Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 466

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

velenjsko jezero (Neznan 6.11.2018 13:05)

Murska Sobota je po desni prehitela samovšečno velenjsko SD s Kontičem na čelu!
Jezero, ki je nastalo na območju gramozne jame je revitalizirala in spremenila v novi turistični biser Pomurja.
Predlagam, da se vsi odgovorni, ki so krivi, da Velenje z razvojem turističnega jezera zaostaja že najmanj 20 let naložijo na svoj sponzorski bus, ki se nahaja v neposredni bližini Velenjskega jezera in se zapeljejo do Pomurja in si ogledajo kako se razvija lokalni turizem.
Dokler se bo v okolici Velenjskega jezera širil smrad iz prezračevalnega jaška in deponije PV se turizem ne bo razvijal! Puhlice kot so hotel na vodi so sramota s katero zavaja aktualni župan. 7,5 mil za oder in prireditveni prostor pa je stran vržen denar! Zabetonirali bodo še zadnji travnik in postavili oder, ki bo v obdobju od 20. junija do konca avgusta sameval. Produkcije (veliki koncerti, predstave...) za zapolnitev kapacitet kot jih napoveduje MOV so predrage in se dogajajo v neposrednji soseščini. Sicer pa je Velenje v tem času prazno. Še na zadnji tiskovni konferenci ob jezeru se je župan hvalil, da ima Velenje od junija do septembra 2000 dogodkov in se hkrati spraševal čemu toliko dogodkov ko pa je Velenje v tem času prazno.
Ha ha ha, noro, človek kar ne more verjeti. Dejstvo je, da ob Velenjskem jezeru nikoli ne bo mogoče tržiti tedenskih aranžmajev, je pa jezero odlično za razvoj adrenalinskih in drugih poletnih vodnih športov. Zato pa je potrebno ustrezno urediti samo obalo ne pa postavljati hotelov na vodi in megalomanskih odrov in prireditvenih prostorov. To norijo je enostavno potrebno ustaviti.n&m    (6.11.2018 13:15)
Pa to je že stara novica.

če vas zanimajo slikice in video poglejte tukaj:

https://neodvisni-velenje.com/doma/2018/10/30/primer-se-ene-zamujene-priloznosti-razvoj-velenjskega-jezera/
beograjčan    (6.11.2018 13:16)
Kkr bo ata kontić reku tk pa bo.
n&m    (6.11.2018 13:22)
ps.
spominl sem se še to, da je bilo o tem jezeru, odru in prireditvenem prostoru tudi javna razprava, kaj ni jenko o tem pisal tudi v našem času?

Kam nas je ta občinska oblast pripeljala ?!?

Ta občinska ekipa, že 30 let res samo vzdržuje in ureja obstoječe (pa še to velikokrat na slabše, asfaltira zelenice, naredi avtobusno postajo, kjer so bili športni objekti, seveda poleg otroškega igrišča, zasuje bazen, podre tržnico, itd.)

Socialnim demokratom gre za "res" otroke, za ljudi...
ALABAY    (6.11.2018 13:29)
bivši knapi iz SD, niso in tudi nikoli ne bodo sposobni kaj druga kot to kar počnejo...........smilite se mi VELENJČANI,ki tako slepo sledite tej politiki
frenk 53    (6.11.2018 14:15)
Spet ste se spravili pljuvat na dosedanje dosežke v Velenju. Kako vas ni sram? Če bi vi zmogli to boljše postoriti, zakaj se potem skrivate.

Ja, ja, saj vem. Gre samo za sovraštvo do vsega, kar ni po volji vaše stranke. Predvolilna sranja, nič drugega.
Velenjska plaža je lepa, in še lepša bo. Vi pa kar v M. Soboto, pa bo tukaj mir pred vami.
Tudi tam bi sejali sovraštvo in nezadovoljstvo, to imate pač v genih.
sitemeter    (6.11.2018 14:47)
A pa si že bil na Soboškem jezeru?
ex sulc mare    (6.11.2018 15:23)
.. preprican sem, da ni bil. Videl pa je slike... in strici so mu povedali. Desno zgoraj je tudi slika... kaj in kako pa je v resnici, pa tisti, ki to poznajo ali modro molcijo ali pa imajo v upanju na uspeh svoj inteteres.

Drugace pa je dostopno na netu veliko materiala iz obdobja " nepremicnin ". Bojim se, da boste Velenjcani zamenjali en znucan obujek za se bolj znucanega...

