Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 332

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

seziganje odpadkov v tes (Neznan 2.8.2018 10:21)

Zapomnite si kako bo - Vsi župani bodo govorili da so proti zažiganju strupenih odpadkov v Tešu, da sebe operejo krivde. Potem bodo sledile raziskave lokalnega Ericota, ki v vsem kar drugi fuknejo proč strupenega, najde marjetice in bistro čisto vodo in potem do še kaka mednarodno "priznana" firma sproducirala lažno raziskavo in skupaj bodo ugotovili, da tako kurjenje ne škoduje prav nič. Nasprotno! Kurjenje strupenih odpadkov nam bo dalo humus, prvoklasno zemljo, na kateri bomo zgradili vrtove in jih dali v uporabo revežem. Dihali boste čist luft, ker tudi to bo študija pokazala. Če še ne veste, je že vse zmenjeno, samo treba se je delat, da si proti, zato ker enkrat bodo te lopovščine prišle v javnost in takrat bodo lahko rekli "Jaz sem bil proti!", vse je pripravljeno in dogovorjeno. Kmalu bo gorelo na polno. Remember Ročnikovo zemljo? Je že pozabljeno.knusprig    (2.8.2018 11:05)
Imaš 2 diskusije nižje nekaj na to temo. Dačo se je že razjezil.
Dacho61    (2.8.2018 11:13)
@Neznan: Tudi zate, verjetno isti neznan, velja: S tujim, neznanim kurcem opletati po koprivah je pa fajn, a ne da!!! Bodi pravi ded in se podpiši, ne pa da si navadna "pička"!
Ko ne bo TEŠ in PV se bo v Šoštanju tanko piskalo, ker ne bo denarčkov, ki jih sedaj dobi občina od teh dveh firm. Ob tem bo pa zrak še bolj onesnažen, saj ne bo mestnega ogrevanja, ampak bo tistih nekaj bajt v Šoštanju imelo individualna kurišča, kjer se ponavadi kuri "svašta", pa še izkoristki so od 10 %, pri starih pečeh, takšnih ki si jih lahko ljudje privoščijo. Kako boš šele tedaj bolu, ko boš imel polno delčkov PM10, tako kot npr. Cele, kjer ni prav nobenega TEŠa in PVja, še prave industrije ni, pa imajo preko zime stalno povečane koncentracije nano delcev PM10 nad dovoljeno mejo samo zaradi individualnih kurišč. Še vedno pa imaš prosto osebno odločitev, da se preseliš v kočevski pragozd, kjer boš imel full luft, pa še z medvedki se boš lahko igral!!!
Zanimivo je tudi to, da samo v domačem okolju ne verjamemo ERICOu, vsepovsod drugje so njihovi raziskovalni rezultati upoštevani ter strokovno veljavni in verodostojni. Povej mi vsaj en razlog, da naj verjamem tebi, ki se ne znaš niti podpisati in ne verjamem priznani znanstveni inštituciji, ki se podpiše z znanimi imeni in priimki??? Misliš, da se je v sedanjih časih tako enostavno podpisati po neke rezultate raziskave in monitoringa za neko povsem banana občino, ko se da vse še preveriti pri drugih kompetentnih inštitucijah??? Jaz vem in verjamem tudi za znanstvenike na ERICOu, da se ne bi podpisali pod nekaj kar ne stoji, kar ne "pije vode" oziroma je potvorjeno, zate pa ne verjamem ali vsaj dvomim, če že sedaj nimaš jajc, da bi se podpisal bod banalen post!
BuddhaMonk    (2.8.2018 11:32)
Sežiganje odpadkov je lahko okoljsko nevtralno. Sicer ne bi sredi Dunaja stala sežigalnica. Druga zgodba pa je, kako se to pri nas na Balkanu naredi (vidimo po sežigih raznoraznih smetišč in odlaganju bal smeti sredi polj, da smo še vedno precej na nivoju tretjega sveta). Vglavnem, če se bo naredilo kot se mora, sem za to, ker se rešujeta dva problema naenkrat.
BuddhaMonk    (2.8.2018 11:35)
@Dacho51:
Celje ima poleg kurišč še 2 težavi. Eno je mikro lega znotraj kotline, ker se očitno mase koncentrirajo v njihovem koncu (izbrskal pred časom neko diplomsko na to temo, ker me je zanimalo, zakaj imajo tako umazan zrak). Drugi močan proizvajalec PM10 pa je promet. Skozi celje dnevno pelje 40.000 vozil. Oni iz tega razloga tretjo razvojno os, ki bi šla mimo mesta, krvavo potrebujejo.
Dacho61    (2.8.2018 12:02)
@BuddhaMonk: ne Dacho51 temveč Dacho61 ... hehehe!
Res ne poznam velikosti težav s PM10 v Celju, še manj pa v detajle. Mikro klima je pač lokacijska danost in je z ničemer ne moreš spremeniti, težave pa lahko rešiš s rešitvijo težav s povzročitelji, to je individualna kurišča in seveda promet. Ne razumem pa, da si toliko želijo, da gre 3. razvojna os blizu Celja, če imajo že sedaj prometa čez glavo?!? "Torej tiči zajec v drugem grmu!"
McLeon    (2.8.2018 12:40)
Ker dacho ne opleta z neznanim po koprivah nam bo razodel

