Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 653

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

27let izgona komunistične vojske (Neznan 25.10.2019 7:04)

Krvava komunistična soldateska, ki je potem pod zvezdo še nadaljevala klanje v drugih krajih na Balkanu, je bila 25.oktobra 1991 izgnana; iz časov po 1945 letu iz zasužnjene Slovenije. Komunizem je za 45 let nadomestil fašizem in nacizem.

Zadnji vojak agresorske Jugoslovanske ljudske armade - JLA, ki je Slovenijo zaradi njenih osamosvojitvenih teženj napadla 27. junija 1991z vojno napovedjo, je slovensko ozemlje zapustil v noči s 25. na 26. oktober 1991, ko je iz koprskega pristanišča odplula še zadnja ladja z vojaki.

Slava borcem osamosvojiteljem! Smrt komunizmu!Bubaleze    (25.10.2019 7:49)
A si vesel da spet vlada fasizem? Tokrat celo institutiocionaliziran (sorry, vem da ne bos mogel prebrat) na ravni skoraj celega kontinenta.
sitemeter    (25.10.2019 8:06)
Če so že takrat komunisti odšli, kdaj so prišli pol nazaj?
Lucky H.O.G    (25.10.2019 8:35)
bubaleze: sorry, ampak uporabljaj raje manj zapletene besede, da jih boš vsaj prav napisal
janoš  ONLINE   (25.10.2019 8:42)
NN vzami svojo dozo pa bo boljše!
Bubaleze    (25.10.2019 8:43)
Hog: a ti je prislo?
faraon    (25.10.2019 9:15)
4 razredi OŠ in verouk že 60 let.
ex sulc mare    (25.10.2019 9:20)
.. v mesecu oktobru 1991, 25.10. ob 23.45 uri, je slovensko ozemlje zapustil se zadnji vojak jugoslovanske armade, takrat nam ze tuje vojaske sile. Slovenija je ostala sama s svojimi obrambnimi in varnostnimi silami, s TO in Milico. Na ta dan je Slovenija postala suverena drzava. Na to drzavo smo bili in smo se ponosni, teritorialci, milicniki, vsi ki smo skupaj zmogli z orozjem v roki premagati, takrat, eno najmocnejsih armad v Evropi.
Ob drzavnem prazniku, Dnevu suverenosti, iskreno cestitam nam teritorijalcem in pripadnikom milice, ki smo brez premisleka in preracunljivosti vzeli orozje v roke, nekateri na zacetku se pod simbolom upora, rdeco zvezdo na kapi, kasneje smo jo zamenjali za insignije slovenske TO, za obrambo domovine, ljube Slovenije. Vsem, ki so v tem boju darovali najvec, kar so imeli, svoje zivlenje, pa izrekam: .. vecna slava vam.
Butchman    (25.10.2019 11:06)
ni čisto tako, v parlamentu imamo še poslednjega mohikanca :) še zadnji, ki je ostal v parlamentu iz komunistične garniture
enio    (25.10.2019 11:29)
Neznan,komunizma nikoli ni bilo,ga ni in ga nikoli ne bo!Bil je neke vrste sozislisem v Jugosl.bolj prijasen,kot drugod.
In kaj imas ti od slo.kapitalisma?
Miserable placo ali pension!

