Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 436

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

ljeljak (Neznan 3.12.2018 21:57)

Tip je napisal 10 knjig in nikakor ne more biti butast, če je tolk knjig napisal. Slišim da ni čisto slovenski poba, baje iz Đurmanovca vleče poreklo, celo skotil se je tam dol . Tukaj po Titovem trgu se govori da je obiskal grob Antea Paveliča v Avstriji, kar jaz ne odobravam. Zdaj pa je župan, ...a tako nizko je padel, o moj ljeljko!!NOVI DEMOS    (3.12.2018 22:43)
Človek se je skotil?! Kaj vse premore titov trg.
Nikita01    (4.12.2018 1:16)
Vse štima...tu je pisal, kako so naši zmetali v Barbarin rov vse, ki so bežali proti Avstriji skupaj z okupacijskimi enotami in kolaboranti... ustaše, obsojene domobrance, četnike, kozake, tatare...sam pa se je šel na grob pokloniti Paveliču...počasi bo le postalo jasno, kdo je Leljak! In take knjige bodo zelo koristile pri županovanju...smo res KEKCI!
knusprig    (4.12.2018 6:09)
Eni jih obravnavajo (Leljak - pa zmagajo za župana) ...
drugi so pa obravnavani (Strojanšek - pa izgubijo za župana) ,,,

bolj podrobno - 2 linka

http://www.publishwall.si/aktualno/post/146505/udba-med-nami-fotografije-vidnih-usluzbencev-udbe

http://www.gibanje-ops.com/images/stories/udba9del.pdf
neznanxx    (4.12.2018 7:11)
Saj izvolil ga je narod..glup..
sitemeter    (4.12.2018 7:18)
Domu si ga pel.
čččč    (4.12.2018 7:26)
Še priimka ne veš ali pa ne znaš napisati, pa že šinfaš, primitivec.
gosjak    (4.12.2018 8:48)
ččč, po hrvaško je Ljeljak, si pa res primitivec da ti ni konkurence.
imigrant    (4.12.2018 9:08)
Neznan, kje je pa tebe psica povrgla?
muskito    (4.12.2018 9:43)
Mater me zanima kiri si ga bojo pripisali v svojo kvoto županov SDS al Nsi gamad bela...
faraon    (4.12.2018 10:42)
če je kaj napisal, mu je že princ sponzor tako ukazal. Na prostem trgu in brez rumene privatne stranke, bi prodal kako svojo knjigo samo Katoliški akciji.
ex sulc mare    (4.12.2018 12:20)
... za grehe, ki jih nima malo, lizingi in fafingi avtomobilov, o teh zgodah bi lahko povedali kaj vec oskodovanci, tudi iz nasih becirkov, je bil obsojen in v kehi.
Tako je sedaj pred zakonom cist, ni pa moralno cist do svojih strank, ki jih je, ali pa so mu pustile, nategnil.
Kot se rado zgodi, da tak clovek za svoje pizdarije zacne kriviti sistem in komuniste, se je dec obrnil na crno stran. Tam spreobrnjene ovcice sprejmejo z odprtimi rokami, posebej se, ko blejejo po njihovem nareku, kar jim zelo milozvocno gre v usesa.
Novejsa zgodovina slovenska, pozna precej takih spreobrnjencev, ki so tako postali apostoli resnice in morale, ki jim telebajski lizejo riti in umivajo noge.
classy    (4.12.2018 13:04)
SD-jevci norijo, ker

je Leljak premagal njihovega kandidata.
Tako se je SD-ju zgodilo še marsikje; npr.:

