Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 410

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

soočenje (Neznan 8.11.2018 21:31)

Tole danes ni izpadlo najboljše, čeprav je bila zelo lepa prilika...knusprig    (8.11.2018 21:38)
... men se je zdelo O.K. ... za našo opcijo.
lubca    (8.11.2018 21:46)
On cepec je pač malo bluzil.
Sin politika    (8.11.2018 21:48)
A lahko kdo da kak link za bozjo voljo!?????
McLeon    (8.11.2018 21:55)
Dobro je zagreznil ko je začel o uspešnem vodenju občine itd.
knap66    (8.11.2018 22:04)
https://www.youtube.com/watch?v=RF_6PCqYDWI&t=5s
Sin politika    (8.11.2018 22:54)
Hvala knap. Gledam 25 min, naprej bom kasneje. Nekaj hitrih ugotovitev: Kontic seveda spet laze, da se na MOV ne zaposljuje "prijateljev" in se dela budalo. V vsaki kritiki vidi napad in igra velikega postenjaka. Ce ga ne bi poznal in njegovih prijateljel, bi mu se verjel. Jenko ne ve kaj bi sam s sabo, zdi se, da se je ujel v past zaradi katere ne more nic povedati, hkrati pa deluje kot neka mevza. Letonje - do tega trenutka najboljsi. Kolarjeva deluje kot na silo postavljena v to bitko, nastimana da pomaga Konticu. Da govori, da o ne, sploh se politicno ne kadruje, ali je butasta ali pa laze. Big Joco, fali mu podatkov, je pa dobro povedal, da naj se oni kregajo, drugi bomo pa delali. Suzana Kavas - naklada u 3pm, misli da ce bo delala neke dolge uvode, da se ne bo videlo, da o neki stvari nima pojma.

Zakljucek prvih 25 minut: niti eden od Konticevih nasprotnikov se ni pripravil. Da bi jaz nastopal proti njemu, bi pol leta prej zbiral vse podatke o kadrovanju, o vsakem na obcini bi imel zapisano kako je prilezel do tja, s kakimi vezami, imel bi podatke o vseh obcinskih poslih, o vseh aneksih, vseh poslih, ki jih dela Rocnik posredno ali neposredno, vsega kjer je bil preko javnih sluzb vpet njegov sin ali kdorkoli iz njegove zlahte, precesal bi Facebook racune vsej clanov SD in potem nastopil s tem. Bi se moral Kontic fejst namatrat, da bi odgovoril na vsa vprasanja in takoj ko bi ga videl nervoznega, bi ga vrtal tocno v tisto rano pa ce je treba dve uri. Kontic ima veliko sreco, da mu nasproti ne stoji nekdo, ki ve kaj je strategija in ki ve kje bi ga bilo treba jebat - tam kjer ga najbolj boli, ko mu nekdo ocita, da je nekje delal narobe. Takrat postane aroganten in uzaljen otrok in takrat ga je treba vlect kot krapa na suho. Zal tokrat ne bo tako in ima lahko delo.
Butchman    (8.11.2018 23:10)
Ja, zelo svoh protikandidati so, zelo slabo pripravlheni, brez strategije. Da ne govorim o vodetelju, L je izgovarjal kot bi rad bruhnil malo zraven... Glede na ti, da je imel resen dogodek pred seboj, je to res sramoten odraz resnega dela... Malo slovenscine ne skodi, tole L-kanje je pa res bilo ogabno... In potem sprasujejo, ce bi kot zupani dali kaj vec denarja za mlade.... Za tako mladino nikakor, za afne guncat hvala lepa..
Ad36ela    (9.11.2018 0:05)
Prozorno neumno, da
stranka SD pošlje med publiko vnaprej naštelane, ki postavijo vprašanje, ki nima ne repa ne glave - niti ga provokator ne zna izraziti.

