Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 462

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

5.734 evrov pokojnine !? (Neznan 30.9.2019 16:07)

Nagradno vprašanje. Kdo ima v Sloveniji 5.734 EUR pokojnine? Za pravilen odgovor, za nagrado bo kuhalnica, tistega ki pravilno odgovori, na ribiški v Velenju častila z ribami (in njegovo partneric, partnerja, otroke, vnuke, ...)BaroN    (30.9.2019 16:51)
Nihče. Ampak kaj bi to zmotilo SDS pionirčke, ki pridno režejo, lepijo in lažejo.

https://www.ostro.si/si/razkrinkavanje/objave/kucanu-ne-visajo-pokojnine-za-tisoc-evrov
Ad36ela    (30.9.2019 17:06)
Baron gospod Jančič ni noben član stranke JJ tako, da oprosti.

Verjamem Petru Jančiču, ki je v svojem spletnem objavil kar je na voljo, izvoli. Pa pogovori se s Petrom Jančičem če ti kaj ne paše.

https://spletnicasopis.eu/2019/09/03/vladajoci-kucanu-visajo-pokojnino-na-5-734-evrov/?fbclid=IwAR08UnG1CWJJjx7X8UmDP04d2yVD4_miFm_Wq577UGEPHBiNqQyiUirykq0
BaroN    (30.9.2019 17:14)
copy paste

Manipulacija
Objava, ki uporablja znane in točne podatke, vendar jih pojasnjuje na zavajajoč način, tako, da pripeljejo do netočnih ali nepravilnih zaključkov. Gre za izkrivljanje dejstev.
Objava, katere naslov nima prave podlage v besedilu, na katero se nanaša. Njen namen je pritegniti pozornost bralcev s senzacionalnim naslovom, ki obljublja vsebino, ki je v članku dejansko ni. Klik vabe so namenjene pridobivanju klikov, ki za izdajatelja pomenijo vir oglaševalskih prihodkov.


Klik vaba
Objava, katere naslov nima prave podlage v besedilu, na katero se nanaša. Njen namen je pritegniti pozornost bralcev s senzacionalnim naslovom, ki obljublja vsebino, ki je v članku dejansko ni. Klik vabe so namenjene pridobivanju klikov, ki za izdajatelja pomenijo vir oglaševalskih prihodkov.


Ad36ela, mediji so biznis.
toby    (30.9.2019 17:27)
BaroN, koga zaboga ti zagovarjaš , prosim povej . Kaj ti duševni vrtičkar misliš da govori resnico samo tebi simpatična klika . Malo samokritičnosti ti ne bi škodilo. Veš koliko ljudi z 40 leti delovne dobe ima 500€, na drugi strani kulturniki brez kulture dobijo 3x ali celo 4x več , da se ne pogovarjava o murgelskem parazitu , zakaj njemu 1000 € dodatka , povej mi zakaj . Kaj je tako dobreba storil v življenju , ta je že materino mleko vlekel na državne stroške .
BaroN    (30.9.2019 17:33)
toby, kje TOČNO koga zagovarjam?
a-je-to    (30.9.2019 17:36)
toby, bog ti pomagaj. te bo ja zavist in žlehtnoba ugonobila
Lucky H.O.G    (30.9.2019 18:53)
že 4750e je bistveno preveč!
Ad36ela    (30.9.2019 18:58)
Baron
to da ti razumeš, jaz pa ne razumem pomeni da jaz nimam inštalirane možgane, ti pa imaš poseben soft ware gor na možganih.

Če ti ne razumeš, da Peter Jančič odgovarja za vsebino tekstov za katero on stoji, potem ti bog pomagaj. On tudi s svojim premoženjem odgovarja za članki ki jih objavlja /in jih ostali beremo kot čisto zlato/, saj če nebi bilo tako potem

bi on na sodnijah skrahiral od raznih tožb. Enako npr. Vodušek ali pa Požar, itd ... vsak s svojim portalom.

