Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 422

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

odgovor na zavajajoče obvestilo mestne občine velenje v zvezi z nepravdnim postopkom pridobitve prip (delvelenje 8.1.2019 20:40)

Mestna občina Velenje se je odzvala na obvestilo Društva etažnih lastnikov Velenje s katerimi poskuša še nadalje blatiti društvo, ki je civilno združenje etažnih lastnikov in kot takšno ozavešča lastnike pri poznavanju stanovanjske zakonodaje, izobražuje ter informira javnost o aktualnih dogajanjih na področju nepremičninskega in stanovanjskega prava.

Naj še enkrat obvestimo javnost, da društvo s svojim delovanjem medsebojno povezuje etažne lastnike in simpatizerje, bogati njihovo znanje s področja stanovanjske zakonodaje ter spodbuja etažne lastnike, da aktivno pristopijo k nadzoru nad upravljanjem njihove etažne lastnine.

Kot društvo smo dolžni v skladu s statutom društva člane in simpatizerje informirati o aktualnem dogajanju.

Na podlagi zaskrbljenih etažnih lastnikov Stantetove ulice smo tudi pripravili obvestilo etažnim lastnikom Stantetove ulice iz Velenja in navedli dejstva na podlagi dogajanj v zvezi z nepravdnim postopkom in dokumentacije.

Torej, kot odgovor na sporočilo Mestne občine Velenje smo v društvu ogorčeni na napad in blatenja civilnega združenja, ki je v demokratični družbi legitimna oblika družbene skupine in deluje na področju celotne Slovenije in ne samo v Velenju. Društvo je in bo na področju informiranja podalo samo dejstva in vprašanja, ki se pojavljajo za posamezno področje.

Res pa je, da se Mestna občina Velenje ni izjasnila o bistvenih zadevah na obvestilu, kot je: oddaja parkirnih prostorov koncesionarju (kar lahko privede do morebitnega povišanja najemnin in abonmajev).

Prav tako ne držijo v celoti navedbe, da je Mestna občina Velenje kot lastnica zemljišča, le-tega vseskozi vzdrževala in urejala.

Etažni lastniki Stantetove ulice, predvsem 10-12-14-16, dobro vedo, da so iz lastnih sredstev urejali in vzdrževali zemljišča, glede katerih poteka nepravdni postopek za ugotovitev pripadajočega zemljišča k stanovanjskim blokom (vse od vselitve v blok, to je več kot 30 let).

Pojasnilo:
zemljišče, katerega lastnik je Vegrad v stečaju (npr. nepremičnine z ID znakom parcela 2428/11 - gre za zunanje parkirišče ter 2428/22 - dovozna pot v blok in garaže), po pravnomočnosti lahko pristane v stečajni masi, ker predmetni nepremičnini nista postali pripadajoče zemljišče k stavbi k.o.964 3391.

Glede na to, da je Mestna občina Velenje kot nasprotna udeleženka vseskozi aktivno sodelovala v postopku in zatrjevala, da je lastnica garaž na Stantetovi ulice je, žal, sodišče odločilo, da blokom s 373 stanovanji ne pripada niti eno parkirno mesto, kljub temu, da so bili ti bloki grajeni v času, ko se je na posamezno družino (stanovanje) pojavljal že najmanj en avto in so ta parkirišča nujno potrebna za normalno rabo in življenje stanovalcev Stantetove ulice. Na podlagi celotne infrastrukture s funkcionalnim zemljiščem je tudi v `80 letih dobil uporabno dovoljenje, kar je bil pogoj za vselitev stanovalcev.

Mestna občina Velenje trdi, da je parkirni prostor, ki ga je Mestna občina Velenje prodala, bil parkirni prostor, ki je služil kot dostop do pekarne (vhod v pekarno iz garaže) in ni bil namenjen parkiranju avtomobilov. Dejstvo je, da se je iz parkirnega prostora naredil dostop do poslovnega prostora. Prav tako je dejstvo, da garaže služijo tudi kot vhodi v kleti blokov, zaklonišč, kolesarnic, prostorov za smeti, kotlovnico in podobno.

Ali to pomeni, da lahko etažni lastniki pričakujejo, da bodo morali etažni lastniki Stantetove ulice kupiti del zemljišč za prej omenjene dostope v svoje vhode?

Mestna občina trdi, da ne bo prodajala parkirnih prostorov, ni se pa opredelila do tega ali lahko etažni lastniki Stantetove ulice v prihodnjih letih pričakujejo, da bo te parkirne prostore oddala v upravljanje koncesionarju, kar bi lahko pomenilo, da se znajo v prihodnjih letih podražiti najemnine, parkirnine in abonmaji.

Prav tako se Mestna občina Velenje ni izjasnila ali načrtujejo odstranitev vrat iz pokritih parkirnih prostorov oz. kako bo v prihodnje urejala mirujoči promet na Stantetovi ulici.

Dejstvo je, da so bili parkirni prostori v preteklosti kupljeni (ocenjeni v vrednosti stanovanja), izključno kot skupni deli stavbe (podlaga dokumentacija).

