Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 464

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

sindikat, "zadnja večerja" (Neznan 11.6.2018 6:41)

Izgleda, da je imel Sdres na pikniku "zadnjo večerjo"?
Iztekel se je rok za izplačilo odškodnine zaradi nastale škode, ki so jo povzročili z verjetno politično deligiranim početjem.
Mogoče bo direktor teh 200.000,00 € dodal regresu, da bo nekaj višji.
Obljubljali ste regres 1.700€, kaj je sedaj z njim? Bila so vas polna usta kako ste ga uredili z dopisom na energetsko zbornico.
Kaj je z vašimi stavkovnimi zahtevami? Naenkrat je vse potihnilo. Koga vi to farbate? Kaj je z EDČ?KNOW-AL    (11.6.2018 7:46)
Vse stavkovne zahteve sindikata, ki niso povezane s pravicami delavcev, ki jih imajo po zakonodaji in sklenjenih (kolektivnih) pogodbah so nezakonite, ali pa organizator tvega postopke preko sodišč. Za to drugo varianto so se odločili SDRESovci. Morda so tudi želeli politično vplivati.
plpl    (11.6.2018 9:09)
Če si član omenjenega sindikata, bi bilo prav, da to vprašaš na sestanku. V kolikor, pa nisi član, pa naj te ne zanima. Če te pa navkljub vsemu še zanima, pa verjetno veš kje imajo pisarno, pa greš in se včlaniš in ti bodo vse povedali.
Jaz nisem član tega sindikata, in me takšne bedaste diskusije ne zanimajo. Počnimo pa kaj lepega, kar bo prijalo naši duši.
Lep dan vsem in obilo sonca!!
velenjcan123    (11.6.2018 11:18)
Neznan, raje vprašaj svoje predstavnike v SPESS kaj je z njihovimi obljubami. Venomer so se izgovarjali in skrivali za SDRES, tako kot to tudi sedaj počnejo. Očitno imaš, ko gre za SPESS, spomin kot zlata ribica.

Te bom spomnil, kaj so zapisali v svoji novicah pred opozorilno stavko, ki jo je napovedal SDRES.

"Z napovedano opozorilno stavko sindikat SDRES ogroža pogajanja za spremembo in dopolnitev Kolektivne pogodbe premogovništva Slovenije in tudi pogajanja za poenotenje podjetniških kolektivnih pogodb v skupini HSE. S poslovniki o pogajanjih smo se namreč vse strani zavezale, da se bomo za čas pogajanj zadržale vseh pritiskov in se trudile ohranjati socialni mir. Prav tako smo vsi sindikati podpisali dogovor o skupnem nastopanju vseh sindikatov v skupini HSE pri pogajanjih za poenotenje kolektivnih pogodb, kjer smo se zavezali, da v primerih notranjih nesoglasij med sindikati, ki škodijo
pogajanjem, te spore rešujemo v okviru pogajalske skupine sindikatov na ravni Skupine HSE. Vsi vemo, da bosta kritična meseca v letošnjem letu maj in junij, ko bo na bloku 6 v TEŠ potekal redni remont in bo odvzem premoga bistveno manjši. S strani HSE je likvidnost za ta dva meseca po zagotovilih vodstva že zagotovljena. V mesecu septembru bo po zagotovilih strokovnjakov iz TEŠ za ponovni zagon pripravljen blok 5, kar bo močno povečalo potrebe po premogu. Skrb, da bi v prihodnjem desetletju ne bilo potrebe po premogu in bi bila ogrožena varnost zaposlitve, je potemtakem povsem odveč.

Navsezadnje se je potrebno vprašati, o čem so se pogajalske
strani sindikata SDRES in vodstvi družb PV in HTZ pogajale tri mesece, da niso dosegli sporazuma pri niti eni od 13 zahtev. Glede na to, da je SPESS-PV v tem času z vodstvi družb PV in HTZ dogovoril vsaj pet od osmih zahtev s seznama oz. poziva, poslanega upravi PV in direktorici HTZ dne 17. 1. 2018 in 9. 3. 2018, bomo s konstruktivnimi pogajanji nadaljevali tudi v bodoče, vse nesporazume na sindikalni strani pa reševali v okviru podpisanih poslovnikov in dogovorov z namenom, da ne bomo ogrožali pogajalskih procesov in škodili zaposlenim.

V sindikatih SPESS in SPESS-PV zaradi zgoraj naštetih dejstev in pojasnil napovedane opozorilne stavke sindikata SDRES, napovedane za 17. 4. 2018, NE MOREMO PODPRETI.

Sindikat SDRES pozivamo, da stavkovne zahteve rešuje v okviru pogajalskih procesov, ki tečejo tako v PV kot v skupini HSE. Pri tem smo pripravljeni konstruktivno sodelovati in nuditi potrebno podporo."

Ali so zaradi SDRES pogajanja ogrožena, prekinjena? Je morda nekdo strašil zaposlene?
Če se ne motim se je tudi SPESS s poslovnikom zavezal, da se bo za čas pogajanj zadržale vseh pritiskov in se trudile ohranjati socialni mir, pa je kljub temi seznanil člane, da v kolikor se ne dogovorijo glede EDČ in REGRESA do vključno 28. 2. 2018 se bo IO SPESS-PV preoblikoval v stavkovni odbor. Ali je dogovor sklenjen, so se preoblikovali v stavkovni odbor? So zavajali svoje člane, da bi pomagali zrušiti opozorilno stavko?

