Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 621

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

kdaj delavska stranka? (Neznan 9.3.2018 8:45)

Zanimivo, da se ne ustanovi delavska stranka z izpostavljenim programom razbremenitve gospodarstva, izboljšanja pogojev dela in plačila za delavce, konsenzno regulacijo socialne države, pregonom kapitalnega in bančnega kriminala ter seveda izpostavlanjem objektivno subjektivne krivde vodilnih v državnih služba na vseh področjih.
Zakaj imam občutek, da bi takšna stranka lahko v prvem mandatu samostojno sestavila vlado?sneshka    (9.3.2018 10:10)
Neznan- se popolnoma strinjam s tabo. Vse to kar naštevaš je potrebno narediti. Ampak kdo bo ustanovil takšno stranko in kako uspešna bo je pa druga stvar. Zato ker je v tej naši deželi na južni strani alp vse povezano in je težko kaj narediti.
ex sulc mare  ONLINE   (9.3.2018 11:25)
..objektivno subjektivne krivde???

Delavska stranka bi spadala v levi pol na politicnem odru v Sloveniji. Prav bi bilo, da v resnici delavci, mislim na delojemalce, kot tudi samozaposlene... organizirano nastopijo v odprto konfrontacijo nasproti sedanji politicni garnituri. Tako levi kot desni in tisti vmes. Seveda pa je posteno povedati, da vsem lastnikom kapitala ni tuja leva politicna drza.loveniji?
Zanimivo bi bilo vifeti, kako bi se znotraj take stranke uredila razmerja in relacije do uzurpatorskih poizkudov plenjenja RKC v D
Istar    (9.3.2018 11:44)
Ha, v to stranko bom verjel takrat, ko jo bodo sestavljali ljudje iz uspešnega gospodarstva, ki plačuje davke in prispevke,...pravzaprav celotna plačila in stroške za vso populacijo. Ne pa taki, ki niso v svojem življenju ustvarili nobene realne dodane vrednosti in so vseskozi pripopani na sesek matere države in tujih kreditorjev.
Ali bo leva ali desna ne vem, ker je to kr neki. Dvomim v ustanovitev takšne stranke. Če pa že, ne smemo pozabiti, da ti ljudje niso večina. Daleč od tega.
židane    (9.3.2018 12:39)
Najprej je potrebno definirati,kdo je delodajalec in kdo delojemalec