Braslovče, Ljutomer, Jesenice, Slovenj Gradec, itd, itd. ...
lubca    (4.12.2018 13:23)
Lubček pa še marsikje je SD izgubila;; Lovrenc na Pohorju - Marko Rakovnik zmagal, Moravče - Milan Balažic zmagal, ...
veliko pa so jih pri SD zgubili pod skritimi predlagatelji: prijavili so kandidate kot "volivci" .... samo zato da se SD nebi ljudem-glasovalcem v želodcu obrnila že kot predlagatelj.
romulus    (4.12.2018 13:23)
"ex sulc mare"...jaz imam osebno izkušnjo z njegovimi krediti iz leta 1993, ko sem kupila nov avto Ford Eskord z veliko dodatne opreme za takratnih 30.000 dem....polovico sem plačala takoj, polovica je bila na obroke po 700 dem/mes v Hypo bank Celovec, kjer je on "sodeloval" in ni oddvajal obrokov strank, ki so pri njemu vplačevale mesečne obroke in dobile potrdilo o vplačilu....potem so začeli prihajati opomini iz banke !!! Halooo!!!....in že smo bili na sodišču in vsa sreča, da sem imela dokaze iz svoje evidence potrdil in bančnih izpisov...sicer bi se mi slabo pisalo....a jaz seveda nisem bila edina oškodovanka, tako da je on vsekakor prevarant....zmeraj bil in bo...je koristoljubnež in človek brez morale...
ex sulc mare    (4.12.2018 14:01)
...classy in lubca, dober tek.
Volitve in izvoljeni zupani so po volji volilcev. Povsod. So ze ocenili, da proti kandidat ni boljsi.
Da pa SDS telebajski ne boste pocili, poiscite veliki zemljevid Slo in tk malo za objektivnost pokukajte, kje pa SDS kanidati niso bili izvoljeni. Mimogrede, Balazic je svoj cas skupaj z Pahorjem pri SD lepo sodeloval, pa je dozivel razsvetljenje in se spreobrnil. Seveda sele po tem, ko ga je Pahor leta 2014, zaradi sodelovanja znanega in obsojenega za pedofilijo Omana, na proslavi na veleposlanistvu v Avstraliji, odpoklical.

V Avstraliji pa vemo kdo deli direktive za Slovence, udba.net stric.
janoš    (4.12.2018 14:33)
Če so ga njegovi občani volili naj ga imajo zakaj se vi zdaj grizete zaradi njega?!
frenk 53    (4.12.2018 14:36)
Imel sem znanca, ki se je tudi ukvarja s temi povojnimi grdimi zadevami.

Nekoč je v gostilni izjavil, da je bilo pobitih veliko nedolžnih ljudi, kar je bilo res grdo. Še slabše pa je to, da je veliko krivih, in nepoštenih žal ušlo.
In njihovi potomci , ki niti nimajo pojma o takratnem dogajanju hočejo na vsak način napeljati makovo zrno na nitko.

Ljeljak? Ni problema, saj je bil pri spovedi, in je problem rešen. Je brez greha.
NOVI DEMOS    (4.12.2018 17:44)
Ljeljak ni biser, po katerem bi se dalo zgledovati. Vendar, izvolili so ga njegovi občani za župana in tako je.
Mnogo županov po Sloveniji, tudi v Velenju, niso biser, oziroma na tem mestu ne bi smeli biti, a so jih ljudje izvolili.

Katoličani gredo k spovedi vsake toliko časa. Komunisti pa morajo svojo vero potrjevati vsak dan in se v njej preizkušati. Taka je ideološka zapoved. Ni dolgo nazaj, ko so ravno to zapoved komunisti ponosno širili v svojih vrstah in jo kot zgled izpostavljali pred vsemi.

Žrtve komunistične revolucije med vojno in po njej ni moč opravičevati z ničemer. Bil je zločin.
Redke so vojne, v katerih nebi bilo izdajalcev. Ampak za to so sodišča, tudi vojaška v takih okoliščinah in sodba je lahko tudi smrt s streljanjem. Ne more pa biti upor proti komunističnem razrednem boju izdajstvo. Izdajstvo česa naj bi bil tak upor? Komunistične ideologije!
Masovni poboji niso nič drugega kot zločin. Ne more biti polovica naroda izdajalci. Med njimi ženske in otroci.
ex sulc mare    (4.12.2018 18:18)
..upor proti komunisticnemu razrednemu boju med NOB? Ali upor po koncani vojni?

Med drugo sv. vojno, je bila izdaja vsako posredovanje podatkov okupatorju, njihovim sodelavcem, skratka sovrazniku, ki je vsebovalo informacije o polozaju partizanov, lokacijah njihovih bolnisnic, simpatizerjih, kurirskih poteh... posameznikih, druzinah, katerih svojec je bil v partizanih, ne glede na to ali je bilo storjeno v veri upora proti komunisticnemu razrednemu boju ali samo kot ovajanje
komunistekov, ki v veliki vecini to sploh niso bili. Komunisti namrec. Veliko je bilo vernih, postenih rodoljubov, ki so sprejeli edino in mogoco odlocitev v teh casih, boj proti okupatorju in njihovim zaprisezenim pomagacem.
Povsod po Evropi so kolaborante likvidirali po vojni brez sodisc. Kot pri nas, pa so tudi tam umrli med njimi nedolzni. Zal je tako, ceprav nedopustno.
Nikjer pa se z tem ne ukvarjajo tako kot pri nas in razdvajajo, ter podpihujejo sovrastvo med ljudmi, Slovenci. Vse v interesu grabljenja, materialnega in duhovnega.
Freeman    (4.12.2018 18:18)
Novi demos, zdaj si podrezal dežurne NPCje, hitro bodo skočili v bran kriminalcem. Seveda z retoriko, a vaši pa lahko naši pa ne je edini argument ponavadi. Pa tudi pozabljajo, da nekaterim so naši le Slovenci.

