Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 625

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

neznosni pohlep rkc (Neznan 8.3.2018 0:54)

Še en primer, kako pohlepna je bila(in je še vedno) RKC)!

Znano je, kako je inkvizicija zažigala "čarovnice" in kako so mučili razne obsojence (največkrat bolj bogate, da so lahko od njih pobrali čimveč premoženja). Manj pa je znano, kako perverzna je ob tem bila cerkev. Vsak prijem pri brutalnem mučenju in tudi hrano za mučitelje je morala PLAČATI ŽRTEV ALI NJENI SVOJCI! Obstajal je tudi CENIK za vsa mučenja. Primer iz Nemčije - Darmstadt:

-Živega razčetveriti: 15 kron
-Pripraviti grmado in upepelitev pokojnika: 30 kron
-Sežgati živo čarovnico: 14 kron
-Osebo usmrtiti z mečem: 10 kron
-Človeka obesiti: 18 kron
-Telo natezati: 5 kron
-Odrezati ušesa in nos: 5 kron
-Vpeti v stojalo: 8 kron
-En udarec s koničasto palico: 1 krona
-Zategovanje vrvi pri raztezanju in obešanje uteži: 30 kron
- zabijanje žebljev v noge: 30 kron
- Izgon iz kraja bivanja: 1 krona

V Darmstatu je še danes nekaj ulic poimenovanih po mučiteljih - Vatikanu niti na misel ne pride das bi se za ta dejanja opravičil ali celo prepovedal taka poimenovanja!

Denar, četudi krvav, je še danes velik del cerkvenega premoženja!Thawne    (8.3.2018 1:07)
nikita, si sposoben drugega kot jamrati nonstop?
sitemeter  ONLINE   (8.3.2018 7:03)
Skor enako kot domobranci pa partizani. Polno teorije in pametnih misli, mrtvih ljudi, napisanih knjig in zgodovina.
Dacho61  ONLINE   (8.3.2018 7:21)
@Neznan: Ja pravilno da je cenik, zakaj bi pa moral plačevati davkoplačevalec. Saj zato smo pa tam kjer smo, ker mora davkoplačevalec plačevati vse luknje v državi, plačevati super ugodje barab in lopovov v arestih, še celo takrat ko so na vikend dopustu se jim plačujemo potne stroške, plačujemo jim socialo in zdravstvo, dobi plačo za p......., SRAMOTA OD DRŽAVE! PODPRITE GI VELENJE!!!
sitemeter  ONLINE   (8.3.2018 7:42)
Če pa že govorimo o pohlepu pa si poglejte tole:

http://www.rtvslo.si/slovenija/novice/nakazila-nadskofiji-spravila-drzavni-sklad-v-rdece-stevilke/447987
lamza    (8.3.2018 8:33)
Zgodovino si prešprical al pa so ti jo malali rdečo.

V srednjem veku so štrafali kralji. Brez njih tudi tvoja prijateljica RKC ne bi mogla niti mignit.
sitemeter  ONLINE   (8.3.2018 8:44)
lamza