Kaj dobi Gorenje,od enega delavca-ja delo vendar...torej če tovarna od delavca dobi delo,potem ni ona delodajalec,pač pa delojemalec.Tovarna ne daje delavcem nobenega dela,saj tovarna sama ne zna delati.Delo dajejo delavci njej-potemtakem so delavci delodajalci-ker tovarni dajo-ponudijo svoje delo.
Ponudnik dela na trgu je delavec.Tovarna pa potem za delo ki ga pridobi od delavcev,le njim to delo tudi ustrezno plača.Torej je tovarna delojemalec.
Glede na nabuloznega Erjavca,bi po njegovi logiki tudi 100000 brezposelnih dobilo svojo stranko in predstavnike v parlamentu-Ampak ironično je da penzionist ki začne delat kot poslanec ni več penzionist in tudi brezposelni ki bi postal poslanec nebi bil več brezposelni.Če bi bilo tako urejeno kot bi moralo biti,bi itak za delavce poskrbeli že sindikati,ki so v glavnem derivati vladajoče elite.Pa vendar temu ni tako.
Grunf    (9.3.2018 13:44)
Delavska stranka? Saj so v bližnji preteklosti, sedanjosti in prihodnosti delavske stranke, ki vse to obljubljajo, ničesar ne izpolnijo. To so Pozitivna Slovenija, Stranka Mira Cerarja in Stranka Marjana Šarca.
Mogoče bi neznan raje videl pravo delavsko stranko na čelu katere bi bil Štrukelj, zdravstveni minister Koštrin, gospodarski Zeba....
Saj bi taka vlada vlekla vsak na svojo stran, na koncu bi imeli enako kot do sedaj, ali celo manj.
Dokler se v Sloveniji ne spremeni zakonodaja (npr. prepis premoženja na sorodnike, predolgi in jalovi sodni postopki...), izpostavi osebna in materijalna odgovornost ne bo nobene poštene stranke, magari se ona imenovala 100 x delavska.
dario    (9.3.2018 14:32)
delavska stranka bi bila super toda kaj ko bi bili na čelu spet največji lopovi v državi semulič štrukl karl židan violetka itd... seveda s svojimi podrepniki sx sulci itd....
lamza    (9.3.2018 14:38)
Saj ste imeli delavsko stranko 45 let na oblasti. Mislim komuniste, ki so imeli pblast delovnega ljudstva. In nobene druge stranke niso bile dovoljene.
ex sulc mare  ONLINE   (9.3.2018 15:57)
..dario, laznjivi oficircek v vsakem svojem postu pokazes pomanjkanje intelekta in nezmoznost razumevanja pomena napisanega v topicu. Lamza, v napacni vrsti si stal, ko je Bog delil pamet...Poplno nerazumevanje zapisanega v topicu.
Sposobnost zlivanja kloake po diskutantih, to je edino, kar obvladata, rumenoplava papagaja. Ivan ne rabi sovraznikov, mu pristasi sami skodujejo s svojimi nebulozami...... Potem pa se srmacek sprasuje, kak to, da mu ne uspe zlesti na oblast?
power1    (9.3.2018 17:51)
Lamza..Vatikan ni smel imeti stranke..ker je bil tam kamor spada. To pa je bolelo, verjamem.
power1    (9.3.2018 17:56)
Zanimivo je, da verni delavci raje klečeplazijo pred bogataši, kakor da bi poskrbeli zase..za npr krščansko delavsko stranko. To pa je res oksimoron. Ker kristjan je rojen za mentalnega sužnja..ne more zahtevati nekaj, kar je lahko samo za gospode bogove v Vatikanu.
bore    (9.3.2018 18:18)
https://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:doc-GFEHCHPU/b9f367fe-c50d-4997-8df2-91df5ebe222a/PDF
lamza    (10.3.2018 6:10)
Vatikan je še vedno in vedno bo, tvoje komunistične juge pa ni in je ne bo nikoli več. Tudi zaradi vpliva Vatikana, ki je Slovenijo priznal prvi al med prvimi državami, je Slovenija danes samostojna država. Verjetno te to moti. Biti samosotjen v samostojni državi. Zato pa je treba delat in razvijat svoje sposobnosti.
power1    (10.3.2018 11:31)
lamza..takšni kot si ti ste vedno želeli in v mislih imate samo eno Slovenijo - kolonijo Vatikana. Ste mentalno sprane sluge bogov kardinalov iz Vatikana. Vatikan je nastal šele pred kratlkim ....kristjanom se je dovolilo v "Rimu" uradno obstajati šele cca leta 313 ali tam nekje. Pred Vatikanom je bilo na desetine "božanskih" kraljevstev (veliko naprednejših in civiliziranejših kot Vatikansko) in še danes jih je na stotine. Če si se ti upognil pred tistim, ki je tvoje prednike pobijal in silil v svojo organizacijo je to pač tvoja odločitev. Če si sploh kdaj imel možnost za kakšno odločitev - v to zelo dvomim. Žalostno je edino to, da se s tem celo hvališ, ne da bi vedel za solno zrnce "resnice".
merti    (10.3.2018 11:37)
obdobje pred samostojno slovenijo čimprej zbrisat iz zgodovine da bo čim manj ljudi vedelo za to sramoto ki je bila
Ad36ela    (10.3.2018 17:59)
Delavsko stranko smo že imeli in jo še imamo. Enkrat se je preimenovala v komunistično partijo. v njenem imenu vladajo še zdaj preko Foruma 21. Kako je iz delavske stranke nastala komunistična - v nadaljevanju.

Povezani so bili s Hitlerjem, komunizem pa je v popolnosti nastopal enako kot nacizem; tako v kulturi, policiji, vojski, sodstvu, itd.