Smeha polna vreča spoštovani NPCji, Velenje podeli oblast rdečemu kartelu, moti jih pa župan v Radencih.

Bo Popovič dobil službo v Ljubljani ali Velenju?
ex sulc mare    (4.12.2018 18:23)
..Freman in ND, v Radencih imajo zupana kot si ga zasluzijo. Enako velja za Velenje, Koper, Ljubljano...
Takega so si izvolili... Zaenkrat se vedno v demokraciji, vecina odloca.
Ni pa prepovedano, govoriti, da je zupan nag, ce je to resnica...Kapis stari?
Nazolah    (4.12.2018 19:28)
Neznan, levičarji ste vendar polni strpnosti in kultiviranosti, tako da vam ne bi smelo biti težko, sprejeti enega hrdeka, glede na to koliko copatarjev ste ustoličili, po slovenskih mestih.
[email protected]: Pred letom 41 je tudi v Sloveniji veljalo nepisano pravno pravilo, da je bolje oprostiti devet krivih, kot, pa obsoditi enega nedolžnega.
Med revolucijo so tvoji vzorniki to obrnili in tega se držijo še danes, ko je bolje obsoditi devet nedolžnih desnih, kot pa obsoditi enega krivega levega.
zvonc    (4.12.2018 20:07)
bože moj koliko norcev komunistične drhali se še pase po sloveniji Primerjajo nek kredit avta z poboji otrok in žensk in metanje trupel v rov rudnika!? Pa to je gnoj od gnoja-golazen najslabše vrste
Pa saj ni čudno da ono govno od komunista Turk ni prišel na komermoracijo pred rudniški rov (prišla je pa med drugim CRO predsednica )
janoš    (4.12.2018 20:12)
Zvonc zakaj tako grdo govoriš o svojih partijskih tovariših?
enio    (4.12.2018 21:55)
Ex silo mare
In kateri so naibol sagnani?
Sds bolseviki!
NOVI DEMOS    (4.12.2018 23:50)
Da, komunistična revolucija je potekala tudi med NOB. O tem ni dvoma. Sami komunistični veljaki so to razglašali med vojno in po njej. Po njihovih besedah revolucija ni končana in traja. V uradnem besednjaku je trajala vse do poznih osemdesetih. V resnici traja še danes.
V vsakem, celo osnovnošolskem učbeniku se je to dalo prebrati. Pa ne samo prebrati, o tem so v šolah poučevali.

Če je potekala komunistična revolucija, a bistvo revolucije je bil razredni boj za diktaturo proleteriata, v resnici partijske elite, potem je logično, da je potekal tudi upor proti razrednemu boju. Komunisti so hudo zlorabili NOB za revolucijo. Upora proti razrednemu boju po vojni ni bilo. Bila so hudodelstva nad namišljenim razrednim, ideološkim sovražnikom.
Kakšno izdajstvo med vojno je storil šoštanjski podjetnik Vošnjak? Podpiral je NOB, ni pa bil privrženec komunistične revolucije in razrednega boja. Torej je bil razredni sovražnik in za takega so ga spoznali.

Ne takrat in ne danes komunisti niso znali in ne znajo našteti vrednote NOB. Za vrednote NOB naštevajo tako imenovane tekovine revolucije. Boj proti razrednemu sovražniku ni vrednota NOB.

Vsak človek ve kaj je izdajstvo. Tudi med vojno. Kako se ravna z izdajalci je bilo že zapisano.

