Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 450

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

zavajanje mov o 3ro (CISD 9.3.2018 20:12)

V Mestni občini Velenje smo se več let neuspešno prizadevali za 3RO.

Če bi eden izmed največjih slovenskih izvoznikov, družba Gorenje, 3RO nujno potreboval bi bila zgrajena že pred leti.

V Mestno občino Velenje se na delo iz drugih občin vozi mnogo preveč zaposlenih.

Ogromna gospodarska škoda za to okolje bo nastala, ko bo ves tovorni promet prisiljen plačevati ekonomsko cestnino in predornino saj bo 3RO edina cesta po kateri bo dovoljen tovorni promet iz Velenja proti Slovenjgradcu, Mozirju in Celju.

Trasa F2 ni edina možna povezava logističnega centra družbe Gorenje do AC. Y do Šempetra je boljša od F6 in F2.

Z realizacijo trase F6 bi pridobili alternativno in najkrajšo pot do AC (priključek Šempeter), tako kot je bila alternativa sicer daljša pot v Ljubljano po Tuhinjski dolini. Kilometrskih prometnih zastojev pa ne bi bilo.

Traso F6 bi zgradili prej kot v dveh letih, gradnja F6 pa bo trajala več kot 6 let.

Trasa F6 ne teče skozi središče Velenja.

Predlagana trasa 3RO F2-2 slabo poveže Velenje, Mozirje in Celje in ne predstavlja najkrajše povezave Koroške, Šaleške in Zgornje Savinjske doline z AC.sitemeter    (9.3.2018 21:53)
Gorenje bodo preselili na Kitajsko, TEŠ pa PV bi radi zaprli, 3. razvojne osi pa potem ne bo nihče rabil. Tistih par turistov se pa lahk po starih cestah vojzi.
kuhalnica    (9.3.2018 23:37)
K izgradnji tretje razvojne osi se spravljajo tako kot lačen k sranju.
prevoziBeograd    (10.3.2018 0:02)
Hahahahahaahhah pa kaj pa ti pišeš???
CISD vsi vemo da se vam tresejo kosti ker se je končno začelo premikati in zadnji čas je da se začne graditi!!!!! Niti 1 meseca se nesme več zamuditi, lajate da je kmetijska zemlja tako dobra?? Naj te vprašam kdo si lasti to zemljo? Kmetje al drzava? Kmetje so dobili v najem to zemljo za 99 let in ki je baje najboljša (po zadnjih podatkih je se samo povprecna oziroma ne izstopa, vem pa to zato ker so testirali vso zemljo po odsekih preden so sprejeli prostorski načrt....ti in tisti Boštjan Kragl si pa v rit porinite izjave da je to najbolša rodovitna zemlja....pa Kopušarja zraven vzemite, naj asistira....3 razvojna os bo na trasi f2...sprijaznite se hahahahaahhahaha
sitemeter    (10.3.2018 6:39)
kuhalnica
Ja in občane je prej motilo, ker bi kao najboljša kmetijska zemljišča (glej zemlja polna proda) uničili, zdaj pa to ni več problem, ampak je problem cca 40 domov, brez katerih bi kao ostali (čeprav, bi dobili nove).
merti    (10.3.2018 9:03)
dejstvo je da teh nekaj 10 ljudi, verjetno so to starejši še bolj zaostali kmetje zavirajo gospodarski razvoj tega dela slovenije. kako vas ni sram
calis    (10.3.2018 9:21)
...ni mi jasno o čem govorite...mar 3RO še ni končana...ejejejej res smo prialpskiarvati...
febo    (10.3.2018 9:38)
Mislim da je tu vecji problem kje ne gre 3ro in ne kje gre. Ce poteka trasa po zemljiscih sklada kmetijskih zemljisc, potem se lahko marsigdo obrise pod nosom za odskodnino. Roke za izgradnjo je treba spostovati.
prevoziBeograd    (10.3.2018 10:17)
Tako trasa poteka vecinoma po drzavni zemlji....tisti domovi bodo dobili izplacila, tisti ki se bunijo so vecinoma starejsi, ta Bostjan Kragl pa dobiva denar od njih da jih zastopa..je pa ta bivsi sef gostilne f16 ki jo je spravil na kant....zdaj pa nedela cisto nic, obcine mu pa nas denar izplacujejo da preda papirje na ustavno sodisce...sramota kopusar in ostali
BuddhaMonk    (10.3.2018 12:07)
"Ogromna gospodarska škoda za to okolje bo nastala, ko bo ves tovorni promet prisiljen plačevati ekonomsko cestnino in predornino saj bo 3RO edina cesta po kateri bo dovoljen tovorni promet iz Velenja proti Slovenjgradcu, Mozirju in Celju."

