Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 381

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

socialna pomoč 380 eur. (Neznan 13.4.2018 6:57)

Ok, vse lepo in prav. Podpiram to pomoč: Tistim, ki so nezmožni za delo, nezaposljivi, invalidi in ostali ljudje z utemeljenim opravičilom nezmožnosti za delo.
Tisti, ki ste pa priklopljeni na socialno dojko in sesate transferje, ter cel dan d.kate k.rac in se smejite, bi vam po prvem odklonu dela iz zavoda izrecno ukinil soco.
Levica je dokazala, da podpira tudi lenuhe in brezdelje. Tudi slaba služba je SLUŽBA. Zapomnite si.
Ti socialisti gonijo k temu, da se čimveč folka uvozi iz tujine, da bodo delali za tako plačo ki pač je, ker sedaj se pa res počasi ne bo izplačalo na šiht hodit. Ni mi logično, da delavec , ki se upokoji s polno delovno dobo, dobiva 450 eur pokojnine, med tem ko nekateri, pa jih ni malo, ki so popolnoma zmožni za delo, doma žulijo kavč za 380. Kje je tu logika? Očitno jo pri levičarjih ni.
Aja, pa da ne pozabim albanotov, ki po cele dneve žulijo riti na klopcah v centru in širom po velenju.
GAMAD! Plačujemo pa MI DAVKOPLAČEVALCI.niet    (13.4.2018 7:27)
Po novem se ne reče več spomladanska utrujenost ampak Albanska utrujenost. Hihi. Res je. Vsi tisti, ki so zmožni za delo delat. Potem so pa taki odgovori. Poslali so me na delo. Evo tole poskusno oddelam teh osem ur, cahen sem tk dobu, da sem se javu na poslano delo. Zdaj pa spet na zavod z odgovorom, da mi delo ni všeč. Pa ni bil ne Bosanec ne Albanec ampak je bil Slovenec. Tako, da vsepovsod so isti. Res pa je, da pri Bosancih je že v naravi, da so taki. Zato je pa tudi odstotek takih večji.
Sočna lubenica    (13.4.2018 7:40)
Tajkuni so državo dobesedno oželi, pa se noben nič ne buni. Bunite se pa zaradi smrdljive sociale, s katero sploh ni možno preživet. Že z plačo od 800 €, ljudje komaj da preživijo mesec. Odpiralec diskusije, vsakdo ima možnost se prijavit na socialo, za tebe sklepam da imaš polno rit vsega še od mamice in ateka kar sta našparala, da bo sinček lahko pameten :) . Moralo bi se zagovarjat, da se plače dvignejo, ne pa se ubadat z socialo.
KNOW-AL    (13.4.2018 8:01)
Luki Luna bo vam vsem v pogubo.
janoš    (13.4.2018 8:31)
V Velenjski občini je 2000 nezaposlenih,uvažamo pa šipce za delo naše nagnat delat ,ali pa ukinit socialno pomoč!
Dr_Giovanni    (13.4.2018 9:58)
Ja to je minimalc drži, tisti ki nimajo niti ure dela! Se strinjam, z odpiralcem diskusije.. Delat ja delat je treba ne pa @ guncat po lokalih v Velenju, sam očitno se ne zavedate, da tudi enkat bo s to socialo konec, še kako radi boste delal sam če boste imeli kaj... Poznam nekaj dni star primir, pač je nanesel pogovor, med prijatelji o službi, nakar zvem da eden med prisotnimi ne dela več v eni firmi in ga jst vprašam kje dela? On mi odgovori: NA SOCIALNI, nakar dregam, vrtam vanj seveda v pravem pomenu besede..In prišli smo tako daleč da je povedal koliko dobi socialne pomoči. Mene je skoraj kap dobesedno ta oseba ima skupno cc. deset let delovne dobe, in od zavoda dobi 650 €in nekaj centov.. Nisem mogel vrjeti svojim očem oz tako dolgo sm vrtal, ke nisem vrjel ali je to potegavščina ali resnica!Dokler ni pokazal izpiska... Torej zakaj bi delal, če lahko od zavoda dobi toliko socialke, tudi jst ne bi! Ampak sem redno zaposlen, da lahko takim in drugačnim zamikam rit, in dejansko njim riti zamikam. In potem se čudite, zakaj folk noče delat... u P*** materino, k se mi bo en dan sfuzlalo, bom dobil nekje eno šnellfajerco in bo pokalo.... Potem se čudite, d nočjo delat!