Tako, sa se sprijazni kar je Jančič na https://spletnicasopis.eu tudi zapisal ali pa ga toži za neresnične podatke. Izvoli.
ex sulc mare    (30.9.2019 20:26)
..no, adelci, da se malcek vmesam, ce ze kdo naj tozi Jancica, je Ivek, ki se menda vsem " zaslugam" navkljub, ne bo prigrebel do Kucanovih famoznih 5 jurjev in vec. Penzije.
Kolk bi sele Kucan imel, ce bi veljali stari procenti...? Za znoret a ne desnaki?

Tudi zaradi tako pametnih ni v bliznjih svetlobnih letih nobene sanse, da Jajcesledilec se kdaj povoha preimerski polozaj, ceprav bi druzbi stiri leta mutenja prav prslo, da se enkrat koncno ocisti dreka....
BaroN    (30.9.2019 20:54)
copy paste

"Avtor objave v Spletnem časopisu je na naše vprašanje, na podlagi česa je v prispevku zapisal, da nekdanjemu predsedniku države višajo pokojnino za tisoč evrov, odgovoril, da ga sprašujemo po članku, ki ga je povzel drug medij.

Povedal je, da "odgovarja za objave v Spletnem časopisu, kjer je bilo objavljenih več člankov o tematiki, ki podrobno odgovarjajo tudi na to vprašanje". Dodal je, da je v besedilu pojasnil, da "uradnega predloga dviga plač funkcionarjem (še) ni in da se o tem pogovarjajo neuradno".

Iz uredništva Demokracije odgovora nismo prejeli.

Višina pokojnine Milana Kučana je po zakonu vezana na plačo predsednika države. Če in za koliko bi se njegova pokojnina zvišala v primeru povišanja plač javnih funkcionarjev, je odvisno od sprememb področne zakonodaje. Toda po uradnih trditvah za zdaj ni ne predloga ne usklajevanja o višanju funkcionarskih plač.

Trditev, da nekdanjemu predsedniku države višajo pokojnino za skoraj tisoč evrov, temelji na predpostavki, izpeljani iz preračuna hipotetičnega scenarija. Ključna trditev prispevka izkrivlja dejansko stanje. Označujemo jo za manipulacijo.

Prav tako je prispevek klik vaba, saj v naslovu z namenom, da bi pritegnil pozornost bralcev, povezuje hipotetično povišanje Kučanove pokojnine s spremembo pokojninske zakonodaje, četudi nista neposredno povezana."
zvonc    (30.9.2019 21:16)
Baron -dežurna lekarna še dela -pojdi po pomoč
Nakladat da komunisti in kvazi borci dobivajo penzije skladno nz zakonom -drži a skladno z zakonom ki so si ga sami spisali še iz bivše SFRJ SDS je že večkrat predlagal da si nalijemo čistega vina in se blagajna ZPIZ loči samo za tiste ki v njo vplačujejo 40 in več let Vsi ostali delomrzneži in krvosesi -razni partijski zaslužni pa naj se financirajo iz proračuna kjer bo javno razvidna kraja teh debilov Kaj mislite kdo je nasprotoval ? debili ki so se ustrašili za svoje privilegije
Zato pa imamo bedo komunizma : 500 EUR penzije za 40 LET DELA 500 EUR socialke in 500 EUR minimalke In očitno še je dovolj ovc ki blejajo -ta pametni so že odšli čez mejo
cikcak    (30.9.2019 21:59)
Pa ja mislim da Milan Kučan ima takvu penziju.
ex sulc mare    (30.9.2019 23:46)
.. zvonckljavo ropotalo, bejz, komunisti gredo.