Saj se hecaš. Cerkev je vladala od srednjega veka naprej. Kralji so bili samo tk bolj kot naš predsednik.
Dacho61  ONLINE   (8.3.2018 10:36)
@sitemeter: Pa saj se hecaš tudi ti, a ne da??? Angleška kraljica je še sedaj šefica anglikanske cerkve in ona nastavlja glavnega kardinala, kot vrhovnega poglavarja te cerkve. Enako je bilo tudi včasih, zato so kralji ali cesarji za funkcijo glavnih poglavarjev cerkve nastavljali svoje ljudi, svoje žlahtnike, sinove, celo ženska je bila Papež, tako da ni čisto tako kot praviš, verjetno je bila to sprega posvetnega vladarja in cerkvenega. Na koncu koncev se je posvetno vladanje rodbinsko nasledilo, dočim se je cerkveni poglavar volil in kateri posvetni vladar je imel večjo moč, je imel tudi večjo možnost, da bo izvoljen "njegov" Papež, ki mu je nato moral vračati usluge zaradi izvolitve! Enostavno kot pasulj, saj je tudi sedaj popolnoma enako, tudi v posvetni veji vladanja, razne klike in organizacije, ki podpirajo kandidate za vladarje potem vodijo njegovo vladanje!
amater    (8.3.2018 11:17)
cerkev kot institucija in njeni podaniki niso kaj prida. bi bilo pa dobro in je že skoraj nujno potrebno, da bi se ljudje držali deset božjih zapovedi in se izogibali sedemim smrtnih grehom. nam že zvoni navček...;-(((
power1    (8.3.2018 11:34)
ljudje, ki so to ukazovali, sprovajali in si danes pokrivajo usta, ušesa in oči pred 2000 let terorja te krvave organizacije so lahko samo podaniki teh istih brez svoje morale, duše in vesti. To je bolj neka satanistična sekta! Sicer pa kot so grmeli cerkvenjaki na sodiščih - Satan ima nešteto obrazov in oblik. saj jaz menim, da so tile eden glavnih obrazov tki. Satana. Pa še na naš račun živijo - kljub vsej naši vednosti!!!!
sitemeter  ONLINE   (8.3.2018 11:36)
Dacho61