Jeseni leta 1919 je Hitler začel doživljati svoj politični prodor. Stopil je v DAP- Deutsche Arbeitspartei (Nemško delavsko stranko), ki jo je kmalu preimenoval v Nacionalsocialistično nemško delavsko stranko(NSDAP - National sozialistische Deutsche Arbeitspartei).

Hitler definira osvojitev Vzhodne Evrope kot poglavitni zunanjepolitični vojni cilj NSDAP in hkrati tudi kot sredstvo za dolgoročno gospodarsko samozadostnost in hegemonijo Nemčije v temeljito preurejeni Evropi.

V skladu s programom NSDAP, ki je kot sestavni del "morale in moralnega občutka germanske rase" potrjeval veroizpovedi presegajoče "pozitivno krščanstvo" proti "judovsko-materialističnemu duhu", je Hitler politični antisemitizem razglasil kot voljo Boga in sebe kot njenega izvršitelja.

NSDAP je bila skrajna nacionalistična, fašistična in protidemokratična politična stranka, ki je delovala v Nemčiji v prvi polovici 20. stoletja. Njen predsednik je bil Adolf Hitler. Na nürnberških procesih je bila stranka razglašena za zločinsko organizacijo in prepovedana.

Pod imenom Socialistična delavska partija (komunistov) je nastala v Beogradu 20.-23.aprila 1919. Na ustanovnem kongresu so v program so zapisali, da si bodo prizadevali za izvedbo boljševistične revolucije in uvedbo diktature komunistov kot predstavnikov delavstva v Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev (SHS).

Leta 1920 se je stranka preimenovala v Komunistično partijo Jugoslavije.

Bratska KPJ je bila z KP ZSSR v Internacijonali s sedežem v Moskvi. Tako je Leta 1922 je bil na Dunaju kongres KPJ. Kominterna pod Leninovim vodstvom je vodstvo stranke obtožilo za neuspeh pri izvedbi oboroženega prevzema oblasti v Jugoslaviji.

KP ZSSR in Stalin sta se odločila s Hitlerjem podpisati sporazum o delitvi interesnih sfer v vzhodni Evropi. Nemčija se je s paktom Ribbentrop-Molotov 25. avgusta 1939 zavarovala pred vojno s Sovjetsko zvezo oziroma eventualno vojno na dveh frontah.

Zadnji udarec je Poljski zadala Sovjetska Zveza, ki je 17. septembra skoraj brez bojev zasedla vzhodni del države. Poljski vojski tako ni ostalo drugega, kot da 6. oktobra kapitulira. Državo sta si nato po dogovoru Ribbentrop-Molotov razdelili Nemčija in Sovjetska zveza: prva je okupirala zahodni del države, druga pa vzhodni del.

SZ ni počivala, poleg Poljske je okupirala še baltske države: Litvo, Latvijo in Estonijo, na daljnem severu pa se je v t. i. zimski vojni spustila v krvave spopade s finsko vojsko, ki so Rdečo armado na koncu veliko stale, vendar pa so jo istočasno na nek način tudi rešile pred popolnim porazom v letu 1941, ko je Nemčija v operaciji Barbarosa napadla SZ.

Od takrat naprej NSDAP in KPJ nista bili več prijateljici.
Komunisti v yugi so obvladovali vse dogajanje (kulturo, šolstvo, sodstvo, policijo, vojsko, itd.) in tako zdaj v tranziciji v nasledstvu preko sorodnikov, otrok in vnukov nadaljujejo s plenjenjem, vse v imenu delavskega razreda po sedanji Sloveniji.

Rezultat tega plenjenja je npr. dolge čakalne vrste v zdravstvu, enoumje v medijih, amoralna vzgoja v šolah, pranje denarja v bankah, bančne luknje in dokapitalizacije bank, milijarde denarja v davčnih oazah, anemično sodstvo za tajkune, beg mladih v tujino, … vse v imenu avantgarde delavskega razreda.

