Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 525

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

neupravičen dvig cene toplotne energije (Neznan 18.7.2019 12:46)

Kdo je tukaj nor?! Strošek dviga cene toplotne energije iz TEŠ, župan in ovce takoj prenesejo na porabnike, sedaj pa pišejo odprto pismo, da je dvig cene toplotne energije iz TEŠa bil neupravičen. Resno?! To pomeni, da je tudi dvig od komunale do porabnika neupravičen! Bo v času remonta minus na računu za tri dni brez tople vode?

Bomo porabniki dobili povrnjen strošek preplačane cene toplotne energije? Tudi dvig najema grobnega mesta je bil neupravičen, prav tako vrtec!

MAFIJA POKVARJENA. KARMA VAS BO POŽRLA VERJEMITE. Se že kaže marsikje, enega po enega vas bo bog vzel k sebi na zagovor za vso trpljenje, ki ga povzročate svojim občanom.

http://www.nascas.si/zahtevajo-vracilo-denarja/gosjak    (18.7.2019 12:52)
a ti veš koliko premoga je potrebno izkopati in potem sfedrati na površje za tvojo debelo rit da bi imela vsa udobja moderne civilizacije?? danes nič ni zastonj, dragi lenuh, blabla..in še kaj bi ti naprtil na to nepismeno goflo.
janoš    (18.7.2019 13:47)
Gosjak vse je treba plačat,samo ne po normalni ceni,ne pa da bi narod plačeval pufe Teša in premogovnika,knapi so zato plačani, da FEDRAJO koln na površje a ne?!
zag_prav    (18.7.2019 14:05)
gosjak ti si tudi eno veliko tele, to izkazuješ s svojimi komentarji, vedno znova in znova kažeš svojo plitkost.

Glede teme, absolutno bo potrebno pritisniti na občino za povračilo stroškov. Napišimo jim odprto pismo :)
sovics08    (18.7.2019 14:36)
NEZNANI - moj podpis za vse kar si napisal.
toby    (18.7.2019 17:44)
Žal je tako , ogrevanje ni poceni , za velenčane je v pretelklosti bilo . Žal je vsega lepega enkrat konec . Prebivalci Velenja združite se in poizkusite izpogajat boljšo ceno , oziroma poiskati cenejši vir ogrevanja. Zahtevajte cenejšo energijo , če ni posluha naj se v Velenju zgodi Kangler.
tjun8562    (18.7.2019 22:44)
... bla, bla, bla, ...
brez veze in jamranje, jamranje ....
smo prejšne leto hoteli sklicati - sestaviti civilno iniciativo, pa ste se VSI OD PRVEGA DO ZADNJEGA, ki se tukaj oglašate pokakali v gate....
pripravlali smo shod, poslali dopis na TEŠ in komunalo, odprli posebno forumsko stran, pridobili nekaj dokumentacije, na koncu pa tipično vaše: dolgi gobci in posrana rit.
brez veze ....
se imejte malce bolj umirjeno
sitemeter    (19.7.2019 7:57)
Še prenizka je cena za ogrevanje. Da bi prišparali si dejte prerihtat tiste energetsko potratne bajte pa okne mejte zaprte po blokih.
sitemeter    (19.7.2019 7:59)
A ko bodo še elektriko povišali, ker bomo primorani uvažat (ko bo nuklearka out, pa TEŠ out, pa stare solarne out, pa za subvencije za "zeleno elektriko", bote pa spet rekli, da je neupravičeno.
janoš    (19.7.2019 8:22)
Simeter ,predlagaj komunali da bi ti rad več plačeval,vendar samo ti,za ostale je cena visoka!
sitemeter    (19.7.2019 8:40)
Ne rabim, mam toplotno za fajn izolirano bajto.
sitemeter    (19.7.2019 8:41)
Pa vendar še vedno plačujem bistveno več kot vi ko mate toplovod.
zag_prav    (19.7.2019 8:57)
@sitemeter, ne razumeš kaj ne? Imaš toliko sprane možgane, da res nimaš niti kanček več svojega razmišljanja? Si sploh prebral kaj je neznan želel povedati?

MOV bo poslala pismo, da je bil s strani TEŠa neupravičen dvig cene, isto so pa oni storili občanom! To je point! In vprašanje ali nam bodo vrnili preplačano, kar oni zahtevajo od TEŠa.
bistra78    (19.7.2019 9:24)
Smo že kdaj kaj dobili nazaj? So nam kdaj kaj znižali?
janoš    (19.7.2019 9:43)
Sitemeter ,koliko radiatorjev pa ti greje bajto?,jaz imam od 4 radiatorjev odprtega le enega in če pomnožima z tvojim številom verjetno jaz plačam bistveno več!,tisti merilci so bolj tako,ker porabo bloka je treba plačat.
fair play    (19.7.2019 10:46)
Iz letnega poročila KPV za leto 2018:

Podjetje je v letu 2018 doseglo negativen čisti poslovni izid v višini -385.777 evrov. Oskrba uporabnikov je bila v letu 2018 zanesljiva in kakovostna. Kljub izpeljanim varčevalnim ukrepom v podjetju je bil poslovni izid v letu 2018 negativen, predvsem zaradi le delne uveljavitve povišanja prodajne cene toplotne energije za tarifno skupino gospodinjskega, poslovnega in ostalega odjema s 1. 8. 2017, ki je bilo posledica povišanja nakupne cene toplotne energije s strani Termoelektrarne Šoštanj v mesecu maju 2017, ter zaradi dodatnega povišanja nakupne cene toplotne energije s strani Termoelektrarne Šoštanj v mesecu novembru 2018

https://www.kp-velenje.si/index.php/novice/1219-sporocilo-za-javnost-letno-porocilo-kpv-za-leto-2018

