Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 477

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

stavka vzgojitelji in učitelji, policisti,... (Neznan 11.2.2018 20:50)

Zdaj je veliko govora o tem. Nevem zakaj ravnatelji pozivajo starše da otroke pošljejo v šolo, če pa so obvestila izdana že 14 dni da je stavka 14.2.
Naj si izborijo kar jim je bilo odvzeto ko je bila recesija...zdaj je ni več. Jih podpiram in razumem.

Razmislite...kdo je zaslužen da smo zdaj izobraženi...
so to naši ministri in pa ti ki nam vsem kratijo pravice do dostojnega življenja???
Ne učitelji so nam razlagali, nas poslušali in nam predajali znanje...tudi tem ki so sedaj pametni v parlamentu in vladi, ki imajo plače da te kap medtem ko si vzgojitelj ali učitelj, policaj in zdravstveni delavec (med. sestra, tehniki, reševalci),morajo razporediti denar da pridejo skozi mesec.
Kolikokrat policisti in gasilci nosijo glavo naprodaj za nas...

UPAM DA SE ZAMISLITE IN JIH PODPRETE V STAVKI
pri nas doma bo v sredo 10 otrok...od prijateljev ki nimajo otrok kam dat ker morajo v službo ta dan, ker niso dobili dopusta na dan stavke
IZBORITE SI KAR VAM PRIPADA...ZA KAR SO VAS PRIKRAJSALI :)osmica    (11.2.2018 21:06)
PREBERITE PROSIM IN SE ZAMISLITE:

https://www.docdroid.net/RH9rkNB/stavka-vzgojiteljev.docx#page=2

Namesto, da bi skupaj držali, so nas oblastniki uspeli skregati...žalostno. Ker verjamem, da prav vsak šolnik, medicinec, gasilec, policaj in ostali v JU podpirajo vsako stavko in prizadevanja za boljše plače in delovne pogoje v realnem sektorju. Zato se ne pustite pretentat vladi, ker prav vsaka vlada do sedaj je kriva, da smo tam kot smo, nažalost!
Plavica    (11.2.2018 23:18)
Podpiram to stavko. Če ne bi bilo bolezni v hiši, bi tudi jaz za ta dan sprejela v varstvo otroke.
some1    (11.2.2018 23:52)
policistov ne podpiram.
mclaren    (12.2.2018 7:49)
ne podpiram teh parazitov!! torej SVIZA!!
twinpower    (12.2.2018 8:51)
Še enkrat, kot sem že povedal v prejšnji temi. Ne podpiram stavke vse dokler morajo to trpeti starši in otroci. S tem ne boste povzročili škode odgovornim osebam, ampak tistim, ki niso krivi za vaše nezadovoljstvo. Imeli ste 9.2. in počitnice ko bodo starši doma in bi se zbrali in šli pred parlament. S tem, ko pozivate starše naj imajo otroke doma, da lahko vi stavkate pa izgubljate našo podporo in dobro voljo, ker spet zaradi vas bomo mogli nadoknaditi izgubljen dan kakšno soboto in s tem nam ne delate škode za en dan ampak dva.

Starši svoje otroke peljite v šole in vrtce 14.2. normalno kot običajne dneve in ne boste valili odgovornost na nas. Ministrstvo je pristojno za te odločitve in so lepo povedali, da za otroke mora biti poskrbljeno zato se držimo tega.

In še za tistega bedaka, ki skoz meče pod nos, da si starši jemljejo dopust, ko njim paše...ja sej zato ga imamo, da si planiramo in takrat preživljamo čas skupaj, ne pa da dajemo dopust, ko si učitelji to zaželijo!
lamza    (12.2.2018 8:54)
Problem je, da že sedaj ni dovolj denarja za njihove plače. In da je država zapufana tudi zaradi tega. Bi radi nove pufe al kaj zaradi še višjih plač?
toby    (12.2.2018 8:56)
Neznan , kaj bluziš kaj policaj nosi glavo na prodaj , policajeva glava je prazna in posledično nič vredna . Kaj misliš kako izpostavljeni so.
lamza    (12.2.2018 8:58)
@twinpower, stroške nedelovanja bi morali pokrit sindikati al pa njihovo vodstvo. Samo škodo delajo.
partija    (12.2.2018 9:58)
Naj stavkajo, ampak za čas stavke lahko kdorkoli, ki izpolnjuje pogoje za to delovno mesto zamenja stavkajočega, stavkajoči pa izgubi službo. Pa da vidimo kje smo. To bi najbolje vzpostavilo razmerja.
partija    (12.2.2018 10:02)
Sicer pi pa radi vse kar je nastalo viška požrli sami. Zdej ali so tako neumni, da tega ne razumejo ali pa so tako nesolidarni. V vsakem primeru velik minus za njih.

