Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 296

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

v vednost volicem srečka meha (Neznan 8.4.2019 23:23)

možakar se je odseliv iz velenja v savinjsko in stem dokazal da vas je fotral 20 let kako krasno je velenje; navet; nasedajte še naprej SD-jusitemeter    (9.4.2019 6:38)
Spel se še ti v savinjsko. Meha ne morte volit že cele dekade ne.
Kronik    (9.4.2019 8:19)
In kaj ti je manjkalo takrat...?
frenk 53    (9.4.2019 8:31)
Verjetno je šel tudi zaradi tebe, in tebi podobnih cepcev. Ja, neznan, tebe mislim.
sneshka    (9.4.2019 8:36)
Kdo kje zivi je osebna odlocitev. Se je pac preselil. In kaj imajo volilci pri tem. Nic.
sulc    (9.4.2019 8:52)
Gre za osebek, ki je v parlamentu vpil, da je treba dati garancijo za kredite za B6, ko je takrat še bil čas, možnost, da se B6 ne sfinancira v tako veliki kapaciteti kot je zdaj ko je pomanjkanje lignita. Manjši B6 bi komot sfolgal z lignitom iz naše Doline.

Gre za osebek, ki je prisegal, da je takrat kalorična moč lignita pravilno upoštevana v NIP-ih in da je po njegovem znanju jamomerca dovolj lignita v Dolini.

Gre za osebek, ki je vehementno terjal zapor za Hildo (ker je bila krščanska, ne pa rdeča), s tem je pa bila uničena proizvodnja, konkretno: izdelava nosilnih betonskih elementov, železokrivnica, ipd. projektiva - vse to bi lahko ostalo pri življenju, ne pa da je vse skupaj ugasnilo in so te dejavnosti prevzeli tajkuni z ozadjem probanke.

Enostavno bi takrat zamenjali Hildo, odkupili, podržavili podjetje, vstopila bi država v podjetje, ne pa da so zaradi 1 osebe(Hilde) potopili celotno gradbeno dejavnost, celično gradnjo, itd. Gradbeništvo tukaj je bilo popolnoma odvisno od SCT in od tega kaj je (katere projekte) SCT odstopil velenjčanom za delati, ker je SCT bil prejemnik državnega denarja za avtoceste, SCT je pa finančna sredstva naprej delil, drugim manjšim gradbenim izvajalcem (kot je bil Vegrad, ipd.).
Paja    (9.4.2019 9:41)
Vsi pametni se selijo v Savinjsko, to je zdaj trend.
sitemeter    (9.4.2019 10:49)
sulc
Gradbinci so se sami uničli, ker so najemali kredite in "sponzorirali" vse živo od privat do države. Dokler je šlo v smer od bank proti gradbincem, v času famoznih projektov avtocest, nakupovalnih centrov, stanovanjskih sosesk, garaž, vodnih parkov..., je blo vse super pa fajn. Ko pa je blo treba bankam vse to plačat bankam (ki z nezavarovanjem ali pa slabim zavarovanjem tudi nosijo svoj delež krivde) pa niso meli kje vzet ker naročniki niso plačali ali pa niso plačali tistga kar je blo za "sponzorirat" vse živo.
Tk, da ne ti men, da je Hildica takorekoč nedolžna, ker je Meh tako "želel". Morda pa ni naključje, da je tajnik iste stranke spet gradbinec, tako kot je bila Hilda svoj cajt. In za povrhu ima sedež kjer dela ta tajnik, tako kot Hildin Vegrad, sedež v dolini.
rapidex    (9.4.2019 12:09)
Neznan, sanja se ti ne kje kdo živi. Tam kjer živi Srečko Meh še zdaleč ni savinjska. Sicer pa kaj te briga kam gre kdo živet.
Sulc, brez teša bi ti živel v jami in se grel s petrolejko. Izgradnja Teša je bila potrebna. Kar se pa tiče lepljivih prstov nekaterih oseb, je to že drugo poglavje in upam, da se bo zaključilo s kazenskim pregonom in sankcijami.
sulc    (9.4.2019 13:19)
Ti pač povem pa mi je vseeno ali sprejmeš ali ne - gre za koncept, zasnovo, ustroj financiranja avtocestnega križa, ki ga je dobil SCT (drugi pa ne) od države. In na dvorcu Zemuno so se talali projekti, delil jih je SCT (Zidar). Ostali gradbinci (Primorje, itd. ... nazadnjena koncu vrste npr. Vegrad) so bili nepomembni in so dobil kak most za delat, če jim je SCT dodelil. Vsa ta delitev poslov pa je terjala mimogrede izgradnje kakih vikendov, bazenov, sakralnega objekta, ipd.

