Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 272

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

eno načelo in 5 točk za velenje (NOVI DEMOS 9.10.2018 22:23)

Načelo:
Ne želimo živeti v preteklosti niti v prihodnosti. Želimo živeti danes in tukaj, v blaginji in miru, s spoštovanjem preteklosti in s skrbjo za prihodnost.

Načelo izraža željo lokalne skupnosti, kakšna naj bo identiteta Velenja.

1. točka od petih
Ustaviti migracije iz Bosne in Kosova

Jugoslavije ni več. Po 27. letih velenjski komunisti tega ne želijo in nočejo dojeti. Občinski skupnosti zaradi svoje ideologije in političnih koristi spreminjajo javne, skupne vrednote in jo peljejo v konflikte.

2. točka od petih
Odpraviti omrežja stkana na politični podobnosti.

Predvsem škodijo svobodni gospodarski pobudi, povzročajo slabo vzdušje in občutek drugo razrednosti.

3. točka od petih
Ustanoviti raziskovalno središče za nove produkte.

Velenje je šolski primer pogojev za koncentracijo raziskovalcev in proizvajalcev. Od nekdaj slovi kot mesto mladih raziskovalcih in kot industrijsko mesto. Z raziskovalnim središčem lahko ponovno postane mesto priložnosti.

4. točka od petih
Zagotoviti rezervni toplotni energetski vir za gospodinjstva.

Popolna odvisnost ogrevanja stanovanjskih prostorov od TEŠ je čedalje večje tveganje.

5. točka od petih
Urbanistično načrtovanje usmeriti v prihodnost, rabo prostora in komunalne infrastrukture poceniti.

Preveč je urbanističnih napak, nedomiselnih in nefunkcionalnih rešitev., vse vrste rabe prostora in komunalne infrastrukture pa pretirano obremenjene s stroški, ki nimajo ekonomske podlage.some1    (9.10.2018 23:09)
Imate moj glas
Lucky H.O.G    (9.10.2018 23:20)
Bravo!
sitemeter    (10.10.2018 5:37)
Mesto priložnosti je že fuuuuul dolgo. Za neizkoriščene priložnosti in za priložnosti izbrancem.
BuddhaMonk    (10.10.2018 7:58)
Polovica generacije se ni vrnila nazaj s faksa. Polovica tistih, ki pa so se, pa so do šihtov prišli preko vez in poznanstev (eni so jih imeli že v osnovi, drugi so jih morali ustvarit). Res mesto priložnosti.

Za 1. točko moram opozorit, da delovnih dovoljenj ne izdaja MOV, ampak RS.
sitemeter    (10.10.2018 8:00)
Politične floskule. Nobenih rešitev kako.
frenk 53    (10.10.2018 9:18)
Točka 1:
Znanec je dal potrebo za 6 delavcev. Ker konkurira za večje delo, kjer je pogoj število zaposlenih, seveda za uspešno izvedbo del v roku. Jih ni! Delavcev namreč. So na zavodu, vendar vsak s kilogramom zdravniških kartotek, in z omejitvami sposobnosti. In tega znanca razumem, da bo poleg dosedanjih 14 -ih delavcev pač uvozil delovno silo.

Točka 2:
V takem malem naselju je utopija najti sposobnega človeka, ki ga sedanji politiki in gospodarstveniki ne bi poznali, oziroma on njih. Tudi največji nasprotniki se med sabo poznajo. To bo misija nemogoče.
Točka 3:
Središča so. Produkti so. Vendar izpuhtijo. Oziroma , odidejo čim dlje iz mesta, kjer je vse med sabo sprto, in kjer prevladuje nacionalizem in favšija.

Točka 4:
Ali si lahko zamislite, koliko stokanja bo, ko bo energija dražja? Sedaj je v primerjavi z ostalimi mesti relativno ugodna cena. Če se bo šlo v alternativo, bo to treba plačati. Razvajeni Velenjčani pa v jok.

Točka 5:
Velenje še vedno velja za eno od najbolj urejenih mest v naši domovini. Seveda zaradi predvsem političnega nasprotovanja in večnega
nagajanja eni niso z ničemer zadovoljni. Jaz pa mislim, da se kar veliko naredi, se bo še naredilo, če ne bodo letela polena pod noge.