V bistvu gre pa verjetno le za milijardo investirano v volilne glasove.
Ja enim ni treba jemati posojil, si plačujejo kampanjo kar z milijardami iz proračuna.
BuddhaMonk    (12.2.2018 10:29)
"Ker verjamem, da prav vsak šolnik, medicinec, gasilec, policaj in ostali v JU podpirajo vsako stavko in prizadevanja za boljše plače in delovne pogoje v realnem sektorju."

Ja seveda. Vsak za svojo rit gleda, ne pretvarjajte se. Samo ko v JS stavkajo, se vedno govori, kako so nas skregali itd., da nam lažje vladajo. Neumnost. Te stavke ne podpira večina prebivalcev. Ker nima pravih ciljev (kje je reorganizacija?) in ker gre zopet za izkoriščanje pozicije. In potem univerzitetni profesorji stavkajo za svojih 20%, omenja se pa zgolj najmanj plačane v JS, češ kako so izkoriščani. Skratka, čista politika, ne boj za pravice.
pika nai    (12.2.2018 12:14)
Od vseh realno si povišico zaslužijo sam medicinske sestre in to samo v bolnišnicah pa še to samo na težkih oddelkih kjer je veliko nege,terapije...torej kjer so težko bolani bolniki..nepokretni..odvisni 24 ur na dan od tuje nege.
Istar    (12.2.2018 12:58)
Hasta la Victoria siempre: do Grčije in nazaj. Večkrat.
Vmes pa še plačevanje položnic, malo si poglejte vse prispevke na njih.
motofrik    (12.2.2018 13:08)
Kot je že 'pika nai' dala iztočnico glede medicinskih sester... je preklemansko velika razlika med eno na travmi in eno v ambulanti....
JANKO IN METKA    (12.2.2018 13:36)
ZAKAJ intelektualci nikoli ne štrajkajo in podpirajo delavce,če bi, bi tudi oni imeli večje plače-posledično ,bi sem jim več nateklo v njihovo blagajno,tako kot državi
sem proti stavkam,podpiram pa vsesplošno stavko za spremembo sistema,ki bi bil pisan na kožo delavca,ne pa tako kot je sedaj.za intelektualno družbo..in nikoli več ne bo potrebno stavk
Plavica    (12.2.2018 15:26)
Skoraj sem si že rekla, da se ne splača diskutirati. Pa bom vseeno vprašala, kako bomo kot narod obstali, če bodo naše otroke učili in vzgajali ljudje, do katerih domovina nima posluha? Pregazili nas bodo tujci, ker ne bomo vedeli, kdo smo in kaj sami sebi pomenimo. Cankar je imel prav! Smo hlapci in dalj kot do svojega nosa ne želimo videti.
twinpower    (12.2.2018 15:49)
Kakšni pa bodo naši otroci, če jih vzgajajo ljudje, katerim ni mar do otrok in staršev? Je moj otrok kriv, če vlada nima posluha? Mora zato trpeti starš, ta isti, ki vam je pripeljal otroka, da lahko imate delo?
Kaj obračate vodo na svoj mlin, zdaj kažete pravi obraz in zaradi takšnih posameznikov vsi trpijo.
Plavica    (12.2.2018 16:48)
