Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 387

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

podražitev ogrevanja (Neznan 31.1.2019 14:17)

Za gospodinjstva se bo s 1. 2. 2019 strošek ogrevanja podražil v povprečju za približno 8%, razliko v dvigu tega stroška pa bosta subvencionirali občini Velenje in Šoštanj.

http://www.velenjcan.si/nb/novice/mestna-obcina-velenje-in-obcina-sostanj-bosta-se-naprej-subvencionirali-ceno-toplotne-energije-za-gospodinjstva?fbclid=IwAR0ZsGeaZVKkqKIzihlp8MqvR0xtpamF4Oru7tyQ74ZIOuqVy9PH8X_AQwE

Nihče pa ne omenja dejstva, da je občina Velenje že podražila storitve oktobra 2018, pred volitvami in ko še ni bilo ogrevanja. Tega seveda ovce niso opazile.
Resnično ne razumem, kaj nikomur ni jasno, da nas samo ropajo in brijejo norce iz nas?! Nisem strankarsko opredeljen in ne navijam za nikogar, vendar to kar se nam pa sedaj dogaja je pa absurd in če ljudje ne bodo spregledali našim otrokom ne bo ostalo ničesar več.
In sedaj, da bo absurd še večji, ti isti ljudje želijo postaviti na vrh TEŠa, ki ne deluje v skladu z zakoni, svojega človeka in bo kar na enkrat vse super in vse v skladu s predpisi. Enako kot se nam je zgodilo z zemljo na nasipu.
Kar tako tovariši, kar naprej, uničite našim otrok še to malo kar se jim je obetalo.janoš    (31.1.2019 16:07)
Meni pa ni jasno da moramo plačevati emisijske dajatve ali za to ker vdihavamo umazan zrak ga moramo še plačat,barabe so zdaj prevalile ta žakel brez dna na ljudi,pa cela Slovenija uporablja elekriko,umazanijo(emisije v zrak ) pa vdihavamo in plačujemo mi!
McLeon    (31.1.2019 19:38)
zlate palice je treba plačat
slepaulica    (31.1.2019 20:44)
Da res in se strinjam s tabo neznan.Krivi smo si,pa sami,saj smo le lokalna skupnost,ki daje soglasja kaj in kako se bo delalo v lokalni skupnosti. Zamudili smo vlak da bi mi v lokalni skupnosti diktirali cene ogrevanja,degradiranja okolja in onesnaženega zraka.Lep primer je Krško,ve se kakšno letno rento dobiva občina na račun nuklearke.Popolnoma enako bi lahko se naredilo v našem okolju,ampak glede na vodstveno sestavo obeh občin ni bilo mogoče,saj ta kader ni sposoben kaj takega izboriti za nas občane.Kar je,pa podlo in zavajajoče,bodo občine subvencionirale podražitev ogrevanja lepo in prav samo zopet bodo na boljšem tisti,ki imajo mestno ogrevanje,vsi ostali,pa dolge nosove kot,da nebi bili sestavni del občine.Žal smo zopet pri prvorazredni in drugo razrednih občanih, sprašujem se kje je najbolj socialno čuteča stranka (SD),da stopi v ospredje in pove,da tako ne gre in krivice je potrebno popraviti.Da stopili bodo naprej le tedaj,ko jim bo to koristilo in jih bo polna usta sociale.
lubca    (31.1.2019 21:54)
plačuje se B6
židane    (31.1.2019 22:48)
Daj no-a iz tistega gašperja bloka 1 se je celo Velenje spuvalo-Blok 6 se pa nebi sam plačal,ko je 20x močnejši,pa z desetkrat boljšim izkoristkom.Pa ja vidiš,da kar je državnega se hoče vse "zjebat",kje je Pošta Slovenije,pa kje je NLB,pa kje je itd.Poglej si ceste po občini-pelji se v Zavodnje po državni cest-da te "srat prtisne".Pa s tistega gašperja je bilo treba še Beograd zalagat vključno z Ljubljano-pa je vse šlo.Šarec&co-to bo-tja se vse pretaka.Kar pozoren bodi na avtomobile,ki so državni-al imajo 4 kolesa al samo tri?
Sin politika    (31.1.2019 23:02)
Nemci do 2038 ali pa SE PREJ zapirajo vse tovarne na koln vi glupani pa ajmo Tes 6 !!!!!! BRAVO MEDO KONTIC MEH ROTNIK IN OSTALA .........
Lucky H.O.G    (1.2.2019 1:40)
to subvencioniranje je samo začasno, da se mal navadimo...
motovilec    (1.2.2019 5:56)
isto se dogaja z najemnino grobnih mest, lani se je nekje začuda pojavla postavka da občina subvencionira le te. pol pa subvencijo ukinat pa s prstom kazat na druge, lepo ni kaj, sicer pa kaj zdej jokate, TRAŽILI STE, GLEDAJTE!!!!ja...
židane- prav si rekel kar je državnega, to smo ljudje.vladajoči del se tu ne najde razen ko je treba delit kaj za zasluge...
lubca    (1.2.2019 8:39)
Plačuje se B6 s takimi podražitvami, ker ne obratuje rentabilno, ker so bile nenormalne provizije pretopljene v zlate palice. Torej se plačujejo zlate palice - med drugim.

