Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 426

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

insceniran "štrajk" rdečih sindikatov ? (Neznan 12.3.2018 11:41)

Kaj zdaj rdeči sindikati? A ste fajn zblefirali, da nekaj pripravljate ali kaj? Veliko ste obljubljali za 14. ... zdaj pa? A ste že vnaprej vedeli, se dogovorili, kako boste to speljali?

Vse zato, da podaljšate zadnje zdihljaje v tajkunskem plenjenju vse od šolstva, kulture, državne uprave, vojske, policije, proizvodnje, itd.

Razlika med najnižjo pokojnino za 40 let delovne dobe in socialno pomočjo je po novem samo še 168 evrov.

Kdor je delal 40 let ima samo malenkost večjo penzijo od onega ko ni nč delal pa je pretahiniral vso življenje, malo na travci, malo na švercu, itd.

Nč drugače pa ni po proizvodnih podjetjih. Sindikati so se "sprijaznili" z dvigovanjem najnižjih plač, srednje plače so pa ostajale večkrat zaporedoma nespremenjene - torej uravnilovka - ravnilo, da se bomo razumeli!

Plače, enako kot penzije, razen seveda nedotakljivih, posvečenih, zaslužnih, itd .... tam so lako penzije preko 2.000 ojrov.

Pri plačah in nagradah lahko gre vse to v stotisoče evrov ko se gre za nagrade managerjev postsocialistične dobe z velikimi izkušnjami socializma, pri penzijah in plačah pa po vse večjih približkih socialni uravnilovki.

Vse zato da se vzdržuje socialni mir, da ne pride do izbruha, da tajkunčki dokončajo plenilski pohod.

Še "pop-showman"-i se prodajajo za prozorno piar-mizerijo v proizvodna podjetja, da se plenjenje lahko mirno dokonča, da se pravočasno z gliserjem odpeljejo od flosa na čereh v potočku izpod Hude luknje.

A bo kmalu aktualen moto: "Naj živi proletarska revolucija!"
Tokrat, brez gnilih rdečih sindikatov - bleferjev 1.klase.mclaren    (12.3.2018 12:21)
Skei gorenje se je spet prodal za male pare!!
Dr Doom    (12.3.2018 12:32)
Že vnaprej vse dogovorjeno. Spet so nas prenesli žedne preko vode, tako kot vedno. Zdaj bojo podpisali pogodbo v teden-dva in spet vse v redu.
power1    (12.3.2018 13:17)
Neznani. Shizofrenija je približek tvoje zmedenosti - čeprav bi jaz na prvo mesto neumnost. Tebi podobni vsak dan lajate, da imamo končno pravi sisten, v katerem ste taaako svobodni in enakopravni. Kapitalistični neoliberalizem je za vas višek svobode. A hkrati ob vsej tej neskončni svobodi kričite, da si pri nas vladajo komunisti, čeprav na žalost te stranke pri nas ni..kriminalci vseh barv že vedo, zakaj ne!! Skratka, najbolj žlahtne primerke in predstavnike gnile družbe danes ne zmerjate yw imeni kar so..ampak jih kr....i imenujete komuniste. Razumen kleso janšiste, njihov zapovedan diskurs je v ozki gnil interes
power1    (12.3.2018 13:29)
Gnili interes Rkc da z zmerjanjem komunistov perejo svoj smrtni greh državljanske morije s pomočjo Hitlerja. Zato vsakega razen svojih kriminalcev zmerjajo z rdečo barvo..simbolom svobodne Slovenije. Ne razumem pa poštenega delavca, državljana, da jim sledi. Zate pač menim, da si klero janšist..drugače zakonite in upravičene interese ostalih sodržavljanv ne bi mešal s črno metodologijo ideološkega kulturbunda.

Javni delavci imajo jajce in razum, da se bodejo s kapitalno vlddo. Delavci v zasebnem sektorju pač ne. Malo zaradi strahopetnosti, malo zaradi potopanosti nerazgledanosti, malo pa zaradi večine podkupjenega sindikalnega kadra..ki si mimogrede ne zaslužijo biti v bližini rdeče zastave.
sitemeter    (12.3.2018 13:31)
Zakaj bi štrajkali, če pa so ugodili (pred)stavkovni zahtevi, da se prekliče odpoved kolektivne pogodbe.

