Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 278

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

pediatri v velenju (Neznan 12.11.2017 22:27)

Pozdravljeni!

Na Vas občane Velenja in okolice se obračam, da stopimo skupaj in naredimo že končno en "rušvajz" z temi pediatri v Velenju. To je res nevzdržno vsakič pregleduje otroka drug pediater in vsakič so drugačna mnenja/zdravljenja z njihove strani. Sedaj res ne vem kaj je narobe v zdravstvenem domu Velnje? Ali je problem Seherjeva, kajti mnogo stvari je slišati na njen račun... Res je da je stalni pediater Seherjeva ampak ta je samo za v penzijo in nikamor drugam... Če ni pediatra te napotijo na nujno medicinsko pomoč in tam tist zdravnik samo gleda O_o in napoti v urgenco Celje...

Skrajni čas bi bil, da se nekaj že stori, da se uredijo te katastrofalne razmere in da bodo naši sončki imeli končno stalnega pediatra.

Podajte predloge pripombe itd...
Verjetno nebi bilo tudi slabo narediti civilne iniciative, da se zvrši malo pritiska na ZD Velenje.

Hkrati pa tudi ni samo problem pediater...samec009    (13.11.2017 6:50)
Pediatrov v Velenju je drugače več in jih tudi bo več, samo trenutno so službeno odsotni, ker so na tečaju Albanščine.
sneshka    (13.11.2017 10:03)
Samec009- ti si pa tudi en ta pravi. S pediatri se sploh problem. Pa tudi drugih zdravnikom primanjkuje. Kje je vzrok ne vem. Dobro bi se bilo najprej obrniti na vodstvo zdravstvenega doma.
Butchman    (13.11.2017 10:15)
na srečo ni problem s pediatri kot takimi, ampak z organizacijo...tu pa bi se moral nekdo resno zagovarjati, saj to ni trenutni problem, ampak so s tem težave ze nekaj časa...zato tudi odhodi nekaterih, ki smo jih zelo cenili...
BuddhaMonk    (13.11.2017 10:58)
Pediatrov je oz bi lahko bilo dovolj. Naša pediatrinja je odšla. Ampak itak jo je otrok redko videl, ker so urniki zmešani kot kure in je vsakič drug zdravnik. Stvari že DOLGO NE KLAPAJO! In zato niso krivi pediatri, ampak vodstvo. Če vodstvo ZD bere te strani, bi bil čas, da odreagira. Ker to ni normalno, da pripelješ otrok v 1 tednu 2x pokazat in ker je vsakič drug zdravnik, tudi napotke dobiš različne. Pa ne pravim, da so kakšni napačni, ampak ko se začneš zdravit, se moraš držat ene recepture. Saj poznamo rek "več babic, kilavo dete".
kibic    (13.11.2017 12:10)
Pridi v Šmarkn - tu je pa splošno zdravstvo na vrhunski ravni.
toby    (13.11.2017 19:00)
kibic , pri vas je splošna ambulanta inveterinarska postaja eno in isto.
JPKJZ    (13.11.2017 23:09)
Neznan, neupravičeno puntaš ljudi, da pograbijo vile in kose...

V Velenju glede pediatrije stanje sploh ni tako slabo, kot pljuvaš tukaj na forumu. Poglej malo na okoli! Specialistov pediatrov trenutno enostavno ni, povsod jih razgrabijo (pa velenjska multi kultu populacija - mislim na starše - niti slučajno ni "ideal job")! In ne pljuvat po Seherjevi, bodite srečni, da vsaj še nekdo dela in gleda otroke REDNO! Pa tudi sicer, vsi velenjski otroci so pregledani od 7:00 zjutraj do 20:00 zvečer od ponedeljka do četrtka ter vsak petek dopoldan. Severno od Mislinje tega luksuza ni - v glavnem tam otroke gledajo "priučeni" specialisti družinske medicine, kar nikakor ni isto kot pediater.
V Velenju pa so otroci pogledani izključno s strani specialistov pediatrije, celo subspecialistov (alergologinja in kardiolog iz SG ter nevrolog iz CE), zato ne jokat, da otroke gleda vsakič nekdo drug in kako se menjajo terapije in podobno. Tudi po drugih regijah ni nič boljše. Pa kolikor vem se vsak od pediatrov trudi, da otroke naroča k sebi na kotnrolo in ne kolegom, ravno iz naslova kontinuitete dela.
Pa še za dodatek - ZD Velenje ima pod svojim okriljem 5 specializantk pediatrije, ki se bodo vrnile tekom naslednjih petih let v predšolski in šolski dispanzer, prva že zelo kmalu. Kmalu (mislim da čez pol leta) se vrne tudi specialistka na porodniški. Že čez tri leta bodo v Velenju mesta pediatrov izpopolnjena z mladimi zdravnicami s svežim znanjem. In še nekaj - verjemite, da je populacija otrok in staršev v Nazarjih (npr. - on top of my mind) povsem nekaj drugega, kot multikulti populacija iz Velenja - samo v razmislek, kdo bi želel imeti opravka z nekaterimi resnično izjemno primitivnimi starši - malo poglejte v čakalnicah obnašanje nekaterih očetov in mam...
Dokler imate na voljo specialista pediatra vsak delavnik, štiri dni pa celo od teme do teme, prosim ne jamrat!
BuddhaMonk    (14.11.2017 5:36)
1) Slab poizkus pretvarjanja, da si od drugod. Preveč informacij o stanju v našem ZD, da bi kaj takega verjel.

