Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 539

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

peter dermol (Lucky H.O.G 14.4.2018 17:35)

Preberem, da je služba za odnose z javnostmi sklicala tiskovko, kjer bo Dermol pojasnil svoj vidik glede ovadbe, ki je bila podana zoper njega ko je bil še direktor v Tešu.

Ob tem ne vidim nobene povezave med MO Velenje in omenjenim dogajanjem in potrebe po vključitvi te službe in občinskih prostorov!
Še več gre za blatenje inštitucije MO in funkcije podžupana.

Če ima kaj za povedati, glede svoje preteklosti, naj to stori izven službenih prostorov in službenega časa.n&m    (14.4.2018 20:21)
A, ne... on je pa le podžupan Dermol, zato mu je na voljo vsa občina :)

Saj je tudi župan Kontič, naredil tiskovno, ko se je ugotovilo, da nosi politično odgovornost za TEŠ 6.

Je pa zanimivo, da so mu iz parlameta javno povedali, da je "s poslanskimi vprašanji in vlaganjem predloga zakona o državnem poroštvu pritiskal na DZ in vlado, da čim prej in brez strokovnega premisleka podprejo tako investicijo".

Pa ne da so v preiskovlni komisiji DZ v Ljubljani zaznali njegovo aroganco, agresijo, obtožbe, zmerjanje vseh drugače mislečih... ?

V Velenju so bili vsi drugače misleči "izdajalci" Velenja, Šaleške doline, bili so proti razvoju doline, proti novim delovnim mestom, itd...
KNOW-AL    (15.4.2018 8:19)
tako vsaj odkrito (in brez sramu) razkrijejo karte.
lamza    (15.4.2018 8:32)
To si po moje ne bi smel dovoliti, saj uporablja servis občinske uprave za privat zadeve? Kaj pa ima pri tem mestna občina Velenje? Naj to občanom pove občinska služba za odnose z javnostjo!
lamza    (15.4.2018 8:37)
Kot razberem iz pisanja Lucky H.O.G. je bil omenjen gospod prej zaposlen v TEŠ. Torej bi moral odgovarjat javnosti privat in ne kot podžupan in v kje zunaj občinskih prostorov.
KNOW-AL    (15.4.2018 8:56)
Lej, če majo v Postojni nikome ništa pijanca za župana, bo še pa Dermol organiziral novinarsko konferenco pa zravn prpelal cvet PR občine.
lamza    (15.4.2018 9:45)
Si že pri izgovorih. Organiziraj sam novinarsko konferenco v občinskih prostorih, če misliš, da lahko. Narobe je, ker se enim zdi to samoumevno.
lamza    (15.4.2018 9:47)
Občina bi se morala distancirat od takšnih ravnanj. In jih ne dovolit.
KNOW-AL    (15.4.2018 11:50)
Kdo pa je občina?
Lucky H.O.G    (15.4.2018 12:55)
Občina vsekakor ni privat lastnina podžupana ali podobno razmišljujočih osebkov.
KNOW-AL    (15.4.2018 15:30)
A ti zgleda da ni?

:)
lamza    (15.4.2018 16:08)
Zanimivo je, da je prav pri opozicijskemu svetniku Jenkotu na zadnji javni seji mestnega sveta "odpovedal" medijski prenos. Sledilo je opravičilo, a kaj je opravičilo proti temu, da ljudje nismo slišali kaj je povedal. Ne more se to slučajno zgoditi.
Dacho61    (16.4.2018 7:53)
@n&m: Zame so še vedno vsi tisti, ki mislijo, da je TEŠ 6 škodljivci, govorim o energetskem delu projekta. Druga zadeva je finančna plat projekta, ki pa ga ne morem ocenjevati, ker ne poznam vseh dejstev, vem samo to, da so podobni projekti v Evropi zelo podobno dragi oziroma celo dražji. Za energetski del pa samo tole. Če ne bi izgradili TEŠ 6 in so porušili to so morali in kar še bodo morali, bi Slovenija postala energetsko pod 60 % samozadostna, kar pomeni ne več poslovanje preko energetske borze Leipzig, ampak poslovanje preko energetske borze Budimpešta in Rim, kjer je električna energija že v štartu v najbolj ugodnih terminih 60 % dražja kot v ugodnih terminih v Leipzigu, ko pa je pa je kriza pa tudi nad 200 % dražja kot v neugodnih terminih v Leipzigu, torej položnice bi bile dražje v povprečju za 100 % ali še enkrat dražje, kot so sedaj zelo poceni. Tudi če bi obnovili blok 4 in 5, TEŠ ne bi dosegal takšnega izkoristka kot ga ima TEŠ 6, poleg tega pa bi bil izpust CO2 še vedno veliko večji kot pri TEŠ 6, torej bi tudi iz naslova plačil kazni zaradi toplogrednih plinov plačevali več in s tem bi bila elektrika tudi dražja, da pa sama prenova obeh blokov ne bi bila bistveno cenejša, pa še vedno ne bi imeli moči, ki jo ima TEŠ 6. Torej zame je odločitev za TEŠ 6 glede energetske strategije pravilna odločitev, v Sloveniji je rast porabe elektrike skoraj 4 % na leto, pa še večja bo, če pride do elektrifikacije transporta. Zanimivo pa mi je to, da je država Slovenija od leta 2004 dala za elektro subvencije več kot 1 mrd €, te "elektrarne" pa so dale okoli 5 % elektrike in še to takrat ko je bilo elektrike v izobilju, v nos pa nam gre 1,4 mrd € za več kot 33 % elektrike, ki je dosegljiva kateri koli trenutek. Ja ta 1 mrd je pa res vržena stran oziroma v žepe privatnega in predvsem priviligiranega kapitala, seveda pa nas davkoplačevalce čaka še ekološka sanacija teh elektro celic po odsluženju , ki je skoraj na ravni sanacije nuklearke po zaprtju. Pretok Drave in Save pa vsako leto veselo pada, saj je ledeniškega in snežnega zaledja vse manj, energija iz njih pa je takrat, ko je energije v izobilju in je zato poceni. Tako da, Slovenija veseli se "poceni" ali "skoraj zastonj" elektrike iz obnovljivih virov.
lamza    (16.4.2018 8:28)
Kupljena elektrika je cenejša. Tako govorijo številke in ne politika.