Zakaj so Josip Broz in njegovi komunisti na začetku vojne zatirali vsak odpor proti okupatorju? A to ni bilo izdajstvo?
neznanxx    (5.12.2018 0:27)
Zvonc,preber si še enkrat post od ex sulca..,ker ga nočeš razumet.
....med nob ni blo nobene revolucije,to ste si izmislile ovce, kot opravičilo za..
...Samo to znate lajnat,povojni poboji,...ve se koga se je takrat pucalo..kolaborante,ki so se skrivali s civilisti in bežali proti severni meji.
Zakaj je pa k rovu prišla CRO predsednica? Ker ve, da je notri večina hrvaških ustašev,za hrvate se pa itak ve kam ciljajo..
Aja,torej koncentracijska taborišča in okupacijo med vojno potemtakem odobravaš...? ker nisem nikjer zasledil niti trohice obsojanja teh dejanj.
Eeeeh ,škoda te je.
janoš    (5.12.2018 8:21)
Novi koliko si pa star da to vse veš,ali pa ti je povedal vodja,zgodovino naj razlagajo zgodovinarji ne pa ti!
faraon    (5.12.2018 10:10)
NOvi...revolucija je sicer zasčasno ustavljena...krščanska kapitalna demagogija pa hara po celem svetu. Ampak to tebe ne moti.
faraon    (5.12.2018 10:12)
Na podeželju pač kmetavzarji po duhu izvajajo vatikansko demagogijo. Vem, da je normalnim ljudem v tistih okoljih hudo in neprijetno. Ker se ve, da se večino korupcije zgodi na lokalni ravni!!
janoš    (5.12.2018 10:31)
kdo pa je večji kmetavzar od tebe?
faraon    (5.12.2018 12:08)
V Slo so za kmetavzarje (predvsem vatikanske) kmetavzarji vsi, ki so za človekove svoboščine in socialno pravno drzavo.
Tako da, najdi drugačno "zmerljivko"...zakaj ne poskusiš s rdečkarjem?
gosjak    (5.12.2018 13:06)
Novi Demos, ti hočeš biti zelo razgledan , si pa zabit kot deska.
NOVI DEMOS    (5.12.2018 13:54)
Bodimo realni. Za komuniste je bil in je NOB drugorazredna tema. Če to nebi bil, bi znali našteti vrednote NOB.
Rdeča zvezda je bila simbol komunističnega gibanja, ne samo pri nas, ampak po celem svetu, in tudi komunistične revolucije.

Seveda je komunistična revolucija potekala med NOB. O tem ni dvoma. V partizanskih enotah so bile celice komunistične partije. Sekretarji teh celic so bili politkomisarji, ki so skrbeli za potek revolucije. V katerih enotah zaveznikov so bile partijske celice in politkomisarji?

Drži. Revolucijo so si izmislile ovce, … ve se koga se je takrat pucalo..kolaborante,ki so se skrivali s civilisti in bežali proti severni meji! Koga se je pucalo na drugih 600 moriščih? Proti kateri meji so bežali?

Nihče pri zdravi pameti ne more odobravati koncentracijska taborišča, ne tista pod hitlerjem, ne tista pod titom in ne tista pri razpadanju Jugoslavije pod JNA oziroma, kar je od nje ostalo. Ta dejanja so obsodbe vredna. Ravno tako vsaka okupacija, tudi tista leta 41.
Zakaj bi se to posebej izpostavljalo?

Izpostavlja se zloraba NOB za komunistično revolucijo. To strahotno sprenevedanje tudi po več kot 70. leti. Sprenevedanje nam kroji sedanjost in onemogoča prihodnost.

Tisto, kar hara po celem svetu in je zaskrbljujoče ni krščansko kapitalna demagogije. Kapital ne pozna vere. Če že hara katera od ver je to radikalni islam.

Nekateri na tem forumu vztrajno potrjujete, da komunistične revolucije še ni konec s tem, ko nenehno izpostavljate razrednega sovražnika. Pri tem ste precej površni. Krščanstvo ni bil razredni sovražnik na slovenskem, ampak katolištvo.

Vsi, ki mislijo drugače in njihove osebne vrednote niso skladne komunističnim so kmetavzarji po duhu? Strašno zaničevanje in poniževanje.
Normalnim ljudem v tistih okoljih zaradi verskega prepričanja svojih krajanov ni hudo niti neprijetno. Hudo in neprijetno je komunističnim aktivistom.
Normalnim ljudem na podeželju je hudo in neprijetno, če nimajo dobre ceste, pitne vode, šole za otroke, če nimajo denarja oziroma so siromašni.
janoš    (5.12.2018 14:54)
Demos nakladaš in dolgočasen si v svojih resnjcah!
faraon    (5.12.2018 17:50)
Demos nakladač vatikanski..kje pa je dva tisoč let klanja Slovencev s strani katolikov?
Freeman    (5.12.2018 18:37)
faraon: ti "vatikanski kmetavzarji" tebi za jest dajo, medtem, ko se ti veselo pokaš s heroinom. Dva tisoč let klanja slovencev....hahaha dobra fora, dobra :)

Novi demos: s komunisti je vedno potrebno biti previden, ker se vedno kitijo z dvojno moralo. Pridiga eno, v praksi pa drugo.
Pa vseeno zakaj se socialisti vedno samouničijo? Razumem, da socializem deluje samo na začetku, nato pa implodira. Ampak zakaj ne znajo stopiti korak naprej, zakaj ne presežejo svoje demagogije.
motofrik    (5.12.2018 22:57)
Zadeva je preprosta -tam so ga izvolili za župana, sedaj ga imajo.
sulc    (5.12.2018 23:22)
Stalin je ugotovil, da politkomisarji v enotah niso dobra rešitev in jih je ukinil - tako mimogrede.