Zakaj tolk teksta? Kaj tukaj ni jasno.
lamza    (12.3.2018 14:05)
Brez "pljuvanja" po JJ in RKC power1 ne zmore. Sta njegovi oporni točki in ne njegovi "rdeči" ? Nemčijo si vzem za vzgled, kjer komunisti nikol niso bili na oblasti. Al pa Švico.
sulc    (12.3.2018 14:15)
Saj se ve kakšna je razlika med plebiscitarno Koroško in Slovenijo. Škoda da na plebiscitu ni vsa Slovenija podla pod Avstrijo. Danes bi bili 2. švica.
power1    (12.3.2018 14:46)
Sulc..vi pač ne morete brez tega, da bi Slovenijo prodali, izdali zaj enim, zdaj drugim tujcem. 2000 let klečeplazenja in izdajstev brezhrbteničnih renegatov..pa Slovenija še stoji! Švica pa pač temelji na bazi kooperativosti skrivanja nakradenega denarja vsem diktatorjem, lopovom, morilcem. Vecina naci krvavega denarja je varno pri njih..nekaterim je najvišji ideal poštenja..nekaterim le srce pokvarjensti in lopovščine.

Rdeča je in bo simbol delavstva..kljub nekaterim zlorabam je to še vedno edina barva upanja za pošteno delovno ljudstvo. Nikar ne upajte, da ne bo več reševala sveta.
Redtka    (12.3.2018 15:20)
Problem Slovenije je resnično javni sektor in ti predimenzionirani NAŽRTi sistemi kot so Visoko šolski, Kultura, Javna uprava,....?? ti sistemi dobesedno uničujejo vse okoli sebe in na žalost izrabljajo otroke, dijake. študente za svoje egosistične cilje Občina, Fakulteta, Kultura, zavod pri vsakem pasjem dreku samo do Celja visoko šolskih ustanov več kot podjetij, Občin več kot resnično uspešnih izvoznih podjetij in vse povsod star Komunistični, kolhozni sistem, vse povsod dinozavri preteklosti ali Balkanizma KATEREGA SMO SE NAVLEKLI v Jugi kjer je skupaj z Komunizmom bil storjen MASAKER nad zdravim razumom, pametjo kjer so zavrli razvoj vsakega posameznika uvedli Skupinske kotle in odgovornost ter pregnali privat lastnino in ustvarjalnost posameznika kar je temelj zahodne družbe, DRUGE NI saj je socializem komunizem in ti lažni Fašistoidni sistemi levice so segnili sami od sebe pri nas pa se je Bratstvo končalo v krvi saj drugega ni bilo možno po 45. Letnem nenehnem posiljivanju vsiljevanju in združevanju nečesa kar ne sodi skupaj..???

Javni sektor štrajka, to pravi štafetni tek kjer si Titovo štafeto podajajo z roko v roki se dogovarjajo ali praznujejo kot včasih pionirji na pionirski proslavi in temu ni videti konca..saj to edino znajo.
Ta sistem še danes uničuje Slovenijo, Slovenski narod, ta kolhozni sistem se uveljavlja povsod še vedno posiljujejo z Crknjeno Jugovino, korasti se Šolski ((( Che geuara ).. širijo bratsvo in enotnost kot da eno klanje in propad ni bil dovolj je pa potrebno napisat, da so Slovenski Komunisti pri hujskanju in pumpanju narodov predvsem Kosovarjev v jugi nosili štafetno palico in širili prav tako sovraštvo v Bosni in Srbiji..

Danes ne morejo spet iz svoje kože to se vidi Pri Občinah Županih njihovem kolhoznem jugoslovansem sistemu delovanja, to se vidi pri tem ŠTRUKLJEVEM CIRKUSU ali Koštrunovem..ali ostalih ni da ni, in na vsakem koraku so sovražni do lastnih ljudi, lastne identitete in avtohtonih vrednot..samo dej denar..

Štrukljevanje ni druga kot partijska zabava, norčevanje iz preprostih ljudi kjer Kučanov zet dogovorno z Rdečo soldateska ustvarja CIRKUS po državi..SPET in spet..vse je BURLESKA vse že videno spet in spet..
V tem nažrtem sistemu kulture, Visokega šolstva in javne uprave so sami sposobni, jih je premalo, sami izobraženci, skrbniki naroda in otrok, ljudje z moralo in etiko, poštenjaki v bistvu pa navadne BARABE ali dobesedno levi Fašisti..

