Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 576

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

vzajemna občutno draži premijo (Neznan 23.7.2019 6:17)

Vaše mnenje?sitemeter    (23.7.2019 7:27)
Menim, da bosta drugi dve zavarovalnici tudi občutno podražili.
janoš    (23.7.2019 8:27)
Ministri za zdravje že leta obljubljajo da bodo ukinili dodatno zavarovanje preko zavarovalnic,pa si nobeden tega ne upa storiti,prav tako mi ni jasno zakaj ga zavarovalnice nočejo izpustiti iz rok,če imajo izgubo,tu nekaj ne štima.
frenk 53    (23.7.2019 8:57)
Janoš, to je seveda enostavno. Zavarovalnice niso dobrodelna, ali neprofitna institucija. Imajo predviden določen procent dobička. Nobena ne bo izdala, koliko je to. Vse kar je pod temi procenti dobička, je za njih zguba. Da bi to ukinili? Ali bi ti zaklal mršavo kokoš za enkratno kosilo? In če redno nosi zlata jajca?
sitemeter    (23.7.2019 8:59)
janoš
Izgube nimajo zavarovalnice niti zaradi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Če pa ukinejo DZZ pa ne bodo mogle zavarovalnice prikazovati take lepe dobičke.
knusprig    (23.7.2019 9:08)
A zdaj se pa sprenevedate; sitemeter, janoš, .... vprašajte ministra iz vaše vlade pa se ne neumnega delat - to delajo vaši.
sitemeter    (23.7.2019 10:16)
knusprig
A ti ne živiš v Sloveniji? Trenutno je vlada tudi tvoja. In ne naša in vaša.
motofrik    (23.7.2019 11:24)
Če bi bila zavarovanja izguba za zavarovalnice.... samo poglejte si stavbe zavarovalnic. In bank.
knusprig    (23.7.2019 13:34)
sitemeter a je bila Hitlerjeva vlada od Judov?
zvonc  ONLINE   (23.7.2019 18:42)
Tja -rdeča komunistična drhal po kraji bank in privatizaciji le teh , sedaj tam nima kaj več krast zato se lotevajo zdravstva -tu se vrtijo težki miljoni (spomnite se samo žilnih opornic ) In če hočeš še več krast moraš povečat prilive v korito kjer se krmijo komunistični prašiči -to je povečat premije z izgovorom povečanja stroškov -beri povečanja provizij zdravil Ovce pa itak le blejajo in še dalje volijo to drhal komunizma
janoš    (23.7.2019 19:15)
Zvonc tudi na desni so isti vsem se gre za denar!
iMichael    (23.7.2019 21:24)
Leta in leta sam sebi nakazujem premijo. Ce bom kdaj rabil, dvignem, placam, v nasprotnem
primeru meni ostane, in ne tem oderuhom, ki zivijo na racun revezev
FerdinandZ    (23.7.2019 23:58)
Janoš podpis na prviindrugi komentar. Zvonc ti paobišči najprej osebnega zdravnika, ki te bo glede na tvoje komentarje v vseh diskusijah takoj napotil na zdravljenje v ustrezno ustanovo, ker toliko straha pred nasprotno mislečimi ti sigurno povzroča prevelik stres. V kolker hočeš sebi dobro upoštevaj moj nasvet. Jaz verjamem, da komunisti nimajo toliko strahov pred drugače mislečimi državljani Slovenije. Včasih me moti, ko kdo preveč ali pozitivno ali negativno govori o svoji ali drugi politični opciji. To delajo tisti, ki so za obravnavo pri osebnem zdravniku in še potem potrebni specialističnega zdravljenja v ustrezni ustanovi. Kdaj bodo naši Slovenci spoznali, da je takšna oblika komuniciranja neprimerna tudi za primate. Res ste ovce, ki lahko verjamejo v navidezno burlesko strank pred javnostjo in osebno padete not v spor med političnimi opcijami. Ko se boste zavedali, da je interes zaslužka in vpliva pred vsakeršnjo strankarsko izkazniconaših politikov vas ne bodo mogli nategovat, da strankarske igre za ljudstvo jemljete osebno. Ne vem v katerem času živite. Komunistov in domobrancev uradno nimamo. Će lahko povem svoje mnenje o komunistih. Povojni komunisti so naredili kar nekaj nepravičnih zadev. So pa področje Balkana zapeljali v pravo smer glede gospodarstva in infrastrukture. Drugače nekatera področja s tega polotoka ne bi bila v EU in na tej stopnji razvoja. Pa še mnenje o domobrancih. Definitivno so kolaborirali z okupatorjem. Niso bili uspešni kotna Hrvaškem, ker tam so dobili NDH. Slovensko ozemlje so pa razbili na tri državne uprave. Tudi oni so naredili veliko hudega v času II.WW. In zato so bili umeščeni med poražence vojne prav tako kot ostale vojske na področju Balkana, ki so sodelovale z okupatorjem. Dajte enkrat razumet, da nimamo komunističnega režima, da so člani bivše KPJ in KPS, ki se še ukvarjajos politiko razkropljeni po vseh strankah. Prav tako vidni člani ZMJ kot ZMS in člani vseh političnih teles nekdanjega sistema in državne uprave. Tisti, ki tu gor iščete rdečkarje ali kako jim že rečete, ste naivneži in prav tako kot tisti, ki tukaj iščete domobrance. So pač drugače politično opredeljeni in drugače misleči. To je demokracija. Predvsem je potrebno spoštovati drugače misleče, da lahko imaš spoštovanje do sebe.
knusprig    (24.7.2019 5:18)
FerdinandZ, ko omeniš WWII pozabiš, da so komunisti kolaborirali z nacisti 2 leti pred vkorakanjem nacistov na slovensko.