Ni bilo vedno tako. Od kod pa misliš, da ima cerkev zdaj vso to premoženje, ki ga je tudi z denacionalizacijo dobila nazaj. Od kmečke raje že ne.
Dacho61  ONLINE   (8.3.2018 12:04)
@sitemeter: No lahko ti bi naštel nekaj kmetov, ki so tudi kaj dali cerkvi, pa pozidali kapelice ob poteh, zlasti po kakšni hudi nesreči, drugače pa vem enako kot ti, da so jih dobili v last od vladarjev, torej spet drži moja, da so bili vladarji v resnici vladarji, v pomoč pri ne puntanju revežev pa jim je bila cerkev.
Drugače pa se pač ne morem strinjati z ljudmi tipa power1, ki vsevprek obsojajo cerkev, pa še enkrat več povem, da nisem cerkven in nisem ateist, a sem veren, ker verjamem v dobro in poštenje, ker verjamem v sebe in svoje. Tako kot sedanji Nemci ni odgovorni za grozodejstva, ki so jih počeli Dolfi in njegovi podaniki, celo dedje teh Nemcev, tako jaz nisem odgovoren za grdobije, ki so jih počeli rdeči ali beli, niti Bavčar ali Tomažek R.. Tako tudi verniki, razen če to zagovarjajo, niso krivi za početje RK cerkve pred 1000 leti ali za početja duhovnikov v naših časih v raznih aferah. Največja mogoča blaznost je, ki jo izkazuje še posebno power1, da se krivi kar vse po vrsti, pa čeprav niso bili pri tem popolnoma nič osebno prisotni. Sam dobro vem, da je power1 sokriv za okoli 100 mio € davčnih dolgov, ki jih je naredil Tomažek R.. To je to!!!
sitemeter  ONLINE   (8.3.2018 12:24)
Nimam nič proti veri in vernim ljudem, dokler upajo, molijo in delajo za dobro sebe in soljudi (hkrati).
Rimokatoliška Cerkev kot institucija pa je organizirano mednarodno podjetje, ki je večino premoženja dobila, podedovala ali zasedla po propadu rimskega cesarstva in kasneje raznih propadih drugih kraljestev, držav in dežel. In ne, ni se to zgodilo samo v srednjem veku ampak vsaj od srednjega veka dalje:
http://nationalpost.com/news/wealth-of-roman-catholic-church-impossible-to-calculate
power1    (8.3.2018 12:28)
Dacho...ne obtožujem osebno za grozodejstva, ki so se množično dogajala vso zgodovino. Obsojam nepristransko pripadanje organizacioji s takšno vsebino - na osnovi katere je ena najmočnejših na svetu in perfidno v lepih oblekah nadaljuje svojo ekspanzionistično in sovražno politiko. Kot ne obsojam današnjih Nemcev za naci zločine - obsojam pa vse današanje pripadnike in sledilce (nespokorjene) nacistične filozofije in zagovornike te organizacije. Ne vem kolikokrat ti je treba to povedati! Ali se zavedaš odgovornosti pripadnosti organizaciji, ki še dandanes na priznava svoje zločine, uživa v blagodejnosti bogatstva tako nakopičenega? Ob tem, da RKC pri nas vsakodnevno rovari proti Sloveniji in Slovencem z umazanim pranjem svoje vloge v drugi vojni - in to na način , da blati naše očete, ki so žrtvovali življenje za svobodo teh istih krivokletnikov?? Ruši vsakio spravo v svoji nori želji, da bi morali vsi biti kot oni - in zato organizira celo referendume!!! Vsi kristjani vedo za organizirane - od papeža in rodetov ščitene tisoče in tisoče dandanašnje pedofile, ki se jih službeno skriva in zagovarja...in verniki hodijo v kakšno organizacijo!! pa kaj jim je - vam je??? A dejansko nimate nič soli v glavi ali ste le tako prazni v duši in brez vesti, da pristajate na vse za poniglavo odpuščanje vaših vsakodnevnih grehov s strani "rodetovskih bogov v Vatikanu?