- kaj bo dal med jamski zrak da bo dišal
- kaj bo dal na jašek za jamski zrak da ven ne bo letel premogov prah
- pa še kaj bo povedal v zvezi s tem če so morda kakšna žvepla zraven

- če pa ne bo povedal pa pričakujemo da bo šiht zamenjal in šel na Dunaj v sežigalnico delat za malo boljšo plačo,
da mi potem ne bomo mi s potrpežljivostjo vsak mesec prispevali za njegovo plačo ki jo prejema tukaj

Če pa občina asfaltira nekaj pa to ni namesto zraka - rešitev za luft.
Dacho61    (2.8.2018 13:03)
@McLeon: Ker jaz res ne rad opletam s tujim, ampak redno uporabljam samo svojega, ti bom resno odgovoril:
- kaj bo dal med jamski zrak da bo dišal:
Lahko se da marsikaj, kar vam je ljubše, npr. lahko tudi vonj po gnojevki, lahko izberete celo pod vonj: govedo ali prašiči
- kaj bo dal na jašek za jamski zrak da ven ne bo letel premogov prah:
Ker je premogov prah nekajkrat težji od ostalih sestavin zraka, ta pade na zemljo in jo celo pognoji, v neposredni bližini zračilnega jaška, najbližje hiše pa so okoli 500 m daleč.
Tako da z vsem spoštovanjem dragi McLeon, res nimaš pojma. Saj vem, radi bi dobili nekaj denarja od PV, pa pritiskate na vse mogoče, a predvsem izmišljene "strune". Ampak ne veste, da se na strune brenka in ne pritiska!!!
- pa še kaj bo povedal v zvezi s tem če so morda kakšna žvepla zraven:
Ne, v tem zraku, torej jamskem zraku, ni popolnoma nič žvepla! Je pa v tem zraku nekaj oksidativnih derivatov žvepla. Teh derivatov je tako malo, da je vsak hlev v Šoštanju, v katerem so goveda in sploh prašiči, večji onesnaževalec zraka kot zrak iz zračilnega jaška. Ker so na tem področju zelo jasne varnostne norme in dovoljene meje, te sprašujem, kako bi potem bilo sploh dovoljeno delati v jami.
Zakaj bi šel na Dunaj. Prvič, sem ti pošteno, tako kot res mislim, odgovoril in drugič, a boš rekel, da ni res, da je sredi Dunaja sežigalnica? Malo se razglej po Googlu, pa boš videl.
Sicer pa bi morda jaz in moji sosedje, v zahodnem Pesju, lahko prvi zahtevali ukinitev TEŠ-a, PV-ja in tudi Partizanske ceste, ker vse to slabo vpliva na kvaliteto našega življenja, pa smo tudi družbeno odgovorni. Vi bi vse radi imeli, da vam vse mi ostali zrihtamo, nič, ampak prav nič pa se pri tem ne bi odpovedali, kaj šele, da i kaj prispevali. Imate pa še vedno prostovoljno odločitev, če vam je tega dovolj, da se odselite kamor vam bo lepše.
In ti nič, ampak prav nič ne prispevaš za mojo plačo, ker samo plačuješ in to poceni plačuješ za tisto kar si porabil! Morda pa jaz kaj prispevam zate ali tvoje!!! Vedno se moraš zavedati, da bumerang vedno prileti nazaj, sploh če si dobro naciljal!!!
In te še kaj zanima? Ti samo vprašaj, naj ti ne bo nerodno! Jaz sem tu, da te rešim nevednosti!
McLeon    (2.8.2018 13:23)
A sem ti lepo napisal da od tega nimam nič če občina dobi nek denar. Ne potrebujemo nobenega denarja. Še 1x preberi moj zadnji stavek.

