Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 351

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

j.j. ne hvala. (Neznan 12.12.2019 10:47)

Takole pravijo - in to argumentirano v Mladini JJ. Zanima nas, kdaj bodo naslovili podobno pismo SD??

https://www.mladina.si/194674/jansevi-dragi-bonbonckihanns-g    (12.12.2019 11:54)
Mladina je pavlihova pratika. To je revija levučarjev in nima ravno neke teže.
salomon    (12.12.2019 11:56)
KK si bogi...
kuhalnica    (12.12.2019 12:05)
Hanns-g.Kaj pa noraTV24 ,katera je pa ta?A ni to Janševo lažnivo trobilo oziroma od fašistične domosranske bande bolje pratika od laži in fašizma.
sulc    (12.12.2019 12:06)
To so cajtnge udbovsko trobilo financirano iz šverc komerc denarja od trženja droge, orožja, wiskija, cigaret po prejšnji firmi Safti in igralništva udbe ko se ja vstop lahko vstopilo samo s tujim pasošem.
dr. Werewolf    (12.12.2019 12:12)
Ah ja, politika ...

Žalostno je, da se ljudje toliko ukvarjamo s tem če je nekdo desni, levi, modri, zeleni, rdeči, rumeni, nov, star, ... In politiki profitirajo na vseh straneh od tega.

Dvomim da si katerikoli politik zasluži glas ljudstva - pa naj bo to Janša, Pahor, Cerar, Turk, Mesec, ... Nekateri so v politiki predolgo, nekateri imajo nerealna pričakovanja, nekateri so preprosto nesposobni.

Naši državi bi največ pomagalo če bi preprosto obrnila nov list. Novi obrazi, nove ideje, nov zagon. In če imamo za "navadne smrtnike" razgovor za delovno mesto, zakaj vraga lahko vsakdo kandidira za politika? V kolikor nekdo nima zmožnosti dokazat določenega nivoja znanja ekonomije, prava in pa mogoče dotičnega kadra (npr. zdravstveni minister bi moral vedeti nekaj o tem kako deluje zdravstvo) se takšnega kandidata zavrne.

Sicer se zadeva sliši bolj kot tehnična vlada, pa vendarle. Vsak lahko sanja ;)
sitemeter    (12.12.2019 12:29)
Pa ne samo on. Precej jih je takih, ki si zaslužijo ne hvala.

Drgač pa zakaj že J.j. ni odstopil iz vseh političnih mest, kot je to javno izrekel tam enga leta 2014:
"Če bo koalicija v naslednjih dveh letih dokazala, da ima prav, da smo se odbili, da rastemo, da bo Slovenija čez dve leti dosegala pozitivno gospodarsko rast ... potem ... se jaz upokojim kot politik in bom užival v tem blagostanju".
sulc    (12.12.2019 12:54)
leto 2014 - sulček

Tega leta je bila vlada Bratukove in mednarodnega svetovno zannega, predvsem na Hrvaškem gospoda Cerarja.

https://sl.wikipedia.org/wiki/11._vlada_Republike_Slovenije
https://sl.wikipedia.org/wiki/12._vlada_Republike_Slovenije

Bratuškova sta imela kontakt glede vladanja 18. septembra 2014

Menda je pa bilo leta 2014 slabo vreme in verjamem, da je zakar je seveda kriv JJ.
sulc    (12.12.2019 12:55)
pardon - SITEMETER !
opravičilo sulčeku.
sulc    (12.12.2019 13:00)
Sitemeter
in kakšna je bila 2014 - 2016 gospodarska rast?
"dve leti dosegala pozitivno gospodarsko rast"

Prosim za številke; zapufanost, rast plač, nezaposlenost, BDP, primanjkljaj v proračunu države, pranje denarja na LB za Iran in teroriste, itd.
faraon    (12.12.2019 13:42)
Ga ni argumenta, ki bi ne držal v odprtem pismu!!!! Narod to ve.
faraon    (12.12.2019 13:54)
Orbanopodn Mladine ne plačuje. To je dovolj za nas.

Bi pa bilo lepo, če bi kdo namesto bevskanja ovrgel argumente iz prispevka...ne gre?
Old Punca    (12.12.2019 13:56)
Skupek grehov kratke vladavine rumeno modrih papig.

200 netransparentih prevzemov, zasebne univerze, velika darila za rimsko katoliško cerkev.