V sleherni part.enoti je bila partijska celica. Te so imele extra sestanke. Tam se je odločalo koga bodo pihnili. Tudi borce so tukaj določili, ki so bili z odstrel in kdo bi to naredil. Vse na podlagi sumničenja. V part.celici so bili glavni VOS-ovci. Ta mreža je bila povezana s terenci. Tu si si izmišljevali tudi na podlagi čvek. Part.celice so imel boljšo prehrano, niso jedli iz istega kotla kot borci, spali so na boljšem kot borci, oblečeni so bili lepše kot borci - najbolj zaželjeni so bili škornji do kolena iz usnja, plašči iz usnja, opasači z jermeni - se iz usnja, bele srajce, vse zlikano, zglancani škornji, male kratkocevne pištolce za osebno obrambo, potem pa brzostrelke - sorazmerno kratkocevno orožje učinkovito do 50m (šmajserji). Pač vse po izgledu čimbolj podobno oblačenju čim višjih nemškim oficirjem.

Da jim za drugorazredne borce ni bilo mar je dejstvo da mnogih premnogih grobov sploh niso označili, so pa iz propagandnih-promocijskih razlogov kasneje na razne skupinske spomenike napisali vse priimke četudi še danes ne vedo kje bi njihovo okostje, pod katero smreko, našli. Važni so bili partijski funkcionarji - ti so preživeli, ker v borbah niso bili.
janoš    (6.12.2018 9:52)
Sulc ti in tvoja žlahta že ve!
ex sulc mare    (6.12.2018 10:55)
...dragi sulc, ce ne ti, pa verjetno tvoji prisepetovalci, imajo partizansko spimenico iz leta 1941 in temu ustrezno " borcevsko penzijo v visini 10000 Eur ", tako govorijo telebajski, ki so na tem svetu ze od velikega poka, na celu z ljublenim vodjem, veliki modreci.... :(-

Leljaka, bik prevaranta in dilerja z avtomobili in v novem casu kopaca po grobovih za kostmi, da ni pridobil kaksno pasjo manijo, so si izvolili v Radencih za zupana.
Dober tek, bodo sami pojedli, kar so si skuhali.
frenk 53    (6.12.2018 11:46)
Malce sem prebral o tem Ljeljaku. In ugotovitev? Ta človek je res pravi Ljuljek. Volivce pa si je pridobil med klerikalci in med naivneži, ki so napumpani z mržnjo do vsega kar ni po volji J.J. ali pa katoliške cerkve.
frenk 53    (6.12.2018 12:29)
Da boste vedeli, o čem pišem:

http://novice.najdi.si/predogled/novica/a7cc6602ecb80345ac5bb180684381c8/Latest-zurnal24-si/Slovenija/Dolgovi-novega-%C5%BEupana-dvakrat-ve%C4%8Dji-od-prora%C4%8Duna-ob%C4%8Dine
NOVI DEMOS    (6.12.2018 12:38)
Kdo so telebajski v strankah? V kateri stranki domujejo? Ali je ta oznaka kar tako? Pogosto se na tem forumu pojavlja za poniževanje.

Poglejmo: argumentirano

Tinki Binki kot prvi telebajsek, največji in najstarejši je vijolične barve in seboj nosi rdečo torbo. Ta ne more biti med SDS-ovci. Rdeča torba ga izdaja. Prej bi bil med SD-jevci ali njihov podpornik.

Telebajskek Po je rdeče barve in govori precej tiho. Tudi ta ne more biti med SDS-ovci. Tako kot Tinki Binki sodi prej k SD-jevcem.

Lili je rumene barve in rad pleše in poje ter pogosto skrbi za druge telebajske. Ta bi bil lahko med SDS-ovci, ampak to je prej kompliment kot zmerljivka glede na njegov značaj.

