Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 511

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

pohvala (niet 15.4.2018 14:35)

Pohvala gre ljudem, ki so postavili oviro v vrožišče pod skakalnico. Na začetku bo mogoče resda poškodovanih par vozil a se bodo že navadli na pravilno razvrščanje v krožišcu. Trikrat hura za dobro potezo.sulc    (15.4.2018 14:40)
Ne gre za pohvalo in početje nečesa kar bi bila dobra volja, ker so za to strokovne procedure.

Gre za to,

ali je projekt prvotnega krožišča imel to v risbah/projektih ali ne. Ali je projektant zgrešil ali ne? Ali je projekt povzročil doslej nesreče ali ne? A je zdaj to v skladu s projektom? Ali je zdaj to mimo projekta?

Kdo je nadzornik izgradnje projekta? Odgovornost!
tjun8562    (15.4.2018 15:57)
@sulc....
a maš težave?
dej se mal skuliraj, pa ja vidiš da se 2/4 balkancev (kamor spada tuidi naša deželica, mimogrede), ne zna vozit / obnašat v krožiščih
lp
sulc    (15.4.2018 16:09)
Počaki, da začnejo migranti šofirat, Sirci, Pakistanci, Afganistanci ... potem ne boš potreboval rondoja, šlo bo preko vodometa.
motofrik    (15.4.2018 16:29)
Ja, naslednji korak bo -kaj? Dva metra visok zid med pasovi? Narod ni znal voziti, ko so bile le črte. Ni znal voziti, ko je bilo malo dvignjeno med pasovi. Bo znal voziti sedaj?
Lucky H.O.G    (15.4.2018 16:50)
Tale cel rondo je zgrešen projekt. Da so dali pa tele plastične razmejitve po ne vem kolikšnem številu nesreč in po tako dolgem času, je pa zgolj pomilovanja vredno...
CISD    (15.4.2018 18:01)
Takole pa je bilo, ko so prvič popravljali svojo šlamparijo pred skoraj natanko osmimi leti:

http://www.velenje.com/DISKUSIJEsporocila.php?stev=703094
motovilec    (15.4.2018 18:33)
sulc- ni se za bat, ona gamad je tak večji del na biciklih =),
sicer je pa rondo premajhen za dvopasovnega, in vsaka čast unmu idiotu, ko je naredu da imajo tisti ki zavijajo iz Celjske smeri proti centru prednost, pred voznikom ki pride iz rondoja, da si morš vrat polomit zarad mrtvega kota, semafor pa pet korakov nižje.
Vsak ki pripelje iz celjske smeri ma lep pregled nad vsem.Najlepše bi blo če bi bil samostojen pas za zavijanje levo v rudarsko cesto.
KNOW-AL    (15.4.2018 19:35)
sulc

A zdaj si pa še strokovnjak za prometno infrastrukturo.
sulc    (15.4.2018 22:22)
KNOW-AL
princip je isti, ali delaš stavbo, most, predor, krožišče - projekt, odgovoren projektant s strokovnim izpitom, itd ... a je to kaj novega za tebe?
KNOW-AL    (15.4.2018 23:51)
Če bi se folk vozu 30 km/h bi čist nobenih problemov ne blo. Tk pa se vozte ko v gardalandu pa ste vsi živčni.
Dacho61    (16.4.2018 8:05)
@sulc: očitno je projektiranje nekaj novega zate. Verjamem, da ima krožišče popolnoma veljaven, potrjen projekt. Projekte pa lahko tudi dopolnjuješ, celo popravljaš in to, ne boš verjel, povsem legalno, vse v soglasju z odgovornim vodjem projekta in recenzentom projekta. Čist ainfung!
Dacho61    (16.4.2018 8:11)
In mene sploh ne motijo nevešči vozniki, z vajo bodo kmalu vešči, motijo pa me ti, ki mislijo, da znajo voziti v krožiščih, vanj zapeljejo s preveliko hitrostjo, sekajo vozne pasove, se razvrščajo po svoji logiki in nato delijo svoje "znanje" na forumih. Takšne ovire so v našem največjem krožišču Lj-Tomačevo, že zelo dolgo in očitno dobro delujejo, tako bodo tudi pri nas in sem za njih, Za "žvali" je dovolj dobra samo "kazen", pa naj bo ta tudi samo v ovirah, nasvet in prijazna beseda očitno ne!!!
sulc    (16.4.2018 9:06)
Dacho61
- ni za mene to nekaj novega, vem da lahko projekt dopolnjuješ.