2) Torej mladi pediatri nočejo v velenje zaradi neugodnega velenjskega multikulti okolja? Potem pa pojdite do najvišjih mest v ZD, saj so od tam povezave do najvišjih mest v občini. Pa naj se najvišje povezave pomenijo med seboj ali množično priseljevanje ugodno vpliva na klimo v mestu ali ne.

3) "bodite srečni, da vsaj še nekdo dela "
Dokler plačujem zavarovanje, ne bom srečen, ampak bom to zahteval. Nič mi ne šenkate. Plačujem za storitev.

4) Če je stanje na Koroškem še bolj porazno (kar gotovo zna biti, saj države periferija ne zanima), to ne more opravičevati neustreznega stanja v Velenju.

5) Že čez 3 leta? A ste na glavo padli? ŽE? Do takrat bo moj še nerojeni otrok že napol v OŠ. In kako to gre skupaj s tem, da se očitno mladi pediatri izogibajo tega multi kulti okolja? Te specialistke ne bodo zbežale?

6) Popolnoma neprimerno je na upravičene kritike ponudit odgovor, da dokler imate nekaj, ne jamrajte.
JPKJZ    (14.11.2017 7:55)
BuddhaMonk;
1) Nikjer ne piše da sem od drugod, od kod ta ideja?
2) Na to nima vpliva nobeden od naju.
3) Vse kar si plačal si dobil. Morda otrok kdaj ni bil pogledan? morda kdaj ni bila izdana bolniška? Ni bila izdana napotnica? Kaj je bilo plačano pa ne dobljeno? Kaj zahtevano, pa ne uresničeno? Večino stvari urediš celo samo po telefonu in prideš v ZD dvigniti samo list ali napotnico ali bolniški list, oz. karkoli že. Od 7:00 do 20:00.
4) Gre zgolj za ilustracijo tega, da na Koroškem ob slabših razmerah ni drame in so vsi otroci pogledani, v Velenju je pa menda katastrofa...
5) Slabo branje - čez tri leta 5, že naslednje leto 1 (nova secialistka) +1 (iz porodniške), hkrati pa ŽE zdaj vsak hip lahko pokličeš in naročiš otroka na pregled, od 7:00 zjutraj do 20:00 zvečer, ne glede na to, pri kom je otrok vpisan oz. ni vpisan. Tega niti v Ljubljani nimajo, z izjemo Meteljkove.
6) Kritika neznanega je zame subjektivno pač neupravičena, če je zate upravičena pa organizirajta civilno iniciativo, kot je predlagal - morda bosta pa uspešna in se sam pač motim. Pa predlagajta konkretno kaj narediti, ker je 5 +1 zdravnic v 5 let premalo - torej ne vem - morda uvoz iz tujine takoj (tudi to traja vsaj leto, ker je potrebna nostrifikacija)? In v Velenju za otroke in starše ni na razpolago "nekaj", kot si napisal, ampak čisto vse, kar primarna pediatrija nudi, od 7:00 do 20:00.
Butchman    (14.11.2017 8:44)
JPKJZ, sicer vse prav napisano, edino glede tistega, da zato "ne jokat, da otroke gleda vsakič nekdo drug"....mislim, da si vsak želi imeti enega pediatra od rojstva do recimo šole, da otroka pozna, da pozna situacijo, da ni kakih zadev potrebno vedno na novo razlagati...tudi nam npr. ni vseeno, če moramo za vsak zob posebej imeti novega zobarja...seveda ni nič narobe, če kdaj pride do zamenjave, vendar, da imaš v dveh mesecih 5 različnih pediatrov, pa tudi ni primerno...in ja, tudi to se dogaja...glede oskrbe pa ni dvoma, vsem je zagotovoljeno in tudi za vsakega si vzamejo čas...
BuddhaMonk    (14.11.2017 10:17)
@JPKJZ:
1) Ker si pisal/a "imate na voljo". Nisem poštudiral, da je lahko to oseba brez majhnih otrok.