Tako, da je to en sam bumerang SD-ju.
veteran#2    (9.11.2018 6:55)
AAAA dej no Kontič. Poznam par folka ko so dobili šihte na račun SD. Ne bom jih ne prijavljal in ne govoril kdo so, ker so tud moji frendi. Pa niti ni to pomembno čigavi frendi in kdo so. Dejstvo je, da SO dobili šihte na ta račun. Pa res je da so se prijavljali in dobili šihte, ker so ustrezali kriterijem 'red star' klubu. Oziroma veliko prednost so imeli pred drugimi. Takoimenovani VIP kandidati.
Pa glede dodeljevanja stanovanj. Na gorici poznam primer albanske familije ki so dobili stanovanje. Niti ne govorijo slovensko.
Lopate peska meče.
KOMENTAR    (9.11.2018 6:55)
.... 2-urno nakladanje v stilu partijskih sestankov iz 70. let prejšnjega tisočletja. "Trla baba lan, da joj prodje dan ..."

Vizije nimajo tile kandidati niti zase kaj šele za mesto Velenje.

Mladi, zbežite dokler je še čas. Velenje čaka še hitrejši konec kot je bil začetek.
BuddhaMonk    (9.11.2018 7:25)
Zaenkrat pri parih minutah. A se hecate? Nafilali stole s starimi podporniki, obiskovalci morali pa stati zadaj.
BuddhaMonk    (9.11.2018 9:03)
Zdaj pri 24 min, ko so se prepucavali o političnem kadrovanju. Dejansko je zasedba teh stolčkov pred odrom najboljša prispodoba.
monaliza    (9.11.2018 9:24)
Na kateri TV je bilo sočenje?
Puchi    (9.11.2018 10:01)
Kakšna farsa to včeraj! Pred občinstvom z rdečimi zastavicami (vsi po vrsti politično kadrovani - vsaj polovica iz občine, druga polovica prav tako politično kadrovana v druge javne službe) Kontič laže, kako pa on že politično ne kadruje - temu se reče predrznost!!!
Sin politika, se strinjam s tvojim pisanjem, te SD hobotnice ni lahko premagati ker je tako razbohotena, a se mi zdi, da počasi "vlečejo krapa na suho"! Laži, aroganca, in manipuliranje Kontiča, vse to se bo bo enkrat obrnilo proti njemu, le penzionistom ki ga volijo je to treba dopovedati. Upajmo, da se to zgodi že na teh volitvah!
Sin politika    (9.11.2018 11:22)
Tule imas posnetek
https://www.youtube.com/watch?v=RF_6PCqYDWI&t=5s
povratnik123    (9.11.2018 11:31)
Vsi po vrsti nepripravljeni! Vključno s Kontičem. Ima pa aktualni župan srečo, da lahko določene statistične podatke stresa iz rokava saj se z njimi pri delu vsakodnevno srečuje.
Je pa več kot očitno, da je Kontič sit vsega, sit je županovanja, saj si je obetal službo v diplomaciji. To pa vsekakor ni dobra popotnica za naslednji mandat. SD raziskava je pokazala, da Katičeva in Dermol ne bi bila uspešna na županskih volitvah zato je moral sprejeti še to kandidaturo. Glede na njegovo politično kilometrino bi pričakoval drugačen nastop. Medtem ko se mu iz publike ministrica Katičeva veselo nasmiha se mora on mučiti v Emceju.
Jenko ima dobre ideje ima neko vizijo ampak ne zna tega povedat v petih stavkih, jasno in glasno brez metafor. Politik mora znati tudi nastopati, volivci ga morajo razumeti. Povsem drugače je na njihovi spletni strani. Tam so zadeve , predlogi, vizije jasno napisane. Vidno utrujen, brez energije?!
Letonje v svojem stilu še nekako najbolj tako kot bi od njega pričakoval. Stari maček, ki je vse bolj politično spreten. Zaenkrat uganka. Imam pa občutek, da ima nekaj skritih adutov in da bo do volitev še kaj obelodanil.
Kolarjeva je bila tam za število.
Hribar, pozitivno presenečen glede na to, da se je s politiko začel ukvarjati 14 dni nazaj. Predvsem iskren in brez dlake na jeziku. Pri njemu je bilo nekako čutiti še največ energije. Edini, ki je povsem neobremenjen z ostalimi kandidati.
Kavaševa vsebinsko najslabše pripravljena, brez konkretnih rešitev niti v eni sami zadevi. Visoka podpora stranki še ni zagotovilo za zmago na županskih volitvah!
frenk 53    (9.11.2018 11:53)
Kolikokrat vam moram še povedati, da Kontiču ostali ne sežejo niti do gležnjev? Pa ne da bi bil Kontič tako dober, še zdaleč ne! Le ostali so tako zanič. Malo Joco izstopa. Ampak nima šans, tako pač je .
person  ONLINE   (9.11.2018 12:34)
Sem gledal soočenje,Jenko katastrofa,ne zna smiselno in na kratko povedat en stavek.Kolarjeva kod da je iz drugega planeta.Kavaševa tudi bleda , nekako neprepričljiva.
Letonji se vidi da je na občini in da pozna stvari in tudi zna jasno povedat.Presenetil me je pa Hribar,kratek,jasen in odločen.Sedanji župan pa tudi po pričakovanjih,ne bo on sam sebi pljuval v skeldo in priznal da je sd v vseh podjetjih,zavodih na vodilnih mestih.
monaliza    (9.11.2018 13:17)
Sin politika.Povezavo ketero si napisal ni prava,ne dobim prevega posnetka.
BuddhaMonk    (9.11.2018 14:57)
Uf, do zdajle potreboval, da sem poslušal do konca.