Dipsi je zelene barve, s temnejšim obrazom iz zelo trmast. Tega pa je strankarsko težko opredeliti.
janoš    (6.12.2018 13:40)
In kam spadaš ti?
romulus    (6.12.2018 14:56)
Občanke in občani Radencev so za župana izvolili Romana Leljaka, katerega dolg znaša skoraj dvakrat toliko, kot je proračun občine Radenci.
Leljak je pred časom zaprosil za odpust obveznosti, a je bila njegova vloga zavrnjena, nam je povedal njegov stečajni upravitelj Matija Vičar. Ta dodaja, da naj bi že v kratkem stekli postopki za zaključek osebnega stečaja, ali se bo to zgodilo še pred nastopom Leljakovega mandata ali ne, pa v tem trenutku ni znano.

V osebnem stečaju, v katerem se je znašel zaradi postopkov proti njemu, ki so jih sprožili upniki, je pristal leta 2015. Njegovi dolgovi so v teh letih po zaslugi obresti narasli na skoraj osem milijonov evrov, po javno dostopnih podatkih je v poročilu stečajnega upravitela Vičarja za 7.967.660,28 evrov terjatev.


Najvišji dolg višji od šestih milijonov
Leljakov dolg je precej višji, kot znaša letni proračun občine Radenci. Ta je namreč v prejšnjem letu znašal dobrih pet milijonov evrov, župan, ki so si ga izbrali v Radencih pa ima dolga za skoraj dva občinska proračuna. Poleg tega pa je občina Radenci med upniki, ki jim Leljak dolguje denar. Res je, da je ta znesek 143,79 evrov, pa vendarle.

Največji dolg ima novopečeni župan Radenec do Društva za varstvo upnikov, in sicer 6.624.732,41 evrov. Banki Sparkasse dolguje 568.435,38 evrov, KBM - Leasingu 446.994,54 evrov, dolg pa ima tudi do Mestne občine Maribor, in sicer v višini 76.343,11 evrov, in do Odvetniške družbe Matoz, ki ji dolguje 1.088,47 evrov. A to niso vsi upniki, ki terjajo denar od Leljaka.

Bo prejemal minimalno plačo?
Leljak, ki je trenutno uradno brezposeln je na drugi strani vseeno "na polno zaposlen". Piše namreč knjige, predava na temo polpretekle zgodovine, te dni pa se mudi v Avstraliji. Toda za omenjena dela, kot kaže, plačila ne dobiva na svoj račun.

"V obdobju poročanja je bil stečajni dolžnik brezposeln in ni prejemal nikakršne oblike stalnih prejemkov, ki bi predstavljali stečajno maso," je v poročilih stečajnega upravitelja zapisano že vse od 1. aprila 2016 pa do danes.

Ne glede na to, da je njegova izvolitev v javnosti precej odmevala, je to za upnike vendarle dobra novica, naj se sliši še tako nenavadno.

Leljak bo namreč s tem, ko bo nastopil funkcijo župana, padel v 51. plačni razred, kjer je predvidena plača 3.129,66 evra bruto oziroma 1.895,19 evra neto, pri čemer dodatki še niso všteti. V praksi bo na svoj račun vendarle prejel drugačno, precej nižje plačilo.

"Takrat, ko se oseba, ki je v osebnem stečaju zaposli, je praksa takšna, da se mu zasežejo sredstva, ki presegajo minimalni dohodek oziroma številko, ki jo določa zakon," nam je povedal stečajni upravitelj Vičar, ki dodaja, da bo znesek, ki bo presegal minimalno plačo, šel za poplačilo dolgov do upnikov.

Članek je nastal v sodelovanju z uredništvom časnika Delo.
ex sulc mare    (6.12.2018 15:30)
..ND, ce maconu stopis na rep, zamjavka.
Telebajski so misljeni, ne tako kot si ti ugotovil, spremlevalci Butalcem.
Torej, ce nekomu reces, da je Butalec, ga po tvoje zmerjas?
Ne verjamem, da je hotel Jezek nas Slovence zmerjati, nastavil nam je le ogledalo. Sprico Maroglo pa imamo v akciji ob vsakih volitvah, se strinjas?
ex sulc mare    (6.12.2018 15:41)
...Sprinco Maroglo...
NOVI DEMOS    (6.12.2018 16:07)
Drži, spoštovani ex sulc mare, vendar je vprašanje, kdo je macon. In vprašanje je na mestu glede na vaše cenjene zapise.

Diskutirajmo argumentirano, torej z dejstvi in pošteno. Telebajski so točno taki kot jih je opisal ND. Da ne pašejo v kontekst povedka spoštovanega ex sulc mareta je njegov problem.

Telebajski nikjer ne nastopajo kot spremljevalci Butalcev. Argumentirano spoštovani ex sulc mare in ne s konstrukti, da bi bil efekt pravi in večji.