Nima veze tu, s temi podražitvami (pkopališče, ogrev, ipd.) nobena cesta v Zavodnje, Pošta Slovenije, ipd. ljubljanske srajce, itd. ... tu gre za "domače" pobe.
janoš    (1.2.2019 9:21)
Pa občina dobi za vsakega občana čez 500 € od države,pobira dajatve za stavbna zemljišča,potem lahko tudi nekaj vrne občanom.
schnitt    (1.2.2019 9:33)
Saj so osebe v različnih vlogah; enkrat poslanci, drugič župani, tretjič mnenjske osebe, itd. zakuhale ekonomsko neupravičeno B6 zato naj te iste osebe poskrbijo za to kar janoš pravi ampak ne iz naslova glavarine (cca 500 eur) temveč iz naslova

racionalizacije občin in njihovih gospodarskih družb

(npr. število avtomobilov na KPV, racionalizacija in načrtovanje skupnih voženj npr. v Topolšico, Šoštanj, itd., organizacija malic v jedilnici in s cateringom na terenu da odpadejo nepotrebne vožnje in število avtomobilov; posledično avtomobilska zavarovanja, cestnine, vinjete, rezervni deli in potrošni material, registracije, itd. ...)

saj zvišanja cene pokopališča in ogreva nismo deležni vsi enako kot prevozov z rumenimi avtobusi nismo deležni vsi - zato to ne sme iz glavarine

temveč iz racionalizacije poslovanja.
židane    (1.2.2019 9:39)
@lubca-ja vse to kar omenjaš je dejansko piarovsko res.Ampak samo piarovsko-V resnici pa ne more pit vode.pač pa se ravno zdaj izčrpava zadeva.Od kod bo "država" kupila nazaj Merkator ali pa od kod se sploh financirajo volilne kampanije instant vlad,ki zadnjih 10 let lomastijo po Sloveniji,kot slon v trgovini s porcelanom.Na koncu ti bodo še pošto Slovenije kupili Hrvati,da energetike sploh ne omenjam.Glej,čas ko se je Velenje širilo in razvijalo iz tistih 30-tih megawatov je definitivno minil-da pa se ohranja status Quo-so ti pa "domači pobi" resnično zelo dobra krinka in alibi.Zakaj se je v Velenju naredil spomenik Josipu Brozu(Ker vsakokratno slovensko vodstvo ni bilo naklonjeno Velenju)Jst bi prej rekel,da zlate palice dobijo sedaj,da so tiho-prej so itak verjetno morali podmazati milijon riti.Če najdeš tale video-ti pa verjamem