Adelci, zakaj bi naj BaroN tozil pravljicarja? Mar zaradi tvojega verovanja v pravljice? Neumnost se vedno velja za clovesko znacajsko lastnost, ceprav bi se morala zdraviti kot bolezen. BaroN ni za tvoje in pravlicarjevo stanje nic kriv, imam pa na sumu pravljicarja, da je prebrisan lopov. Zal zate to ne velja, ti si neumna.
kuhalnica    (1.10.2019 6:55)
Neznan boli me kurac koliko pokojnine ima Kučan mene bolj zanima moja pokojnina.Za nagrado ti bom pa jebo M...r. Tele domosransko nekulturno.Ne vleci me za jezik,ker te pustim pri miru.
BuddhaMonk    (1.10.2019 8:16)
Resnično neverjetno, da še vedno na razumete.

Bivši predsednik države je upravičen do razlike pokojnine do višini 80% NETO plače predsednika republike. Če ima torej Kučan svojo penzijo recimo 2000€, je upravičen do dodatka v višini 400€, da doseže 2400 mesečnega dohodka, kar je 80% NETO plače predsednika republike. Tule pa zopet operirate z BRUTO plačo predsednika in zavajate.

Me zanima, koliko nabijačev vas bo tole prebralo in razumelo.
Old Punca    (1.10.2019 10:13)
Zvonc alias Redka, kaj bi porekli diskusanti, če bi vedeli, da si vnuk partizana, kar je tvoja mati uporabila pri zaposlitvi obeh sinov na Rudniku. Da je bil pokojni ded spomeničar. Da je bil tvoj atek trajno žareči komunist in se je cerkveno poročil nekaj let po rojstvu prvega otroka.
Da si pri 16-ih vstopil v ZKS in se kot mladi komunist pojavljal v medijih. Da te kljub sranju, ki si ga povzročil, mladega komunista, niso vrgli s srednje šole, ki je sicer nisi naredil, čeprav si dovolj bister. Da si se na šahtu kur**l, na vseh ZK sestanki. Navdušenje na ZK te je minili šele po slovenski vojni, v kateri nisi izstrelil nobenega metka, niti nobenega nisi vidil. Ampak bonitetom prvoborca se nisi odpovedal, in ne več, če se je sploh kdo.
Lagodna služba cele tvoje družine v javnem sektorju, odlične plače. Ne govorim, da si je niste zaslužili, ampak to upoštevaj tudi pri drugih.
Ko pljuvaš po dovčerajšnjih prjatlih, s katerimi si se družil na sestankih, si sovražen do nekdanjega TVOJEGA predsednika, poskušaj razumet, da niso vsi vstopili v ZK iz koristoljublja, ampak zato, da bi bil svet boljši zaradi njihovega vpliva. Zase pa pomisli, kaj te je gnalo v njihove vrste v času, ko nisi smel vozili avta, ko nisi imel volilne pravice, ko si bil po pravu in naravi neodgovoren. Tega se spomni vsakič, ko boš pljuval po vseh tistih, ki te ne morejo videti in ne vejo, kdo si. Pa jaz vem. Dost je blo.
janoš    (1.10.2019 10:47)
NN z svojim krampom in lopato se take penzije pač ne da zaslužit,zdaj pa si nevoščljiv!
postar13    (1.10.2019 14:35)
Zivjo
Old Punca, hud apis, za katerega verjamem, da imas zaledje. Bo zanimivo slediti nadaljnim diskusijam, ceprav sem tle gor bol malo zadnje case.
Se bodo pa po starem scenariju pojavili novi in novi profili, za katere do tega trenutka se nismo slisali, kljub temu, da bodo trobli svojo sveto resnico.

cao
postar13    (1.10.2019 14:36)
Zivjo
Old Punca, hud zapis, za katerega verjamem, da imas zaledje.
Bo zanimivo slediti nadaljnim diskusijam, ceprav sem tle gor bol malo zadnje case.
Se bodo pa po starem scenariju pojavili novi in novi profili, za katere do tega trenutka se nismo slisali, kljub temu, da bodo trobli svojo sveto resnico.

cao
BaroN    (1.10.2019 14:42)
zvonc, če se nekomu smeješ potem nima prav?
toby    (1.10.2019 18:33)
a-je-to , kakšna zavist, če je to zate prav OK, naj te še nategnejo ti tvoji idolčki.
knusprig    (1.10.2019 18:40)
Samo vprašam.