Tudi obrambe nimamo svoje in jo plačujemo Natu. Je ceneje.
KNOW-AL    (16.4.2018 8:34)
Dacho61

A vidiš kaj lahko naredijo mediji pa lobisti pa popularne fore. Folk dejansko verjame, da je fotovoltaika na takem nivoju, da lahko nadomešča konvencionalne metode proizvodnje električne energije.
Entropija je hudič tudi pri fotovoltaiki. In to brez energije potrebne za predelavo fotovoltaičnih celic.
Zanima me katero energijo uporabljajo tovarne, ki pridobivajo surovine za fotocelice, izdelujejo ali pa sestavljajo fotovoltaične panele.
Sanjači, ali boste morali počakati še par desetletij ali pa drastično zmanjšati porabo elektrike. Najverjetneje pa kar oboje.
Dacho61    (16.4.2018 10:43)
@lamza: Samo za info: Ja kdaj pa kdaj pa res, se je lani celo zgodilo, da so ti celo plačali (baje 100 €/MWh), če si vzel Dojčlansko elektriko, ker je niso imeli kam "poriniti", sicer bi ogrozili stabilnost celega energetskega sistema EU, zato so se nekatere članice zaradi varnosti svojega sistema celo izklopile iz EU sistema. Lahko pa ti povem tudi dva datuma, enega lani, enega letos, ko je bila elektrika na Leipziški borzi preko 2000 €/MWh, normalno je sedaj med 37 in 43 €/MWh, TEŠ pa jo proizvaja po okoli 46 €/MWh. To je res več kot na borzi, a TEŠ to energijo proizvaja po konstantno enaki ceni, tudi takrat ko je več kot mesec dni preko 100 €/MWh in 17 dni preko 200 €/MWh. Cena pa se je samo v zadnjem letu dvignila za 4 €/MWh in v zadnjih dveh letih za 7 €/MWh. HSE in GEN imata na srečo še za celo leto 2019 dolgoročne pogodbe (baje okoli 34 €/MWh), za naprej pa naj bi bile te dolgoročne pogodbe bistveno drugačne, napovedujejo vsaj 47 €/MWh ali celo 49 €/MWh. Kaj bo tedaj s ceno elektrike za široko potrošnjo si lahko samo predstavljamo, vsekakor pa bodo šle gor vsaj za tretjino. In takrat bo tudi TEŠ delal pozitivno, če ga vladajoča politika ne bo kradla, PV pa ima sedaj ceno premoga 2,75 €/GJ, proizvodnja cena pa je trenutno okoli 2,72 €/GJ, torej tudi PV tekoče posluje pozitivno.
KNOW-AL    (16.4.2018 10:55)
Gor bo šla cena za elektriko za tretjino folk pa u luft kk je za to kriv TEŠ.
lamza    (16.4.2018 13:50)
Dacho61, pozabljaš, da v gibanju kot ga navajaš, se bo samo z prepovedjo izdelave močnih sesalcev za prah na okoli 1000 W zmanjšala poraba lektrike za 4 jedrske elektrarne. Lahko bi namesto ene od teh štel tudi Teš & kot iberžn.
Torej poraba energije bo vedno bolj racionalna tudi zaradi varovanja okolja. Povej še koliko bo cena v TEŠ6 višja zaradi t.i. energetskih kuponov zaradi onesnaževanja okolja. Pol pa te miljone za te kupone prištejk ceni. Pa boš videl, da je elektrika drugje cenej.
KNOW-AL    (16.4.2018 14:34)
Prevč knjige pa trače bereš.
n&m    (16.4.2018 21:00)
Za vse strokovnjake in amaterje,
preberite knjigo "NepoTEŠeni" od Cirmana - pravkar sem jo prebral.

(pustimo ob strani energetsko neodvisnost, stabilnost,.... to drži in je nujno za vsako razumno državo. tudi to, da )

Torej na kratko, če bi imeli TEŠ6 tipski blok 400-500MW, bi bila investicija cca.600 Mio € (to je znano in potrjeno dejstvo)

In zakaj smo prišli do te situacije?

Pravijo da zato, ker bi si naj najprej vsi želeli dobro "zaslužiti"
(ne pa za to ker bi želeli dobro Šaleški dolini, ljudem, Knapom, Teševcem ali Sloveniji...)

1. Atelšek-Kotar-Rotnik... z izgradnjo in tudi s trgovino premoga (ja iz Indonezije)
2. politiki (SD, SDS) in
3. županom (Mehu, Kontiču, Kopušarju in Menihu)
pa so se cedile sline ob projektu, saj bi si naj želeli močno namočiti prste v marmeldo (stranke bi imele raje keš, župani pa še projekte, sponzorstva in usluge)
Spomnite se projektov, kaj vse se je obljubljalo, nov pokrit stadion, ceste,....

Sicer je pa tema tiskovna konferenca ljudi, ki so sodelovali pri tem projektu na tak ali drugačen način absurd... če ne zloraba položaja in institucije.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]