Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 416

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

Šarec želi zapreti teš (Neznan 12.12.2019 20:48)

https://www.rtvslo.si/evropska-unija/sarec-na-vrhu-eu-ja-zapreti-moramo-tes-6-in-zgraditi-drugi-blok-nek-a/509050

https://www.facebook.com/3320velenje/photos/a.681190178916253/988116354890299/?type=3&theaterpartija    (13.12.2019 8:27)
Čreda prestrašeno molči, čaka na nadaljne copy/paste ukaze iz Mladine.
sulc    (13.12.2019 8:31)
To je sinhrono z zastaranjem procesov za odgovorne pri B6.
Čas je tudi, da se vse skupaj pokoplje (TEŠ, PV, Gorenje, Mclub, Sipak, ERA, HPH, EKO, ...).
Ena sama puščava po dobrih 60-tih letih vladanja komunistov. Železnice v Avstrijo in ceste proti Kopru ni za logistiko bele tehnike. Solato pa na vrtičkih pri beli dvorani osvežujemo s prahom in zrakom iz jame.
frenk 53    (13.12.2019 8:32)
Ne bojte se. Dokler ne bo vsaj delež te jamske elektrike nadomeščen iz obnovljivih virov, bo ostalo tako, kot je.
Pri tem vladajo in odločajo civilne iniciative. Vetrnic ne bo, ker so videli čez P. Kozjak leteti nekaj ptičev. Treba jih je zaščititi. Malih hidro elektrarn ne bo, ker motijo ribe. Nuklearke ne bo še 30 let, pa če začnejo s projektom kar jutri.

Tako, da ostane tako kot je, vsaj do konca moje generacije.
Kronik    (13.12.2019 9:08)
frenk 53, upam, da si še mlad :-)
Velen Kovač    (13.12.2019 9:14)
Sej do leta 2050. Do takrat itaq že nebo več rudnika.
Old Punca    (13.12.2019 13:14)
Od nas bodo zahtevali zapiranje TEŠ, preprečevali gradnjo NEK2, kjer se bodo privezovali okoljevasrtveniki, v Evropi.

Doma pa bodo merili vlago drv, branili ptiče. Medtem ko bodo Kitajci in drugi svinjali okolje, bomo mi, ki vse ubogali, živeli ob sveči.
knusprig    (13.12.2019 13:39)
Oldpunca je ta zadnja v vrsti, ki nam lahko tolmači, ker

- je sama za sebe priznala, da je svobodna umetnica na področju prava
- ker ne stopi v bran v svoji kasti, svoji kolegici-pravnici na občini Murska sobota
- bi ona poklonila prej naša družbena podjetja domačim, ki so zanjo "ta pravi" Jacki (Rigelnik, Kordež, Černigoj, Ročnik, Šulek, Pajenkovi, Lahu, Gantarju, ...) ne pa npr. Boscorolu, Pečečniku, Tušu, Akrapoviču, ... ki zanjo niso "ta pravi" - torej tistim murgelcem iz korga F21 npr. tihemu simpatizerju F21 Bobincu ,i je zafural Ingor in poplačal neumne "vlagatelje"
- ona domneva, da je solastnica nekdaj skupnega "družbenega" premoženja kot npr. NEK2, TEŠ, PV, itd. ... Sipak, ESO, Elektronika, HPH, ERA, Gorenje, PV, TEŠ, ... po stari maniri "kar je vaše je naše, kar je pa naše vas pa nič ne briga-tito", "malo radi malo kradi pa pošteno živi-tito", "snadji se samo da te ne uhvate-tito"

- simpatizerka kaste ki je vladala cca 65 let od krvave revolucije dalje in noče biti toliko fer, da bi se potegnila za svojo kolegico iz Murske Sobote, kjer os ji "njeni" rdeči storili krivico zgoj zato, ker ni bila njihova. Želim Odpunci, da jo doleti enaka uspda kot njeno kolegico iz MS.
calis    (13.12.2019 14:56)
Pokojni Slavko Avsenik (ni treba posebej razpravljat, kdo je to) je v intervjuju dejal, da so Avseniki okrog 8 krat špilali TITU. Dejal je da so bili neizmerno počaščeni, ponosni in v veliko čast jim je bilo igrati TITU- osebnosti in politiku svetovnega formata...Avseniki, ki so takrat špilali domala po celem svetu- največ po Nemčiji, Avstriji in Švici, verjetno BI, če BI bilo tako slabo v YU ostali v eni od teh držav- LOGIČNO?
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FBawQ2cSCUAAuJMt.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fsfrj_1943%2Fstatus%2F408720193670500353&docid=E-glb__2nHdUBM&tbnid=r9ZDmf-yln6EgM%3A&vet=1&w=599&h=735&hl=sl-SI&source=sh%2Fx%2Fim


