Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 763

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

sesuli bi nas ko ... (Neznan 2.1.2018 9:03)

https://www.dnevnik.si/1042796522/svet/bogic-bogicevic-clan-jugoslovanskega-predsedstva-19891991-usel-strelom-nasih-vojakovmitko25    (2.1.2018 10:12)
Raje se ozri v prihodnost..:)
sulc    (2.1.2018 10:53)
Odpiralec diskusije, dobro je da si to objavil.
Ni pa dobro, da nisi dal zraven nobene svoje misli.
Si pa naslov pripravil tako, da razumemo kaj želiš povedati.

Če bi ti ta naslov nadaljeval po logiki potem bi moral pojasniti v nekakšnem redosledu dalje naslednje:

- sesuli bi nas ko "Vukovar"
- kaj pa potem - tu si pa mrknil

Uvodničar, daj pojasni kaj pa potem? A bi bilo potem kaj drugače, kaj bolje? Kaj sploh želiš povedati?

Si morda že slišal, da se vojne zmagujejo z inteligenco,

- ne z Napoleonovim pohodom na Moskvo,
- ne s Hitlerjevim pohodom na Kavkaz,
- ne z Miloševičevim pohodom komunistične armade na Vukovar,
- ne s Tudjamnovim pohodom na Knin
- ne s pohodom Jugoslovanske armade v Trst (1945)
- ne s pohodom Jugoslovanske armade v Celovec (1945)

Z inteligenco je zmagal:

- Izrael v 10-dnevni vojni
- Slovenija v nekajdnevni vojni

Zakaj? Zaradi inteligentnih priprav na vojno.

V Sloveniji je pripravo na vojno naredila Maneverska struktura narodne zaščite (https://sl.wikipedia.org/wiki/Manevrska_struktura_narodne_za%C5%A1%C4%8Dite) s tajnimi pripravami na vojno v Sloveniji.

Spomnimo se tega kako so s smetarskimi avtomobili iz Avstrije prepeljali orožje za osamosvojitev in uprizorili v Ljubljani, da smetarji štrajkajo ter da morajo na pomoč smetarski avtomobili iz Avstrije, da se Ljubljana nebi zadušila v smeteh.

Spomnimo se štrajka vlakovodij, ki niso bili pripravljeni prepeljati ljudi poplačanih s sendvičem in pivom iz Beograda v Ljubljano in so shod sredi Ljubljane bili prisiljeni odpovedati.

Spomnimo se diplomatske podpore Nemčije, da bo priznala Republiko Slovenijo, če gre ta v osamosvojitev medtem ko je Zimerman v Beogadu (USA) pravil, da ni ZDA ne predstavljajo razpustitve Yuge.

Spomnimo se, da Slovenija iz evidenc občin ni bila pripravljena dajati teh podatkov o nabornikih Jugslovanski armadi (JA) tako, da JA ni bila sposobna klicati mladeničev na služenje vojaškega roka in jih pošiljati v vojne razmere na Kosovo.

Vse to (in še marsikaj) so bile inteligentne priprave na konflikt (vojno).

Jasno ?
majster za lenuhe    (2.1.2018 11:10)
Sulc ne pametuj brezveze. Poznam veliko slovenskih fantov, ki so bežali čez mreže vojašnic v jugi. Podatki iz občinskih evidenc. Strinjam se pa s tem, da sta Kučan in Drnovšek odigrala ključno nalogo, da do resne vojne ni prišlo pri nas.
zvonc    (2.1.2018 11:31)
kučan in drnovšek sta odigrala kljućno vlogo ha ha ha ha ha -(ključno vlogo -mogoče v korist JLA )Ta dva ta bila podn od podna oz on iz Murgel še je vedno cokla razvoja slovenije
V novejšem času
Kučan je poskušal kot posrednik v Bosni-pa so ga nagnali
Sedaj se poskuša kot posrednik v Španiji v zvezi z katalonijo -uboga katalonija
romulus    (2.1.2018 12:15)
Bodmo srečni da se je končalo, tako kot se je.Imeli smo srečo da so pri nas bili samo mladi vojaki Jna, stari od 18 do 20 let in so bili neizkušeni in čisto preplašeni, ter da niso imeli takega teritorijalnega iteresa kot na hrvaškem in bosni.
Redtka    (2.1.2018 12:41)
Največ za Samostojno Slovenijo in za razpad sistemov Komunizma, socijalizma ali Kolhozništva ravno takega kot si gre Slovenija danes z raznimi Regijskimi centri inkubatorji Žuapanatorji, Občinatorji, je gospiod Gorbačov, ki je uvidel kam pelje to norenje, Okultizem, Stalinizem, Čaušeskoizem KOLEKTIVIZEM .TITOIZEM..???

