Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 726

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

piar bele tehnike ? denis oštir ! (Neznan 20.12.2017 20:31)

To, da je piar pogrnil na celi črti je bilo jasno ob požaru na Vrhniki in tudi kasneje, vse do danes. Vrhniški direktor je imel svojvrstne izjave za medije, da jih je potešil po svoje.

Piar je tudi zamočil, ko je izbruhnilo da je Merkur prejel denar. Kasneje so to tolmačili češ da ga je dobil za ohranitev prodajne mreže bele tehnike. Konkurenti velenjski beli tehniki najbrž niso niti ficka dali za t.im. ohranitev prodajne mreže bele tehnike danes pa veselo prodajajo aparate vštirc naših. Kordež pa menda zaradi lastninjenja sedi.

Nekajkrat so bili štrajki in piar je dokaj nerodno poravnaval zadeve za medije. Kar sam predsednik se je moral soočati z delavci v dialogu.

Čisti dobiček tam malo nad nulo ali pa minus nekaj milijonov je že zgodba, ki se vleče nekaj let. Piar je le stežka pojasnjeval vse to, ker moraš za medije o tem nekaj vedeti - o ekonomiji. Dividende so take, da bi vsak lastnik nekaj storil.

Ingor je bil še en tak fijasko ko piar ni znal pojasniti zakaj so za lastnike te firme (zaprta družba)samo izbrani sodelavci ne pa tudi delavci - vsi!

Dogodki v zvezi z informacijami s Panasonicom so dodobra vznemirili borzno dogajanje in naknadno sprožili preiskave. Tudi v zvezi z razhodom s Panasonicom je bilo dokaj nejasno obelodanjeno.

Dr. Lahovnik in mali delničarji preko borznega poznavalca Tomažina so vodstvu firme nalili kar nekaj čistega vina.

Zdaj mali delaničarji terjajo svoje in zadnji čas je, da en sposoben piarovec kot je Denis Oštir, prevzame odnose z javnostmi.KNOW-AL    (20.12.2017 20:38)
Spet ta psihič. In kaj te pa zdaj muči?
McLeon    (20.12.2017 22:02)
Denis Oštir ... kaj mu je tega treba?
NevemNo    (21.12.2017 8:54)
PR- public relations... Piar Bog ve kaj je to... Sploh nisem prebral ko sem vidu v naslovu in prvem stavku piar ... Piar bele tehnike bog ti pomagaj stric ...
Old Punca    (21.12.2017 11:49)
Stik z javnostmi se je pojavil pri nas predvsem z namenom, da odgovornim ni potrebno prek kamero. Tudi pripravijo izjavo. Podjetje ima lahko celo četo ljudi v PR, pa bo napisal tisto, kar mu bojo naročili. Ni pomembno, ali je to Denis Oštir, ali Denis Avdič

Če pogledam napake Gorenja, je njihov pozni odziv, mlačni odziv, polovični odziv, samo znak, da prikrivajo. Včasih tudi lažejo, ali so v svojih izjavah nestvarni,zanesljivo pa megleni. Bi rekla, nesposobni, da odvrnejo pozornost, ker se to da.

Gorenje drži ljudi, najbrž tudi svoje delavce, v megli. Niso sposobni prevzeti odgovornosti za svoje napake ( Ingor, Panasonic, Vrhnika, Merkur). Mogoče ne veste, da je večina kreditov za Ingor dala banka, kjer je bila direktor sestra lokalnega veljaka, povezanega z županom. vse delnice so zaplenili. Upam, da ne drži, da so vsem izbrancem po najetju kredita dviginili plače za obrok, kar ni težko preveriti. Bojda se je v tistem času pojavila velika količina novih šefov, od katerih so vsi samo napredovali v plači. Menda naj bi ob upokojitvi dobili še znesek za pokritje neplačanih obrokov. Vmes pa razne stimulacije, ki niso predvidene za plače. Upam, da ni res. Med njimi je predsednik sindikata, člani delavskega nadzora, ki so bili izbrani, pa celo sindikat. Kako bi ti isti ljudje nadzorovali skrivno plačevanje kreditnih obrokov, kar verjetno ni držalo za vse. Ingor je po mojem prepričanju kriminal, pa se to nikomur ne zdi, saj ni nobenega postopka.
Javnosti in delavcem šefi nikoli ne povejo vsega, predvsem pa ne resnice. Zato imajo nadzornike, ki pa so na istem vozu. Morajo pa vedeti delničarji, ki so nekateri res dobili vse prihranke, celo svoje premoženje, nekateri iz požrešnosti. Ko pa njih vozijo okoli, je pa stvar resna. Mislim, da sedanja ekipa odhaja, šefom pa bodo znižali plače za 20 %. Za začetek naj jim ne dajo nobenega dodatka za kredite, če je res, da jim Gorenje iz plač plačuje kredite, od katerih nimajo nič. Mene ne zanima, kaj bo s šefi in zakreditiranci, ki so imeli lastno pamet, mene je samo strah socialne bombe. Vse kaže na to. Bohpomagaj.
gosjak  ONLINE   (21.12.2017 12:50)
Know, "in spet en psihič"...seveda iz tvojega stališča.....in zakaj jaz pravim da večino vas kretenov tukaj na tem forumu treba nategovati z raznimi forami, ker komaj čakate da poštene in resne občane tukaj gor maltretirate in z svojo "pametno" glavo jim solite pamet....
KNOW-AL    (21.12.2017 21:00)
gosjak
Spizdi nazaj v Sv. Bric pa se nauč olike. To tvoje postavljanje nad videnje več od drugih, metanje kosti itd pa seboj nes pred kak šank v dolini.
dostir    (22.12.2017 23:35)
McLeon ... Zakaj pa ne. Človek v življenju potrebuje izzive. Pa še domačin sem.
KNOW-AL    (23.12.2017 8:22)
Kk, a nisi na Vranskem.
dostir    (23.12.2017 8:40)
KNOW-AL
Doma na Vranskem, born and raised v Velenju. V Šaleku, če smo natančni. Pri Boltu. Direkt pod gradom.
KNOW-AL    (23.12.2017 10:01)
Pozdrav bobija. :)
McLeon    (23.12.2017 15:42)
Težka bo ko boš dobil direktivo, da naj mediji o tem in onem ne poročajo, na utihnejo. ... Je vse utihnilo.