Ko govoriš o povojnih komunistih pozabiš povedati kaj so naredili predvojni in medvojni komunisti. Predvojni kolaborirali z nacisti, medvojni pobijali civiliste.

Ko govoriš, da nimamo komunističnega režima ne poveš da je glavni sekretar SD Levanič pred kratkim povedal da je SD naslednica KPS.
Povojni komunisti niso naredili infrastrukture ampak diktaturo, ljudje pa so naredili tudi udarniško infrastrukturo.

Pozabiš povedati da so nastale vaške straže zaradi terorja komunistov, kasneje pa se formirali domobranci.

Člani ZMS in LDS so zaslužni za tajkunizacijo družbenega premoženja , pod Drnovškom je bila sprejeta zakonodaja, ki omogoča da je 50 do 75 milijard eur na oazah po svetu in danes s tem cashem kupujejo firme, npr, merkur.

Rdečkarji so vnuki in otroc komunistov, ki so se rodili z zlato žlico od svojih staršev in starih staršev.

Dokler tega ne dojameš nisi sposoben drugače razmišljati ker ima v možganih čip komunizma,
janoš    (24.7.2019 9:01)
in kako so komunisti koloborilali z nacisti mislim pri nas,če pa misliš Stalina je prvo prosil Francijo in Anglijo da bi se povezali proti Hitlerju,ti so to odklonili,zato je podpisal prijateljstvo z Hitlerjem, ker druge možnosti ni imel,seveda pa je to tudi izkoristil za napad na Poljsko in finsko,ve se da politiki nimajo vesti ampak gledajo samo koristi!Pri nas pa so koloborilali domobranci in to je dejstvo,čeprav bi se radi na vsak način radi oprali krivde in se poslužujeo resnic in ne resnic!
knusprig    (24.7.2019 9:55)
janoš, ja domobranci so kolaborirali ker je to bila reakcija na teror komunizma, iz Španije vrnjenih španskih borcev (Rozman) in posledica predhodno vaških straž, ki so varovale domove pred terorizmom komunizma

Kako je naša KPS kolaborirala s Hitlerjem sprašuješ?

KPS preko KPJ je bila v Komunistični internacionali s sedežem v Moskvi.

Ko je bila direktiva Stalina, da so komunisti prijatelji Hitlerja so morali biti vsi komunisti po svetu prijatelji nacizma, tudi KPJ in s tem KPS. Tito, Kardelj, Maček, itd. so se predtem šolali na šoli Džerzinski pri NKVD kjer so se naučili likvidacij, pisanja dosjejev o tovariših, itd. Ničkoliko tovarišev komunistov so z dosjeji dali na spisek za likvidacijo, da se je vodstvo KPJ in KPS otreslo vsake frakcije.

Dve leti je to trajalo. Tačas je bila npr. nenormalna lakota v Ukrajini, ker so nacistom zvozili vso žito iz Ukrajine. Ko so Nemci vkorakali v Ukrajine so jih Ukrajinci pozdravljali kot rešitelje in osvoboditelje pred komunizmom, pred lakoto. Mahali so jim z zastavicami in metali rožice ko so vkorakali Nemci v mesta kot npr. Lvov, Kijev, itd.