Človek, ki je pri zdravi Pameti ugasnil podporo norenju tudi takim, ki so v Sloveniji kateri so na KULTU osebnosti partiji gojili svoje življenske cilje, začeli pisati zgodovino ČISTO NA NOVO PREJ NI BILO NIČ, in morili narod okoli sebe ( To počnejo še sedaj )..

Gospod Gorbačov je rekel dovolj, nikoli ne bo Kolhozništvo in inkubatorstvo, Občinske petoletke ter državni gospodarski teror na idejami posameznika, ki gradi v svobodnem okolju in po svoji volji dela in ustvarja..

Spoznal je da sistem ki non stop kriči za narod, človeka otroka je pravzaprav njegov največji sovražnik, ki mu vzame še dostojanstvo..KER MU VEDNO ZMANJKA TUJEHGA DENARJA..
In se je začelo je, ves vzhod se je sesul in zagotovo bi TITO končal kot Čausesku če ne bi prej se poslovol od tega sveta.
Ostala je še VENEZUELA, kje se steljajon za pol kile mesa ( ndanes objavljeno ) in Severna Koreja kjer se derejo kot v Velenju leta 1978 ko so postavili to gmotoOkultizma..

Torej brez GORBAČOVA bi naš župan, zaposleni v Velensjki Občini in ostali še kar peli, gojili kolhozništvbo TOZDE, SOZDE in gradili Socijalizem ter veliko nezmotljivo Komunostično partijo Slovenije..IMELI ( XV, XVI..in XVII ) kongres zveze komunistov JUGOSLAVIJE..

Kaj so naredili Kučan in ostali, videli so da je PATIJSKI koncert končan, DA JE ZGODBE konec, da jih bo odneslo pa so skočili na zadnji vagon in začeli svojo prenovo, začeli so graditi demokracijo..EXSO KOMUNIZEM..
Zato je tukaj v Sloveniji ta sistem OBSTAL, se prelevil, obnovil in norci, ki gradinjo KULT osebnosti so spet tukaj in skupaj z nazadnjaškim županom, kakšnim Gorenjskim Jugoo propadlim managerjem že obujajo CRKVINO in gradijo spet KULT osebnosti.-

Slovenija bi bila samostojna z Kučanom ali brez njega, z Drnovškom ali brez njega z Janšo ali brez, preprosto so se ti ljudje našli pravi čas na pravem mestu ( TREŠEVALI SEBE IN PARTIJCE ) in sedaj nekaj pišejo sirjejo in nakladajo narodu..

Gospoda Osamosvojitev je bila bolj na lokalni ravni nihče ni posslušal nekih ukazov saj jih ni bilo, nihče ni vedel kaj bi pa je ratalo zato ne spet razlagat nekaj kar se ni zgodilo, poveličevat nekoga, ki si to ne zasluži ( bil edini na pravem mestu tisti čas ) ki bin še karb gradil neko Jugoslavijo umetno tvorbo, ki je krvavo končala zato ker je bila umetna in vse narejeno na silo pod terorjem Kučanove partije, Udbe kjub nenehni kontroli, nad družbo, ki je norela po komandi so ugotovili, da se svet ne vrti okoli partije, Komunizma, Slovenije najmanj pa okoli Velenjskega župana samo on še tega ne.

Zdej pa lohka pridemo na TO, lokalno raven ( ne oddajo orožja ) zgodbo o osamosvojitvi..lohka pa začnemo pri maneverski strukturi, o obrambi Velenja, ki je ni bilo ali o ploskanju naši sester iz Juge žensk v Gorenju, pri bombandiraju, Grožnjah Srbijancev našoh bratov v Premogovnikiu, o tem kako so žalili, se posmehovali, navijali, se nekatero odseli, pa prišli nazaj z dvajsetimimin več..itd i..itd..

Ja zanimiva zgodba..
Kako že janos

JASNO..??