A si ti tak, da bi to zmogel? Imaš tak karakter? Kakšen?

Primer:
https://www.finance.si/341124
sitemeter    (23.12.2017 16:14)
Stari majo veze, bojo pa že nardili tk da bo prav.
dostir    (24.12.2017 13:18)
Naloga piarja ni, da medijem narekuje, kaj morajo in o čem ne smejo pisati. Naloga je komunicirat. Pa ne samo z mediji.

Delo ni vprašanje karakterja. Je vprašanje znanja in profesionalnega odnosa. Oboje imam.
dostir    (24.12.2017 13:18)
@sitemeter Ne razumem.
Old Punca    (26.12.2017 20:42)
Denis, res imaš oboje. Le izkušenj z gospodarjem, ki ti bo povedal, kaj je zanj, in ne zate, edino prav, pravilno. In bogpomagaj, tudi pošteno po njegovih kriterijih. Tudi to izkušnjo boš moral dati skoz.
McLeon    (27.12.2017 20:54)
Denis želim ti vse dobro na tej poti, ki bo precej drugačna od sedanje - tvoje poti.

Da se ne motim, potrjuje Old Punca neodvisno od mene.

Če ne boš delal kot se bo od tebe pričakovalo, boš imel probleme.
Ne boš mogel delati tako kot si ti želiš s "profesionalnim odnosom in znanjem". Žal.

Zgoraj sem dal samo en (1) primer. Kako bi pa ti v tem enem primeru z znanjem in profesionalnim odnosom vse skupaj pokril?

Vse dobro v 2018 in veliko zdravja!
McLeon    (27.12.2017 21:12)
Če prav razumem sitemeter, potem si tolmačim ta njegov stavek "Stari majo veze, bojo pa že nardili tk da bo prav." takole:

vpr.: kdo so stari? odg.: murgelci, F21, itd.
vpr.: imajo veze ? odg..: pajkova mreža, F21, tajkuni, omrežje, itd.

dilema iz stavka: "naredili tk da bo prav",
odg.: piar bo delal tako, da bo prav omrežju, ki v tem primeru ne sega samo do Hude luknje, Penka, Slemena in Gore Oljke ampak še čez.

A si kdo drzne rečt da "informatičar Wirt" ni imel znanja ter profesionalnega odnosa ... pa vendar je odšel. Nasprotno, odšel je, ker je imel znanje in profesionalni odnos - oboje.

In, če bo Denis vse to sprejel za svoje, bo ostal.
Če ne bo sprejel, bo odšel.
KNOW-AL    (28.12.2017 14:12)
Pa je le res. To bo še zanimivo. Upam, da ga to, da razmišlja s svojo glavo ne bo preveč oviralo.
Diofant    (28.12.2017 20:26)
A to je tisti, ki je na 24 ur dobesedno prevedel v "prstni odtis", namesto v ogljikov(čni) odtis. No vsaj štimunge ne bo motil.
encijan    (29.12.2017 10:00)
Ne poznam mladega gospoda in želim mu vse dobro.

Ja, res je, potrebno znanje in profesionalni odnos, kot meni bodoči piarovec, a v okviru meja, ki jih bo začrtal gospodar. Sploh v takšnem podjetju, kot je Gorenje. Če jih ne bo upošteval, bo letel.

Meja med zaposlitvijo in Zavodom za zaposlovanje je v tem primeru jasno začrtana in jo hitreje prečkaš kot na kakšnem drugem delovnem mest.
schnitt    (29.12.2017 10:36)
Mogoče se je pa odločil za agit-prop pri

- hirajoči delnici
- socialni zaposlenosti
- "sponzoriranju" merkurja
- vrhniškem požaru
- požaru surovine v MB
- vedno novem adaptiranu uprave po politični prijaznosti vsaki prejšnji in naslednji vladi (Dimic, Groznik, Žiga, itd.)
- všečkanju Jankoviča ko je prišel v Gorenje pred volitvami in kvasil o tem, da naj Gorenje prevzame prosuli Vegrad
- promenadnem sprejemanju politikov pred volitvami

Nič več ne bo tako kot je bilo ...

- prikazani grafikoni, podprti z razlage, stanja in gibanja trendov na tv, odprte karte v izjavah, vzneseni nastopi

... zdaj bo veliko molka in spina, izbranih izjav

Zdaj bo spoštovanje političnih gospodarjev, skorajda japonsko klanjanje v pozdravih.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com