Vseraj Slak na PopTv:1050 000 slovenskih delavcev(manuallni,poklicni,srednja pa tudi tam do visoke(zacetniki),so prvi plac skupini,ki ima plac.razrede)so na minimalcu!
Torej nekaj vec od 50,60 000 ima koliko-toliko solidne osebne dohodke.
Se Bosanci nocejo vec hodit v Slo.Zardari ocitnega izkoriscanja ljudi od novopecenih,neoliberalnih "kapitalisticnih" delodajalcev.
Bodleian se ocitno ponavlja!
enio    (25.10.2019 11:30)
Zgodovina se ocitno ponavlja!
kuhalnica    (25.10.2019 12:31)
Neznan ,tisti vojaki ki so tedaj morali Služit JNA sploh niso imeli pojma o komunizmu še manj so se zavedali kaj je komunizem.Moran ti napisat,da nas še veliko živi kateri smo služili to agresorsko vojsko in nekateri tudi bili člani zveze komunistov na kar smo ponosni.Jugoslavija je bila edina na svetu kjer je bil Socialistično delavski komunizem.Danes obsojat povojne poboje je enako kot scat proti vetru.vsak zmagovalec je pobil izdajalce ,Naprimer Francozi 300Tisoč brez sojenja pa danes ne zahtevajo neke sprave tako kot pri nas.Razen par neumnih zarukanih cerkvenih podgan oziroma štakorjev.Samo osvojitvene vojne pa niso zakuhali navadni vojaki ampak politiki in višji oficirji,Zdi se mi pa škoda vsakega življenja ki ga človek izgubi zaradi politike in navadnih budal.Če bi se pa izpoljevali Ukazi princa teme se pa zavedajte ,da bi nas in našo Slovenijo ta Agresorska vojska zravnala z zemljo kot sem že napisal škoda vsakega življenja katerega so darovali borci za samostojno Slovenijo slava jim.Vendar če bi se sedaj vrnili bi se od sramu vrnili saj so imel zamišljeno čisto drugačno Slovenijo kot je danes.
janoš  ONLINE   (25.10.2019 12:49)
podpis kuhalnica!
lubca    (25.10.2019 16:48)
cit.:"... Če prav razumem, je tvoja od partizanov umorjena Frančiška/Fani Mravlje pokopana v Rovtah. Moj stric Jože, partizan, je pokopan z neznanim soborcem v družinskem grobu v Lescah. Vendar nihče od pokopanih v družinskih grobovih po zakonu o vojnih grobiščih iz leta 2003 ne sodi v register vojnih grobov. Toda to ni posledica kake malomarnosti, ampak direktna posledica komunistične ideološke in politične manipulacije z mrtvimi, komunistične tanatopolitike. Posameznik po komunistični ideologiji po smrti ni nič, uporaben je le kot propagandno sredstvo za dominacijo komunističnega novega razreda, torej za oblast manjšine nad večino. ..."-konec citata iz vira:

https://www.delo.si/sobotna-priloga/odgovor-spomenki-hribar-kot-si-nekoc-ustavljala-desnico-danes-ustavljas-resnico-79764.html

cit.: "... Tako kot tradicionalni komunizem, fašizem in nacizem, tudi sodobna levica zagovarja absolutno državo, ki najbolje ve, kaj si posameznik želi. Posameznik za levico sploh ne obstaja, staljen je namreč v koncept družbe. To se je sprevrglo v ideološko prilagojene koncepte, kot so arijska družba, delavski razred ipd. ..."-kone citata iz vira:

https://nova24tv.si/sprosceno/zanimivosti/to-morate-prebrati-10-razlogov-zakaj-so-levicarji-ideolosko-skoraj-enaki-nacistom-in-fasistom/

cit.: "... Po vrnitvi v Slovenijo leta 1941 je skupaj z nekaterimi drugimi "španskimi" soborci postal prvovrstni kader za komunistično oboroženo vojsko, ki je ob okupaciji Slovenije leta 1941 začela vojno na dveh frontah: "uradno" proti okupatorju, "neuradno" in v resnici pa kot komunistično revolucijo z ubijanjem političnih nasprotnikov Slovencev. Vodstvo partije ga je pri tem opravilu pošiljalo v prve bojne vrste, kjer je organiziral in vodil partizanske enote. Te so, še posebej od pomladi 1942 naprej, začele na veliko pobijati tiste Slovence, ki bi lahko bili revoluciji napoti. Že 26. oktobra 1941 so njegovi partizani na Dobrovljah nad Vranskim umorili tri civiliste, zakonca Ivana in Štefanijo Čmak iz Šmatevža pri Gomilskem, ki sta živela v dvorcu Štrovsenek, ter njunega vrtnarja Ivana Bobeka, pri čemer je skoraj vse "dišalo" po revolucionarnem umoru. ..." - konec citata iz vira:

https://druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/61-29-Odmevi,Predlogi-2

Skratka, ne gre samo za povojne poboje. Gre za poboje iz leta 1941.
Nehajmo ponavljati kot pokvarjena gramofonska plošča, da gre za povojne poboje, gre za poboje iz leta 1941, ko so revolucionarji nadaljevali morijo iz Španije na slovenskem. Tako so uresničevali sklepe čebinskega kongresa KPS.
frenk 53    (25.10.2019 16:59)
Lubca, citiraš cajtng Družina, citiraš TV NOVA 24, pardon, nora 24 tv.
Pa ja ne misliš , da še kdo to jemlje resno? Pa ne nas zajebavat. V Pavlihu, ki je izhajal nekoč v ex YU je bilo vedno več resnice, kot pa v teh dveh laprdalih.