Ko so se Avstro-ogrski slovenski vojaki vračali iz ujetništva v Rusiji so spoznali lakoto, teror in vse kar ne paše vojnim ujetnikom s katerimi je treba ravnati korektno. Ustno sporočilo so ti slovenski ujetniki prinesli na domove - "boj se komunizma!" - to je lakota, ubijanje, streljanje, ... . Vsled tega je nastal odpor proti komunizmu, posledično vaške straže, še posebej ko so španski borci nadaljevali z bojem kakor so ga bili vajeni v Španiji.

Kako so bolj natančno v Sloveniji kolaborirali z fašisti npr.?

Eden od primerov:
Decembra 1943 so bila pri Mokronogu pogajanja med Nemci in partizani. Z datumom 19. december 1943 v poročilu 12. brigade piše, da so Nemci za proste komunikacije ponudili premirje in odstranitev domobrancev za preskrbo partizanov.

Milan Vidmar je sporočilo dal vrhovnemu štabu NOV in POJ in angleški misiji pri štabu. Pogajanja je odobril glavni štab NOV in POS, navodila za pogajanja je pripravil Boris Kidrič, iz glavnega štaba NOV in POS. Navodila so bila dostavljena h komandantu 15.divizije Stanetu Rozmanu.

Pogajanja so bila 18.decembra 1943. Z nemške strani je bil major Wermachta in oficir gestapa s tolmačem. Nemci so ponudili nenapadanje in materialno oskrbo za proste komunikacije Karlovac-Novo mesto-Ljubljana. Zamenjava ujetnikov je uspela. Jedli so v gostilni. Pridružila se je Zora Borštner, posredovalka. Fotografirali so se. O tem je v avstrijskem Grazu pisal Tagespost.

Torej eden od primerov za KPS v Sloveniji.

Kako so na Balkanu kolaborirali Titovi iz KPJ?

Eden od primerov:

Avgusta 1942 je bilo pogajanje med komando Wemachta na Hrvaškem in vrhovnim štabom NOV in POJ. Do zamenjave ujetnikov je prišlo, ko so v Livnem partizani ujeli nemške oficirje, rudarske strokovnjake in polkovnika Hansa Otta.

V Zagrebu so se pogajali nemški general Edmund Glaise von Horstenau in Marijan Stilinovič ter Vladimir Velebit. Zamenjava je bila 5.septembra 1942. Od takrat je komunikacija med Nemci in partizani potekala redno.

Tako so bili na pogajanjih, 17.novembra 1942 blizu Livna, na nemški strani kapetan Heis in poprej zamenjani polkovnik Hans Ott. Potekali so pogovori o nevtralni coni, kjer ne bi bilo vojnih operacij.

4.marca 1943 so partizani zajeli komandanta 3.bataljona 738. grenadirskega polka, 718.pehotne divizije obersta Arthurja Streckerja.

Sam Tito je dal iniciativo skupaj z Aleksandrom Rankovičem, Milovanom Djilasom in Mošo Pijado za pogajanja. Tema pogajanj naj bi bila poleg zamenjave ujetnikov, predvsem v ustavitvi sovražnosti med Nemci in partizani v območju, kjer so bili glavni partizanski nasprotniki četniki. V delegaciji partizanov, ki se je pogajala so bili Milovan Djilas, Vladimir Velebit in Koča Popovič.

