2:11)
Dokler bo stala gradnja bo vse manj delavcev v Gorenju. Kitajci zahtevajo infrastrukturo. Brez nje ni gorenja in PIKA.
BranimirVeliky    (5.5.2020 8:30)
Ne rabimo 3. osi, to rabijo sam izdajalci ki se vozijo v avstrijo na šiht.
Sam popravit to kar že imamo pa bo isto pa še ceneje.
lubca    (5.5.2020 20:00)
Čudno da noben Gaberčan nič ne napiše tule gor zakaj si ne želijo ceste?
kuhalnica    (7.5.2020 16:45)
Branimir velik po stasu mali po pameti.Tretjo razvojno os rabi celotna Slovenija posebno pa Koroška,Šaleško Savinjska regija.Izdajalec pa veš kdo je ,Ti ljudje kateri se vozijo v Avstrijo na delo.Dela niso dobili v domovini.Oziroma bi morali delat za miloščino ,Davke plačujejo v Sloveniji in niso izdajalci izdajalec si morda ti kateri tako razmišljaš.
CISD    (8.5.2020 11:02)
Gradnjo je blokiralo upravno sodišče v Ljubljani. Pa tudi, če tega sodišče ne bi storilo, ne bi gradili, ker ni izbran izvajalec gradnje.

V dokumentaciji manjka en pomemben dokument od rudarskega organa in zdaj so krivi vlagatelji pritožbe! Enim se je pa res skisalo.

Če me spomin ne vara, so gradnji po teh načrtih, nasprotovali tudi vsi kandidati za ministre. A svoje mnenje hitro spremenijo, ko se jih poduči z Argumenti. Morda pa se aktualni minister zaradi virusa še ni uspel podučiti.

Winzer, sam imam drugačno izkušnjo. Iz prve roke ti lahko povem, da sem s knapom iz ozadja, več let zelo dobro poklicno sodeloval.

Kuhalnica,v pritožbi piše, da upravni organ ni pridobil geomehanskega elaborata in pisnega soglasja koncesionarja, kar je razvidno iz gradbenega dovoljenja. Boš moral kaj drugega najti v kupu laži, da ne boš lažnivec ti.

Gaberški cvet nima nič s to pritožbo. Gaberčani nimajo kaj za govorit, ker bodo gradili v Škalah.
dario    (12.5.2020 12:23)
Če bibili še v nekdanji Jugi bi take hitro uzela magla pa takie z bicikli po Ljubljan tudi, kajne tovariši levaki!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]