https://www.dnevnik.si/1042911439/svet/najmogocnejsi-pogrebi-v-zgodovini
Ervin Rommel    (13.12.2019 14:58)
Ne slišite kaj EU komisija govori med vrsticami.
100.000.000.000 € naj bi namenili za doseganje ničnega ogljikovega odtisa v Evropi do leta 2050. Torej, če naši politiki zaprosijo za milijardo € za zapiranje premogovnika ter 200.000.000 za spremembo kurilnega energenta v TEŠ-u se zna zgoditi, da bodo iz tega žaklja dobili kakšnih 500.000.000 €. Ja rudnik bo šel v zapiranje. Iz Hrvaške se bo potegnil plinovod od Američanov pabo zadeva rešena. Osebno razmišljam, da je to samo vprašanje časa. 4-8 let. Mediska gonja ekoteroristov je na pohodu. Greta, Bruselj, Lobiji, različne e
lubca    (13.12.2019 15:47)
calis

"Ko smo nastopali v Švici, so nas obvestili, da se moramo pripraviti za nastop za Tita. Naslednji dan je prišlo po nas letalo in nas odpeljalo v Karađorđevo.

Izgubili smo dva dneva nastopov in zaslužka, a Slavko je rekel, da moramo iti. Tito je bil DIKTATOR in je tako ukazal.

Ob drugi priliki smo peli zanj in za KOMUNISTA Hua Guofenga, kitajskega predsednika, ki je bil na obisku.

Tito je vedno zahteval, da mu z Evo Prodnik zapojeva Pleničke je prala. Midve pojeva, Tito posluša in kadi svojo cigaro, ko pa prideva proti koncu druge kitice, pravi: "Ajde, dosta."

In smo nehali in šli.

Dvakrat smo šli igrat tudi na Brione. Za silvestrovo smo morali iti tja, a žene in možje niso smeli z nami. Še drugi jugoslovanski glasbeniki so nastopali za Tita, Duško Jakšić, Zvonko Pišić, neka operna pevka, pa Kićo Slabinac.

Mi smo peli, nihče ni ploskal."

Pač kultura komunistov - ne ploskajo.

https://reporter.si/clanek/tiskana/avsenikova-pevka-jozica-svete-tito-je-po-drugi-kitici-ukazal-ajde-dosta-468119
Old Punca    (13.12.2019 16:25)
Knispič, zajebal si, ker je očitno, da si izmišljuješ.

Kot gospodinja, ki sem pravkar spravila pod streho odlično brezmesno kosilo, imam pravico, da kdaj skočim tudi na internet.
Ni mi treba pucat, ker pride samo Jezušček in ne sanitarni inšpektor, zato še enkrat moje stališče:

Šarec si ni izmislil zapiranja rudnika, v to nas bo prisilila Evropa. Na srečo bo to že takrat, ko bo ta generacija končala z izkopavanji.

Kaj bo kuril TEŠ, bomo pa videli. Najprej sem pričakovala spremembo v plinsko, zdaj pa se mi dozdeva, da bodo kurili odpadke.

V sedanjem Gorenju pa bodo prebirali odpadke iz cele EU.

Upam, da se motim.
knusprig    (13.12.2019 17:28)
Oldpunca je kot Danica Lovenjak, sila spretna z jezikom, mimogrede ti pa odgrizne.

Drugače pa ima zelo veliko svobodo umetniškega izražanja v pravu in visoko zmogljiv ringešpil premetavanja lažnivih navedb - Šarec se ni postavil za zapiranje rudnika ampak je podprl zapiranje teš kar poasledično pomeni zapiranje jame.

Kot zdrava titova pionirka, a so te tako učili, da se je treba pokoravati gnilemu kapitalizmu Evrope ali se je treba boriti do zadnje kaplje krvi?

Še vedno se kot pravnica ni zavzela za svojo cehovsko kolegico pravnico v Murski Soboti, ker jo je zbrcal župan iz vrst SD zato Oldpunca meni, da je župan naredil prav ker jo je vrgel na cesto. Take so te titove pionirke - cash punce.