Te pa vprašam, a lahko/še smeš/ projekt nosilnosti ležaja v pralnem stroju dopolnjuješ potem, ko nastane en kup stroškov s popravili na že exploatiranih pralnih strojih po razpršenih tržiščih v garancijski dobi (torej na stroške proizvajalca, ko morda zaradi tega razmišljajo ali program pralnih strojev ugasniti?) in

glede na zg. vprašanje te analogno logično vprašam

- a lahko/sme/ projektant dopolnjuje varnost križišča potem ko je že nekaj nesreč na ta račun

- ali je treba tako projektantu pralnega stroja kompetence odvzet, da bo nehal delat vedno nove preskuse /popravke, dopolnitve/ na pralnem stroju /če je očitno nestrokoven ker ni uporabil znanja, ki mu ga je fakulteta dala sicer nebi naredil diplome, iz predmetov trdnosti, metod končnih elementov, dinamike, itd./ in

- ali je treba projektantu krožišča kompetence vzet, da ne bo več delal experimentov z varnostjo pa mu zaračunat nastale škode , ki so nastale na krožišču zaradi njega (materialne škode in poškodbe na ljudeh za nazaj), ker ni upošteval pri prvi zasnovi krožišča vseh varnostnih elementov krožišča in

- ali si že slišal, da v ZDA oškodovanci pravno stožijo projektanta za nastalo materialno in nematerialno škodo?

Poleg tega te vprašam analogno temu

- za hujšo nesrečo pred nekaj leti na avtocesti pri Arji vasi na nadvozu, prvotno ni bilo rumenih omejilcev za smer vožnje ko je nastala nesreča in se je voznik zapeljal v kontra smer po avtocesti pa je zato bilo nekaj mrtvih

- nato so naredili nekaj rumenih omejicev za smer vožnje zatem

- so naredili še nekaj rumenih omejilcev za smer vožnje na nadvozu avtoceste in

zdaj te vprašam

- ali je k nesreči botraval poleg maliganov tudi nevarno sprojektiran nadvoz za smer vožnje in

ali je voznik v celoti kriv ali je deloma kriva tudi projektant?
KNOW-AL    (16.4.2018 9:31)
A si ti mal nezadovoljen sam s sabo?

Krožišče je boljše kakršnokoli je že. V sredini in nad rondojem pa ponos velenjskih projektov.
Kanilab    (16.4.2018 13:53)
Kljub svetovni slavi in nadstandardom pa je to eno izmed meni ,kot običajnemu prebivalcu in uporabniku le preprosto skrpucalo.
Premajhno za količino prometa.
merti    (16.4.2018 17:31)
Sulc ne vem ce te razumem o cem sploh bluzis ampak a ni logicno da ce neki ne deluje, da to izboljsas npr. postavis ovire v kroziscu da se izboljsa varnost?
merti    (16.4.2018 17:31)
Aja sprasujem te analogno logicno
merti    (16.4.2018 17:35)
Aja pa glede tele prinerjave kdp je kriv projektant ali voznik ce napacno zapeljes na ac te sprasujem analogno nelogicno a pri umoru je kriv pdoizvajalec noza ali morilec?
merti    (16.4.2018 17:36)
O fak kero tele
merti    (16.4.2018 17:41)
Rumene omejilce so pa postavli zato da bi tudi ti in tebi podobni ljudje z bolj pocasnim razmisljanjem dojeli da ko pred sabo vidijo 2 metra vlko roko na kateri pise stop da se morjo ustavit pa razmislit ka to pomeni da verjetno vozijo v napacno smer.
merti    (16.4.2018 17:49)
In zakaj se v arji vasi ne znas razvrstit? Ko je puscica levo za maribor gres levo za v ljubljano pa desno to je vse v cem mas problem?
motovilec    (16.4.2018 20:35)
merti-vsi ki imajo pripombe čez ta ničvreden projekt, imajo prav!!
Ovira v rondoju povečuje varnost?
Prvo kot prvo bi moral biiti in tudi je bil namen rondoja da se poveča pretočnost,vendar kot vidimo temu ni tako, verjetno tudi zaradi rondoja pri velenjki in semaforja pri gostišču Obirc.
Torej plačali smo drag projekt, pretočnost se ni izboljšala, varnost se je pa poslabšala!!
Zaključek tega vsega bi bil logičen,vzpostavit prvotno stanje, ene par pa jih za pete na drevo obesit.
merti    (16.4.2018 20:42)
Ovire so da se ne sekajo pasovi, da stare bice pa cikoti ne izsiljujejo prednost ali pa ti in sulc. Naberi si regrat
BuddhaMonk    (16.4.2018 21:04)
Pretocnost tega krizisca se je povecala. Kdaj ste nazadnje stali v njem? S semaforji bi vsakic drugic cakal 1 min. So pa problem ostala krizisca. Od enopasovnega rondoja pri velenjki, kjer vsak pesec, in teh niti ni tako kalo, ustavi promet na regionalni cesti. Potem imas odlicno izbran semafor pri obircu namesto rondoja. Na drugi strani pa krizisce v starem velenju, ki je ozko grlo se dlje casa kot vsa ostala.

