Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 470

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

novice o 3. razvojni osi (Miha9 7.6.2018 9:43)

Vir: hitronakorosko.si

Ministrstvo za infrastrukturo, DARS in izdelovalec študije - podjetje Lineal so v torek, 5. junija 2018, predstavili Študijo posodobitve cestne povezave Slovenj Gradec - Dravograd in Otiški vrh - Holmec. Obveščeni smo bili, da je bila za odsek 3. razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem podpisana pogodba s projektantom, med tem, ko za odsek Šentrupert - Velenje Nadzorni svet DARS-a ni podal soglasja za podpis.

Razlog je nerazrešena situacija z vloženo ustavno presojo Državnega prostorskega načrta (DPN) Šentrupert-Velenje. Ugotovljeno je bilo, da potekajo parcelacije gozdnih zemljišč, po podatkih DARS-a pa ni bilo še nobeno zemljišče na trasi pravnoformalno odkupljeno.

S strani Mladinske iniciative za 3. razvojno os je bil prisoten koordinator Aljaž Verhovnik. Prisotne je opozoril, da se roki odmikajo od dogovorjenih v Protokolu o izgradnji 3. razvojne osi na Koroško. Po protokolu naj bi se projektiranje na odseku Šentrupert-Velenje-Slovenj Gradec namreč pričelo že decembra 2017, do danes pa je bila pred kratkim podpisana zgolj pogodba s projektantom za odsek Velenje-Slovenj Gradec. Pri tem je opozoril na nujnost rešitve situacije z ustavno presojo na območju DPN Šentrupert-Velenje, saj Koroška kot kaže, ostaja talec spodnjega dela trase. Več kot očitno je, da dokler situacija v spodnjem delu ne bo pravnoformalno rešena, Korošci te ceste ne bomo videli.

V času, ko pričakujemo novo vlado s polnimi pooblastili se je pokazalo, da bo morala ta še veliko postoriti, da se bo projekt 3. razvojne osi nemoteno izpeljal. Tukaj je pomembno vprašanje ustavne presoje DPN Šentrupert-Velenje, prav tako pa tudi zagotovitve stabilne finančne konstrukcije gradnje odseka Šentrupert-Velenje-Slovenj Gradec, saj ta še ni zagotovljena.

Ocitno je se dolga pot pred nami.KNOW-AL    (7.6.2018 10:21)
Je dolga. Je pa vsaj začrtana. Če drugega ne.
sulc    (7.6.2018 10:42)
Uvod, k tej diskusiji je samo spuščanje megle za eventualno neučinkovito vlado pod vodstvom kamničana, češ da bo še veliko vode priteklo in vnaprejšnje izgovarjanje na nategovanje naroda.

Očitno levaki potrebujejo cash za "svoje" projekte zato niso za izgradnjo te ceste.

Če bo Janša sestavil vlado kot zmagovalec volitev kar bi bilo prav, se izgradnja ne bo vlekla v nedogled, ker je to človek akcije, brez izmotavanja ko gre zares.
kurirček    (7.6.2018 12:08)
"ker je to človek akcije", he,he, sulc ne govori pravljice. Tvoj človek akcije je naredil že dosti pufov.
Ad36ela    (7.6.2018 12:59)
Sigurno, da če bo Janša vladar, bo cesta narejena.
Če bo pa kdo drug vladar bodo pa umeščali cesto še najmanj 15 let.
KNOW-AL    (7.6.2018 13:26)
Ad36ela

Nima Janša veze. Nima niti dovolj za sestavo vlade.
Ad36ela    (7.6.2018 13:34)
Nimajo komunisti dovolj za sestavo vlade.

Levica je ortodoksna stranka, stranka skrajne levice, radikalna tako, da si ne upa povedat vsega ampak molči ko jih vprašaš če bi si migrante vzeli k sebi na stanovanje.
Miha9    (7.6.2018 15:30)
Mislim da bi morala vlada (ne glede na to katera) zgraditi to cesto cimprej. Velenje in Koroska skupaj predstavljata 120.000 ljudi, v regiji pa so tudi ena najmocnejsih slovenskih podjetij. Z izgradnjo bi morali pohiteti ne pa je zavlacevati.
CISD    (7.6.2018 17:28)
Scenarij Janez: Janša sestavi vlado. Ustavno sodišče razveljavi DPN. Načrtovalci jo umestijo skozi Kote. Pol pa spet dooolgo nič.

Scenarij Marjan1: Marjan sestavi vlado. V vladi je tudi Janez. Ustavno sodišče razveljavi DPN. Načrtovalci jo umestijo skozi Kote. Pol pa spet dooolgo nič.

Scenarij Marjan2: Marjan sestavi vlado. V vladi ni Janeza. Ustavno sodišče potrdi DPN. Izbruhne afera UMAZANA LOPATA.
CISD    (7.6.2018 18:22)
Študija posodobitve cestne povezave Slovenj Gradec Dravograd in Otiški vrh Holmec:

Izračunane prometne obremenitve izkazujejo potrebo po 2-pasovni glavni cesti.

Predlagamo načrtovanje 4-pasovne ceste.

Predlagamo rekonstrukcijo obstoječe ceste Holmec Poljana na 70 km/h.

Iščemo nadaljnje optimizacije rešitev ključnih priključkov na glavno traso.

Še dober da za načrtovanje ne uporabljajo UMAZANIH SVINČNIKOV.
prevoziBeograd    (7.6.2018 20:18)
vsi vemo da bo Šarec sestavil koalicijo, tud ta trasa F2-2 bo obveljala, ustavno sodisce nima pravne podlage da odloci proti tej trasi ker je vec kot 60% trase ljudske....se pravi so upoštevali ljudi pri risanju trase!
tista preko Arje Vasi pa sploh nepride v upoštev ker ni obvoza na avtocesto in ker so tam velika vodovarstvena obmocja!!! pa tudi trasa kot sama razdeli velenje na dva dela in to nikakor nepride v upoštev....na obcini Velenje sem prebral sejo nestnih svetnikov Šmartno ob Pai in bunijo se razni Kopušarji, Crnjaci, Ločičniki, Jerihe ker negre trasa po njihovem...simpl ko pasulj, ampak ce ustavno sodisce zares ustavi 3.razvojno os potem pa lahko vsak jebe drzavo v ziv mozak!!!
carbon    (7.6.2018 20:46)
Bla bla pa da bo jansa vse naredu, ce bi hotu bi ze bla avtocesta leta in leta vozna. Tk mu je pa blo vseen za AC, ko je bil predsednik vlade. Prej zaviral, ko pa delu na tem da se zgradi.
KNOW-AL    (7.6.2018 21:36)
Prevozibeograd
Ne bit tk preprican, da bo Šarec sestavlju vlado.
prevoziBeograd    (7.6.2018 23:09)
know al verjemi da je koalicija ze sestavljena.....mimo janeza janse!!!!
pa tudi ustavno sodisce si nemore privosciti proti trasi ker potem Korosci znorijo in bodo ustavli ceste....verjemite farani
KNOW-AL    (8.6.2018 5:47)
..sestavu vlado.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]