Zresni se no, oziroma , odrasti. Poboji res niso bili vredu, preveč je bilo tudi nedolžnih žrtev. Pa preveč je ostalo živih, ki so bili potrebni odstranitve, oziroma odjema.
enio    (25.10.2019 17:54)
Frenk 63,Podpis!
Jansev casopis namenjen rehabilitcij izdajalcev,kollaboracijonistov in medvojnega rupnikovega izdajalskega systema!
In nic drugega!
Lupca drugic navedi kaj iz Mein Kamf-a,da bos izvedela ti in tebi enaki kako je avtor te knjige izplaniral nase definitivno unicenje!
Veselo na branje.
"Una testa savia ha la bocca sempre chiusa!"
(Itl pregovor)
SF/SN
enio    (25.10.2019 18:01)
Pa se to,v partisanih je bilo 98% kristjanov in le cca 2-% politicnih, torej "komunistov"!
V vednost nevednim!
janoš  ONLINE   (25.10.2019 18:19)
Lubca kakor je napisal Enio da je bila velika večina partizanov kristjanov,vodila pa jih je partija,ker drugi so raje dali ključe od mest okupatorju in se jim zvesto lklanjali-beri Ljubca tudi zločini domobrancev najdeš na stricu Googlu in ti bo jasno zakaj toliko mržnje v Sloveniji!,pa tudi tvoja cerkev ima umazane roke saj je blagoslavljala domobrance pred napadom na partizane in sploh imela velik upljiv na organiziranje koloboracije,ker se je bala za svoje bogastvo!
ex sulc mare    (25.10.2019 18:20)
.. lubca, v diskusiji je govor o odhodu zadnjega vojaka JNA iz Slovenije... Leto 1991, je bilo.
Danes imamo vsi, ki smo se borili za svobodno Slovenijo, praznik.

Pojdi k specialistu, da ti pregleda " dile ", nisi cisto diht, baba pokvarjena.
Ervin Rommel    (25.10.2019 18:21)
SFRJ, socijalistična federativna republika Jugoslavija. Slovenija takrat ena najmočnejših držav z največjim bruto domačim proizvodom na prebivalca v bivši Jugoslaviji. Tovarne kot so: TAM, ISKRA, GORENJE, REVOZ, CIMOS, zgrajena nuklearna elektrarna..... to so samo mokre sanje dan danes. Gradili so se stanovanski bloki, ki so vsi imeli zaklonišča za prebivalce.
Ervin Rommel    (25.10.2019 18:21)
Zaposlitev je bila skoraj za vsakogar, ki je hotel delati. Uhodni krediti v primerjavi z Švicarskim nategom vse druzine so si lahko privoščile dopuste. Zdravstvo je funkcijoniralo bolje in ni bilo luknja iz katere se je kradlo. Jugoslavija pred razpadom zadolžena za 20.000.000.000 $ pri 22 milijonih prebivalcev.
Ervin Rommel    (25.10.2019 18:22)
Slovenija, eeee EU pridružena članica, ki je izgubila vso pravico samoodločanja. Direktive sprejete v Bruslju so zavezujoče za vse članice. Članice EU, ki ne implementirajo direktiv sprejetih v Bruslju kjer je že večkrat bilo dokazano podkupovanje poslancev z strani določenih lobijev so podvržene odškodninskim tožbam ter sankcijam. Slovenija zadolžena trenutno preko 38.000.000.000 € to je preko 40 milijard dolarjev. Seštejmo celoten dolg bivših držav Jugoslavije?
Ervin Rommel    (25.10.2019 18:22)
Interes je bil, da se Jugoslavija razbije ter njeno gospodarstvonuniči, privatizira, razproda tujim nacijonalkam. Tisti, ki nadzorujejo medije pa perejo ovce, kakor jim odgovarja.
Prebivalci so skregani, ker ne vidijo celotne slike.
Sam si mislim saj je prav. Naj ovce trpijo in živijo na minimalcu ter socijali. Človek je bitje, ki se lahko prilagodi najhujšim pogojem tudi samo krozniku juhe na dan sobi z 8 kvadratnimi metri.
Ervin Rommel    (25.10.2019 18:23)
Prav je, da se elita bogati na račun ovčk.
Po domače dobrodošli v modernem suženjstvu v navidezni demokraciji krojeni z strani mega korporacij ter Ameriške ter Nemške zunanje politike.
Debili pa se še kar naprej kregajte o komunistih, belogardistih, partizanih, nemcih, vaših naših.
Pametni se bodo že znašli v življenju. ;)
calis    (25.10.2019 18:30)
neznan- preden se lotiš pisanja nebuloze, si razčisti pojme komunizem in socializem...poglobi se kateri od družbeno-političnih sistemov je bil prisoten na ozemlju YU...nimaš pojma o pojmu...kar neki kvasiš in misliš, da si đek, če folk tu gor zezaš in imaš za norca...tega pa ne poveš...ti že veš...
kuhalnica    (25.10.2019 20:46)
Neznan je bedak nad bedaki z takim pisanjem se samo sramoti.Isto kot lubca katera je belogardistična podgana ozirome po domače Štakor.
Lucky H.O.G    (25.10.2019 21:47)
sfrj, ena izmed najmočnejših držav? HA HA HA, za crknit smešno...