Ježek in njegovi Butalci so povsem nekaj drugega. Drugačno sporočilo.
ex sulc mare    (6.12.2018 16:27)
.macon je misljena zival iz rodu mack, recemo ji tudi navadna domaca macka. Neslisno in elegantno se posmuka in nas gleda z tistim vsevednim pogledom, ki pravi, pocrklaj me. Ce pa mu stopis na rep, pa jezno zamjavka.
ex sulc mare    (6.12.2018 16:30)
..telebajski, pravljicna, domislijska bitja, za otroke stare do pet let. Butalci pa za otroke nad pet let starosti...
ND, lahko izbiras...
NOVI DEMOS    (6.12.2018 17:40)
Aha, v redu gospod glede macona. Tudi v redu glede domišljijskih bitij. Samo, da je izbira.
kurirček    (6.12.2018 19:34)
NOVI DEMOS, od kdaj pa so Butalci delo Ježeka?
ponaredek    (7.12.2018 7:06)
Leljakov dolg je krepko višji, kot znaša letni proračun občine Radenci, ki je lani znašal nekaj več kot pet milijonov evrov. Še bolj nenavadno pa je dejstvo, da Leljak dolguje tudi občini Radenci, ki jo bo naslednja štiri leta vodil. Dolguje ji sicer le nekaj manj kot 150 evrov. Med največjimi Leljakovimi upniki so sicer: Društvo za varstvo upnikov ...... 6.624.732,41 evrov Sparkasse ...... 568.435,38 evrov KBM - Leasing ...... 446.994,54 evrov Mestna občina Maribor ......76.343,11 evrov Odvetniška družba Matoz ......1.088,47 evrov Leljak je uradno brezposeln, preživlja pa se s pisanjem knjig, predavanjem o polpretekli zgodovini. A za svoje delo plačila ne dobiva na svoj račun, pišejo pri portalu sobotainfo.com. "V obdobju poročanja je bil stečajni dolžnik brezposeln in ni prejemal nikakršne oblike stalnih prejemkov, ki bi predstavljali stečajno maso," je zapisano v poročilih stečajnega upravitelja. Za upnike pa je njegova izvolitev dobra novica, saj bo z nastopom županske funkcije prejemal plačo v višini 3.129,66 evra, pri čemer dodatki še niso všteti. Zakon določa, da se osebi, ki je v osebnem stečaju in se zaposli, zasežejo sredstva, ki presegajo minimalni dohodek. Znesek, ki bo presegal minimalno plačo, bo torej šel za poplačilo dolgov do upnikov. Dolga zgodovina kriminalnih dejanj Leljak je bil leta 1989 pred vojaškim sodiščem obsojen na 14 mesecev zapora zaradi tatvine kasetofona in denarja ter zaradi nepooblaščenega snemanja. "Sredi devetdesetih je bil lastnik treh podjetij, vozil se je z lamborghinijem diablom, takrat enim najdražjih avtomobilov na naših cestah. Finance pišejo, da se je ukvarjal tudi s športom, bil je namreč sovoznik danes koprskega župana Borisa Popoviča na reliju. Večer poroča, da je leta 1995 polnil strani tudi zaradi domnevne ugrabitve najlepše Slovenke leta 1994 - med drugim je bil namreč tudi pokrovitelj izbora za najlepše slovensko dekle. Leljak je bil septembra 1999 pogojno obsojen na štiri mesece zapora zaradi neplačevanja preživnine za hčerko. Kmalu nato so mu začeli soditi zaradi goljufij v Avstriji. V zapor je Leljak odšel februarja 2008. Na koncu so sodišča odločila, da je od avstrijskih bank nezakonito dobil 54 tisoč evrov, od 448 oškodovancev v zadevi Avtoideal pa 960 tisoč evrov. Na obeh sojenjih je dobil po tri in pol leta zaporne kazni. [email protected] Roman Leljak radenci dolgovi
ex sulc mare    (7.12.2018 10:29)
...kurircek, pravkar si se uvrstil med telebajske :-)...hec
Fran Milicinski Jezek je avtor vsaj stiridesetih zgodb o najbolj znani slovenski vasi, ki so jo avtohtoni prebivalci, imenovali Butale... Zakaj Butale, to pa si preberi...Torej Butalci..Enkrat je prisel na obisk v Butale sam cesar z spremstvom... njemu v cast so Butalci preizkusili gasilsko brizgalno in cesarja kot tudi spremstvo posteno pospricali. Ko je cesar zelel izvedeti, zakaj so ga pricakali z vodo, drugod so streljali castne salve, so mu odgovorili, da imajo za tako dobrodoslico vsaj devetindevetdeset razlogov. Na cesarjevo vprasanje kateri so to..je bil ze prvi dovolj. Namrec niso imeli smodnika. Od takrat naprej cesarja niso vec videli v Butalah.
frenk 53    (7.12.2018 11:29)
Kurirček, za en čas se pogrezni od sramu. Milčinski je namreč butalskimi zgodbami opisoval ravno takšne, kot si ti.
ex sulc mare    (7.12.2018 17:07)
..vrnimo se se na diskusijo. Po porocanju siol.net so avstralske oblast Leljaku, zaradi proustastva, na letaliscu v Sydneyu, odvzele vizum in prepovedale vstop v drzavo.
Tam bi namrec Leljak moral prikazati, na srecanju hrvaskih izseljencev, film, ki negira ustaske zlocine v Jasenovcu. Gospod je ocitno fan ustaskega gibanja.. pravi za SDS telebajske. Ustasi in bela garda so naravni zavezniki. Patronat pa jim drzi RKC.
Obcani Radenc, ocitno nic niste mislili na voliscih, ali pa tako mocno sovrazite vse kar ne disi po Jansi, da bi izvolili tudi osla....
faraon    (7.12.2018 17:08)
Sulc .partizanom niso blagoslavljali nožev in pištol župniki..kot tvojim. Partizani so ena najsvetlejših točk slovenstva. Zato bi moralo čimveč mladih v organizacijo ZB. Da naše družbe ne poplavi zločinska laž militantnega krščanstva.
Freeman    (7.12.2018 20:45)
faraon: Partizani so bili v večini verni fantje pravi tale članek: https://www.dnevnik.si/1042525714