Najbrž je Oldpunca postrgala vse mogoče privilegije v firmi, da zdaj tako grdo govori je podjetju; ni se naprimer odrekla bonitetam kot so zavarovanje za nepravilne odločitve, managerskemu nagradnemu potovanju na Tajsko, avtomobilu z kasnejšim odkupom, prihodu in odhodu na delo brez štemljanja, serviranja malice v svoji pisarni, terapij v mondenih letoviščih francoske obale, brezplačnemu telefonu in internetu, itd itd .... postrgala je vse kar je bilo možno zato se zdaj ne zavzame za eno bogo pravnico v Murski Soboti.
calis    (13.12.2019 18:48)
lubca -če bi bil tak diktator, ti pa ne tak potujnjenc, nebi tu gor pisarila, in celo v slovenščini...pisala bi z argentina ali...brez veze, ker nakladaš..., če si že bila v švici, bi pa gor ostala, al se ti je kolcalo po drugi švici, ki jo je obljubljal orgličar...
lubca    (13.12.2019 19:12)
Ja calis,

nebi govorili slovenščino ampak srbohrvaščino (kašna pa je razlika med nemškim in srbohrvaškim jezikom v Sloveniji; nobene - oba sta tuja jezika!), kar ste komunisti-fašisti že dokaj dobro uveljavili z:

- učenjem cirilice in srbohrvaščine c 6. razredu osnovne šole za oceno; narek in pisanje v cirilici, poznavanje in recitiranje Vuka Karađića, Most na Drini, Ivota Andrića, itd itd
- napisi na železniških postajah poleg Velenje še v cirilici
- skupna jedra v šolstvu kjer bi proporcionalno glede na število prebivalcev po narodih v katerih bi bilo npr. 20% slovenskih pesnikov in pisateljev in 45 % srbskih slovenskih pesnikov in pisateljev
- na mejah (Holmec, Vič, ...) srbski pogovorni jezik
- v enotah komunistične JNA srbski poveljevalni jezik za razliko od poveljevalnega jezika v AO-Austoogrski kjer je bil poveljevalni jezik slovenski, češki, ipd.. Torej je bilo v AO bolje za slovenski jezik.
- itd.

In, kar ste že dokaj dobro uveljavili je bil zadnji čas, da smo vas preprečili z osamosvojitveno vojno (na Topčiderju sta štancali dinarje mimo Slovenije, kradli iz Banke Jugoslavije, ...), ker ste hoteli holokavst na Slovenci - teroristi in izdajalci slovenskega naroda, banda hudičeva!
Old Punca    (13.12.2019 20:47)
Lubca pa vsekakor nikoli ne bi znala pravilno pisati v slovenščini. To je odvisno od pameti, ne pa od državne ureditve.
lubca    (14.12.2019 9:42)
Marija Terezija je poskrbela s šolskim sistemom, da so Slovenci v današnji Avstriji vse do Hallsttata zgubili slovenski jezik; pisno in pogovorno-nemščina.

Ravno tako bi naredili v Titovi Jugoslaviji s slovenščino, če bi se to nadaljevalo.

Namesto okupatorske nemščine pod Hitlerjem bi imeli okupatorsko srbohrvaščini, če bi se to nadaljevalo.

Old Punci je že verjetno zapasalo ko je bila z otepači južno od Kolpe in Sotle.
Old Punca    (14.12.2019 17:45)
Zanimivo, tudi pri uporabi slovenskega jezika, ki ga na srečo dobro obvladam, se neka Lubca spravi na spolno diskvalifikacijo. Žalit pa znajo, to pa ja.
sitemeter    (14.12.2019 19:41)
To se bo zgodilo slej ko prej. Kot se za pravega politika spodobi, ni povedal kdaj bo to, je pa povedal, da bo prej potrebno zgradit NEK 2. Torej tk na oko bo to tam nekje med 2045 in 2050.
BranimirVeliky    (15.12.2019 15:58)
Ce se bodo hotli trendijevski prizadetkoti vozit z njihovimi elektricnimi jajcami po cesti, bomo potrebovali se tes7,8 nek2,3 vetrnice, hidroelektrarne, soncne elektrarne..... Sam to ne mores razlozit enmu neumnemu "tree hugerju" ker on misli da elektrika nastane v vticnici na zidu, omg.
enio    (15.12.2019 18:20)
Lupca,Tito ni nic ukazal,s takimu stvarmi se ni ukvarjal.Imel je vodjo protokola,ki je bil Slovenec in take stvari so spadale v njegov resor.
Danes je enako.
motovilec    (16.12.2019 20:10)
Takoj podpišem za zaprtje TEŠ-a, ampak samo pod enim pogojem.
Ta pa je: glede na stopnjo onesnaževanja je potem treba zapreti tudi naš preljubi parlament, zakaj si naj vsak sam najbolje odgovori...da ne omenjam sam pregrešno drage makete za 2 tir, vlade ena bol sposobna od druge, janše ne janša isto sraje sami barabini....Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]