Torej tako so komunisti, za primer, kolaborirali z nacisti. Primerov je pa še precej več.
FerdinandZ    (24.7.2019 9:58)
Nekaterim tu gor gre za iskanje nasprotnika z lučjo ob belem dnevu in zelo zožene sposobnosti razmišljanja in videnja. Jaz mislim, da so pravi komunisti po srcu užaljeni, ko zdajšnje generacije kar tako imenuješ rdečkarji. Tudi Stalin je sodeloval z nacisti pa se je zadeva obrnila.
Ko praviš, da so medvojni komunisti pobijali civiliste. Ja verjetno so jih. Jih ni pobijala Nemška, Italjanska, Madžarska vojska in seveda vse skupine domačih sodelavcev teh vojsk. In sedaj po toliko letih reči, da je to počela samo ena stran je še večje enoumje, kot v času YU, ko smo se učili, da je pobijala samo druga stran.
Verjetno se SD smatra pravnim naslednikom KP.
Osnova zakonodaje, ki je omogočila tajkunizacijo je bila sprejeta v času DEMOS-ove vlade. Drugi so jo še samo dodelali in izkoristili. So bili pri koritu in ker ni bilo delujočih nadzornih mehanizmov.
Bil sem udeleženec MDB in sem delal udarniško. Na to sem ponosen in nihče me ne bo prepričal, da je bilo to slabo. Takratni režim je to potreboval in tudi tam je režim pridobival svoje člane. Prav tako sedaj počne in je v preteklosti to počela RKC preko svojih taborov.
Za razvoj in formiranje domobranstva kot tudi vaških straž je po mojem mnenju veliki krivec RKC. So se pač zgledovali po NDH ampak so bili prepozni za formiranje lastne države znotraj rajha. Duhovniki z svojimi pridigami so marsikaterega kmečkega fanta spravili na stran domobranstva in posledično na stran tistih formacij, ki so bile na strani poražencev.
Po tvoji definiciji rdečkarja so Janezevi otroci rdečkarji. Ne verjamem, da bi se oče strinjal s takšno definicijo.
V kolikor kdo ni član skupine v kateri je obvezno enoumje in sovražnost do drugače mislečih je rdečkar. Me zelo spominja na miselnost, ki govori o veri. Kdor ne verjame v mojega boga je brezbožnik in ga je potrebno spreobrniti ali pokončati. Zelo, zelo nevarno razmišljanje. Pustite mladim odraščati brez obremenjenosti s preteklostjo, strankarskimi zdrahami in vpliva vere. Če jih bomo vzgajali v duhu, da ne počnemo drugim nič od tistega kar sami ne želimo, da nim kdo počne, se bodo dobro počutili.
Kot ti praviš imam mogoče še vedno vgrajen čip komunizma. Lepo mi je živeti z njim. Drugače mislečim ne pripenjam žaljivih priponk, ker tudi ne želim, da jih kdo meni. Malo v razmislek tistim, ki to na vsakem koraku počnete.
FerdinandZ    (24.7.2019 10:12)
Zopet razmišljaš kot kura. Pogajanja in izmenjava ujetnikov med vojskujočimi stranmi je normalen postopek civiliziranih vojsk. Najboljše bi po tvojem mnenju bilo kar vse postreliti ali pobiti. Veš koliko žrtev bi bilo v osamosvojitveni vojni, če ne bi bilo pogajanj. Mislim, da tega nihče noče vedeti.
knusprig    (24.7.2019 10:19)
Ali ni res, da partizani pobijajo:
- več Slovence kot okupatorje,
- več neoboroženih kot oboroženih,
- več po vojni kot med njo,

ali ni bilo več Slovencev pod orožjem v okupatorskih kot v partizanskih enotah, ali komunisti v skladu z leninistično/stalinistično doktrino niso izzvali državljanske vojne, ali ni ideološka kolaboracija s stalinizmom sramota in zločin?

MDB so bile po vzoru hitlerjeve mladine, ki jo je Hitler pripravljal na služenje vojaščine. Namesto pušk so imeli hitlerjevi mladinci v rokah lopate, da so telovadili z njimi - glej Viasat History.

Prav tako so se je pri Hitlerju organizirale dekleta, še posebej tiste, ki so bil predvidene za razplod lepih esesovcev. Pripravljale so se na materinstvo - čimveč arijskih otrok. Ko je nemških otrok zmanjkalo so jih jemali na vzhodu če so bili v proporcih in izgledu arijskega otroka.

Najmlajši so bili organizirani v Hitlerjugend, zelo podobno taborništvu.

Udarniške akcije je Hitler organiziral, da so ljudje prihajali na delovišča avtocest, ipd. ... in tako dobili živila, prehrano, itd. Pri nas si moral udarniško delati, da si bil na spisku za stanovanje, za telefon (samoprispeve + udarniška akcija).
kurirček    (24.7.2019 10:26)
knuspring, zakaj pa na štajerskem ni bilo domobracev?
knusprig    (24.7.2019 10:30)
Ferdek,

šlo je za ustavitev sovražnosti med Nemci in partizani v območju,
kjer so bili glavni partizanski nasprotniki četniki. To je kolaboracija, da so sodelovali pri uničenju četnikov.