Projekte na parcelah kjer je bila z mestom LJ vnaprej dogovorjena zazidljivost potem pa sprememba OPN je zahtevala Hipobanka (z njo sta bila v izredno dobrih odnosih Haider in Sanader). Odkupila je parcelo za mali denar, jo prodala gradbincu naj na njej zgradi stolpnico in za "lohn posel" samo delo in material je bil gradbinec deležen casha od banke.

Za poizvajalska dela gradbicu največkrat casha od banke ni bilo rednega priliva. Primer za nekaj drugega je izgradnja Stožic ko je prevoznik Srčnik s kamioni zasedel most pred Stožicami, da je dosegel kompromis. Tako se je ravnalo od strani banke do gradbinca da ni mogel poplačati podizvajalcev za mnoga dela na projektu z vnaprej določeno parcelo (npr.instalacije, itd, itd.). Tako je Vegrad padel v nesolventnost ko je imel več gradbišč, več projektov, .... da je zagotavljal finančni tok.

Ko pa je vmes udarila politika kričačev, da je treba Hildo dati v rest, so se še ti prilivi banke ustavili. Res je, da nebi smeli iti po denar za vzajemno pomoč delavcev ampak to je za podjetje drobižek nasproti "flow cashu", ki bi moral prihajati od banke saj je bila banka naročnik izgradnje na določeni parceli. Za denar iz vzajemne pomoči je ras da ni bilo prav, vse ostalo je pa potekalo po ustaljenem konceptu, po utečeni maniri v celotnem gradbeništvu po Sloveniji, ker je bil koncept, da mora graditi ceste domač izvajalec - SCT! Podjetje, ki ni delalo kakor je SCT žvižgal je bil obsojen na vnaprejšnji propad, Vegrad pa si je z sodelovanjem po notah Zidarja in Hipobanke podaljševal življenje za "lohn posel". Politični kričači so bili še toliko bolj glasni ker je bila direktorica iz ne-prave stranke. Če bi bila iz prave stranke morda Vegrad sploh nebi propadel.

Propad gradbinca je omogočil vzpon drugih gradbincev, žal pa ni več proizvodnje v Velenju, ki bi še zdaj lahko laufala - to je proizvodnja polizdelkov kot so: prenapeti nosilci. prenapete plošče, prenapeti stebri, komponente železokrivnice, itd. Tu bi lahko delo velenjčani še vedno imeli četudi bi Vegrad propadel, delali bi za druge gradbince po Sloveniji.

Še enkrat povem, delalo se je kakor je zahteva ustroj slovenske politike, da se avtoceste delajo z domačim ključnim gradbincem SCT, saj menda veš da so takrat izigrali italijanske gradbince zato da so se lahko delali posli mimo, torej postrani.

Sama Hilda ni toliko kriva kakor ji pripisujejo, res je za vzajemno blagajno delavcev - tukaj je, ni pa kriva za ustroj ki je veljal v poslih gradbeništva v Sloveniji.
kuhalnica    (9.4.2019 16:01)
V vednost vsem Slovencem ,da med nami živijo neznani IDIOTI.
Sin politika    (9.4.2019 18:13)
Ko ga jebe naj nikoli vec ne pride nazaj
sitemeter    (9.4.2019 19:07)
sulc
Sej maš prav, ampak vsi so delali narobe.
n&m    (9.4.2019 19:30)
A Srečko Meh,

tisti, ki je rekel (in izpeljal), da Velenje ne potrebuje avtoceste!

Iz vrste SD, s katerim se je začelo propadanje Velenja.
partija    (9.4.2019 20:44)
Grobar Šaleške doline, Kontič pa nadaljuje njegovo delo. Zjebali so vse Gorenje, Rudnik, Teš. Je pa mesto polno rdečih zvezd očitno so splanirali, da bo prebivalstvo kar z njimi plačevalo položnice. Prebivalstvo pa je podobno kakšnemu Pakistanu. Nikjer v Sloveniji ni toliko tujcev. Živela SD!
Vučko    (10.4.2019 9:30)
Koliko govora je bilo o novih delovnih mestih zaradi Teš6. Vpitje v parlamentu, časopisih, Velenju, da je treba imet blok 6. Zdej pa rep med noge in se preseli, ko je videl kolk škode je nardil.
slepaulica    (10.4.2019 10:38)
Saj smo nastavili za direktorja najsposobnejšega med najsposobnejšimi kadri SD-ja Dermola,ki vse obvlada od fusbala,pa do sladoleda. Bosanci bi zapeli "tako,ti je mala moja kad jebe...."
dario    (10.4.2019 17:57)
Vsi sdejevci dokazano velki lopovi zagovarjajo samo sebi enaki banda velenska .Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]