Izvolili si pa itak boste sami....
povratnik123    (6.11.2018 20:26)
Kakovost vode v Velenjskem jezeru mora najprej testirati neodvisni raziskovalni inštitut, ki ni povezan s podjetji in političnimi strankami v Velenju. Uporabiti mora povsem drugačno metodologijo monitoringa, predvsem ustrezno za vse znane dejavnike, ki so oblikovale dno, obalo in samo vodo. To pomeni, da je potrebno upoštevati kaj vse je bilo odloženo v in ob jezero. Šele takrat se lahko začnemo pogovarjati o razvoju turizma ob jezeru.
Se pa strinjam z neznanim, da plavajoče hiške na vodi v prikazani obliki ne sodijo v to okolje in jih bo zelo težko tržiti pod dimniki TEŠ-a v kruti turistični konkurenci. Drži tudi, da je jezero prav zaradi navedenih razlogov primerno zgolj za vodne in adrenalinske športe.
Glede prireditvenega prostora in odra pa je škoda izgubljati besede, to je čista brca v meglo in predvidevam, da je izvajalec del že izbran, prav tako tudi najemnik prostorov pod odrom. ;-) Veste, Poles je bil presenečen, da se bo oder sploh gradil!! Oderje bil eden izmed tisti projektov, ki so se napovedovali v času začetka gradnje Bloka 6. V planu so bili tudi velik športni center z novo dvorano za 6.000 gledalcev, novim pokritim stadionom, ogromnimi servisnimi objekti in podobno. Na Festivalu Velenje se zaposleni že danes praskajo po glavi kako bodo zapolnili novi priteditveni prostor saj so imeli že v času Evropske prestolnice kulture ogromne težave z nastopajočimi in uskladitvijo stroškov. Ko bo manager od Jelene Rozge videl prireditveni oder bo zahteval 30.000€ za nastop in ne več samo 15.000€.
G.Jenko je pisal v napačen medij, Naš čas. To bi lahko vedel. Naš čas je praktično "glasilo" SD. Kdo pa še sploh bere to.
Se pa strinjam z Jenkom glede pozidave nove avtobusne postaje. To da je MOV na čelu s SD pozidala vse od stare avtobusne do bazena je največja možna arhitekturno vsebinska napaka. Na južni strani Šaleške ceste smo imeli idealni prostor v katerega bi lahko vnesli športne vsebine in s tem približali šport občanom. Športna objekta kot sta Rdeča dvorana in bazen sta bila že umeščena, prav tako otroško igrišče.
Zanimivo pa je, da je oba objekta gradil oziroma "produciral" Ročnik. Še bolj zanimivo je, da se je MOV po raziskavi v kateri je bilo ocenjeno, da so parkirišča v mestu zasedena zgolj 75% še vedno odločila za gradnjo garažne hiše, ki seveda stoji na napačnem mestu. Da o praznem Mercator centru ne govorimo. Menda se zapira restavracija Knap. Se spomnem kako je takrat na javni obravnavi hišni arhitekt razlagal kako zelo prekrasna bo veduta na Velenjski grad iz omenjene restavracije in se bodo novi najemniki kar tepli za ta prostor. Medtem ko se drugje trudijo, da bi v mesto vrnili čimveč zelenih površin, približali šport ljudem in postavili trgovske centre in garažne hiše na obrobje mesta, velenjska SD počne ravno obratno.
Alabay se strinjam s teboj. To je večni problem Velenja. Res je, da se je ogromno denarja steklo iz PV v kulturo, športne klube, okolje nasploh, vendar problem je v tem, ker niso pustili stroki na posameznih področjih, da dela tisto na kar se najbolj spozna. No na koncu so se pa knapi začeli ukvarjati še s politiko.
Frenk 53, ti si pa enostavno preveč indoktriniran, da bi te karkoli komentiral. Morda bi le moral bolj na široko odpreti oči in stopiti iza šanka in še malo pogledati onkraj Šaleške doline.
Sin politika    (6.11.2018 21:28)
No tule je povratnik zelo dobro povedal! Ta idiot namesto da bi v mestu imeli odbojko, kosarko, otroska igrisca, parke, imamo v centru avte, avtocesto, jebene zgradbe, vse ostalo pa zunaj. In kako bos rekel otroku cuj sine pojdi basket, saj imas kos pri jezeru malo se sprehodi 3 kilometrcke. Ali pa odbojko, 3km ali pa 4km. Ce hoces plavat jebi ga plavaj poleti na strupeni plazi, letnega bazena namrec nimamo vec, zimski je mrzel kot led, tam ni niti normalne luci in pol bazena je vedno "rezerviranega" za tekmovalce. Jebemti to mesto, vsi smo placali ta bazen a zdaj ga imajo neki modeli ze 40 let rezerviranega pol zase. Prekleti lokalni politiki, pol stoletja eni in isti fosili na pozicijah, saj ne more bit drugace.
sitemeter    (6.11.2018 22:10)
Povratnik 123
Bedarije kvadiš. Predvsem v delu nekih nepriznanih metod vzemanja vzorcev...
Som54    (7.11.2018 2:29)
V bližini Velenjskega jezera imamo tudi Škalsko jezero. V tujini , pri nas pa deloma že na Šmartinskem jezeru, se uveljavlja ribiški turizem. Urejena so lovišča, pomoli, vlagajo se za ribiče atraktivne ribe in skrbi se za normalno sobivanje drugih sportnih dejavnosti. Politika vlaganja rib v Škalsko jezero prej odganja ribiče kot pa privablja. Vodstvo ribiške družine, ki že dvajset let vodi to društvo, ne spremlja sodobnejših pristopov k ribolovu in izgublja članstvo. Še več, vsako pobudo za spremembo smatra kot vdor v razbijanje klana. Razni Tarzani (ta je najbolj znan tudi izven ribiških krogov) celo odganjajo maloštevilne tuje ribiče od vode in si lastijo ribolovna mesta. Ni problem samo voda Velenjskega jezera zaradi raznih odlaganj materiala. Problem bo kmalu postala voda Škalskega jezera zaradi občasno onesnaženega pritoka in posebej še zaradi številnih ribiških tekmovanj ; uradno jih je okrog trideset na leto. 30 tekmovanj krat povprečno 20 tekmovalcev krat 17 kg hrane nanese 10 ton različne tekmovalne hrane, ki vsebuje stimulatorje, odvajala in še kaj drugega neznanega.Vesel sem bil, ko so se okrog jezera nameščale klopi in razna orodja za razgibavanje, ko se je urejevala obala ( ne sekanje dreves), nisem pa zasledil za Škalsko jezero razvojnega načrta.
imigrant    (7.11.2018 6:42)
Frank53... o katerih dosezkih ti pametujes? Edini v tej diskusiji, ki siri sovrastvo in nestrpnost si ti sam.
Som54    (8.11.2018 0:32)
Frank53.....In ponovno govoriš o natolcevanju.Tukaj ugotavljamo, kaj je bilo narobe in kaj bi lahko še naredili s to veliko količino denarja, ki se nabere v občinsko blagajno. Lahko bi naredili več. Upam, da bo tako, ker si optimist. Jaz ravno nisem, ker bi na zasutem jezeru moral stati Atlantis, ker bi že morala biti zgrajena kolesarska steza proti Mislinji, ker mi je bilo obljubljeno, da se bom že leta 2013 peljal po avtocesti na Koroško in še kaj. Ko poslušam in gledam ta predvolilna obljubljanja ugotavljam, da se je naš župan izpel.
jantalec    (8.11.2018 12:55)
SDjevi župančki so uničili mesto ne pa da bi še kaj nardil na jezeru. Veleje je med najbolj zadolženimi mesti, nardil se pa ni takorekoč že desetletja odkar so na oblasti SD NIČ.
sitemeter    (8.11.2018 13:37)
jantalec