TOČKA 6:

Velenjčani, dajmo že enkrat stopit skupaj! Pozabimo na različnosti v religiji, politiki, ekonomskem položaju. Gre za naše mesto, za naše življenje. Kdor koli bo naprej na občini, bodimo lojalni, in bo lahko z veseljem delal za vse nas.
sitemeter    (10.10.2018 9:37)
frenk 53

Ti pa nisi kr tk. Zanimivo za premislek.
ex sulc mare    (10.10.2018 10:17)
..frenk 53 modro napisano. Se strinjam. Bom pa vseeno dodal se svoj pogled na paflet ND:
Tocka 1: res skupne drzave ze ni vec 27 let, vendar nekateri iz nepoucenosti ali zlobe ne dojamejo, da mnogi drzavljani Slovenije imajo svoje sorodnike v drzavah, ki so nastale iz bivse Juge. Ostale so vezi, prijateljstva.....Nikjer v svetu, se v Severni Koreji v sedanjem casu niso vec prepovedani obiski migracije ljudi, stiki sorodnikov, prosto legalno gibanje ljudi. Problem so ekonomski migranti, predvsem kosovarji, ki po zaposlitvi v s.p. katerega lastnik je kosovar, za sabo privlecejo se zeno, otroke, stare starse , strice.... Vso to zlahto obesijo na tisto eno placo, potem pa sledi masaker po socialnih transferjih... Tako ravnanje, ki ga nasa neumna drzava dopusca, bi nemudoma bilo potrebno zatreti v kali. Ekonomski migranti iz BiH pustijo druzine doma, tja nakazujejo stedstva in gradijo, vlagajo , ker se v starosti vrnejo domov.

Ostale tocke je frenk 53 zadel zelo dobro.
Sočna lubenica    (10.10.2018 10:22)
Migracije iz bosne so vam mesto zgradile
janoš    (10.10.2018 13:43)
Lubenica in kje smo prej živeli in kje ste stanovali vi iz Bosne?
partija    (10.10.2018 16:36)
ex sulc mare
Ti to z zvezdo ne razumeš, da gre za načrtno striženje ovac. Tu gre za čisti Janšizem. Če bi imeli lastno pamet, ne bi dovolili, da se ti, ki so nam izropali državo reklamirajo z njo. Oni so vam samo našli točko s katero vas pritegnejo, po volitvah vam pa plunejo v fris.
partija    (10.10.2018 17:00)
Današnja levica ima z zvezdo toliko veze kot SDS in Janša z pomladjo, da bo lažje razumet. Tako, da tele zvezde po Velenju so samo reklama za SD za tiste naravnotumaste.
ex sulc mare    (10.10.2018 17:09)
..partija, tisto rdece na nebu, kar vidis zvecer in v noci ni zvezda, je Mars, planet...
Nic nima skupnega z SD, on bo tam se dolgo, lahko recem celo vecnost, ko SD in tebe, icek, ne bo nikjer.
ex sulc mare    (10.10.2018 17:15)
.. zupana ali zupanjo in ostalo obcinsko oblast, pa ti zal, dragi partija, v Velenju, zal ne morem pomagat izvoliti po tvojem okusu...
partija    (10.10.2018 17:18)
ex sulc mare
Pravi si rdečezvezdni Janšovc, nisi niti za odtenek boljši od njih. Upam, da vas čimprej nekako preglasujemo na volitvah zarukanci. Pa ne z Janšo, ko vem, da si bolj pri tumastih, da ne bo nepotrebnega trošenja elektrike.
ex sulc mare    (10.10.2018 17:44)
..partija, ali si na drogi?
NOVI DEMOS    (10.10.2018 20:06)
Eno načelo in 5 točk za Velenje bi v Velenju spremenilo marsikaj na bolje. Nič ne pomagajo pločniki in asfalt, parki in podobno, če ne bo ljudi, ki bodo svojo prihodnost videli v mestu.

Res je, Velenje je postalo pod vodstvom novodobnih komunistov mesto priložnosti za izbrance, politično podobne. Ta komunistični kriterij iz preteklosti je v Velenju še kako prisoten. Celo bolj kot nekoč, ko je Velenje nastajalo.

Drži, da se polovica generacije ni vrnila s faksa v Velenje, domov. Omrežja so dosledna pri selekciji, zato se mnogim gnusi biti politično podoben, da bi imel priložnost graditi kariero, si ustvariti družino in dom.
Migracije niso vezane samo na delovna dovoljenja. Delovne migracije bodo vedno. Problem postajajo ekonomske migracije, ki so mnogo širše.