Kuhalnica: vse normalne države so obsodile povojne poboje, le mi nekaj tučkamo dol. SRAMOTA ste taki posranci, ki to zagovarjate...
Lucky H.O.G    (25.10.2019 21:50)
kuhalnica: tipični komunistek, ki mu je domača beseda "štakor"... hvala bogu je takšnih izdajalcev zmerom manj...
Butchman    (25.10.2019 22:21)
Bravo, vrhunsko
BranimirVeliky    (26.10.2019 8:11)
Še premal so "zredirali" po vojni, zdej se vidi kok te golazni izdajalske je ostalo.

Tito, partija, smrt fašizmu svoboda narodu.
goldcrom    (26.10.2019 8:49)
vse kar se je zgodilo ni bilo potrebno. To da vojska takratni mulci stari 18-19 let zapustijo Slovenijo je bilo dogovorjeno že preden so naši policisti v Trzinu začeli streljati na njih. Komanda takratne JLA je potrebovala 6 mesecev da v miru in tajnosti odpelje določeno orožje, umakne vojake in komando prepusti TO. Vprašanje je bilo ali bo po 6 mesecih še vedno slovenski narod v takšni večini za istop. Zato pa je prišla komanda za napad. Glede južnih držav je pa druga zgodba, drugačna poseljenost narodov kot v Sloveniji. Komunizem gor ali dol tudi ta demokratičen kapitalistični režim mi ni prinesel boljše življenje. Samo več delam in si majn privoščim za isti denar. Ni ga režima, ki bi zadovoljil človeške potrebe. Lopovi in prevaranti na vrhu.
motovilec    (26.10.2019 9:51)
vsi skup ste eni navadni idioti, tk kot kuhla reče, edn bolj pametn od drugiga,vsi vse vete a noben pojma nima.
Vi, vsak posameznik k tle gor solite pamet bi lahko napisal vsak svojo knjigo o samosvojitvi Slovenije.
Zgodovina napisana ali nenapisana nikoli ne bo vsakomur od nas povšeči, odvisno pač na kateri strani trenutno stojiš (razen politikov) oni gredo tja kjer jim je boljše.Ker vi te opcije nimate ne vem kaj za vraga se mate tolk prepirat okol tega, zgodovina je preteklost, ki je ne gre kar tako pozabiti, ampak ti spomini nas ne bodo nahranili, plačali položnic, šiptarje učili kulture in jezika itd.
Treba se je borit za sedanjost, iti na volitve voliti opcijo za katero mislite da je boljša, ne pa ostajat doma pol pa lajat po diskusijah, treba je spreminjat prihodnost, kolikor se da po najboljših močeh.Preteklosti in zgodovine se pa očitno ne da spreminjati, bolj kakor da se prerekate kdo od vas ima bolj prav... pa lep dan
motovilec    (26.10.2019 10:00)
odpiralcu diskusije pa svetujem da še enkrat obišče osnovno šolo...ali pa vsaj tečaj matematike
neznanxx    (26.10.2019 11:58)
Motovilec...u nulo.
McLeon    (26.10.2019 13:09)
Eden je zgoraj napisal:

"Moran ti napisat,da nas še veliko živi kateri smo služili to agresorsko vojsko in nekateri tudi bili člani zveze komunistov na kar smo ponosni."