Oprosti, kaj je to za ena neumnost? Gospodarska skoda za okolje? A tovorni promet danes po zraku potuje na Korosko ali skozi center mesta?
jurček-kurček    (10.3.2018 12:11)
kopušar je usrane,ki ne bo več dolgo župan občine.samo drek meša in dela zgago ,trasa f 2 bo in .
prevoziBeograd    (10.3.2018 12:19)
Namesto da dajo denar za občane in mlade druzine ki se borijo z revscino, se oni borijo proti drzavi ki ima vse izracune, vse teste zemlje, vse vse, ampak 3000€ je dala vsaka obcina za sodisce...noro kaj se dogaja....prej je bil problem zemlja, zdaj je problem stanovanjski objekti, naslednji teden bo problem kje bodo stali dixiji ko se bo vse gradilo....sramota
bore    (10.3.2018 13:17)
Ne verjamem da je problem zemlja v Braslovčah-glede na potek trase...si ne upajo zakopati ne na Koroškem in ne kje v bližini Celja...problem je,ker spet in spet naletijo na "Hoe jame)
Komunisti se tej trasi že izogibajo od kar so svoje brate po tej trasi privlekli nazaj in jih vse pobili.Zakaj pa misliš da je bila ukinjena proga Velenje.Slovenj Gradec -strah je velik gospod.
Dokler bodo komunisti vladali,na tej trasi ceste ne bo-in tudi železnice ne.Pa seveda se bojijo da bi z izgradnjo te ceste prišlo do zbliževanja "vzhodnih in zahodnih" Slovencev,kakor se je do zgodilo v Nemčiji-potem bi pa komunisti opleli-Dobro tudi Angela Merkel je iz komunističnega dela Nemčije-to je še edina tolažba temu strahu pred to cestno povezavo.
BuddhaMonk    (10.3.2018 15:37)
Ok, moja napaka, cist naeobe razumel, se opravicujem za opazko. Hitreje bral kot razmisljal.
motofrik    (10.3.2018 18:44)
Bore...zna biti nekaj na tem. Ravno prej sem prevozil kolesarsko od Doliča do SG in nazaj. Opazil sem kar nekaj tabl za 'grobišče ob progi'. Seveda sem šel Googlati, kako in kaj. To so potem, ko je že bilo podpisano premirje in kapitulacija Nemčije, četniki in ustaši hoteli pobegniti v Avstrijo, da jih ne bi doletela kazen za sodelovanje z okupatorjem. Namesto, da bi se predali, so se hoteli z orožjem prebiti na sever. Seveda so jih tamanili kot zajce.... Zna biti, da je zagrebenih kosti kar na gosto po dolini...
motofrik    (10.3.2018 20:26)
Če bi država resno mislila s tretjo osjo, bi modele že zdavnaj utišala s primerno odškodnino za bajte (primerno, ne iz njihovih zahtev) in bi bagerji že zdavnaj rili po trasi...
CISD    (10.3.2018 22:10)
sitemeter, ne verjamem da bo tako, roboti bodo sestavljali izdelke v bližini kupcev (evropskega trga). Bi pa znalo bit, da se bo transport iz cest preselil v zrak, pol pa ceste 3.RO res nihče ne bo rabil.
CISD    (10.3.2018 22:11)
prevoziBeograd, 3.RO me je pričela zanimat potem ko so na Turnskih travnikih narisali deteljico, ki je še na AC križu redko kje vidimo, v Šmartnem ob Paki narisali kitajski zid (pozneje ga je nadomestila ideja o najdaljšem slovenskem mostu Preserje-Podvin), hitro cesto naslonili na pobočje primerno za zobato železnico, speljali prek močvirnega in nenosilnega terena (rudniških ugreznin), v nedotaknjeno okolje umestili nov transportni koridor, da o nepotrebnih rušitvah objektov, zazidavi najboljših kmetijskih zemljišč, opornih zidovih, tunelih in pokritih vkopih ne govorim.

Že ves čas ponavljam, da Velenje takšne hitre ceste ne rabi. Rabi hitro cesto do Arje vasi, Šempetra (Polzele), Mozirja (z odcepom do Vranskega) (brez križišč, če pa že pa izven nivojska križanja, 110 km/h, v klance pasovi za počasna vozila, vzporedne ceste za kolesarje, kmetijsko mehanizacijo in lokalni promet itd.). V Velenju manjka zunanji obroč (tovorni vhod Gorenje- restavracija Jezero, štadion, Turnski travniki, predor Konovo, predor Bevče, Obirc, severni del Y do Polzele (Šentilj, Ložnica, Podkraj), Hartl.

Tista najboljša ali po tvoje samo povprečna zemlja ni ne tvoja, ne moja, ni od države, ni v najemu za 99 let, to je zemlja. ki bo še tisočletja hranila naše otroke, vnuke, pravnuke, skratka vse prihodnje generacije. Naša generacija jo je podedovala od prednikov in prav je, da jo nedotaknjeno zapustimo našim dedičem.