Koliko metrov vstran je pa npr. po tvojem stan.blok pri pošti - Aškerceva, Cesta talcev, itd? Več kot 500m? A veter pa ne more zanest jamski prah v naselje "elektrarniških" blokov - Cankarjeva?

Če pa občina asfaltira nekaj pa to ni namesto zraka - rešitev za luft.
McLeon    (2.8.2018 13:26)
Ja vprašal bi te še:

- kako si predstavljaš ob tem, ko se turist iz npr. Holandije pripelje mimo TEŠ z bivalnikom pa to zavoha

- a potem ta turist gre naprej k velenjskemu jezeru
- a gre turistični avtobus naprej v Topolšico
- a ribič iz Češke gre naprej na šoštanjsko jezero
- itd
McLeon    (2.8.2018 13:29)
Pa še nekaj. Povej kje v Šoštanju je hlev kar si napisal zgoraj - "vsak hlev"?
Dacho61    (2.8.2018 14:59)
McLeon: Da začnem na koncu. Ne vem od kot potem meni smrdi gnojšnica, ker v Pesju res nimamo nobenega kmeta, še manj hudega živinorejca. Vem, da tudi v centru Šoštanja niso, a so malo ven, tja proti Topolšici so že, ker se vozim velikokrat mimo. Saj mi tudi mnogokrat smrdi iz deponije kolma, pa moram tudi potrpeti, za splošno dobro. Pa kanalizacijo nam je drsenje Limperga uničilo, ker ta hribček drsi, še sploh, ko se Družmirsko jezero zaradi vročine in porabe vode za TEŠ, začne prekomerno prazniti.
Glede turistov ti lahko iz prve roke rečem, da jih to ne moti, ker jih zanimajo druge stvari. Pa ti lahko samo za letos naštejem točno 20 obiskov, od Portugalske, Španije, Francije, UK, USA, Madžarske, Češke, Nemčije, Italije, Švice, Švedske, Ukrajine, tudi trije iz Holandije, ravno sedaj sem z dvema holandskima družinama in popolnoma vsi so bili zadovoljni, všeč jim je bila naravna hrana, pitna voda, čisto okolje, čudoviti hribi Mozirske planine in Golte, Logarska dolina, naše jezero, muzej premogovništva in na gradu, če naštejem bližnjo okolico, opazovanje medveda na kočevskem, Postojnska jama, Bled, Bohinj, Ljubljana, Ptuj, Maribor, .... Sami se sploh ne zavedamo kaj imamo, ker to zijamo vsak dan. Veliko bolj bi morali to spoštovati in manj nergati, saj v tem smo po mojem zagotovo svetovni prvaki!
Ne vem če je točno 500 m, ni pa dosti manj od Zračilnega jaška do prvih stavb v Šoštanju, verjetno misliš tiste bloke za Petrolom.
Pa ne misliti, da se vsaj delno ne strinjam s tabo! Sem zagovornik tega, da podjetja ne morejo delati škode na račun prebivalstva, no vsaj prekomerne. Da je ne bi naredila popolnoma nič, to veva oba, da ne gre, ker že midva, da samo živiva, porabiva določene resurse in s tem delava škodo okolju, sedaj ko to tipkava, pa delava še več škode. Vsak napredek, vsaka naša komotnost stane in predvsem pusti posledice na okolju. Sedaj pa se odreči tej komotnosti, ne uporabljaj nobenih naprav na fosilna goriva. Sedaj pa moje vprašanje zate: Ali se jim boš odpovedal? Pa ne meni neke floskule, da se da to uvoziti. Res je, ampak nekje drugje bo imel nekdo drug iste probleme kot jih imaš ti ali jih imava sedaj midva. To je samo pregovor: "Preidi zaskrbljenost na drugega!", kar pa ni prav. Svoj drek pojej na svojem talerju! Potem so pa tu še službe in splošno blagostanje v Šoštanju in širše.
Se pa popolnoma strinjam, da 500 m asfalta ne odtehta čistega lufta. Samo mislim, da nimate samo 500 m asfalta več in da nimate tako slabega lufta, le zjamrani ste preveč. To je to!!! Pa verjamem, da tudi po makadamu se ne bi rad vozil, šele kako bi potem bentil nad prahom!!!
McLeon    (2.8.2018 15:05)
Priporočal bi to samo to,

- da se ti kot pesjaner zanimaš za Limperg (morda za auspuh pri beli dvorani, ... po vaši želji)
- mi se bomo pa zanimali za auspuh janskega zraka na TEŠ

Ne vmešavaj se ti k nam in
mi se ne bomo vmešavali k vam.

