Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 515

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

Župani in zrak v šoštanju na tv (Neznan 1.8.2018 17:53)

Včeraj v Dnevniku RTV1, 31.7.2018 - nevladne organizacije zahtevajo, da se njihova prizadevanja vključijo v program nove vlade RS. Katja Huš iz Greenpeace je na RTVS1 predlagala, da se v program vključi v naslednjih 4. letih - program zapiranja TEŠ.

Malo kasneje v istem Dnevniku novinarka s prispevkom o sežigalnici odpadkov v TEŠ posreduje izjave podžupana Dermola iz MOV, bivšega direktorja TEŠ. Voditeljica oddaje sicer pove, da obe občini nasprotujeta sežigu odpadkov.

Novinarka pove, da gre za 180.000 ton predelanih odpadkov iz Slovenije na leto in da so pred eko-sanacijo TEŠ že preskusili sosežig odpadkov. Jasno je tudi, da tehnokrati iz HSE in TEŠ razmišljajo kako zmanjšati tekočo izgubo iz poslovanja TEŠ in da vidijo sosežig odpadkov kot odličen prihodek v zmanjšanju izgube.

Vmes župan šoštanjske občine, Menih pove, kot navaja novinarka - nekaj o zastrupljenem okolju, nasipu z onesnaženo zemljino, ugrezanju jezera, B6, "bi zdaj sežigali še smeti", je bilo baje rečeno:

"Zračni jašek iz rudnika, ki je pri termoelektrarni Šoštanj in tam ven v zadnjih 10, 15 dneh prihaja neznosen smrad in tudi neki delci, nek črn dim." Skromna izjava za funkcijo, ki jo ima.

Glede na to da je bil Menih vroč podpornik izgradnje B6 kar se je izkazal s sklicevanjem izredne seje treh občinskih svetov v podporo B6, mu ni za verjeti da bi se zdaj dejansko zavzel za tehnično rešitev izpuha jamskega zraka s premogovim prahom, in to speljal s pritiskom na PV, če tega ni pogojeval takrat ko je bil čas za to - ob načrtovanju B6.

Za dvomiti je da se bo občina podstopila trdih orehov, občanom dvignila kakovost bivanja glede jamskega zraka - torej tam kjer so rešitve težje, tam kjer je mestno jedro, kar direktno vpliva na npr. zdravje dihal. Zdaj je pa Menihova izjava na TV za občane všečna, seveda ker so tukaj volitve.

Brez izpuha jamskega zraka PV ne more obratovati - obstane!, zato je to bolj sprejemljiva rešitev, ki jo iz Greenpece ponuja Katja Huš, da se preko bodočih strank v vladi doseže zapiranje TEŠ s programom v naslednjih 4 letih.

Od leta 2006 je Menih že 12 let župan pa je šele zdaj zadnjih 10, 15 dni, po je po njegovi izjavi za TV, seznanjen s smrdljivim jamskim zrakom pri TEŠ, z nekimi delci. Če podaljša županovanje še za 4 leta, - toliko let bo domačin, in komaj zdaj opozori za problem smrdljivega premogovega jamskega zraka. Včasih so Zeleni znali, čistilno napravo v TUŠ je bilo treba narediti, tudi v TEŠ. Pogrešamo jih.

Bolje od sedanjega župana za kandidata za župana na volitvah, ki bodo čez dobre 3 mesece in pol, je da za župana kandidira bivši direktor Rosec saj ima tehnično predizobrazbo (pa še praktik je, zdaj je tudi neodvisen od TEŠ) in bi se mnogo lažje pogajal s Premogovnikom kot pa Menih, ki je strokovnjak za odbojko.

Namesto Rosca je v DZ tako ali tako lahko takoj naslednji po rezultatih volitev.

Občanom je verjetno vseeno kdo bo naslednji župan v Šoštanju, lahko tudi iz Levice če ima Greenpeace dovolj velik vpliv na njega, želimo si le, da se k problemom jamskega zraka pristopi aktivno in brez splošno, že dobro znanih tragikomičnih izjav v stilu;

- jamski zrak - ne da se nič narediti, je tehnično prezahtevno, predrago
- tresenje tal - se nam zdi da je to nekaj v zvezi s PV, morda je pa smrekovška prelomnica
- bazen - mladina, saj ga imate v hotelu Topolšica (po drugačni ceni)
- ipd.sitemeter  ONLINE   (2.8.2018 9:19)
Volitve se bližajo...
Dacho61    (2.8.2018 11:00)
@Neznan: S tujim, neznanim kurcem opletati po koprivah je pa fajn, a ne da!!! Bodi pravi ded in se podpiši, ne pa da si navadna "pička"!
Ko ne bo TEŠ in PV se bo v Šoštanju tanko piskalo, ker ne bo denarčkov, ki jih sedaj dobi občina od teh dveh firm. Ob tem bo pa zrak še bolj onesnažen, saj ne bo mestnega ogrevanja, ampak bo tistih nekaj bajt v Šoštanju imelo individualna kurišča, kjer se ponavadi kuri "svašta", pa še izkoristki so od 10 %, pri starih pečeh, takšnih ki si jih lahko ljudje privoščijo. Kako boš šele tedaj bolu, ko boš imel polno delčkov PM10, tako kot npr. Cele, kjer ni prav nobenega TEŠa in PVja, še prave industrije ni, pa imajo preko zime stalno povečane koncentracije nano delcev PM10 nad dovoljeno mejo samo zaradi individualnih kurišč. Še vedno pa imaš prosto osebno odločitev, da se preseliš v kočevski pragozd, kjer boš imel full luft, pa še z medvedki se boš lahko igral!!!
sitemeter  ONLINE   (2.8.2018 20:41)
Dacho zaman se utrujaš. Večina jih ne zna ene neznanke zračunat kaj šele povezat zakaj imamo občine, občinske svetnike, gospodarstvo pa kmetijstvo pa turizm... v občinah. Kaj šele, da so tu zarad nas.
sitemeter  ONLINE   (2.8.2018 20:45)
Dokler bojo greenpiecovci vsemu proti in dokler ne bodo podpirali in preverjali BAT zelene tehnologije industrije ne bo napredka na bolje in bale smeti se bodo še naprej kopičile pa plastike pa pleha na cestah bo polno.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]