http://www.forum21.si/video.php?video=50
teptač    (1.2.2019 10:00)
Nisem zasledil podražitve, vendar me ponovno zanima, kje si neznan ti pobral tisto o podražitvah pred volitvami. Pred dnevi sem napisal, da sem dobil izračun mesečnega pavšala za indvidualno hišo, kjer so cene enake kot v enakem obdobju lani (25,32597 EUR/MWh). PREVERJENO.
Tisti, ki nimate kaj drugega početi, kot širiti laži, ob tem pa izpadete bedaki, ker ne znate preveriti cen na enoto in gledate le končno cifro na položnicah, se malo zamislite.
sitemeter    (1.2.2019 10:09)
Ka so podražili? Priključno moč? Al kar vse skupaj?
bistra78    (1.2.2019 10:39)
Mislim @teptač, da imaš kar primeren vzdevek glede na odnos, ki ga imaš. Sploh pa pripadniki SD ne morejo imeti pristne moči odgovorov tukaj, ker ste hujši kot pa pripadniki drugih strank, ko govorimo o zagovarjanju svoje vrste.
Glede zgornjih navedb, pa mislim, da bo kar držalo in neznan je to dobro navedel, ampak očitno bereš površno. Povišala se je cena storitev, ni nikjer napisano, da se je podražila topolotna energija. In ja teptač, položnica je najbolj merodajna za primerjavo, ker tam imamo enote in jih lahko primerjamo s prejšnjimi. Tokrat si totalni bedak izpadel ti, ki se greš očitno odkrivat tukaj, da si pripadnik velenjskih komunističnih hujkašev, ki nam bodo, kot navaja neznan, pokradli še to bedo, ki je ostala.
Zakaj pa niso podražili vrtca, pred volitvami? Zakaj niso govorili, da bodo podražili ogrevanje, če bo to storil TEŠ? Nabijali so nam tisti oder z EU sredstvi. Pa peljite si tisti oder domov pa ga imejte. Ljudje postajajo siromaki, mi potrebujemo kaj drugega kot nabijanje teh odrov in nesmiselnih investici, če tudi so EU sredstva. Bodite frajerji in pridobite sredstva za človekovo dobro, ne za nekaj kar bo propadalo kot vse ostalo okoli nas.
4 leta imajo čas, da vas vlečejo in molzejo, potem se boste pa za tri lepe besede ponovno prodali - OVCE!
Zanima me kje so zdaj svetniki, ki so bili konkurenti na volitvah? Zakaj je zdaj Hribar tiho? Kaj je z Kavaševo? Kje je zdaj Jenko? Letonja, je tak pripadnik SD od nekdaj. Vsi ste bili glasni, sedaj pa tiho kot riti, ste resnično toliko nesposobni, da boste dovolili, da se nam to dogaja?! Zdaj imate priložnost se pokazat, ne 1 mesec pred volitvami priti iz votlin in se hvaliti kaj bi vi naredili. Pokličite novinarje, napišite vaše opazke v javnost, napišite imena in priimke, ki so vam sumljivi na občini in jih povezujete z izjavami katere ste dajali pred volitvami - TU JE VAŠ PROBLEM, DA BOSTE PORAŽENCI!!! Ali je pa je to vse skupaj le farsa in podaljšane roke sedanjega župana!
wonka    (1.2.2019 10:54)
Zanimivo bi bilo tudi preveriti koliko oseb ima neposredno ali posredno (oče, mama, teta, stric,...) člansko izkaznico SD in je zaposlen v KP Velenje, ZD Velenje, MOV, gasilski dom, knjižnica Velenje,...
To bi bil zelo zanimiv podatek. Primerjati...
Podražitve so pa tko vedno dobrodošle.