Za eno življenje dovolj.
knusprig    (12.12.2019 14:06)
Oldpunca daj naštej 200 prevzemov, najbrž ne boš naštela tistih prevzemov, ki so "tvoji" prevzemi, ki tebi pašejo; Rigelnik, Pajenk, Kordež, Černigoj, ... poskusi prevzemov kot npr. Ingor-Bobinac, ... vse iz gnezda F21 .... teh prevzemov gotovo ne boš naštela med temi 200 prevzemi, ker ene prevzeme, ko prevzemajo domači pobi ti zagovarjaš, prevzeme ki jih pa dela "rumeni kapitalist", torej komunist ti pa ne pašejo. Ne pašejo ti če rumeni kapitalist prevzame zato, ker je s tem dokazano, da domači komunist ni sposoben furati firmo ki jo zna voditi rumeni kapitalist. Toliko o tvoji načelnosti. Pa v Lokovico še kdaj pridi, vabljena.
faraon    (12.12.2019 14:23)
zmerno desni, črni - rumeni kapitalist je isto in tudi rezultat znan - vsake toliko let svetovna kriza, vojne in uničenja desetin pokojninskih, zdravstvenih in bančnih sistemov, obubožanje večine poštenega delovnega svetovnega prebivalstva, uničenje humanosti in narave...pot in konec tega kapitalizma je vsem znana...a ga ljubite. Zato le uživajte, dokler vam ne potrka na vrata.
A kot je tisti rek, lahko rečemo..če bomo že umrli bomo dostojno - ne zatirani pod rumeno plehkobo in nasiljem.
Old Punca    (12.12.2019 14:27)
Sem samo navedla primere iz članka.

Če do zdaj nisi zapopadel, da moji niso nobeni, sem samo proti povzročanju škode in laganju, ti pač ne morem pomagati.

Mi je pa všeč, da se je Mladina, objavljenim podatkom žal verjamem, potrudila. Jaz si pač ne zapisujem grehov njihovih in njihovih. Za večino itak ne vem.
knusprig    (12.12.2019 14:32)
Oldpunca

https://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/levica-v-zamejstvu-resuje-preostanek-premozenja.html

"KB1909, zamejski holding, ki je nasledil nekdaj razvpiti Safti, gre v prostovoljno likvidacijo.

Kljub prodaji velikega dela premoženja zamejski družbi ostaja še 24 milijonov dolgov do osmih bank v Italiji. V sporu pa je tudi z NLB, ki je zahtevala rubež nekaj nepremičnin v Italiji, tudi tistih, kjer je v italijanski Gorici sedež zamejske družbe. Likvidacijski upravitelj bo kar Boris Peric, predsednik uprave KB1909.

Včerajšnja izredna skupščina holdinga, ki deluje po javno objavljenih podatkih v šestih različnih dejavnostih, je namenjena reševanju premoženja, ki je prezadolženemu zamejskemu podjetju po prodaji dela svojega premoženja sploh še ostalo. Sklep o prostovoljni likvidaciji je manever, s katerim bodo skušali (delno) poplačati upnike, preostanek premoženja pa razdeliti med lastnike. Preprečili bi radi stečaj in nenadzorovano prodajo premoženja. Družba ima več kot 400 delničarjev, najpomembnejši pa je Sklad Trinko, neprofitna fundacija slovenske skupnosti v Italiji.

Skupščina KB 1909 je bila zelo polemična, zamejski Slovenci so večkrat poudarili, da gre za pogrebno slovesnost, so dejali naši viri, ki so bili na skupščini. Eden od delničarjev je za likvidacijskega upravitelja predlagal Edija Krausa, direktorja podjetja Julon, a predlog ni dobil zadostne podpore delničarjev, dovolj pa jo je dobil Peric, ki bo za vodenje likvidacije poleg stroškov dobil na leto še 70 tisoč evrov.

Revizor je o poslovanju za lansko leto napisal, da ne more dati mnenja, niti pozitivnega niti negativnega. Delničarji pa so problematizirali tudi naložbe v Srbiji, zlasti kreditiranje družbe, katere solastnik je tudi Boris Peric.

V medijih hoče ostati

Za to, da bi se v čimvečji meri razdolžil, saj mu banke niso želele podaljšati posojil, je KB1909 že prodal del premoženja, tako med drugim delež v Istrabenzu, kjer je bil drugi največji lastnik, to je sicer postal z nakupom skoraj 16-odstotnega deleža od Petrola.

Po javni izjavah vodstva pa se ne nameravajo odpovedati nekaterim naložbam, med drugim ne družbi Distriest s sedežem v Sežani, ki je specializirani uvoznik in distributer tujega tiska in ekskluzivno predstavlja več kot dvesto mednarodnih založnikov in dobaviteljev. V svoji stalni ponudbi ima okoli 1000 edicij, dnevnikov in revij, s katerimi oskrbuje področja Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne Gore, Makedonije.

Zamejska družba KB1909 ima posredno, prek družbe Distriest, v lasti tednik Mladina, do lani pa je bil tudi solastnik sežanskega Mark Medical, znanega tudi iz zgodbe o prodaji dragih žilnih opornic slovenskim bolnišnicam, s katero se ukvarjal tudi preiskovalna parlamentarna komisija. Glede omenjenega podjetja so se že leta 2012 pojavila opozorila, da v Sloveniji prodaja žilne opornice znamke Abbott po nekajkrat višji ceni kot v drugih evropskih državah. Mark Medical je imel pred leti v Sloveniji na področju žilnih opornic tudi do 80-odstotni tržni delež. Nekateri špekulirajo, da ga je zaradi afere in medijske gonje KB 1909 lani le parkiral pri novem slamnatem lastniku, kar pa naši sogovorniki iz vrst vodstva zamejske družbe zanikajo.