Cene toplote za leto 2018:
https://www.agen-rs.si/documents/10926/181267/Agencija-za-energijo---Analiza-cen-toplote-2018/994fba55-f703-4c5f-a273-c3b4a8a6c39e
bistra78    (19.7.2019 11:06)
fair play sploh veš kaj pišeš? Če živiš na morju porabiš za kopanje v morju manj kot nekdo, ki živi v Mariboru? Razumeš? Mi imamo TEŠ, mi vdihavamo ta zrak (prosim ne objavljaj meritev, ker so vsa prirejena - še kerozina ne znajo izmeriti, enkrat je, drugič ni), mi gledamo to iznakaženo okolje, kamor koli se odmakneš vidiš TEŠ, kaj ti še naj naštevam. To je never ending story. Če komunala posluje negativno, naj zamenjajo vodstvo. Če to ne zaleže naj iščejo rešitve v težavah. Najlažje je svojo nesposobnost valiti na uporabnike.
Sama sem podjetnica in vem kako stvari potekajo. Če bi za svoje napake, prenašala višje cene na potrošnike, verjetno ne bi več obstajala na trgu. Tukaj pa imamo monopol in si lahko dovolijo direktno krajo občanom s preslepljevanjem, drugje je dražje. Normalno da je, saj se ogrevajo z drugimi viri.
sitemeter    (19.7.2019 11:38)
No kolk mate za ogrevanje letno? Za kako 3 sobno stanovanje?
sitemeter    (19.7.2019 11:39)
Kolk plačate za ogrevanje vse skupi mislim.
Pol se vmes še mal spomnite na investicijo v toplotno napravo. Aja, kje pa je to porečete...
sulc    (19.7.2019 12:10)
"Če komunala posluje negativno, naj zamenjajo vodstvo" in novo vodstvo bo naredilo

racionalizacijo tako npr., da bo zreduciralo število osebnih avtov iz npr. 50 na npr. 15 avtov.

Zračunajo naj koliko manj bo:
- cestnin
- zavarovanje
- potrošnega materiala
- mehanikarskih ur
- nadomestnih avtov po "amortizaciji" teh 50-tih

Zdaj pa se z osebnimi avti nimajo kam dati. Čakajo da se na malico zapeljejo in se pomikajo iz kao ene "okvare" do druge "okvare", okvar pa pravzaprav ni saj so vendar taki specialisti, da znajo VNAPREJ načrtovati iztrošenost infrastrukture.

Poleg tega na organizorajo CATERING za delavce na deloviščih izven firme, za pisarniške (šefe, šefiče, ... ) pa prehrano v jedilnici.

Koliko kilometrov , bencina, itd se bi prišparalo?

Prevoze šefov in šefičev pa naj planirajo za 1 teden vnaprej - naj napišejo kam je treba iti pogledat in se bodo 3 peljali z istim avtom v isto smer.

Zakaj pa laufa "prevozi" (https://prevoz.org/)? A v enem podjetju pa to ne more laufat? Tudi v gorenju skupaj organizirajo prevoz na isti dan če gre npr. več ljudi v Ljubljano na isti dan. Če oni zmorejo nevem zakaj komunala tega nebi zmgola.
fair play    (19.7.2019 12:38)
@bistra87
Nič nisem napisal. Vse je copy/paste, brez komentarja.
Če ne verjameš oz. nimaš zaupanja v rezultate meritev, ki jih omenjaš, potem je bv komentirati ta segment, čeprav si ga sam navedel. Zgornji tekst se tega nikjer ne dotika. Se pa strinjam da se tes od daleč vidi. Ni ga pa potrebno gledati :)

Zadnji Link zgoraj je od agencije, ki določa princip oblikivanja cene. Torej je vmes neodvisni organ, ki očitno požegna ceno. So sodniki drugače povedano.

V uvodni diskusiji je tekst skromen. Na spodnjem linku piše več.

https://www.dnevnik.si/1042891566/posel/novice/tes-ce-smo-v-celoti-upraviceni-do-brezplacnih-emisijskih-kuponov-bomo-prevec-placano-ogrevanje-komunali-vrnili
bistra78    (22.7.2019 9:23)
SD jevska sekta itak vedno išče izgovore drugje. So se postavili za občane in naredili kaj za dobro občanov? Zakaj ne bi bila prva občina v Sloveniji, ki bi nudila svojim občanom nekakšno ugodnost? Ali mora komunalno podjetje delati s profitom? Naj optimizirajo stroške znotraj podjetja in naj izstopajo po nečem boljšem glede na druge občine, katere se ogrevajo na popolnoma drug način in vire. To da ti drugi dirigirajo cene je za lase privlečeno.
Žalosti me to, ko se pogovarjam s kolegicami in pravijo, kako jih določene stvari motijo, ker pa imajo koristi od lokalne oblasti, so pač tiho, ker ne moreš nič spremeniti. In tako razmišljajo vsi. Če pa pogledamo strukturo pa vidimo, da dejansko ni enega sposobnega človeka. Kdo je direktor KP? Ima ta človek kompetence, razen tega, da je član SD? Enako je bilo pri poskusu nazanje v TEŠu, pa sedaj, ko bodo izbirali novega direktorja za PV. To je dokaz, da delujejo samo po principu, dajmo svojega človeka, da delamo kar hočemo in potem ni nekdo začne govoriti o priporočilih države in neodvisnih vmesnih organih.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]