Tako so tajkuni uspešno prevarali delavski razred, sklicujejo se na pravice in solidarnost delavskega razreda, na pravičnost in uravnilovko. Danes hlapci tajkunov odpirajo teme - kako ustanoviti delavsko stranko - da bi podaljšali plenjenje komunističnih tajkunov.
power1    (10.3.2018 20:40)
Ad36..se ti je čisto fuzlalo od Reporterja...forum 21 delavska stranka! Pa kaj vam dajejo jesti in piti tam...???
Ad36ela    (11.3.2018 18:39)
power - ni dovolj prostora in časa da se ti vse nariše in napiše. Na kratko.

Delavska stranka, torej Socialistična delavska partija (komunistov) iz leta 1919 je bila predhodna KP, preimenovana v ZK, nato SDP-ZK, nato ZLSD, itd - skratka moto "sestopimo iz oblasti", potem "socializem po meri človeka" .... je bil blef s katerim so obdržali v upravljanjeju VSE (kultura, šolstvo, podjetja, banke, itd.)

Od tod povezava takrat delavske stranke, danes kot figovga lista za početje v klietelizmu F21, vse v imenu delavskega razreda, po pooblastilu avantgarde naslednikov komunizma.
He32ma    (11.3.2018 19:26)
To je naredila avantgarda delavskega razreda - uravnilovko, ko moramo biti vsi enaki; kot kitajčki:

"Razlika med najnižjo pokojnino za 40 let delovne dobe in socialno pomočjo je po novem samo še 168 evrov"
lubca    (11.3.2018 19:41)
Res je socialistična uravnilovka.

Primer - v gorenju kakih 15 let niso popravljali plače srednjemu razredu; to so strokovnjaki na svojem področju. Dvigovali so pa plače najslabše plačanim. To je uravnilovka.

Kdo je to stroril? Pučnik, Peterle, Janša, ??? .... ne gospodarji na oblasti v gorenju od Staniča dalje.

Danes pokličejo Denisa Oštirja v gorenje, da ljudem "zamaže" oči, da jih prepriča da je vse oh in sploh itd ...
sulc    (11.3.2018 20:10)
Primer stranke "http://www.solidarnost.si/", ki je bila financirana od Socialnih demokratov-SD (t.j.bivša ZK) ... ta stranka naj bi tudi bila "delavska" stranka.

Je pa solidarnost samo krilo SD iz bivše ZK. Torej, nič novega.

Avantgatrda v imenu delavskega razreda ni nikoli izstopila iz oblasti. Banko ljubljansko, ki so jo formirali iz denarja udbe - Niko Kavčič - niso nikoli spustili iz rok in z njo vladajo naprej. Dosegli so več dokapitalizacij, ki jih je plačalo ljudstvo. Oni (komunistični tajkuni; Pavček, Rigelnik, itd. Ročnik v navezi z občino, itd.) so pa izčrpavali bančni sistem.

Konvertiti komunistov vladajo dalje (preko finačnega sistema; kultura, šolstvo, sodstvo, podjetja, banke, itd.).

Zato je popolna neumnost razmišljati o neki novi delavski stranki, ker bi to bila samo ena od naslednjih variant kontinuitete komunizma. Oziroma - to je metanje peska v oči narodu.
BaroN    (13.3.2018 0:32)
Aja? A torej nimamo kapitalizma?

Prej pa, ja zdaj imamo kapitalizem, potrebna je denacionalizacija, privatizacija, odpuščanje, zbijanje plač... ker tako pač to je v kapitalizmu...

Zdaj, ko ste zajebali, pa naenkrat nimamo več kapitalizma. Ko so ostali samo oropani delavci, ki jim lahko na vsem lepem film poči...

Ne, mi nismo ničesar krivi, tudi pred 70 leti nismo bili, ... komunisti so krivi, mi nismo ničesar pokradli, mi nismo naredili revežev, mi nismo bili pogoltni... komunisti so...

Mislim, res ste ene pizde pokvarjene - zakaj pa pri denacionalizaciji in privatizaciji niste zlivali nobenega gneva čez komuniste?

A so bili tiste dni kaj boljši kot danes?Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com