Vem, da ne moreš razumeti čez noč...moraš se učiti in negovati svojo dušo za to. Tudi večina Nemcev je bila po vojni zgrožena nad svojo moralno in duhovno brezbrižnostjo ob zatiskanju oči ob naci zločinih...samo da so oni nekako lepo živeli. Kristjani ste - so tu popolnoma isti..pa razumi, če boš kdaj zmožen Vrčina kristjanov tega ne zmore - in zato so že 2000 ltna nadloga na svetu in zato se vas tako bojimo - bog ne daj, da zopet pridete do moči, ki st jo imeli 2000 let predolgo.
power1    (8.3.2018 12:31)
Se opravičujem za slovnico...moram zamenjati tipkovnico - in tudi ne preberem dvakrat, kaj napišem :) :(.
sitemeter  ONLINE   (8.3.2018 13:03)
Ko začne kdo primerjati kdo je koga fental in koliko ter na kak način in kateri od teh je manjši (večji) zločinec ugasne upanje, da je v takem človeku še kaj zdrave pameti in sočutja. Bolano.
power1    (8.3.2018 13:17)
sitemeter...res je...povsem dovolj je spoznanje in priznanje o sebi in resnici - kdo si, kaj si, kaj podpiraš in kam pripadaš. Najlažje je pripadati močnim, ki se delajo nedotakljive - čeprav v lastno sramotno priznanje sebi, da jih podpiraš v nehumanem in strahotnem poniževanju in preganjanju šibkejših. Kot sem djal...zame je osnova očiščenje v priznanju grehov kompletne organizacije, v pokori - da se z današnjim dnem spremeniš in potem bomo očiščeni preteklosti...pa kakorkoli grozna je že.
dario    (8.3.2018 14:44)
pa kaj sploh pišete take bedarije pod -neznan saj vsi vemo kdo ste neuki bedaki vsaj eno res zgodovinsko knigo preberite,da sevam nebo smejal vsak tretješolček.
majster za lenuhe    (8.3.2018 15:08)
Katoliška cerkev je sekta, ki širi krivo vero. Zelo se je oddaljila od Jezusovih načel. Spremenila je 10 božjih zapovedi, ki jih je osebno Bog dal ljudem. Hudič ima sedež v Vatikanu in je prva zver, druga zver, ki izpolnjuje komando prve zveri je pa Amerika. Tisti, ki berete Biblijo veste o čem govorim. Verujem v boga in Jezusa, ampak je to čisto nekaj drugega kot katoliška cerkev. (da ne bo pomote, tudi muslimani so na krivi poti).
židane    (8.3.2018 16:47)
Vse je odvisno od logistike in organizacije-vsi pomembni dogovori se zgodijo za šankom-bolj malo kateri v cerkvi-Tako je vsaj zadnjih 2000 let,prej pa tudi ni bilo dosti drugače.
KNOW-AL    (8.3.2018 17:46)
dario
A misliš knjigo Biblija. Ha, ha, ha.
merti    (8.3.2018 18:09)
Majster za lenuhe zamenjaj biblijo za kaksno znanstveno knjigo in oci se ti bodo odprle
dario    (8.3.2018 18:28)
velenčani začnite brat koran druge pomoči vam ni v slovensko zgodovino tako ne sodite rdečkarji.
kurirček    (8.3.2018 19:52)
he,he dario si me nasmejal,da verjameš v knjige.
ex sulc mare  ONLINE   (8.3.2018 20:30)
...dario, laznjivi oficircek, priporoca knjige: Okopi, Norisko kraljestvo, Premiki...sam cvet knjizevosti. Avtor bo prejell nagrado za knjizevnost, podelila pa mu jo bo Slovenija, kot odskodnino za mutenje Ustavnega sodisca ob aferi Patrija.

