Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 464

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

izredna seja sveta movka (Neznan 5.11.2018 21:05)

Kako zdaj občani zmedeni
Tu sporočilo da seje NE bo,na tiskovni in v medijih pa da seja kljub pritiskom BO v petek 9.novembra!
Kdo tu kaže mišice in kdo bo koga?
Volitve so pred vrati ,rdečim se čas izteka!veteran#2    (6.11.2018 6:41)
Šerif se izmika obtožbam zaradi sej na tak način. Če včeraj te seje treh svetnikov nebi bilo, bi bilo po 'starem'. Se pravi nebi bilo seje 9.11. Kdo še tega ni skapiral pa zdaj vidi.
sitemeter    (6.11.2018 7:23)
Noben iz opozicije in kandidatov za župana, pri komuniciranju z mediji in javnostjo SD-ju in županu (tudi ko imajo prav), ne seže niti do gležnjev. Tega se zavedajo in bodo na pobudo opozicije sprejeli izredno sejo z odprtimi rokami. Stavim, da bo seja odprtega tipa ali vsaj prenos ali snemana.
J.V.    (6.11.2018 11:52)
Sporočilo za javnostZahteva za sklic izredne seje je nepopolna in ni v skladu s poslovnikomVelenje, 5. november 2018 - Zahteva za sklic izredne seje Sveta Mestne občine Velenje, ki jo je vložil svetnik Matej Jenko še z osmimi sopodpisanimi svetnicami in svetniki, ni imela priloženega gradiva o zadevah, o katerih naj bi svet odločal, kot to določa 24. člen Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje. Ker je bila zahteva za sklic nepopolna, niso bili izpolnjeni pogoji za sklic izredne seje.V Poslovniku Sveta Mestne občine Velenje je določeno, kdaj in na kakšen način se skliče izredna seja. V 24. členu je zapisano, da se izredna seja sveta skliče za obravnavanje in odločanje o nujnih zadevah, kadar ni pogojev za sklic redne seje. V predlogu oz. zahtevi za sklic izredne seje morajo biti navedeni razlogi za njen sklic. Predlogu oziroma zahtevi mora biti priloženo gradivo o zadevah, o katerih naj svet odloča. Ker predlagatelj ni posredoval gradiva, o zadevah o katerih naj svet odloča, niso izpolnjeni pogoji za sklic izredne seje, tako s strani župana kot tudi ne sopodpisanih svetnikov.Prav tako predlagane točke ne ustrezajo kriteriju nujnosti in lahko navedene zadeve občinski svet obravnava na rednih sejah. O predlaganih točkah za izredno sejo smo redno obveščali in odgovarjali javnosti.V mesecu septembru smo imeli svečano sejo Sveta Mestne občine Velenje. Za sejo, ki je bila načrtovana 23. oktobra, se župan Mestne občine Velenje ni odločil, ker je imela občinska uprava predvidene samo tri točke dnevnega reda, ki niso bile nujne, prav tako pa ni smotrno sklicevati seje samo zaradi treh točk. V skladu s Statutom Mestne občine Velenje mora župan seje sveta sklicati najmanj štirikrat letno. V letu 2018 smo imeli že šest sej, do konca leta pa bomo imeli predvidoma še vsaj eno sejo sveta. Da v zadnjih mesecih ni redne seje ni nič neobičajnega, saj 5. člen poslovnika določa, da svet praviloma ne zaseda med 1. julijem in 31. avgustom, in tudi tik pred volitvami se običajno ne sklicuje sej.Kot je že za medije povedal župan Bojan Kontič: "Pri zahtevi za sklic izredne seje gre zgolj za iskanje pozornosti v času predvolilnega boja. Posamezniki želijo izkoristiti vse možnosti, da opozorijo nase in hkrati prikrajšajo občinski proračun za še eno sejnino, ki niti ni tako zanemarljiva."Podpisnike zahteve za sklic smo o tem obvestili.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose javnostmi Mestne občine Velenje
n&m    (6.11.2018 13:24)
Upam, da bo res.
Točke so zanimive in padale bodo maske.

Tu je še en dokument v zvezi z zdr.domom. groza, kaj se gredo na MOV.

https://neodvisni-velenje.com/doma/2018/11/06/pred-sklicem-izredne-seje-je-matej-jenko-dobil-se-dve-pismi-ljudi-iz-zdravstvenega-doma/
Puchi    (6.11.2018 13:30)
Ja sitemeter prav imaš, Kontiču res nihče ne seže do gležnjev - v koruptivnosti, zavajanju, zapravljanju našega denarja, podeljevanja del kriminalcu Ročniku (že bil obsojen),aroganci, lahko bi naštevali še in še.Toliko masla kot ima Kontič na glavi ga zlepa nima nihče. Kaj ste ljudje res slepi, gluhi ali neumni da volite to??? Najboljše, da mu kar doživljensko županovanje daste!!!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]