twinpower! Svojo pokojnino sem si zaslužila z delom v gospodarstvu, vendar ne brez znanja in izobrazbe. Če svojega otroka vodiš v šolo le zato, ker moraš in da ima učitelj delo, je to tlaka za vse. Prepričana pa sem, da si želiš, da bi tvoj otrok šel v življenje opremljen z znanji in veščinami, ki so potrebne za uspešnost. Vsega tega pa en sam človek ne more dati. Lahko pa da sistem z dobro klimo, kamor sodi tudi primerna plača za primerno delo. Kapital, ki prihaja k nam je dobro opremljen z vrhunskimi zanji, svojo kulturo in seveda s pričakovanji poceni delovne sile. Manj bomo osveščeni, lažje nas bodo vodili in najlažje, če bomo znali le to, kar oni potrebujejo. Razmišljanje, da želim vsem pravično plačilo za delo (tudi delavcu v proizvodnji), je moj pravi obraz. Bolj kot to, kakšen je moj pravi obraz, je pomemben namen politike, ki tepta narod tudi z "Deli in vladaj!".
ba(k)terija    (12.2.2018 17:00)
Res je, Plavica, takšno hujskaštvo s strani enih je samo cilj provocciranju. Svojega dela Slovenci NE SMEMO CENITI! Oprostite, ampak smo velike budale. Nekateri še svojih otrok doma ne uspejo orientirati, pa si zamislite učitelje in vzgojitelje, ki imajo celi razred pred seboj in to skoraj pol dneva. Ja, res je, vsak se odloči sam za to, kar bo delal.
Ni mi všeč, res mi ni, ko brez razmišljanja pljujete po vseh ki stavkajo. Ne ga lomit, no, svoje delo smo v preteklosti zelo malo cenili, zato odhajajo nekateri v penzijo z par 100 evri. To pa je nagrada na koncu, ali zanka okrog vratu.
luger    (12.2.2018 17:13)
Vsem želim povišico medicinskim sestram pa ne ,ker ne opravljajo svojega dela kot bi morale.
jarkemoj    (12.2.2018 17:38)
TOVARNE GREMO VSI STRAJKAT NAM NAJ TUDI ZVISAJO PLACE NOCEMO DELAT ZA 600 EUR TISTI VSI KI TRENUTNO STRAJKAJO MAJO CEZ 1000 PLACO TKO DA VESTE
tjun8562    (12.2.2018 19:45)
briga mene za vaše stavke in štrajke in lajanje v luno, briga me!
moja dejstva so sledeča: v družinsko blagajno se nama vsak mesec nateče 1055 euro. Od tega je vsak mesec 364 eure režijskih stoškov, v kar ni všteta registracija in zavarovanje avtomobila ter bencin, ki ga pokuriva. Torej nama ostane 690 euro mesečno, kar pomeni NETO 23 euro na dan
S tem denarjem se prehranjujeva, oblačiva in obujeva, o novem pohištvu lahko samo sanjava. Dopust.... ja o dopustu pa morda nekoč, čez kakšnih 100 ali 120 let........
To so kruta dejstva in pika! Pa vseeno preživiva.
In še enkrat: briga mene za vaše stavke in štrajke in lajanje v luno, briga me!
partija    (12.2.2018 20:20)
twinpower
Dodajmo še ta isti starš, ki oddela veliko nadur, zaradi katerih sploh je ta rast, ki bi jo sedaj radi nekateri požrli samo zase.

Kaj so naredili več tile učitelji, policaji,...?
Jaz zase lahko trdim, da sem delal več (novi projekti), na podlagi česar imamo danes rast.

Tile se pa obnašajo kot triletniki v trgovini.