Mestna občina navaja, da imajo stavbe na Stantetovi ulici določeno pripadajoče zemljišče v takšnem obsegu, kot ga potrebujejo za normalno rabo. Ali je to res? Kaj pa parkirišča?

Sprašujemo Mestno občino Velenje, ali je normalno, da v današnjem času bloki s 373 stanovanja nimajo niti enega parkirnega prostora? Je to za vas normalna raba, ki predstavlja kvalitetno bivanje v Mestni občini Velenje?

Etažni lastniki se zavedajo, kaj pomeni lastnina oz. biti lastnik stanovanja in solastnik funkcionalnega zemljišča ter bodo zemljišča, ki so določena kot funkcionalna zemljišča, urejali, vzdrževali sami in tudi krili stroške za to, tako kot do sedaj. V pojasnilo, etažni lastniki Stantetove ulice se tega zavedajo in so tudi že naredili energetsko sanacijo stanovanjskega objekta.

Glede na vse navedeno je več kot očitno, da Mestna občina Velenje poskuša uveljavljati le ekonomski interes, da bi lahko zunanja parkirišča in garaže najbolje tržno izkoristila (prodala, oddala v najem ali koncesijo).

spremljajte na FACEBOOK strani - Društva etažnih lastnikov VelenjeSin politika    (8.1.2019 21:12)
Ne vem kaj serete. Avte ste vsa leta parkirali na zemlji ki sploh ni vasa in zdaj tezite? Odkupite to ali pa bo odkupil kdo drug in boste brez parkplacov. A vi bi to po nizki ceni, a? Tisti,ki to ima (ce ima obcina) mora prodati po trzni ceni, saj to je tudi nas denar. Nc ni zastonj vec.
Trn v oku    (8.1.2019 22:49)
V kratkem prihaja nov lastnik, po ugodni ceni!
pika nai    (9.1.2019 9:13)
DRUŠTVO????..država bo morala pojasniti in zakonsko točno določiti ali spremeniti kaj vse spada pod društvo.Saj se sedaj lahko vsaka procesija poimenuje oziroma zaščiti z nazivom društvo. .Samo v Sloveniji!
pika nai    (9.1.2019 9:18)
Kdorkoli je vodja tega" društva" zavaja svoje "člane"z izjavami ki nimajo pravne podlage oziroma ga je sodišče zavrnilo z utemeljeno obrazložitvijo pod točko člena zakona v Republiki Sloveniji!
delvelenje    (9.1.2019 10:54)
Kot je navedeno v odgovoru zgoraj na obveščanje Mestne občine Velenje, Društvo etažnih lastnikov Velenje samo obvešča etažne lastnike o dejstvih. Zelo zanimiv odgovor Mestne občine Velenje na 16. seji občinskega sveta v letu 2001 glede funkcionalnih zemljišč na Kardeljevi in Stantetovi ulici. Odgovor si preberite na 3 strani Našega Časa v rubriki ODGOVORI NA VPRAŠANJA IN POBUDE VELENJSKIH SVETNIKOV v delu LASTNIKI STANOVANJ SO KUPILI TUDI PARKIRIŠČA

http://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-7R0H73T8/8d47543d-96ce-47c3-8068-4d5ac421ae85/PDF

http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-7R0H73T8/?query=%27source%3d%C4%8Dasopisje%40AND%40rele%3dNa%C5%A1+%C4%8Das%27&pageSize=20&language=slo&fyear=2001&page=2

vir: Digitalna Knjižnica Slovenije (Naš Čas; 05.04.2001; letnik 37, številka 13)
pika nai    (9.1.2019 12:10)
Zloraba imena DRUŠTVO..s tem kršenje statuta. ."uporabljate samo za obveščanja " članov?? Navajate internetne vire informacij vse v zvezi zemljišč etažnih lastnikov in parkirnih prostorov? ..Zadeva je dokončno zaključena na sodišču!
winzer    (10.1.2019 8:00)
Vsak se bori zase, tako je pač...
sitemeter  ONLINE   (10.1.2019 8:04)
pika nai
Si ti objavil diskusijo a?
Pa ka nas boli patka.
tjun8562    (10.1.2019 18:27)
... daj ne seri....
bedarije brez primere!
delvelenje    (10.1.2019 21:54)
Spoštovani, etažni lastniki Kardeljevega trga in Stantetove ulice!

Obveščamo vas, da je Višje sodišče v Celju ugodilo pritožbi v zvezi Kardeljevega trga 5-7-9 in 4-6-8 etažnih lastnikov in se zadeva vrača na prvo stopnjo.

Še dalje nas spremljajte na FACEBOOK strani - Društva etažnih lastnikov Velenje
pika nai    (11.1.2019 10:25)
Zavajanje "DRUŠTVA" s strani vodje preko socialnega omrežja!!!. .beri..obvestilo mestne občine Velenje z dnem 11.1.2019 ki je dokončno in verodostojno!
Konec diskusije!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]