Eh moj Jan Zobec in predsednik drzave Pahor, pa se kateri model...
Z cim za vraga Ivan drzi Pajorja za jajca, da se ga le ta tako boji?
power1    (8.3.2018 20:39)
Dario...slediš besedam lažnivih bogov v Vatikanu....torej slediš pokvarjenim ljudem. "Bog" je le izgovor, da se pred sam sabo opere šibka strahopetna in pokorna duša.
rampage    (8.3.2018 21:21)
cerkev je samo ena politična organizacija,gnili so glih tk ko vse vlade po svetu,gre sem jim sam za denar.tisti kine verjamete v sebe kdaj vam je bog pomagal,ste verniki kaj bolš živite od nevernikov,vse si z delom ustvariš nč ti nebo al ena namišljena osebnost.bogati niso verni,ker ne rabijo bit jim je bog vse dal. LOL
slepaulica    (8.3.2018 21:29)
Še vedno so za komunajzerje malinovci.Ve se za katere je bog ,bog je na trgu pušioncev!!
Dacho61  ONLINE   (9.3.2018 8:19)
@power1: Tako ti kot sitemeter žal slabo ali nič ne bereta, ko sem jasno napisal da nisem cerkveni in da nisem ateist, da verujem v človeka in njegovo dobro, ampak nič hudega, to je popolnoma vajin problem. Po vseh vajinih besedah pa je popolnoma jasno, da sta največja vernika vidva, ki slepo branita komunizem, ki ga je cel svet, tudi vse države EU, razen Slovenije ter celo Rusija, obsodili kot najbolj krvav sistem v zgodovini človeštva, celo bolj kot nacizem, o kje je šele cerkev (RKC, Islam, ...) in njeni zločini, daleč, daleč zadaj. In ta komunizem se ni nikoli pokoril, nikoli mu ni bilo žal prav za nobeno žrtvijo, ki jo je naredil in to so umori, posilstva, pedofilija, prisilno delo, spolno suženjstvo, otroško delo, poskusi na ljudeh, itd., skratka komunizem je najbolj prefinjeni in dodelani zločinski sistem. In ta komunizem mori še naprej, tudi danes. Vidva pa kar poveličujta ta in tak sistem, nimam težav z dojemanjem intelektualnih in empatičnih lastnosti takšnih ljudi. Zato pa je Slovenija tam kje je, ko se lahko po razvitosti in demokraciji meri samo z Balkanom in je vedno bolj daleč od ostalih razvitih in demokratičnih držav. Pa saj si to tudi zasluži, če ima ljudi vajinega tipa, ki zagovarjajo krvave zločine in zločince, pa tudi tipa Ročnik, Medved, Rotnik, da naštejem samo vidne in dolgotrajne lokalne podpornike stranke SD, naslednice KPS.
power1    (9.3.2018 8:30)
Dacho...zelo prazna glava za prazno ideologojo. Če bi kdaj prebral kaj drugega kot Reporter, bi doživel svojo prepotrebno revolucijo v glavi. Vem, da ne dolgotrajno - ker si tega ne moreš privoščiti. Od otroštva sprana glava išče svojo drogo v farovem krilu - brez nje ne vidiš sveta, življenja - še sonc a verjetno ne. V socializmu se je vedelo, da je vera droga za rajo....jaz pravim, da je raja orožje vere...na žalost podkrepleno z največjimi pomori človeštva v zgodovini. ampak s tabo to zaključujem, ker nisi subjekt - le objekt indoktrinacije. Vem, da se ne moreš odločiti ali si bolj Slovenec ali Vatikanec - renegat.
KNOW-AL    (9.3.2018 9:44)
Dacho61
Puhlice govoriš. Kje sem branil komunizem? Nikoli!
merti    (9.3.2018 18:38)
Power a te je kdaj mel kak zupnik v rokah da tako lajas nonstop isto. Le od kje to sovrastvo?
power1    (10.3.2018 9:01)
merti..sovraštvo do sodržavljanov prihaja iz Reporterja in s prižnic. Z vsemi potvarjanji zgodovine, lažmi, sesanjem naše skune blagajne in vsiljevanjem svojih "vrednot" v javno in politično življenje - kar je z ustavo mišljeno kot nedopustljivo!!
merti    (10.3.2018 12:40)
power praviš da tvoje sovraštvo prihaja iz prižnic, ok kaj pa si počel tam a si ga mogu vlečt kakmu župniku med pridigo al kaj
power1    (11.3.2018 9:31)
merti..estetika je mati etike...če razumeš kaj to pomeni in to ne samo v eni projekciji. Veš, ni en sam svet...svetov je toliko, kolikor si odprt in človeški...tvoja plitkost bo morala najti sebi podobno prazno dušo.
Dacho61  ONLINE   (12.3.2018 8:16)
power1, iz vseh tvojih postov je jasno, da pač sovražiš Slovence, pa te razumem, si pač šved. Meni se pa gabi tvoja SFRJ in tvoj komunizem. Slovenija in Slovenci smo bili v njej zatirani, pa še najmanj to, že to, da se ni smela slišati Slovenska narodna glasba je nevzgravžno grdo, ubogih okoli 10% Slovencev je prispevalo v BDP SFRJ od skoraj 40% pa celo do 60% in ti še kar poveličuješ tvojo SFRJ in tvoj komunizem, pa saj je razumljivo, si šved in Slovenija ni tvoja domovina. Res si izrodek v Sloveniji, če nisi celo izrodek človeštva! Po razpadu tvoje SFRJ in tvojega komunizma pa je Republika Slovenija dobila v odplačevanje preko 60% dolga tvoje SFRJ in tvojega komunizma. In sedaj nam bo power1 solil pamet ... in nas posiljeval kaj je prav in kaj ne ... joj, adijo pamet!!! power1, večjega bedaka pa res še nisem videl na tem svetu, pa sem ga obredel že kar velik del!!! Ti meni o grozotah vere, ko pa je bil tvoj komunizem največja povampirjena banda v vsej zgodovini človeštva, v samo parih desetletjih so pomorili več 100 mio ljudi, joj, joj power1, ti si res potreben pravega zdravljenja. Komunizem je do sedaj edina "vera", ki je prepovedovala druge "vere", pa naj bo to v obliki prave vere ali vere v obliki strank. In fajn se mi zdi, da se tolažiš, kaj si lahko kdo privošči in kaj ne, to mi je pa najbolj všeč. Ja v tvojem komunizmu si pač kradel, tako kot tudi tvoj foter, ki pa je zraven še moril, res je bil huda baraba, sorry, da moram to javno povedati. V komunizmu ste mislili, da ste bogovi, sedaj, v demokraciji, ko smo ljudje lahko tudi drugače misleči pa si samo še navaden klošer, tako fizično in še bolj mentalno! Res škoda, ker tvojega rodu ni iztrebil nekdo, bi mu dal še za pijačo! Škoda da ni tega naredil Dolfi!!!
power1    (12.3.2018 19:34)
Dacho..kot vedno je zopet vidno iz katerega gnezda prhajaš. Bojimo se lahko kot v zgodovini te najbolj fanatične, tabula raza norosti Reporter vernikov. Vse moje izjave so le opozorila, kakšnemu moralnemu razpadu mora ta narod stopiti na vrat.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com