3.RO ne bo na trasi F2, tebi se tresejo kosti, sprijazni se, ustavni sodniki bodo odločili v korist naših dedičev in pika.
CISD    (10.3.2018 22:11)
merti, kako te ni sram, da za svojo nesposobnost kriviš verjetno starejše bolj zaostale kmete, ki imajo preverjeno najdebelejši krompir.
CISD    (10.3.2018 22:12)
bore, podpis. Odkril si (do sedaj zamolčani) pomembni vplivni faktor 3.RO in pa dejstvo, da mora železna zavesa pasti tudi na Koroškem. Nenaravno je, da je meja tam kjer je ni.
prevoziBeograd    (11.3.2018 0:01)
Pa saj nemorem verjeti, po tvojem vse kar smo podedovali se nesme uporabiti za druge namene??? Hahahahhahahaha potem bi pa ja ostai v jamskem svetu...vi ste vsi telebani, cisto vsi, kaj pomaga hitra cesta do Arje Vasi ce nimas obvoza??? 600 tovornjakov dnevno odpelje iz Gorenja cez mesto Velenje, kaj bi naredili s tem ko bi sla cesta na Arjo Vas??????? Prokleti telebani sploh neveste kaj zagovarjate, zdaj bi vi ze zeleznico hahhahahahahahah ma mars, kar treste se ko imate zemljo v najemu...mars ven bi rekel moj pradedek...
prevoziBeograd    (11.3.2018 0:03)
Pa saj tu ni samo Gorenje, 1000 podetij se zavzema za to traso, 1000!!!!!!!
100.000 ljudi je za 3 os da se zacne graditi takoj...BSH pritiska, Kls ljubno, skaza, ni da ni...
CISD    (11.3.2018 0:09)
prevoziBeograd, Gorenje, (Podkraj brez priključka), Ložnica. Andraž, Polzela, Šempeter, 110 km/h, izven nivojska križišča, brez viaduktov, brez tunelov, narejeno v enem letu.
motovilec    (11.3.2018 7:59)
prevoziBeograd- umir mal igro, telebani smo ste vsi povrsti, ker se o tem sploh pogovarjate-mo.Zakaj? itak je znano da se nikol ne boste-mo zedinili okoli bilo česar in to je iz starni politike dobro nastavljena kost da lahko potem nastavljena stroka razmišlja o tem in onem (molze denar) vi se boste pa še naprej prepirali.Zakaj pa niste smeli odločat potem proti steklenemu mostu na promenadi,obnovi spomenika ki se bo zgodil(ne vem kdaj) in še in še.!!Ta cesta bi morala biti državnega pomena ne samo lokalnega, in spet smo tam kjer se vse konča,vi se prepirajte naprej,stroka dela študije in zapravlja denar, ceste pa niti metra, živi primer drugi tir, že zdaj je zlat pa ga še ni. vsi ki jim je ta cesta strateškega pomena bi se morali vključiti v to, Gorenje pa oh in sploh, ampak ko bi blo treba denar dat, to pa ne, raje čaka pa jamra kako zgubo in skodo majo, pa ne zaradi ceste , morda zaradi raznoraznih bonitet in nagrad izplačanih seveda samo tistim ki SI res zaslužijo.
Če bi katerikoli župan rad storil kaj okoli tega bi moral prvo pomest okoli cen in dogajanj na komunali-njihovi-naši molzni kravi, potem pa z ustanovljeno komisijo in strokovjaki it na višje državne instance in se tam dogovorit kako in kaj, izbrat najbolj ugodno varianto ter določit roke izgradnje in penale će ne bo tako , seveda pa napumpanih to ne bo oviralo pri njihovih izpadih in izgredih...
tjun8562    (11.3.2018 8:06)
Sem proti gradnji 3RO, ker je enostavno nikdar ne bo! Torej je škoda kakršnegakoli denarja, ki bo vložen v ta nikoli začeti in nikoli končani projekt - in pika!
merti    (11.3.2018 8:14)
Je*es drzavo kjer lahko vsak kmet doloca traso avtoceste.
prevoziBeograd    (11.3.2018 10:02)
Motovilec ti se malo umiri, a zdaj bo Gorenje devalo denar za 3 razvojno os al kaj? Saj placuje milijonske davke nekaj pa lahko dobi nazaj, porkamarija madona res....nemorm verjet kako se vsi obnasate??? Nujno morate vsi obcani pritsnit, podetja vsi da se cimprej zgradi!!!!!!
motofrik    (11.3.2018 13:39)
CISD... ja tudi Čas, župans SG, je proti hitri cesti. Kreten zblojeni...
BuddhaMonk    (12.3.2018 18:53)
@bore:
Prosim ce lahko direktno napises, zakaj ti menis, da je bila ukinjena obratujoca zeleznica sg velenje. Zanima me. Hvala.. Doslej sem slisal, da so s tem profitirali zenljisca za hise v velenju. Slisal sem tudi razlago, da bi naj bilo stateskega pomena, ces ce nas bodo s severa napadli, ne bo infrastrukture.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]