Zakaj je kljub podpisu poslovnika in pogajanjem, ki potekajo v okviru pogajalske skupine sindikatov na ravni Skupine HSE SPESS-PV podpisal leto kar ti Anekse, ki so v škodo zaposlenim?

Zelo spretno zavajanje SPESS-PV glede kritičnih mesecev in potreb po premogu. Zelo očitno je, da vodilne v SPESS-PV skrbi le eno desetletje? Kaj se bo dogajalo v naslednjih desetletjih pa očitno nekomu ni mar, mar za mlade sodelavce?

Si vprašal vodstvo SPESS katerih pet od osmih zahtev so dogovorili? Če se ne motim je na vse te zahteve predhodno opozoril SDRES. Dokler teh zahtev ni izpostavil je SPESS-PV molčal kot, da delodajalec nič ne krši. In kaj je v resnici SPESS-PV dogovoril? Dogovoril je, in to šele po tem, ko je to SDRES izpostavil, da delodajalec ne bo več kršil zakona in zavez iz kolektivne pogodbe katere so sami podpisnik. Naj ti povedo v SPESS-PV kaj konkretno novega boljšega za delavce so dogovorili s poslovodstvom kar še ni zapisano v veljavnih kolektivnih pogodbah in zakonih ter za koliko so z dogovorom dvignili stroše dela ali kot reče generalni nafilali žakelj.

Sramota za sindikalizem, da sindikat SPESS - PV ni podprl manjšega sindikata pri napovedani opozorilni stavki. Še dobro, da so v SPESS-PV znali izkazovati podporo drugim sindikatom.

Se je kdo vprašal zakaj vodstvo SPESS-PV ni podprlo opozorilne stavke in zakaj ni SPESS-PV od-reagiral na kršenje delavskih pravic, ki jih je pred stavko izvajalo poslovodstvo?
aria    (11.6.2018 12:49)
In vse tiho je bilo...............
Marč321    (11.6.2018 13:09)
Kar drži, da ko mački stopiš na rep, zacvili. A ne aria in velenjčan. Toliko neresnic je napisanih v izčrpnem eseju, da je evidentno kdo je to objavil.
rolada  ONLINE   (11.6.2018 13:48)
Velenčan 123 ali jamšek pa ti nisi normaln.Vzam si unga kozojebca pa se peljta do vojnika .ZL in vam hlabcem sdress še dober ste jo odnesli z štrajkom in političnim igricam in obljubam če vam uspe naredit sranje na rudniku kar bi pasalo Ljuki mesecu in bečotu da zapre rudnik ker preveč onesnažujemo slovenijo.To so besede mesca in pluta.Treba vas terat do šar planine ovce prodane.
kuhalnica    (11.6.2018 19:27)
Rolada sem mislil,da si bolj pameten pa vidim,da si bedak ,ki nima niti toliko kot kura.
kuhalnica    (11.6.2018 19:29)
Rolada sem mislil,da si bolj pameten pa vidim,da si bedak ,ki nima niti toliko možganov kot kura.
rolada  ONLINE   (11.6.2018 20:05)
Oprosti kuhalnica res sem glup še dober da si mi povedu da jamšek ni 123 ampak kuhalnica.Juter ti bom na šali nabil kuhlo za ocvirke mešat.
kuhalnica    (11.6.2018 22:34)
rolada veš,kam nabij kuhlo,da ti nebo sosed hodil nabijat.
petkovič    (11.6.2018 23:03)
Velenjčan 123, tvoj ožji kompanjon v sdresu, je dan pred opozorilno stavko razlagal, kako se strinjate z EDČ predlogom, ki ga je podpisalo 800 in nekaj zaposlenih. Celo direktorju bi naj poslali pismo pozno zvečer, da se strinjate z aneksom če se umakne točka, ki je onemogočala tožbo za nazaj in, da bote zamrznali stavko. Zakaj pol zavajaš glede EDČ, če si pa takrat moledoval da boš podpisu? Tvoj problem je mali, od kuhalnice pa mehek. Dej rajš napiš še kaj o političnih igrah, pikniku in evrih iz levga v desn žep, turistični agenciji, in rdečo rumenem sindikatu. O tem kako vam je fajn tam zunaj, kako sebi rihtate večje dodatke.....
rolada  ONLINE   (12.6.2018 13:36)
Kuhla boljš sosed ko pa kamarat.
majster za lenuhe    (12.6.2018 15:58)
Sem prepričan, da sdres dela samo sranje. Ko je vse zmenjeno, pol noče nič podpisat. Do zdaj še ni nič ne podpisal in ne dosegel. No se opravičujem, dosegli so, da je kdo izgubil službo, ker jim je slepo verjel in se obnašal arogantno. Butli pa mu plačujejo članarino, ki gre za odvetnike, da sebi rešujejo riti. Na sodišču izgubljajo tožbe eno za drugo.
Pol pa sresovc joka kaj je spees napisal v novicah.., mal preberte svoje objave in novice v katerih blatite in žalite vse po vrsti...Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]