V sporu z bankami, tudi slovenskimi

Zamejci so v sporu z NLB, ki ji očitajo, da nima posluha za njihove težave. NLB je namreč zahtevala izvršbo na nekaj nepremičninah KB1909, njun spor pa izvira iz nepremičninskega posla, ki so se ga pred več kot desetimi leti zamejci namenili realizirati skupaj s švicarsko NLB-jevo hčerinsko družbo InterFinanz.

Posel z gradnjo hotelov ob hrvaški obali se ni izšel, ostala pa je osemmilijoska terjatev, ki je po oceni zamejcev neprodaljiva. Zato bodo šli na sodišče. NLB pa je začela sodni spor zaradi 3,4 milijona evrov terjatev, ki jih ima do KB1909. Razlog za potop zamejskega holdinga je tudi vrsta zgrešenih poslovnih potez, med drugim tudi vstop v industrijo kave."

Skratka, šverkomerc, cigareti, droga, orožje, igralnice ... vse to pod okriljem udbe /t.j. partije in tita/
sitemeter    (12.12.2019 14:37)
BDP je bil pozitiven.
sulc    (12.12.2019 14:41)
Kaj ti bo BDP če si čedalje bolj zapufan?

A ti si srečen če dobiš vsak mesec več casha v dohodkih, ko imaš vsak mesec mnogo več pufa vsak mesec od mesečnih prihodkov?
zvonc    (12.12.2019 15:05)
Kar tako naprej : volite levice od Kućana katičeve kontičeve ipd norcev -da čim prej gremo zu grund in začnemo znova Ne le hrvati se valjajo od smeha nad temi komunističnimi debili -še celo največji komunist kitajc v Gorenju udbovskim lopovom govori da je socializma zdavno konec -razen v Velenju Tragedija pa je da medtem onkološki bolniki nimajo zdravil ,ubogi starci nimajo prostora v domovih itd -te prasice pa skrbijo za migrante in kozojebce in se ukvarjajo sami z seboj in čutečimi živalmi !!
BaroN    (12.12.2019 15:18)
SAFTI? In od njih do Banke Ambrosiano je samo korak, knede lubca, oz. sulc?
sitemeter    (12.12.2019 18:07)
Z BDP se meri gospodarska rast. Vse ostalo je obračanje besed.
salomon    (12.12.2019 20:28)
Eni pa res živite v pravljici... skoraj 30 let je Slovenija kao samostojna, in od vseh teh 30 je JJ samo cca 6 let vodil vlado!!! In je kriv za vse, kar so ostale vlade v vseh preostalih letih zafukale!!! V tistih 4 in plus 2 letih res ni mogel ničesar bistvenega spremenit, pokvarit,vse je bila zapuščina, ot opozicijapa tako ali tako nima vpliva na nič! Zdaj bi mu pa radi pripisali še tisto, kar so vaši levaki zafukali, ker kot opozicija ni preprečil. Ja pa ja, kako ste ozkogledi, zavedeni, bedaki!!!
neznanxx    (12.12.2019 23:11)
Imaš prav...ampak zakaj so JJ isto kradli naprej,kot oni prej...torej..vsi so isti qrac.
Som54    (13.12.2019 8:20)
Preberite knjigo dr.Možine: Slovenski razkol in potem pametujte o levih, desnih in še katerih......
partija    (13.12.2019 8:22)
salomon
To so na nivoju talibanov, ki se razstrelijo v imenu boga.
NOVI DEMOS    (13.12.2019 14:27)
Tako pismo tednika Mladina bi bilo lahko naslovljeno na katerega koli od ključnih odločevalcev od osamosvojitve Slovenije naprej. Vendar ni. Zato je njegova verodostojnost in dobronamernost pod velikim vprašajem.
faraon    (14.12.2019 10:13)
Normalno je, da določen časopis protežira neko svojo usmeritev. To ni nič narobe, dokler nimamo trobil, ki ves čas cvilijo kako so drugi pristranski....sami pa živijo od samih laži in diskreditacij.
ex sulc mare    (15.12.2019 11:16)
... prebral. Sedem let po napisanem " originalu " , ter tudi z toliko casovne distance, lahko dam strinjanje Jansi z nameravanim ukrepom blokade Hrvaske v NATO in zal enajst let ( 1991 osamosvojitvena vojna ) prepoznim spoznanjem, da bi mejo z Hrvasko varovali z realno silo. Tocka 13.

Vse ostale tocke, od prve do petnajste, pa so v pismu namenjene na pravi naslov in veljajo izrecno za naslovnika, navzlic mizernemu poiskusu spuscanja megle....Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]