Preveč je bilo vprašanj, ki nimajo veze z občinskim delovanjem. Saj je zanimivo slišat, kaj kdo meni o porokah istospolnih parov itd., ampak občina na to nima vpliva.

Kontič je pravi obraz pokazal na koncu ("mater ste pametni"). Tudi tisto podtikanje Kavaševi, da nečesa niso podprli. Zrežirano. Prljavi pač. Se mi je pa zdelo, da se je najbolj ukvarjal z Jenkotom. Ali mu gre najbolj na živce ali pa v njem vidi najmočnejšega tekmeca.

Jenko mi je najbližje po razmišljanju in se mi zdi, da je po 4 letih zdaj bolj prepričljiv in konkreten kot je bil nazadnje.

Letonje je bil bolj suveren (kar verjetno ni nepričakovano, ker je vendarle v politiki že dolgo časa) kot sem pričakoval, ampak manj konkreten kot Jenko.

Kolarjeva, se strinjam, je bila za število.

Hribarja sem prvič videl in slišal. Vmes je kazal, da bo bolj houdrast, kakor je v celoti izpadel. Se mi pa dopade, da je (zaenkrat) neobremenjen s političnimi prepucavanji in da je bil na koncu pošten, da je rekel, da nimajo smisla vprašanje publike, ker so sami podporniki kandidatov. Ta del sem že zjutraj kritiziral, ker je brezveze takšno soočenje, namenjeno mladim, če prve vrste podporniki zasedejo. Pa magari bi 10 ljudi bilo v občinstvu, bi vsaj bili ciljna publika.

Kavaševa je tudi bila bolj za število.

Najbolj prepričljiva je bila na koncu Barbara. Bravo!:)
fair play    (9.11.2018 16:20)
@BuddhaMonk

Glede podtikanja:
http://www.velenje.si/files/default/ZAPISNIKI%20SEJ%20SVETA/9%20seja%20zapisnik.pdf