iMichael    (13.4.2018 10:28)
To, da nekateri zagovrajajo kako je majhna sociala je bull shit, če bi zares bila bi vsak, ki je zmožen delat, delal. pa veste da je takih več kot polovica, ki čohajo jajca, od izobraženih ljud, ki jim je pod nivojem da delajo kaj manjšega do mladih uličarjev , ki se jim ne ljubi vstat do 12 ure popoldan, polovica je pa res takšnih, ki so težko zaposljivi. Ljudje so si prišli gor, da se ne splača delat oz. da je bolje cuzlat. Dela malo na črno, otroški dodatki, redna, izredna socialna podpora, rdeči križ, zastoj vrtec, subvencirana malica za otroka itd. Ko vse sešteješ, vidiš da so ljudje porajtali, da ni fajn delat oz. se ne splača delat ob takšni socialni in delovni politiki. Če se zares moglo preživet jih nebi bilo 3/4 na zavodu. sem tudi sam bil nazavodu, ko sem iskal prvo službo in se dobro spomnem kaj vse sem tamo videval. Pride na razgovor z svetovalko, zunaj pa avto za par deset jurijev. Socialo vleče že 10 let. Že ko ga vidi svetovalka ji je jasno da je prišel na kavo in podpis, da je aktivni iskalec službe
pozorhudpes    (13.4.2018 10:34)
mičo ne mešaj socialne in denarnega nadomestila.....Za odmero denarnega nadomestila se uporabi povprečna plača zavarovanca (osnova za odmero), ki jo je prejemal v obdobju zadnjih osmih mesecev pred nastankom brezposelnosti, v primeru osebe, mlajše od 30 let, pa obdobje zadnjih pet mesecev. Prve tri mesece se izplačuje denarno nadomestilo v višini 80 odstotkov, nadaljnjih devet mesecev v višini 60 odstotkov, pozneje pa v višini 50 odstotkov od osnove. Znesek denarnega nadomestila je omejen z najnižjim in najvišjim zneskom. Najnižji znesek znaša 350 evrov, najvišji pa 892,50 evra.
lp
iMichael    (13.4.2018 12:05)
Trenutno se pogovarjamo o socialni podpori/socialni pomoči. Ne o denarnem nadomestilu, ki ti pripada določeno obdobje po prenehanju delovnega razmerja. Tukaj govorim za socialne transferje. Pogoj je da si na zavodu za zaposlovanje prijavljen in ti pripada.
pozorhudpes    (13.4.2018 12:30)
max soca je 382eur...vse ostalo je alo izredna pomoč druge ni.....
veteran#2    (13.4.2018 12:33)
@Dr_Giovanni, ja se strinjam. Ko bodo pa hotli delat, bo pa sranje, ko bodo delovna mesta zasedena z uvoženo delovno silo. ;)
In ja Tudi jaz bi ukinil soco ob prvem odbitku od dela. Pa naj sesajo. Plus tega bi jaz uvedel vračanje socialne pomoči takoj ob zaposlitvi.
Veš kak hiter bi se Slovenija izkopala iz tega finans shita? UUUUU.
Sočna lubenica    (13.4.2018 12:33)
Dr_Giovanni si ti glup u pm, eno je socialna drugo pa nadomestilo z zavoda, ki ga plačuješ med tem ko si zaposlen za primer brezposelnosti.