Pa nehaj bučnic luščit o štalah po Šoštanju in take kozle strelat.
mah    (2.8.2018 15:10)
Tudi sama že dalj časa opažam, kako slab zrak imamo v Velenju. Dobro vem, kakšen vonj ima premog, a tega ne voham. Zaradi slabega zraka imam težave z dihanjem, pečejo me oči... Ni mi všeč, ko vsake toliko časa kdo omeni, kaj se dogaja z zrakom, pa se drugi iz njega norčujejo. Mislim, da so to resnejše stvari, za katere bomo morali poskrbeti. Razmišljam še malo naprej in prav skrbi me, kako bomo dihali, ko bo, za moje pojme, avtocesta pravzaprav v Velenju.
Ad36ela    (2.8.2018 15:13)
mah se popolnoma strinjam
sitemeter    (2.8.2018 20:37)
Itak je boljš pa dražje pošiljat sežigat v Avstrijo al pa balirat pa prepustit odpadke kr na enem polju. Ko je pa račun za komunalo višji pa jok in stok, da je to že v ceni. Morda pa je.
sitemeter    (2.8.2018 20:38)
Mah cigarete ugasnat pa bo lažje dihat.
svorc55    (3.8.2018 18:11)
Naj naredijo dobre filtre, prebivalcem pa brezplačno ogrevanje.
atribut007    (3.8.2018 21:25)
Dacho61 ...kk se ti ljubi s takimi monologi nesmislov?
Dacho61    (3.8.2018 21:47)
@atribut007: Napiši mi en sam moj nesmisel, pa ti dam prav, kar si napisal v svojem nesmiselnem monologu!!!
Dacho61    (3.8.2018 21:54)
@atribut007: Pač imam dovolj enega samega negativizma in pljuvanja po državi, vsak posameznik pa samo čaka in pričakuje, kaj bo dobil od države, sam pa ne bi k temu prav nič prispeval, ampak bi državi celo kradel, npr. z utajevanjem davkov! Pa saj vemo kdo je največji frajer v tej državi v očeh posameznih držacljanov, tisti, ki jo najbolj krade! Imamo takšno državo in takšne voditelje, tudi župane, ki si jih zaslužimo s svojim obnašanjem!!!
Nikita01    (4.8.2018 0:25)
Dacho61, mislim, da prvič podpišem za tvojo diskusijo! Kar tako naprej...
atribut007    (5.8.2018 18:47)
nesmisel je tvoje nakladanje, ker povedano vsi vemo in nihče ne ukrepa. KK se ti da ...
atribut007    (5.8.2018 19:00)
denimo; "Zanimivo je tudi to, da samo v domačem okolju ne verjamemo ERICOu, vsepovsod drugje so njihovi raziskovalni rezultati upoštevani ter strokovno veljavni in verodostojni."

Ericov delodajalec in tvorec so teš, rudnik,gorenje ... njihove analize so pristranske, nerealne in neresnične, zato jezero nima republiškega priznaja za nepoporečneo kopalno vodo na jezeru. Osebno sem doživel njihovo lažno pričanje na sodišču v tožbi proti firmi, ki jih financira.

Sicer pa itak tu gor nima smisla kaj resnega pisati in si redek s takim intuziazmom monologiranja :)
Glede jamskih jaškov ; ...še nisi slišal za filtre? Zakaj jih ni, da bi preprečili smrad?
Ker Butalce lahko zajebavaš, kot to počne država nasploh ... ti itak samo lajajo v luno, ali na portalih ...
mah    (10.8.2018 7:58)
Sitemeter, z veseljem bi prenehala kaditi, pa to ni mogoče. Ne, ni tako, da ne bi imela volje, ampak spadam med tiste, ki jim, na srečo, kajenje nikoli ni dišalo.
mah    (10.8.2018 8:02)
Sitemeter, moram dodati še : Kajenje mi torej ni dišalo, ampak smrdelo, kot zadnje čase dostikrat smrdi velenjski zrak ( pa ne po cigaretih ).Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]