Zakaj skupno premoženje SZDL kjer smo bili vsi ni bilo razdeljeno med vse državljane? Kako je npr. del kompleksa enovite zgradbe kjer sta bila nameščena skupščina socialistične republike Slovenije in centralni komite zveze komunistov sredi Ljubljane, kako je del tega kompleksa postal last ZK oz. SDP-ZK, itd. Saj menda ne bo kdo rekel, da je ZK kupila del tega kompleksa. A vete koliko casha bi morala imeti ZK iz lastne članirine in za ta cash kupiti del zgradbe s parcelo vred

Kako se premoženje sindikatov ni razdelilo na vse državljane saj smo tam morali biti vsi?

Kako se se premoženje ZSMS ni razdelilo na vse državljane saj smo tam morali biti vsi?

itd.
toby    (1.10.2019 18:43)
kuhalnica , tvoje blodnje nimajo osnove , če bi bilo res kar govoriš ti ne bi bilo zraven penzije hlapčevat kot hišnik.
BuddhaMonk , jebem tebe tvojo pamet in državo v kateri je delavec upravičen do 57 % pokojnine glede na 24 letni povpreček svoje plače , murgeskemu palčku pa pripada 80% plače predsednika. Kakšna plača predsednika ,tem kretenom, ki jih noče nobena tuja država na obisk . Spomni se Tita človek je na teden obiskal več držav , kot vsi predsedniki Slovenije skupaj v 30 letih, pa še diktator je bil , kaj so potem ti . Dobro Pahor tu in tam saj gnoj iz štale vozi , za drugega tudi ni.
BuddhaMonk    (1.10.2019 19:25)
@toby:
Zakaj me napadas? Samo dejstva razlagam za razliko od enih, ki ves cas neumnosti trosijo. Nisem jaz pravil ustvarjal. Mislim, da sem celo generacijo za teboj. Bos moral v ogledalo pogledat kako ste nastavli sistem.
Old Punca    (1.10.2019 21:19)
Poštar, dobro vem, za koga gre. Lahko spremeni ime, pa ga prepoznam, ker tako govori tudi vpričo mene. Aha, pozabila sem, da je veliko let živel od babičine borčevske penzije, čeprav nikoli ni hodila v službo, deda pa je imel samo nekaj let službe - ampak ne bi bilo prav, če bi morala družina trpeti pomanjkanje po smrti edinega hranitelja družine. Vsaj zato bi moral biti tiho in spoštljiv do tistih, ki imajo pokojnino po zakonu. Tak je pač.
kuhalnica    (1.10.2019 21:23)
Toby sedaj vidim,da si res idiot .Meni ni potrebno biti hišnik ,ker imam dovolj svojega dela.Drugače pa zame je je hišnik spoštovanja vreden človek in njegovo delo spoštujem a ne tako kot ti kateri hočeš pokazat ,da je hišnik nič vredno bitje.Končno pa bi tudi to delo opravljal z veseljem če bi bilo potrebno .Zame je vsako delo časno. Toby prvo nauči se spoštovanja ljudi kateri bi ti lahko bili starši.potem spoštuj tiste kateri so bolj pridni od tebe.Ker po tvojem pisanju mislim,da si eno leno bitje oziroma kup gnoja ki samo daleč na okrog smrdi.
toby    (2.10.2019 11:00)
kuhla , ti prvo kot prvo nimaš s čim mislit , ti nisi misleče bitje in to nikoli ne boš. Ti lepo živi naprej v svojih zablodah.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]