In zdej naj jemljem dopust, ker so si tile omislili štrajk.
xbmc    (12.2.2018 21:03)
Večina, ki tolče po učiteljih so bili slabi šolarji ali dijaki. Sedaj si pa dajo duška in pljuvajo po njih. V času varčevanja jim je vlada vzela del osebnega dohodka, ki ga naj sedan vrne nazaj. Ljudem na vodilnih mestih pa dviguje plače pa še stavkat jim ni treba.
Cerar in z njim Koprivnikar bosta pa tako ali tako odletela kot usrana goloba
BuddhaMonk    (12.2.2018 21:08)
Ce sem prej prav slisal, v ljubljani vrtci bodo delali. Sicer bi jih starsi zive odrli. :) Pri nas bodo pa menda tisti otroci, ki bodo v sredo prisli, dobili v celem dnevu 1 obrok.
klon    (12.2.2018 22:38)
xbmc jst osebno mislim da si učitelji ne zaslužijo višje plače!Zame si zaslužijo zdr. delavci gasilci policaji ter vzgojiteljice oz. pomočnice! Oni ne delajo razlik kadar je potrebno ukrepajo !! Ucitelji pa povecini delajo razlike napr. "če je otrok dobil 2 bo imel do 9 razreda 2" uglavnem niste enakopravni do vseh zato tudi mislim da niste enakopravni z ostalimi javnimi uslužbenci ....( to leti predvsem na ta komentar kot si napisal da komentirajo tisti ko so bili slabi v šoli ...tipično....)Imajo najvec casa od ostalih...pa placani ste za 1h dela ceprav poucujejo 45 min....
twinpower    (12.2.2018 23:46)
@xbmc, ne bi rekel, da kdo napada učitelje, vsaj z moje strani tega ni v smislu plač. Zakaj obračate temo. Sem bil zelo dober učenec in še dandanes, ko se srečam s kakšnim učiteljem ali profesorjem kakšno spregovorimo. Tukaj je govora u načinu stavke, očitno ste vi imeli težave z ocenam, zato tudi sedaj ne dojemate point teh diskusij, kjer se ne govori o višini plače ampak o tem, da morajo starši trpeti zaradi njihovih zahtev, mi jim pa dajemo delo - posredno...
@klon, ne moremo tako gledati, da imajo oni 45min uro, v šoli so več časa. Tudi gasilci, medicinsko osebje ne dela poln delovni čas. Treba je biti iskren, vsako delo je delo in mora biti ustrezno poplačano, če pa nekdo dela z glavo nekdo pa z lopato je to popolnoma druga tema za razglabljat in v veliki večini si človek sam izbere poklic itd, razen v primerih kjer si prisiljen poprijeti za kakršnokoli deli za preživetje.
Generalno ima t.i. srednji sloj in pa seveda nižji prenizke dohodke glede na standard življenja, ki ga imamo. Preveč je vseh materialnih dobrin, ki ji želimo imeti, vendar za nekakšno dostojno življenje, da se lahko hraniš celi mesec, poravnaš obveznosti in zasluženo preživiš dopust z družino bi pa moral imeti vsak zaposleni. Tu pa nastopi seveda naša politika, ki ni dober gospodar in ne zna razporejati denarnih sredstev, ko bi mogla, ker se raje ukvarjajo s tem, kaj delajo njihovi kolegi v drugi stranki itd...če mene vprašate bi ukinal leve, desne, srednje itd...da se konča ta agonija, ki nas spremlja skozi celotno zgodovino, ampak to žal ne gre, zato se borimo za svoje pravice, ampak še enkrat, dajmo se borit tako, da ne delamo škodo sami sebi in med seboj, ampak tistim, ki so nas pripeljali do tega stanja kjer smo. Razumete sedaj tisti z dobrimi ocenami? Razumete sedaj učitelji, profesorji in ostali, ki mislite, da vas ne podpiramo?
Ovce smo vsi in JS in ZS in oni sedaj uživajo svojo zmago, saj to želijo, da se mi med seboj stolčemo oni pa kot, da nič ni bilo živijo lepo v svojih vilah razkošno življenje in se nam smejijo.
neznanxx    (13.2.2018 8:40)
Sam a ni zanimivo..vedno strajkajo eni in isti,delavci u proizvodnji in ostali tezaki pa nikoli..wtf
slepaulica    (13.2.2018 9:20)
...ali si jim kdo upa dati kolektivno odpoved,tako kot je to storil
general v Gorenju, pa si še sedaj ne upajo glasno govoriti o stavki...
to pa je ponižnost v gospodarstvu...
jarkemoj    (13.2.2018 11:47)
Zamenjat bo triba SINDIKAT SKEI NUJNOOOOOOOO!!!!!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]