Kako je mogoče, da premagani - zgoraj pravi da je služil agresorski vojski, potem pravi da je ponosen na komunizem, pravi da jih še veliko živi - kje? Tukaj živijo? Razni generali Aksentijeviči, ipd.? Prejemajo pokojnino iz blagajne Republike Slovenije?

Tako bi morali, tako kot v Nemčiji, biti prepovedani da obujajo komunizem, enako kot nacisti v Nemčiji ne smejo promovirati nacističnih simbolov.
kuhalnica    (26.10.2019 14:25)
McLeon .Zakaj nebi bili ponosni rodili in živeli smo V Jugoslaviji,nič nam ni manjkalo imeli smo delo imeli smo lepe plače.lahko smo potovali po celem svetu ,na dopust smo lahko šli večkrat in to cele družine.Vojake sem služil v Sloveniji tako rekoč doma zakletvo smo podali tedanji državi Jugoslavijo.Danes smo za vas fašisti vendar se motiš veliko nas je sodelovalo pri samo osvojitvi Slovenije,ker smo mislili,da nam bo boljše .Danes vidimo,da so nas žejne prepeljali preko vode.Pišeš da smo služili agresorsko vojsko .Navadni vojaki nikoli niso bili agresorji izpolnjevali so samo povelja višjih oficirjev marsikateri vojak je bil tudi Slovenec,Veliko teh vojakov je stopilo na stran Slovenije.Drugače pa če vse veš pa ti niti ne zamerim,da nas imaš za agresorje boljše je,da sem agresor kot pa domobranec oziroma spreobrnjen komunist z z lažnivo pretekljostjo kot jo ima večina v Slovenski domosranski stranki.Mene osebno niste premagal še najmanj pa ti ki imaš sprane možgane in se klanjaš fašistom.Spravo za pobite po drugi svetovni vojni boš moral sam storiti in največji morilci na tem svetu to so pa Rimokatoliška vera In njeni Križarski pohodi.
calis    (26.10.2019 14:37)
McLeon - ko bi bil vsaj izpiljeni provokator- si pa začetnik...nisi vreden, da te pes povoha (naj mi kuža oprosti) kaj šele poščije - srotle (verjetno si 3-4 koleno hrvata nacista živečega v slo)
kuhalnica    (26.10.2019 14:57)
McLeon pa še to če bi morali prepovedat komuniste .Potem bi tvoj pric teme že zdavnaj v zaporu,ker je komunistični provokator ustanovil fašistično stranko SDS.
janoš  ONLINE   (26.10.2019 16:58)
MCLeon služili smo v jugoslovanski vojski,bili smo del Jugoslavije,torej je bila taktart to naša vojska ne pa agresorska,ti še smrkelj gleda iz nosa pa bi rad nekaj komentiral!
ex sulc mare    (26.10.2019 18:41)
... kuhalnica, stranko SDS ni ustanovil kleptoman in ortodoksni komunist Ivek. Ded se je prifehtal zraven, ker je zavohal denar in oblast.

Verjetno se prvi predsednik SDS in clan predsedstva Slovenije, pokojni Pucnik, obraca v grobu, ko iz onostranstva vidi, kak zmazek iz plemenite ideje in namere po zlahtni desni stranki, mu je zcmaril Jansa.

Zgodovinsko zapisano dejstvo pa bo ostalo: ... Slovenija je postala samostojna drzava, samostojnost si je priborila...

Ocitki, o sluzenju v agresorski vojski, so milo receno, debilni, pobalinski in ne vredni odziva.

Slovenija je bila del SFRJ, ki je, kot vsaka druga normalna drzava, imela svojo vojsko. Takrat je bila to nasa vojska.
faraon    (26.10.2019 18:53)
Če nismo prepovedali krščanstva , tudi spomina na najlepše čase slovenstva pod socializmom ne morejo ubogi na duši cerkvenjaki zbrisati.
McLeon    (26.10.2019 18:56)
Nekam veliko ste se razpisali, pa ne vem s kom polemizirate?