Vse, kar nekomu ni všeč, a ne ve kaj je to, kar mu ni všeč se običajno označi s floskulo. Praviloma se doda še pridevnik politična. Nič zato, tudi to je demokracija, čeprav je nivo take diskusije nizek.

Niso problem poznanstva kot taka, na splošno. Problem so poznanstva, ki so stkana iz koristoljubnosti. Taka tvorijo škodljiva omrežja.
Rezervni toplotni energetski vir se ne vzpostavlja, da bi se dosegla višja cena od osnovnega. Rezervni ima nalogo, da zagotovi stabilnost, kar pomeni tudi zmernost v ceni osnovnega. Iz TEŠ ni več samoumevno, da ogrevanje bo. Je že reševalo sodišče, sicer bi bila gospodinjstva na hladnem.

Točno se ve, kaj je migracija. V njo ne spadajo obiski sorodnikov, vzdrževanje prijateljskih vezi in našteto. Po vrhu še začinjeno s Severno Korejo. V Severno Korejo in iz nje ni migracijskega toka. Toliko nepoučeni ND poučenemu gospodu na pamflet ND.

V Velenju se simboli komunistične revolucije loščijo z javnim denarjem. Bolj zavzeto kot nekoč v preteklosti. Tudi rdeča zvezda. To ni prav. Ne bo dolgo, ko bodo še Piki nogavički nadeli rdečo zvezdo.
V Velenju komunistične revolucije ni bilo konec leta 90 s spremembo političnega sistema, v Velenju je komunistična revolucija še vedno v polnem zamahu. To ni pravno niti etično dopustno.
KOMENTAR    (10.10.2018 20:12)
5 točk .... lepo. Tudi božjih zapovedi je 10, pa se jih še sam papež ne drži.
ex sulc mare    (10.10.2018 20:59)
..nepouceni ND, lepo, da priznate, da ste nepouceni in slampasti. Ko pisete o migracijah in pri tem mislite na ekonomske migrante, to jasno zapisite. Ko vam pouceni gospod stopi na rep, pa uzaljeno zamjavkate. Obiski med sorodniki, ko lahko doticni ostanejo po tri mesece v drugi drzavi, po vasem globokoumnem vedenju ni so migracija? V tem casu ljudje potrebujemo razne storitve v drugi drzavi. Kako to resujemo, na blef in kr tako po domace...?
Bog pomagaj, ce se vsi ne strinjajo ( mo ) z vasim visokim nivojem diskusije in vase floskule razsuvamo z kazanjem v katerem grmu lezi zajec.
Tista rdeca stvar na vecernem in nocnem nebu, ki jo trenutno lahko vidite, ni rdeca zvezda in nima nic skupnega z " komunisti " v Velenju, temvec planet Mars. Toliko o vsemogocnih povezavah, omrezjih in rdecih zvezdah Pike Nogavicke. Pika ima rada rdece pike, o groza.
NOVI DEMOS    (10.10.2018 22:23)
Dotični gospod bi se rad prepiral. Z ND to ne bo šlo.

ND ima rep? In, ko dotični gospod stopi na ta rep, ND užaljeno zamijavka? Kaka prevzetnost dotičnega gospoda!

Naj bo, da je ND nepoučen. To ni noben problem. Tudi ni problem, da se floskule ND sesuvajo s kazanjem v katerem grmu leži zajec. Mimogrede, flosculus je latinskega izvora in pomeni cvetič, mali cvet. Naj se sesuva mali cvet, cvetič, s kazanjem v katerem grmu leži zajec. Mogoče je ta grm poln malih cvetičev in zajcu to godi.

Tista rdeča stvar na večernem in nočnem nebu, ki se trenutno lahko vidi, ni rdeča zvezda, ampak Mars. Prav ima dotični gospod. Mars ni podoben zvezdi. Zvezd in to rdečih je polno Velenje. Ni potrebe gledati v nebo.
ex sulc mare    (11.10.2018 8:23)
.. ND ima rep. Nic ne pazijo nanj, izpostavljajo ga , ceprav jih zaboli, ko ga pohodis.

Nasvet, drzite rep lepo ovit okoli svojih nog, pa ce po nerodnosti sami stopite nanj, bo manj bolelo....

Kako pa napreduje pamflet o rabotah RKC v Sloveniji?
NOVI DEMOS    (11.10.2018 22:27)
Za kaj gre pa tokrat. Za razsuvanje?Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]