Ovire pozdravljam. Ceprav je res, da v 8 letih smo se domaicni navadili in krozisce ni bilo vec nevarno kot na zacetku. Vsekakor pa je tudi z manjsimi karamboli bolj varno kot ce bi lahka kdo 100 na uro pripeljal skozi kot nekoc.
motovilec    (17.4.2018 9:37)
ja pa pri centru Nova jih je tud treba pol dat da idioti ne zavijajo čez polno dvojno črto, pri občini, kardeljevi in še in še bi lahko našteval,dejstvo je da vozniki,nekateri, ne premorejo bontona vožnje in strpnosti, navkljub bogatim staršem ki jim kupujejo drage avtomobile in plačujejo prekrške, seveda če se jih ne da poglihat prej na kak drug način.
V tem krožišču je bilo tudi ne malokrat videno voziti v kontra smer, kot oni idiot na avtocesti kjer so izgubili življenja nič krivi mladostniki.
Dejstvo je da take telete vse preveč tolerirajo iz teh ali onih razlogov.
Pa me še mal razsvetlite pametnjakoviči.Vsak dan dan za dnem to krožišče predstavlja nevarnost za vse udeležence ki zavijajo v center, bodisi od tega ki pripelje iz Celjske strani proti Foitovi,kjer mora vozeči po notranjem pasu nakazat smer premika na zunanji pas in potem zapustiti krožišče proti centru.Žlajfal že velikokrat da preprečim karambol s teletom ki izsiljuje in potem ta hvalevreden mrtvi kot da se razvrstiš na desni pas pri mercatorju in gledajoč desno mimogrede nabašeš tega ki čaka na semaforju za levo v rudarsko. Bistvo križišča je da ga čimpreje zapustiš ker predstavlja rizično točko, eni bi pa kar piknike tam prirejali.
Pa še vprašanje za vas cestne strokovnjake.
Pri obircu postavljajo betonsko protihrupno ograjo že kar ene 5-6 mesecev, sedaj postavljajo ob betonsko tudi kovinsko odbojno ograjo, lukenj in udarnih jam pa v vseh teh 6 mesecih ne bodo pokrpali.Kdo se tu dela norca,kaki so to strokovnjaki ki narekujejo in izvajajo dela?.Odsevna telesa za označbo cestišča se lahko montirajo tudi na betonsko osnovo, sploh pa me zanima ob vsej tej inteligentnosti projekta kje lahko tu varno hodi pešec ali stanujoči v teh hišah ali nenazadnje kolesar ki se nimak kam varno umakniti ob rob vozišča ker je vse tako ozko in spalamudeno.
Me tudi močno zanima kake bodo protihrupne ograje ob zemjišču nekdanjih sadovnjakov ko bodo le ta zazidljiva in kdo bo to plačal?, ceste pa v takih luknjah da ti je slabo.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]