Dr_Giovanni    (13.4.2018 12:44)
Sočna Lubenica a sedaj se bomo pa žalili? jaz točno vem kaj pišem in o čem pišem torej, je bolje da držiš jezik za zobmi;) Vem kaj je razlika ...
iMichael    (13.4.2018 13:00)
Ni potrebno ukinat, naredimo kot v Nemčiji, dobiš bone za hrano, nekaj malega denarja, in subvencirano stanovanje. Bojo hitr vidli, da ne more živet od lufta. Nemc neda denarja, ampak ti da tisto kar potrebuješ za preživetje, to je hrana in obleka. Pri nas pa denar in delaj z njim kar hočeš, zato pa je tko kakor je. Je kdaj kdo preverjal kam ta denar gre? Ge za stave in kave v gostilni
veteran#2    (13.4.2018 13:06)
iMichael. A veš, da to pa sploh nisem pomislil. Bravo. Bone uvest. Takoj podpišem peticijo.
janoš    (13.4.2018 13:35)
Delavno sposoben,ki odbije delo ne more dobivat socialne ali nadomestila in ne vem kakšne ugodnosti še,če ni drugega je to nepošteno do tistih ki pošteno delajo in si z tem služijo kruh,raje naj namesto sociale zvišajo najnižje plače ,da se bo ljudem splačalo delat!
iMichael    (13.4.2018 14:11)
janoš - stvar je v tem da se brezposelna oseba katera en želi delat in je prišla samo po podpis predstavi delodajalcu na takšen način , da ga ta 100 procentno odbije. Dobi podpisan papir in gre naprej. Pri vsakem se zjamra da nima izpita za avto, da ni pripravljen delat sobote, nedelje, da ga glava boli pogosto, da ima mamo bolano za katero mora skrbet bla bla bla, na koncu pove da ga pa drugače zanima delo. Pa kater delodajalec bo takšnega zaposlil. To so naštudirali zgodbo, ki jo vsakem delodajalcu prodajo. Delodajalec seveda zabeleži, da je bil na razgovoru, to je pa tudi pomembno zavodu, da ga ne vrže dol.
veteran#2    (13.4.2018 15:38)
Točno tako. Danes se ni težko usekat invalida v glavi in jamrat. Jaz bi tako osebo nalašč sprejel pa magar za 1 teden. odpovednega roka bi mu dal pa 3 mesece.
sark123    (13.4.2018 15:51)
za lenuhe in buzerante je treba poskrbet za tiste ki pa delamo in vstajamo zjutraj in gremo na delo pa nič ti pa naj zdej še bol delamo da bodo ti lenuhi in buzeranti ležijo doma.
janoš    (13.4.2018 16:14)
Kar naj jamra samo ni mu treba dati podpore če mu je vse pretežko,kriva je država in pa zavodi in centri za socialno delo ,ker teh ljudi ki izkoriščajo sistem ne kontrolirajo!
power1    (13.4.2018 20:28)
Levica omogoča vsem lenuharskim podpornikom ponorele desnice lepo življenje ob socialki. Fuj na bo tistih, ki jo prejemajo in so za desnico!
ba(k)terija    (13.4.2018 20:38)
Ne more biti drugače, če takole razmišljate. Isti ste kot politiki....napadati človeka odkrito ali kakorkoli že, da so le ljudje skregani med seboj in da faušija še narašča. To je cilj, ker le na tak način se da obvladovati čredo ovc. Bo treba se zbuniti na kakšni inštituciji da je treba prejemnika socialne pomoči obesiti za vrat, a ne. Presenetljivo smo močni, kaj? So pa tudi zlorabe. A si morete misliti....zlorabe za tristo evrčkov. Pa si morete misliti, za kolko čukov zdaj še naprej država skrbi za Bavčarja in njemu podobnim? A si morete misliti? In tu notri je MOJ denar, tudi moj. In, ali si lahko mislite, da je delček moje plače tudi v šolanju otrok, ki so po študiju odšli s trebuhom za kruhom v svet. Kdo je zdaj tukaj kaj kriv. Vsi in nihče.
janoš    (14.4.2018 8:32)
Nobenega ni treba pbesiti,ampak jim je treba dati delo,če pa delati nočejo ukinit socialo in konec!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]