Sem samo navedel kaj je napisal zgoraj:

"kuhalnica (25.10.2019 12:31)
... Moran ti napisat,da nas še veliko živi kateri smo služili to agresorsko vojsko in nekateri tudi bili člani zveze komunistov na kar smo ponosni. ..."

Zdaj se pa sam s seboj krega. A ne ve kaj je natipkal?
kuhalnica    (27.10.2019 19:24)
McLeon sam z seboj se ne moren Kregat prav tako se ne kregam z takimi bedaki kot si ti.Imam svojo glavo in pamet z katero razmišljam.ne dopustim pa da bi moral nekaj pisat in osirat po derektivi vodstva stranke kateri naj bi pripadal.Če prav sem neopredeljen.In kot tak jebem mater vse tistim kateri hočejo na silo spremeniti zgodovino.
McLeon    (27.10.2019 20:45)
A razumeš kaj si napisal:

"kuhalnica (25.10.2019 12:31)
... Moran ti napisat,da ... smo služili to agresorsko vojsko ..."

Kregaj se na sebe ker si to napisal.
sahbazz    (28.10.2019 10:23)
Zdej pa imamo nato teroriste in bruseljske pajdase. Zdaj smo samostojni samo na papirju.
kuhalnica    (28.10.2019 13:44)
McLeon To vojsko si ti in tebi podobni obsodili za agresorsko.Če ne veš kaj pomeni JNA potem si zabit kot noč.O tem bi midva lahko debatirala vsak dan kdo je bil pravi Agresor in zakaj.Slovenijo Sedaj lahko primerjamo z Katalonijo.Vendar smo Slovenci imeli samo to srečo,da druge Republike bivše Jugoslavije sploh niso imeli interesa,da Slovenija ostane v bivši Jugoslaviji Razne Visokih oficirjev Armade.Imeli smo tudi Srečo,da se ni spoštovala napisane Ustava Republik Bivše Jugoslavije Tako kot Se ne spoštuje Ustava Republike Slovenije katera je knjiga z popisani listi na katerih nekaj piše in si z temi listi politika rit briše.
Nikita01    (28.10.2019 14:25)
Naj bo že enkrat jasno - Slovenija je postala samostojna, ker je v ustavi iz leta 1974 pisalo, da lahko vsaka republika izstopi iz zveze, če to želi. To je uresničil Kučan, ves zunanji svet ve za to, samo ena stranka se s tem ne more spreijazniti ker misli, da jo je ona osvobodila (res pa je, da so ob tem obogateli šefi!) Brez teh bi niti ne bilo vojne ker bi Beograd poklical carinike nazaj. Tudžman in Miloševič sta se že zdavnaj prej dogovorila da Slovenija "ne sodi" v te delitve, vsebinska dilema je bila samo delitev BiH in "ureditev" Kosova in Metohije. Berite malo spomine takratnih politikov po Jugi. Seveda pa vsa čast borcem in oficirjem TO, ki so pokazali svoje znanje in svojo ljubezen do svojega naroda - mnogi se pa danes sprašujejo, zakaj so se sploh borili - zgolj za dobrobit tajkunov in "večnih" politikov. Ti so nas tudi porinili iz ene v drugo federacijo - prej smo bili No.1, sedaj smo pa NULA v EU!
faraon    (29.10.2019 6:34)
74 let od pobega domobransko naci krvave soldateske v Avstrijo in po celem svetu. Zdaj jim plačujemo "zdemokratizirani" cmizdrasti Slovenci spomenike in odškodnine....bog se krohota na vse pretege.
Sončnik    (29.10.2019 7:56)
https://www.sistory.si/zrtve
Med njimi tudi mnogi pobiti v domačem kraju, celo domači hiši in pokopani v družinski grob.


.http://www.geopedia.si/?params=L7387#T105_L7387_x499072_y112072_s9_b4

Če ne veste, preverite in ne bluzite tjavendan.

In kaj je demokracija, vemo od 1991.
kuhalnica    (29.10.2019 14:09)
Sončnik a si se zbudil?Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]