ex sulc mare: 2018 je in živiš v demokratični ureditvi, če želijo v Radencih takega župana ga naj imajo. Mi nismo ravno na boljšem.
Nikita01    (7.12.2018 23:52)
Novi demos . poglej si malo zgodovine, kaj se je dogajalo v Evropi (In po svetu) leta 145-46! Po vseh državah je bilo brezpravje, pobijalo se je na 100.000 ljudi...poljaki npr. 300.000 Ukrajincev, Latvija, Litva, Estonija, znano je, kako so se Francozi maščevali kolaborant - še več, obsojenim, ki so ostali živi, je bilA prepovedan DOŽIVLENSKA zaposlitev v javnih službah...Tito je pa marca 1946 prepovedal vsako nadaljno preganjanje in je uradno osvobodil vse, ki niso bili obsojeni za krvne delikte! Bili smo vzor drugim državam!
ex sulc mare    (8.12.2018 8:56)
..Freeman, preberi moje poste. Kje osporavam voljo obcanov Radencev, da si izvolijo, kar zelijo
? Povem pa lahko, da je zupan nag, ce je res...
Freeman    (8.12.2018 9:22)
Obcani Radenc, ocitno nic niste mislili na voliscih, ali pa tako mocno sovrazite vse kar ne disi po Jansi, da bi izvolili tudi osla....

Škoda, da ti ne moreš voliti tudi tam, ker Radenčani očitno niso sposobni.
ex sulc mare    (8.12.2018 9:48)
...Freeman, zupan je nag. Lahko obesis men nestrpnost, samo zanikat pa ne mores, da je zupan nag, naokoli kaze revno rit...Amen
sitemeter    (8.12.2018 14:14)
Kaki so ljudje, ki volijo Leljaka?
faraon    (8.12.2018 15:09)
Leljak je pač tipičen lopovski nespodobnež...ki bo širil neresnice in laži, če bo le videl dovolj neumnežev ki to želijo in bo z njimi lahko služil. In katoliške ovčke to potrebujejo...nekoga, ki bo rekel karkoli čez Yu, samo da bi cerkev izpadla večna žrtev in si poskušala oprati ime, ki se ga ne da oprati. Slovenci pri teh stvareh nimamo kratkega spomina.

Njegovi bralci in popporniki so žalstne nerazgledane pojave in slovenski katoliki, ki si želijo v Sloveniji slovensko verzijo proustaštva.
frenk 53    (9.12.2018 8:45)
Včasih sem mislil, da so občani Radencev normalni ljudje. Sedaj vem , da imajo med sabo tudi veliko bedakov, ki nimajo svoje pameti. Volili so poslušno, kot jim je bilo ukazano. Ko jim bo počistil občinsko blagajno, bo pa morala pomagati cela Slovenija.
sitemeter    (9.12.2018 10:31)
Bedaki so tudi tisti, ki niso šli volit in so dopustili izvolit takega župana.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]