Zato Hvala Gorbačovu, Kohlu TO ju in predvsem tistim na lokalni ravni pri gradnji Maneverske strukture..
Old Punca    (2.1.2018 13:07)
Počasi se bo izvedelo, zakaj nas niso stokli kot star ajmer. Če bi bila BIH na meji dveh evropskih držav, bi bilo lažje. Če ne bi bilo tako strastnega nacionalizma, ki ga na srečo v Sloveniji ni bilo, bi bile vojne manj krvave. Imeli smo več okoliščin, ki so nas rešile usode BIH. Pa tudi Miloševič se je
odločil, da naj Slovenija gre, bo pač več orožja za druge.

Resnica o vlogi Kučana in Drnovška, ki je temeljila na njunih predhodnih povezavah z jugopolitiki in tujino, je najbrž pomembna. Predvsem nista bila na nož. Če nas bi vodil princ teme, ne bi samo sklatili helikopterja, ampak bi se zapletli v vojno, ki bi bila za nas grozljiva.

Izpisala sem misel iz članka, ki ga JE VREDNO PREBRATI.

"Največja iznajdba na svetu ni letalo, temveč ogledalo. Vanj se človek vsak dan pogleda. Lahko izdate državo, narod, vero, lahko ste nekdanji predsednik, nekdanji minister, a če postanete za časa življenja nekdanji človek, je z vami konec." Bogić Bogičević
calis    (2.1.2018 13:23)
...verjetno je neznan želel povedati svoje mnenje,- kako je v resnici bilo... in da si danes nekateri posamezniki pripisujejo (in jemljejo pravico do kraje narodovega premoženja) neko osamosvojitveno vojno,-- še helikopterja nebi bilo potrebno sestreliti...!!!???
sulc    (2.1.2018 14:24)
majster za lenuhe nisi povedal v čem "pametujem brez veze", kot si navedel. A ko ti zmanjka argumentov potem pa kar - "pametuje sulc brezveze" ... ha ha ha

Še kakšno dejstvo iz tistih časov si lahko prebereš zdajle.

- Bolje poučeni, kaj vse se bo dogajalo v Sloveniji (govorili so politični agitatorji: "Slovenijo bomo stolkli kot star ajmer", "vse bomo splanirali", "tu bo totalni kaos", itd), so vse to slišali (in slučajno tudi jaz kot nepoklican) in verjeli političnim agitatorjem.

Kaj se je zgodilo? Npr. Stojanovič iz Velenja (in še nekateri) so v strahu, da se bo vse to res dogajalo v Sloveniji:
- zapustili delo za nedoločen čas
- vrnili stanovanje v Velenju
- se odselili v Srbijo (z družino)

Drugi, npr. Pahič so ženi na delu prepovedali, da vzame slovensko državljanstvo in ona je bila po zakonu odpuščena. Na jeno delovno mesto je bila zaposlena Radojevičeva, ker je vzela državljanstvo R Slovenije.

Kaj pa potem, ko je bilo konec osamosvojitvene vojne?

Stojanovič je z družino vred prišel nazaj v R Slovenijo in se zaposlil v podjetju Swaty ter tam nadaljeval kariero, ker je pač spoznal, da:

- je vojna na jugu, ne pa v Sloveniji (kar so propagirali politični agitatorji - takšni politični agitatorji kot ste vi tule na forumu).
kuhalnica    (2.1.2018 15:43)
Sulc tule ni političnih agitatorjev tu so nacionalist bivši komunisti pod sedanjo desnico in dodallni bedaki ki ogrevajo zgodovino za nazaj.
calis    (2.1.2018 15:47)
Redtka - kvasiš neumnosti...preberi članek in boš doumela (v kar ne verjamem), kaj se je dogajalo v ozadju...komu se je dr. Bučar zahvalil...(pa še tole., če boš razumela...koliko močna je bila JNA takrat in kaj bi se zgodilo, če bi se takrat na predsedstvu YU odločilo drugače)...ne mi zdaj ti neko lokalno raven in TO...tako kot takrat, ko so nek pred gornjo radgono metal kameje na tank...- ko se je nad (pozabljeno) pleme nekje v Novi Zelandiji pripeljal helikopter in so domorodci začeli metati sulice in streljati s puščicam...
janoš    (2.1.2018 15:48)
Zvonc če ne bi bilo Kučana in Drnovšeka bi mi imeli stolčeno Slovenijo in morijo kot v jugi,osmosvojitelji pa so že tako imeli kupljena pribežališča v Avstriji,zato smo lahko srečni da smo jo tako poceni odnesli!,vojna se dobi z7 pogajanji in za mizo,nne pa z horukom!
calis    (2.1.2018 15:52)
majster za lenuhe- jaz jih ne poznam dosti, poznam pa dva , ki sta bežala preko ograje...foter jih je čakal v bližnem hotelu...na vprašanje...zakaj nista izvedla kakšno diverzijo...pognala magazin z strelivom v luft in potem čez ograjo...modro molčita...
Redtka    (2.1.2018 16:08)
Kučanov prispevek..??