K 11. TOČKI DNEVNEGA REDA
Predlog Sklepa o potrditvi besedila javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem
Obrazložitev predloga je podala Alenka REDNJAK.
Članica sveta Suzana KAVAŠ je dejala, da se v svetniški skupini SDS strinjajo s ciljem, ki ga predlog sklepa prinaša, in sicer je to podelitev neprofitnih stanovanj socialno šibkejšim, ne strinjajo pa se z načinom, kako so opredeljene rešitve v predlogu sklepa za dosego teh ciljev. V razpisni dokumentaciji je namreč navedenih kar 31 pogojev, prilog, ki jih mora prosilec dodati k vlogi, za kar potrebuje več dni. Še posebej je opozorila, da gre za dodelitev neprofitnih stanovanj ljudem, ki so verjetno v socialni stiski, zato se jim zdi nesprejemljivo, da MOV kot

lastnik od njih zahteva tudi imenovanje porokov, od katerih lahko zahteva plačilo vseh stanovanjskih stroškov, v kolikor najemnik tega ne zmore. Zato bodo glasovali proti predlogu.
Član sveta Franc SEVER je dejal, da bo predlog podprl, in sicer zato, da se ljudem čim prej in čim lažje omogoči, da pridejo do stanovanja. Rok za oddajo vlog je do 30.11., kar je dober mesec dni, zato meni, da je več kot dovolj časa za pripravo vse dokumentacije. Glede porokov meni, da je tako prav, saj ne moremo kar tako deliti stanovanj. Prav je, da imamo neko garancijo. Smiselno bi bilo tudi, da ta sklep prične veljati z dnem sprejema in lahko službe takoj pripravijo razpis.
Župan Bojan KONTIČ je dejal, da se zavedajo potreb ljudi in v tem letu so že rešili 130 stanovanjskih problemov in odgovorili na vsa odprta vprašanja v zvezi z obstoječim razpisom. Dokler pa ta razpis ni bil zaključen, novega niso mogli objaviti. Če bi objavili spomladi novega, bi se vsi tisti, ki so čakali na stanovanja na Gorici, morali še enkrat prijaviti na razpis, takšna je namreč zakonodaja in to morajo upoštevati. Prav tako so vedno prisotne tudi zorabe. Imate stanovanja, kjer je lastnik stanovanjske pravice brezposeln, vsi ostali v gospodinjstvu pa so zaposleni, vendar ne plačujejo najemnine, ker je niso dolžni plačevati. Zaradi takšnih in podobnih situacij so poroki potrebni.
Prisotnih je bilo 30 članov sveta.
12. SKLEP
Predlog
Svet Mestne občine Velenje je glasoval o predlogu Sklepa o potrditvi besedila javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem.
Za predlog je glasovalo 26 članov sveta, 4 so bili proti.
Predlog je bil sprejet.
fair play    (9.11.2018 16:49)
Se pa strinjam z nekaterimi ugotovitvami BuddhaMonk-a, med drugim tudi pri konkretnosti g. Jenka. Konkretno je na zacetku soocenja bil proti zaposlovanju po politicni liniji. Proti koncu srecanja (posnetek ob 1h 40min) pa pove se bolj konkretno, da je sel k zupanu prosit za sluzbo?! Kljub temu, da je v vlogi svetnika MOV.
BuddhaMonk    (9.11.2018 17:16)
Hvala za info. Takrat se ni dobro slisalo. Bom probal se enkrat pogledat, kaj tocno je odgovorila.

Da je Jenko prisel vprasat za sluzbo, je Kontic na zacetku izpostavil. Da bi ga v slabo luc postavil. Pa je bilo pojasnjeno, da je sel vprasat, ce se naj prijavi na razpis za direktorja inkubatorja, ce sem si prav zapomnil. In bolj razumel, da je sel vprasat, ce ima smisel. Drugi tudi tega niso problematizirali. Eden je celo omenil da ze 4 leta to obtozevanje jenka poslusajo.
BuddhaMonk    (9.11.2018 17:30)
Se popravljam. Ob 23:15 razlozi jenko, da je sel do zupana, z idejo, da bi kandidiral za direktorja inkubatorja, ker da ima idejo, kako razvijati zadevo. Torej ne velja razlaga, ce ima smisel. Ni pa odgovora, kaj je zupan odgovoril. Sicer je res, da bi na to lahko gledali kot kandidaturo po politicni plati, ampak govora je bilo o strankarski plati. Da vse pozicije zasedajo clani sd ali podporniki. Jrnko evidentno ni clan niti podpornik.
BuddhaMonk    (9.11.2018 17:36)
In kandidiral ocitno ni. Torej? Vprasanje kdo je bedgaj v tej zgodbi. ;)
classy    (9.11.2018 18:01)
Kontič je tolk švical, da je s tem vse povedal. Ni mu treba nič govoriti.
sulc    (9.11.2018 19:45)
Logično je, da v kolikor ima človek idejo(-e) kako naj inkubator deluje, da se človek sme prijaviti na funkcijo.