In še na temo lokalca.
Vsi pišete kako oblast v Velenju nima vizije za prihodnost. Kako nima vizije za nas. Koliko let nazaj so vpeljali Lokalca za zastonj prevoze in bicy za zastonj prevoze? Lahko pišete karkoli ampak oblast je že takrat vedela, da se do leta 2020 ne bomo imeli s čem voziti, ker bodo vse drugo podražili, da si ne bomo mogli kupiti svojega avtomobila ozioroma kolesa.
Če to ni vizionarsko, potem ne vem kaj je.
lubca    (1.2.2019 11:00)
židane žal ni tega videa več na voljo,
sem pa našla tole

http://www.forum21.si/ rotnik
lubca    (1.2.2019 11:01)
pardon, tole:

https://www.youtube.com/watch?v=-o8OUdJAO18
židane    (1.2.2019 13:06)
Lubca-šment ni več na voljo???

Ali tale tudi ni na voljo????
http://www.forum21.si/video.php?video=48

Karkoli najdeš,ko ti nič ne pomaga-dokler mi ne najdeš tega,ki sem ti ga zgoraj omenil-ti pač ne verjamem.Zdaj ko mora bit SLS na pavzi zaradi SD-ja(zaradi parlamentarnega praga),mi kažeš njihove kandidate,pred njenim mus pavziranjem.

https://siol.net/novice/slovenija/pahor-in-zidan-vstala-ob-zori-minister-manjkal-na-seji-vlade-165901

in zarad še enega salonskega kmeta iz LMŠ
https://www.youtube.com/watch?v=c11lFiA_sco

Podobno kot je moral na pavzo SNS z Jelinčičem zaradi bildanja takrat šerifa Jankovića in njegove Alenčice
lubca    (1.2.2019 16:14)
Sem pogledala. https://www.youtube.com/watch?v=c11lFiA_sco

Meni je logično, da če so naredili nerentabilen B6, da ga je treba plačat, s tem je pa tudi treba plačat zlate palice ki so bile izročene fursu za davek. TEŠ in PV so v HSE. TEŠ poveča cene KPV. KPV poveča cene pokopališča, ogreva, ipd.

Kaj je tu za verjeti? Samo ZKP-zdrava kmečka logika.
sitemeter    (1.2.2019 16:22)
Kolk bi blo šele ogrevanje, če bi na indonezijca kurli.
lubca    (1.2.2019 17:19)
sitemeter ... ko je bil rotnik imenovan je atlšek vprašal " a bo poslušal "
Skratka, povečanje kapacitete bloka je bilo ravno zato kar ti sprašuješ - za indonezijca.
sitemeter    (1.2.2019 18:47)
lubca
A torej zato, da se poviša ogrevanje?
partija    (1.2.2019 19:17)
Sam vojno smo pa zmagali.
partija    (1.2.2019 19:18)
Aja, pardon 70 let sem falil. Aja, sej nisem.
partija    (1.2.2019 19:19)
V bistvu je kriv Demos.
zvonc    (1.2.2019 21:05)
židane "iz tistega Gašperja bloka 1 se je celo veleje spovalo " ja ja teh pravljic ni več (da so knapi udarniško zgradili veleje itd -to je kot tiste pravljice o partizanih (kurjih tatovih ) ki da so osvobodili več Evrope kot ameriške divizije Cela država je krvavo plačevala za Veleje ,da se je potem on terorist Tito hvalil-češ poglejte naš komunizem ,čeravno je bilo jasno da te laži ne bodo dolgo obstale ,danes pa bodo ovce ki so na volitvah volile to komunistično drhal -plačevale ceno B6 ,zlatih palic pridobljenih iz prašičjereje
teptač    (1.2.2019 21:18)
Bistra 78, ne vem od kje ti ideja, da sem SD jevec. Politika me zanima ravno toliko, kot sneg izpred 100 let. Nikoli nisem maral politikov, ker so to ljudje, ki svojo mnenje spremenijo takoj ko pridejo na oblast v politiko pa stopajo iz osebnih interesov. Zaradi takšnega razmišljanja sem bil v preteklosti (predvsem v Jugi) obravnavan zaničevalno. Izgleda, da ti si pripadnica neke stranke saj si zapisala " ker ste hujši kot pa pripadniki drugih strank, ko govorimo o zagovarjanju svoje vrste". Ne sodi drugih po sebi,
Še enkrat trdim, da ni res, da so podražili storitve, ceno na enoto ali karkoli že. Pred sabo imam izračun mesečnega pavšala za obdobje dec.2017-maj2018 in mesečni pavšal za obdobje dec.2018-maj2019. Govorim o individualni hiši.
Ker sem v obdobju dec.2016-maj2017 porabil manj toplotne energije kot v obdobju dec 2017-maj 2018 imam sedaj pavšalno porabo na mesec iz 2,85MWh dvignjeno na 3.16MWh. Iz tega razloga in iz nekoliko manjše porabe vode imam položnico sedaj višjo za 5 EUR. Nikjer pa nisem zasledil povišanja stroškov zaradi storitev. Višina položnice je vsekakor pomembna, nikakor pa ne morem kriviti dobavitelja (pa naj si gre za toplotno energijo, elektriko ali česar koli drugega), če sem porabil več in je s tem položnica višja.
V dokaz pripišem še podatke obeh obračunov:
dec.17-maj 18 dec.18 maj 19
Ogrevanje (MWh) 20,75899 20,75899
Obračunska moč (MW) 1848,26212 1848,26212
Dodatek k ceni-toplota (MWh) 0,80000 0,80000
Prispevek toplota (MWh) 0,99045 0,99045
Števnina (KOM) 4,12080 4,12080