Očitajo mi da sem bil proti odcepitvi Slovenije še danes sem ??
http://nova24tv.si/slovenija/to-so-citati-milana-kucana-ki-vam-jih-bodo-levicarski-mediji-zamolcali/

Glede Župana, ki ugotavlja situacijo na terenu iz iz Velenja ( prej so izdelali Titovo Velenje ) sedaj bi izdelal Gnjilane ali Niš o ponoreli gradnji Kulta osebnosti ni potrebno kaj reči, o Bobinčevem Jugo ESPERANTU V ŠOLAH JE ŽE KAR Srbski minister za šolstvo v Sloveniji tud ni kaj dodat, o Srbijancih, ki so jih navlekli v premogovnik, ko so imeli 2500 prošenj za delo tudi ni kaj dodat ne Kučan tudi vsi Srbijanci ali z poreklom z Srbije se nikoli niso sprijaznili z samostojno Slovenijo in še danes delajo vse v škodo Naroda, Slovenske države in Slovenke kulture in nacionalnih vrednot.

https://www.finance.si/8856234

Vsi načrtno sistematično uničujejo vse kar Slovensko..to ni slučajnost.

Kar se tiče vojske, jugo vojska z naborniki nio mogla zmagat, ?? ( osemnajt letniki, protu rezervistom niso imeli možnosti ) kljub tenmični premoči, lohka bi pa naredila veliko škode o zmagi pa so vedeli sami da ne gre zato se je končalo srečno tudii za njih narod bi žive odrl že tako so morali nekje hladiti glave..