Kaj je tisto kar bi morali narediti pa niso?
jantalec    (9.11.2018 12:42)
Kaj bi moral nardit? Nazaj postavit vse kar so uničili.
- nazaj postavit solidno tržnico ne pa te kurjake ki so jih postavl, da sedaj ko želiš kaj kupit stojiš na dežju.
- nazaj postavit letni bazen, skrapucalo od avtobusne pa podret, saj je stara avtobusna bila povsem dovolj velika in solidna,samo kaj ko so mahiniral z postavitvijo Mercatorja.
- kak bojo nazaj postavl kolodvorsko restavracijo, ki je bila med najstarjšimi zgradbami mi ni jasn, sam to da tam stoji sedaj TUŠ je višek korupcije.
- 5 mesto v državi pa so uničl vse diskoteke in nočno življenje, ko da so v muslimaskem mestu
- kje je kaka pivnica, ki smo jo mel včasih
- celo mladinski klub smo imel.
-ja nazaj naj postavijo restavracijo jezero,ki so jo podrl sam zarad interesov.
- pa mini golf.
-ceste so pa katastrofa in jih bi že zdavnja moral VSE prenovit , glede na to kolk so nas zadolži
- iz Ceste talcev so nardil najbolj prometno ulico, obljubljal so pa ob prenovi omejitev prometa. Razširl in za to smo odstopli nekaj zemljišča pa so nas dobesedno nate*nal. Ne samo to. Kmalu po obnovi so jo prekopali in takoj so izginile vse granitne kocke ki so bile na obeh straneh ceste. Kam le?
- Prometna ureditev je pa katastrofa. Odgovornega bi blo treba že zdavnaj nagnat. Omejitve hitrosti nerazumne, pasovi na Partizanski so slabše urejeni kot bi jih 6 letni otrok uredil. Da o debilno nastavljenih semaforjih ne govorimo. Zapelješ v križišče ker imaš zeleno pa ostaneš na sredini, ker je na drugem semaforju že rdeča. Ali pa semafor Lokovica-rudnik, kjer na glavni cesti stalno gori rdeča. Kaj takega si res lahk sam krepko bolan izmisli.
- pa nesmem pozabit. Odstranit spomenike TITA in Kardelja in v muzej z njimi z upozorilom bodočim generacijam
- preimenovat trga in vse ostalo po poštenih uglednih ljudeh iz doline ne pa po komunistih, ki so nad Slovenci izvajali genocid, pred, med in posebno še po drugi svetovni vojni.
Evo nekaj o tem kaj si jaz mislim o županovanju in več desetletnem uničevanju mesta z strani SD. Pa naj mi kdo ob tem razloži zakaj smo med najbolj zadolženimi, ČE SE V MESTU NIČ NI NAREDIL??? Pa naj se zamislijo tisti ki so jih volili!!!
sitemeter    (10.11.2018 12:10)
Najboljš, da ti samo golaž skuhajo vsak dan.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]