Omrežnina voda (KOM) 12,60770 12,60770
Subvencija občin-omrežnina voda -3,50770 -3,50770
Vodarina (m3) 0,65710 0,65710
Cene so brez DDV.
Podatki so prepisani iz obračuna pavšalov za prej navedeni obdobji. Iz tega sledi, da je lahko položnica višja ali manjša samo zaradi porabe, na katero pa dobavitelj nima vpliva in je v naši domeni.
To je vse, kar sem želel napisati in s tem povedati, da nekateri zavajate s svojim pisanjem.
Ti "Bistra78"(če se že obregaš v moj nick, me zanima zakaj le, si si ti nadela takšnega) pa si preberi tisto Prešernovo, kjer pravi "le čevlje sodi naj kopitar"
lubca    (2.2.2019 9:52)
Če si pa že toliko dobro analiziral potem pa še to obelodani, zakaj

cit.tebe:
"pavšalno poraba na mesec iz 2,85MWh dvignjena na 3,16MWh.

Hvala.
židane    (2.2.2019 10:59)
Država(režim) ima povsod enak odnos do ljudi-


https://www.delo.si/mnenja/kolumne/ko-postar-ne-zvoni-niti-enkrat-145067.html?fbclid=IwAR1l9JN9NCv0GGjzBTKQvGqn9Ma_GPOe0ksapdaqenxieJxwQU0JQWWJatU