Za primer izkrcanja v Dalmaciji in Istri od Anglo-američanov so se Titovi dogovarjali da skupaj z Nemci udarijo po Anglo-američanih če bi do tega prišlo - do izkracanja.

Zgodilo se je pa potem na jugu Francije Marseille in nato v Italiji. Tako je odločil Rosevelt, Churchil pa je želel v Dalmaciji, da bi Balkan padel izven železne zavese, ki je potekala od Trsta do Ščečina na Polskem.

Churchil je bil vojak in zgodovinar zato je vedel nekaj več kot Rosevelt.
knusprig    (24.7.2019 10:36)
kurirček,

ker so začeli s terorjem nad domačini na Dolenjskem (nekaj malega na Menini) kjer jim je bilo lažje delati terorizem pod Italijani kot pod Nemci, zaradi konfiguracije terena, ipd. - vprašaj jih saj so tvoji starejši vzorniki. - zakaj so se namestili v Kočevski Rog.

Da so bili (Komite KPS) težje dostopni in težje za odkriti. Komunikacija je potekala med Kočevskim Rogom kjer so bili Kardelj in ostali in med Gorjanci kjer je bil Maček z dosjeji in evidencami za pomore. Preko Save je bilo težko komunicirati.
janoš    (24.7.2019 10:57)
Prvo domobranci so bili samo v ljublanski pokrajini pod Lahiso bili antikomunistična vojaška policija ,Hitlerju so prisegli kot domonbranci in tu ni več kaj dodati,kdor priseže mokupatorju je kvizling in take so sodili po vsej Evropi po kratkem postopku,vojskujoče strani so s zmeraj pogajale,pogovarjale,saj brez tega nikoli ne bi bilo konca vojne,Knauspring zmeraj začenjaš z terorjem partizanov prvo pometi z domobranskim terorjem,potem se spravi na partizane,45 let si niste upali ust odpreti sedaj zopet delate razdor med ljudmi-kaj je res in kaj ni res bo pokazala zgodovina ne pa vaše natolcevanje,pa ne zagovarjam komunistov,ker za razliko komunistov na desni strani jaz nikoli nisem bil!
frenk 53    (24.7.2019 11:34)
Hvala za lekcije zgodovine. Kaj pa prihodnost? Očitno je nimamo, saj se za to zanima manj ljudi, kot pa za preteklost.
Komunisti, bivši in sedanji prikriti, in RKC.... Ja, vsi so delali za svojo korist, kakor so vedeli in znali. Eni in drugi učijo lepo in pošteno. Delajo pa eni in drugi ravno nasprotno.
Dve ali tri generacije bodo še preminile, pa se bo pozabilo na te neumne delitve.
BuddhaMonk    (24.7.2019 13:10)
Sem se spraševal, kaj zanimivega ste napisali v 23 komentarjih o zavarovanjih. Pa vidim, da je polovica o partizanih domobrancih.:D:D:D
BuddhaMonk    (24.7.2019 13:12)
@iMichael:
Ne razumem dobro, kaj si plačuješ? Namesto dodatnega zavarovanja ta znesek varčuješ? To dobro funkcionira, dokler ne boš v bolnici pristal za daljše obdobje. Prijatelj ne plačuje dodatnega zavarovanja iz principa (ok, razumem), ampak ko je moral zob izruvat, ga je prišlo cca 200€. Pa to je enostaven poseg.
janoš    (24.7.2019 13:18)
frenk navadni ljudje nikoli ne povzročajo vojn jih samo politiki in verski poglavarji,Po vojni so oni junaki ,navadni ljudje pa siromaki,če ostanejo živi,tako je zmeraj bilo in bo.
lubca    (24.7.2019 15:10)
"Pravila ZZZS so NORA. Mož bi moral na kontrolni pregled v Topolšico a ni pokreten in brez kisika ne more potovati, beri reševal.vozila, kisik bombe iz objekt. razloga še nima, zato ga jaz ne morem peljati, a nima pravice do reševal.vozila, ker ne gre za urgentno pot."

vir: tw; @MajdaMay; 23.7.19; 18:23;

To je rezultat lobistov tipa zemljarič, in ministrov: tipa miklavčič, fakin, kolarjeva, direktor semenarne, ... ni konca in kraja slepomišenja. Le tega kar Blaž Mrevlje govori nihče noče slišati.
janoš    (24.7.2019 18:11)
Na probleme današnjice je treba upozarjat.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]