Tragedija je da študira že več kot 20 let več otrok dijakov kot je rodna generacija, da so skoraj vsi prišli do diiplome pa če ne prej po 42 letih rednega trdega študija in zamenjavi 6 ustanov.. in da nesposobnih in dijakov, ki bi ne bili sposobni izdelati eno visokošolsko ustanovo praktično ni več, ne sme jih biti ker gre očitno za diskriminacijo in sovražnost, in da smo skoraj popolnoma enaki Kosovarjem kjer diplomanti ne znajo niti na WC o ostalem pa ne bi..Gospoda druga ŠVICA ni mogoča Slovenski balkanci ne morejo postati Švicarji sploh pa ne Slovenski javni sektor prekvašen z balkanizmom, komunizmom, kjer so eden drugemu napoti, socijalo, ne delom, z planirano bolniško, samozadostnostjo, privilegijam, nedotakljivostjo, nezamenljivostjo, nenadomestljivostjo in ne poštenjem to ni druga kot za na Balkan kajti Slovenski javni sektor je najbolj Balkanski najbolj primitiven in najbolj Jugoslovanski od vseh..Tu primitivizem še traja tu je komunizem še okoreninjen kult osebnosti še obstaja, tu se še borijo tu je še vedno vse naše tu je še bratstvo samo, da je Evropa čim dlje od nas, da NATO IZGINE.. da se vrne JUGA pa smo zmagali.

Zato za Jugo z Javnim sektorjem naprej..

In zakaj je Švica, Švica ?? ker Komunistov in izrojene Fašistične levice tam nikoli ni bilo, so se odpovedali zastojn denarju in življenju brez dela, temeljnemu družinskemu dohodku preprosto zato ker imajo pamet razum, in ne bi radi postali Slovenija, Juga bivša Jugoslavija in končali krvavo v klanju bratstva, enotnosti, novih podtaknjenih manjšin Švicarjev in lažne socijale ..
sulc    (12.3.2018 15:21)
power - saj se ve kašna je razlika med severno in južno korejo. Škoda da danes ni vse skupaj Južna Koreja.
partija    (12.3.2018 15:26)
Evo papagaj je spet skopiral svoji dve besedi.
lubca    (12.3.2018 15:29)
Saj je bilo tudi tako v Nemčiji. Spor med modernisti in tradicionalisti znotraj hitlerjeve sttanke. Najprej je bil Himler modernist potem ko jim je dal Hitler smernice so bili vsi za tradionalizem - npr.v slikarstvu. Potem vsepovsod: v kulturi, oblačenju, unifomah, razvoju avtocest, razvoju hrošča, itd. - torej znotraj delavske stranke nacional socialistične (NDSP) so se vsi poenotili.

Potem je po tej poti krenila v Nemčiji arhitektura, fizkultura-telovadbe na javnih prostorih, v množicah, potem pozdravljanje "heil", itd. vse enako kot v ruski komunistični partiji, enako pozneje v yugi. Vse enako: taborišča, itd. Enoumje, ena stanka 1 firer. Enako v ZSSR, Nemčiji, Yugi - povsod enako. Zatiranje vere, Zatiranje Judov, itd.

Danes je samo nadaljevanka yugonastolgije s temi lutkarskimi protestnimi shodi. Vse je en blef.
Lucky H.O.G    (12.3.2018 15:52)
Kljub temu, da so komentarji npr. Powerja, na meji debilnosti, so te stvari izredno problematične. In neznanemu dam prav. Žalostno je, da se ne premaknemo na bolje, predvsem tudi zaradi fanatikov ala Power... Hudo mi je gledati to, meni tako ljubo Slovenijo, ki je ugrabljena v tem otroškem peskovniku nesposobnih politikov in še bolj nesposobnih volilcev teh volov.
janoš    (12.3.2018 16:03)
Lucky potem bomo tebe volili vsi nesposobni volilci,ker druge vole smo že.pa nič ne pomaga stari voli novi voli isto,samo ti si svetlo upanje nesposobnežev!
knusprig    (12.3.2018 16:22)
Ne, ne bomo volili Luckya, volili bomo to kar volimo že 100 let. Preverjene , take ko nam jih ponujajo prducenti javnega mnenja/ ki ga ponujajo v faksificiranih javnih mnenjih/ , volili bomo Serpentinška, ker so se tako odločili glede inešter.
knusprig    (12.3.2018 16:23)
... glede minešter.
power1    (12.3.2018 16:45)
Lucky..naj ti povem skrivnost..današnja demokracija bi bila hitro ukinjenja, če bi kjerkoli v svetu prinašala kake spremembe. Vse je predvideno, zamišljeno in vedno na koncu slabo za iste. Eni se nasmihate ob frazi kapitalni fašizem..jaz se sam nasmiham, ko imate to diktaturo pohlepa za humanejšo od tiste socialistične v 80 letih.
janoš    (12.3.2018 19:51)
Zmeraj v zgodovini človeštva so bili izkoriščevalci in izkoriščeni tako nam bog pomagaj bo še dolgo časa,to gre če je v znosnih razmerah,če pa je pohlep izkoriščevalcev prehud pride do upora,ki se navadno konča v škodo izkoriščanih!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]