Da ti v enem tednu odstopita tako direktor Teš kot direktor njene By-pas firme-pa tudi dosti pove.Da se režim obdrži,mora izčrpavat ali prodajat srebrnino-ne gre drugače-kajti državljanov Slovenije,ki se sprijaznijo s takšnim izčrpavanjem je čedalje manj in nekateri že plačujejo davke drugim državam-več pa jih gre ven-bolj se izčrpava tiste ki ostanejo.Pa še merkator bomo nazaj kupili.
Ampak trojka(Cvjetičanin-Nikolić-Glotić) bodo obrnili trend padanja.
BuddhaMonk    (2.2.2019 15:18)
@lubca:
To ni podrazitev storitve ampak samo vecji pavsal, ker je j. El v nekem obdobju visjo porabo kot v predhodnem. Ce pa bo imel v naslednjem nizjo kot v predhodnem, bo pa pavsal sel dol.
teptač    (2.2.2019 17:58)
Lubca, ne vem zakaj ne prebereš, kar sem napisal.
Pri individualni stanovanjski hiši se pavšal za pol letno obdobje (zimsko obdobje in poletno obdobje) izračuna iz porabe istega obdobja v preteklem letu. Torej, mesečni pavšal za zimsko obdobje letošnjega leta se izračuna iz porabe v obdobju preteklega leta deljeno s številom mesecev (6). In ker se dejanske porabe v posameznih letih spreminjajo se spremeni tudi pavšalno plačilo. Na koncu obdobja sledi poračun in, če je po pavšalu plačano več energije kot jo porabiš, imaš dobropis in obratno.
Nikjer na informativnem izračunu ni videti podražitev kot želijo nekateri prikazati. Jaz osebno bom letos plačeval več zaradi tega, ker smo v zimskem obdobju lani porabili več kot v zimskem obdobju predlani. In če bomo varčni, bom imel dobropis ter manjši pavšal v naslednjem letu.
PS: Pavšal na željo stranke tudi spremenijo. Če kdo želi plačevati pavšalno 5 MWh porabe na mesec, porabil pa bo 3.5 MWh bo pač imel več dobropisa pri prvi položnico po obračunu. Glede na dolgoletne izkušnje pri porabi toplotne energije sem prepričan, da so ti pavšali kar v redu zadeva. Verjetno(nisem preverjal) pa lahko porabo plačuješ po števcu s tem, da moraš mesečno javljati odčitke-
ex sulc mare    (2.2.2019 20:16)
.. nekaterim pa res nikoli ni nerodno, ko na vsak nacin zelijo opljuvati rdece in po pravilu izpadejo bebci... lovegirl, Bistra 78, zvonc
Teptac je nazorno in z argumenti ovrgel famo o podrazitvah, mislim, da ni razlik v cenah za porabljeno enoto, za stanovanje v bloku ali individualno stanovanjsko hiso, JP Komunala Velenje?
Pridruzujem pa se Bistri, ko sprasuje, res kje pa je sedaj opozicija? Kaj dogaja?
lubca    (4.2.2019 7:20)
teptač
zdaj razumem kaj si želel povedati, ker prej nisi napisal, da primerjaš pavšal na 1/2 leta. Namreč, tega kar si ti opazil jaz nisem opazila, ker delam po mesečnem poročanju. A me zdaj ne boš kregal, ker te nisem razumela? Še vedno pa nisi obelodanil zakaj "poraba na mesec iz 2,85MWh dvignjena na 3,16MWh." kar nam bi veliko pomagalo, da se znamo zoperstaviti takemu dvigu, ki ga zdaj ne zaznamo po mesečnem obračunu, pa tudi drugi, ki so npr. na letnem pavšalu, ipd. Nismo vsi na 1/2 letnem pavšalu kot si ti.
ex sulc mare    (4.2.2019 8:45)
..lubca, teptac ima trenutno visji pavsal, zato, ker je v predlanski kurilni sezoni vec toplote porabil, kot je zanjo placeval po pavsalu...
Kot je zapisal, pa bo v primeru, da bo v hisi na ogrevanju malce varceval, imel pri naslednjem obracunskem obdobju dobropis, ker sedaj vec placuje zaradi visjega pavsala, kot tudi nizji pavsal, seveda ce se za to odloci.
ex sulc mare    (4.2.2019 9:09)
..pavsal izracunam takole: porabljeno kolicino toplote ( energije ) delimo z stevilom mesecev v obracunskem obdobju. Cetrtletno so 3 meseci, polletno 6, celoletno 12.
Dobimo kolicino porabljene energije na mesec. V kolikor je ta manjsa od placane imamo preplacilo, ce pa je vecja od placane, pri obracuno doplacamo, dobavitelj energije pa nam tudi povisa obracunsko mesecno kolicino energije - visji mesecni pavsal. Cena za enoto ostane enaka, razen, ko se cena enote energije v resnici zvisa. Takrat pa lahko govorimo o podrazitvi energije.
teptač    (4.2.2019 19:09)
Ex sulc mare, hvala.
ex sulc mare    (4.2.2019 19:39)
..teptac, se opravicujem, brez zamere.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]