In, če bi človek bil izbran - nikjer ne piše, da bi bil človek še naprej svetnik. Morda takrat nebi bil več svetnik ker bi se posvetil funkciji.

Žalostno je pa, da župan ni SPREGLEDAL da ima pred sabo kompetentnega kandidata.

Ne, županu je bolj pomembno, da brodi po političnem etiketiranju in kaže s prtom na 1 posameznika medtem ko vojsko SD-jevcev, LDS-ovcev, itd. (MOV, KPV, itd.) ... pa na tak način skuša skriti za oblakom prahu, ki ga poskuša dvigovati, da bi diskvalificiral.

Kako že? Najprej diskvalifikacija, potem .... stare manire.

Dejansko je Kontič v obupu na konci rekel, pozabil na snemanje in mikrofon: "mater ste pametni"

To je pač čisto na nivoju takega človeka. Ne se čuditi.

Vsi kandidati, razen Kontiča in Kolarjeve (očitno sta dogovorjena za nadaljevanje, če bi jima slučajno uspelo) so bili O.K.
povratnik123    (9.11.2018 20:42)
Ha ha ha, več kot očitno je, da se Kontič boji Jenkota. Tako kot je bil včeraj nervozen še ni bil. Na njegovo aroganco in cinizem sem se že navadil, ker redno spremljam seje. V prvem krogu zagotovo ne bomo dobili zmagovalca!
Kar se pa tiče zaposlovanja SD oziroma nastavljanja vodilnih kadrov v raznoraznih agencijah pa je sprenevedanje Kontiča popolno in nikoli si nisem mislim, da se bo on kdaj upal tako lagati. Naj samo sponemnim na en primer!
Kdo je glavni kadrovnik v velenjskem SD? Kdo je direktor komunale? Kdo je direktor SAŠA ORA? Da ne govorimo o ostalih zaposlitvah....
Jenko je bil za razliko od ostalih, ki se prijavljajo na razpise MOV predvsem racionalen, ker zelo dobro ve kako je s kadrovskimi razpisi na MOV in prej povprašal Kontiča kakšne sploh so njegove šanse pri omenjenem razpisu. Predvidevam, da je celo provociral kar pa je celo logično, če ti nič drugega ne preostane. Morate se zavedati, da je za takšne funkcije potrebno predložiti svojo vizijo in zakaj bi jim na pladnju zastonj vse serviral.
Naj vam pri tem povem na svojem primeru! 2017 je imel RADIO 1 svoj bus parkiran na velenjski plaži in Kontič je dobil vprašanje od radijskega voditelja kaj bi vi turistu v Velenju izpostavili kot turistično znamenitost. Kontič je odgovoril: Muzej premogovništva in velenjsko plažo! To je prvi na velenje.com napisal povratnik in ne moreš verjet kako lepo se Kontič uči z velenje.com. No pa smo nekaj dobrega naredili tudi dikusantje. Skratka, ljudje do Bloka 6 velenjski SD ni imel popolnoma nobene ideje glede plaže in na tem področju zaostajajo za najmanj 20 let.

Zavedati se je potrebno, da je Kontič žal po Mehu podedoval Ročnika in ostale zadeve....
Zadnja tri leta se je izredno spremenil, škoda. In prav ima, dabi bilo potrebno poleg poslanskega mandata tudi županskega omejiti na dva mandata.
sitemeter    (10.11.2018 8:55)
Jenkota se pa res nima kdo za bat.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]