O vseh ki so ploskali ko so bombandirali Dravograd, izzivali, se posmehovali, grozili, bili pripravljeni vse za Jugo vojsko pa ne bi je pa teh na stotine če ne na tisoče...več kot tri četrt GorenjA skoraj vsi Srbi na PV ju samo tukaj v Velenju in morda taki kot so na OBČINI, ki so bili veseli samo naskrivaj..sedaJ pa kažejo svojo žalost z obujanjem stare kložnge iz JUGE..
janoš    (2.1.2018 16:32)
Joj joj Redika tvoja mržnja do vsega je nerazumljiva,smiliš se mi,kako lahko človek živi če mrzi vse in verjetno najbolj samega sebe!
power1    (2.1.2018 16:33)
Na koncu pa so vas sesuli domači osamosvojiteljski izdajalci v obliki specialne kapitalne plenilske vojne - vi pa še vedno onanirate na svojo neumnost. Za rop od svojih junakov sploh niste bili in niste dorasli in o tem še danes nimate pojma. 25 let vas iste krimimalne združbe ropajo, vi pa drhalsko jamrate kar vam ti isti suflirajo.
majster za lenuhe    (2.1.2018 17:29)
calis, jaz jih poznam veliko, ker je to bila moja generacija. Kar se tiče diverzije, oz. zakaj nista skladišče streliva dvignila v luft, pa lahko samo rečem, da preveč gledaš ameriške akcije. Fantje so bežali iz vojašnic po celi Jugoslaviji, pa bi še komot kako letalo ukradli ali pa tank a ne..., bi bili hitreje doma. Mimogrede, dva sta ukradla helikopter, pa se dobro ve kako sta končala in zaradi koga.
janoš    (2.1.2018 18:11)
Power a tebe niso ker pišeš vas!?
calis    (2.1.2018 18:56)
redka ni nič druzgega kot unga (zelo, zelo) rtka...nek mora ven dati...puh..puh...puh
power1    (2.1.2018 19:12)
Janos..pisal sem tistim, ki ne vedo kaj je dan in kaj noč v tej državi. Drugače pa sem osebno pred tolovaji zaščitil svoje živjenjske vitalne interese in se lahko kot že ogromno drugih tudi umaknem v tujino...za dušni mir...ki ga pošten socialno in pravno empatičen državljan v tej družbi že zelo težko najde.
Kalvo    (2.1.2018 20:36)
Kdor misli, da nas lahko premaga ima velik ego. Samo miljon nas je in ta miljon je močnejši od vsega sveta. Živela Slovenija. 8
Kalvo    (2.1.2018 20:38)
Power1, ti bi pa bežal v tujino... Kaj s takimi... Haaa
power1    (2.1.2018 21:49)
kalvo...če bi bil iz testa za bežati, potem se ne bi tu gor ukvarjal z ultra desničarskimi zmedenci. :)
motofrik    (3.1.2018 7:07)
Ne bom pozabil enega Srbina, ko sem še delal v Orodjarni. Vedno je govoril 'kaj boste vi Slovenčeki'... V glavnem, pred vojno je bil vedno tako aroganten. Enkrat se je zapletel v besedni spor s sodelavcem....oba vstaneta, izmenjata par ostrih besed, potem pa.... mu je Tonč prišvasal eno direkt na rilec. Stari do konca šihta ni niti črhnil, pa še kasneje je malo bolj šparal mevl. Je pa po vojski med prvimi letel po državljanstvo....
schnitt    (3.1.2018 9:58)
motofrik a je bil to Milić?
lamza    (3.1.2018 11:06)
NN vidiš, da nas niso, ampak so sebe.
motofrik    (3.1.2018 12:43)
Ni bil Mičić, ne... sicer je bil za mojstra, ja. Ampak ga nismo priznavali. Pa, pizda... ne more ti en čoban biti predpostavljeni, če se še podpisati ni znal v redu..... potem je pa itak šlo v stečaj.
partija  ONLINE   (3.1.2018 12:56)
janoš
Če nisi opazil, ta izmeček sebe vedno izvzame, čeprav je pomagal izvolit vse vlade do sedaj.
motovilec    (4.1.2018 9:43)
Vsak od vas ima svoj prav.
Podlost in pravi obraz je pokazal marsikateri Srb, leta 91 ko se je stanje zaostrilo.Zaradi take plitke mišljenosti je na svetu toliko gorja kot ga je.Seveda ko bombardirajo, bombe vedo kdo je kakšne nacionalnosti.Pajade!!!
Politika je vedno in bo znala stvari prikazati tako, da trenutno vladajoče prikažejo v najlepši luči.V skladu s takratno zavestjo in voljo naroda, so se takratni politiki odločili prav, da smo šli na svoje.In po osvojitvi so vsi bili zadovoljni, tudi tisti ki ste kupili držaljanstvo za par sto tolarjev in bili zraven še nasprotniki Slovenije.Čeprav so jih brezpogojno in brez kakršnih koli preverjanj vzeli kot svoje državljane, bi samo s tem Sloveniji in sebi morali pokazati več spoštovanja, kajti že tistikrat bi lahko bili tam kjer so današnji Sirci. Pa ne si mislit, Slovenija bi preživela tudi brez vas.
Seveda Yugoizem še obstaja in vedno bo imel svoje pristaše.Vendar tudi drugi ne samo Srbi,delajo enako.Klientelizem,nepotizem,podkupovanja,porogljivost in aroganca,delovanje za lastne koristi,javni sektor nad vsemi s svojimi pravicami,vsemu temu je treba narediti konec in ponovno vzpostaviti pravno državo, ki milo rečeno ne deluje več ali pa samo za izbrance.Vendar koga volit? Kamor se obrneš neki ex komunist pa naj bo SD, SDS ali kdo drug...Volilno telo napisano na dušo tistim, da lahko še naprej delujejo izkjučno za svoje cilje.Če hočemo spremembe, je treba prvo spremeniti volilno zakonodajo, vse drugo je brcanje v meglo.Mediji tudi niso tk neodvisni kot poročajo in v rokah politikov manipulirajo z ljudmi.
Najbolj nasmeh mi pa gre,ko vidim plakat SDS:naredili bomo red z zdravstvu!! HAHA kaj si pa počel v dveh mandatih doslej, razen pljuval po predhodnikih in jih obtoževal za obstoječe stanje.Če še kdo na take stvari nasede potem vem da sprememb ne bo še kar kmalu!!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com