2) Nisem rekel, da ima kdo od naju vpliv. Zaposleni v ZD pa gotovo nekaj. Če mladi pediatri ne želijo delat v Velenju zaradi neugodnega multikulti okolja, je to treba povedat odgovornim. Ciljal pa sem na povezavo pomočnica direktorja in župan. Ona 2 si lahko te informacije v postelji izmenjata.

3) Sem dobil. Če ne bi dobil, bi storil še kaj več kot se le oglasil na odprto temo na velenje.com. Seveda pa ne bom požrl tvojih dobronamernih nasvetov, da naj bomo zadovoljni s tem, kar imamo, ker je drugješe slabše. Izražam kritiko. Ne razumeš? Nezadovoljen sem, da vedno drug pediater pregleduje otroka. Poleg tega je absurd, da ima moj otrok lečečo zdravnico, ki sploh ni več zaposlena V ZD.

4) Ponavljam, situacija drugje me ne briga. Govorim za situacijo tukaj.

5) Ok, slabo prebral. Danes situacija ni rešena. Jutri tudi ne bo. Čez 1 leto menda za silo. Če ne bo mlada zdravnica pobegnila pred neugodnim multikulti okoljem. In ponavljam. Ne briga me, kako je drugje.

6) Jaz konkretno predlagam vodstvo ZD, da naj zadeve uredi. To je njihovo področje. kaj pričakuješ? Da se bom izšolal za pediatra, da bom reševal neustrezno stanje na predšolskem oddelku našega ZD, ker vodstvo tega ne zna rešiti? Brez veze se na besed obešaš. "Nekaj". To je podton tvojega sporočila. Imate vsaj nekaj, drugje je slabše. Če ne razumeš, kaj pišeš, ponovno preberi.
JPKJZ    (14.11.2017 10:42)
BuddhaMonk;
za urediti stvari v ZD Velenje moraš biti bojda ekonomist manager (pa kak dr. ali vsaj mag. spredaj), ne pa pediater :-)
Seveda se strinjam, da je veliko boljše, če je otrok vedno pregledan pri svojem pediatru (sploh kronično bolni otroci), ampak tako hudo, kot prikazuje zadevo neznan ob odprtju teme, pa vendarle dajmo priznat, da ni... Takšno je pač moje mnenje.
BuddhaMonk    (14.11.2017 11:16)
Napisal sem uredit predšolski oddelek. Tega vodi pediatrinja.

Moje mnenje kot starša predšolskega otroka je, da stanje ni ustrezno. Jaz z odpiralcem delim mnenje, da je stanje pravzaprav nevzdržno. Mi smo brez lečečega zdravnika. Če prideš v 1 tednu 2x tja zarad iste bolezni, pa vsak zdravnik ima drugačno mnenje, je meni to nedopustno. To smo lani večkrat doživeli. Nič tragičnega, se pa čudiš. In vzbuja nezaupanje. Zaenkrat na srečo nismo imeli nič hujšega od virusnih oboljenj, si pa ne upam pomislit, kaj se v takšnem zmedenem okolju lahko pripeti v primeru kakšnega zapleta. Vse, kar uvodni post izraža, je zskrbljenost nad neurejenim stanjem. Kar je podkrepil/a s primerom. Da je skrajni čas, je posledica tega, da takšno stanje že lep čas traja. Ni od včeraj ali prejšnjega meseca.

Lepo, da si se oglasil in še iz druge strani osvetlil problem. Tako razumem, da si iz druge strani. Sicer ne razumem vneme, če nisi zaposlen ali blizu zaposlenim v ZD ali nimaš predšolskih otrok.

Absolutno ti bom pa vedno znova ugovarjal, dokler boš priznaval, da stanje ni ok, ampak ga vseeno zagovarjal. Češ, imate osnove in drugje je slabše. Nesprejemljivo stališče.
Venera22    (15.11.2017 9:57)
Naša pikica je dala že mnogo skozi, tisti ki samo za viroze otroke vlačite na okoli sploh ne veste, kaj je to res bolan otrok. V ZD Velenje smo bili vedno dobro in prijazno oskrbljeni, naša zdravnica prim. Seher se je vedno zavzela in celo poklicala v bolnišnico pred našim prihodom. Tudi z ostalimi zdravniki, ki sedaj pokrivajo ambulante od drugod, imamo same pozitivne izkušnje, pa je ravno tako vedno drug/a v ambulanti.

Jaz pa rečem hvala zelo prijaznim sestram in hvala vsem zdravnicam! Doslej ob hudi kronični bolezni še nismo imeli slabe izkušnje. Me pa boli, ko tu gor pljuvajo po pediatriji v ZD tisti, ko nosijo otroke kazat za šmrklje iz vrtca in pojma nimajo kaj je res bolan otrok in kakšno je življenje s takim otrokom. Mislite malo na to, ko se hudujete, da ima otrok že celo popoldne vročino, pa so vam svetovali, da še počakajte kakšen dan.
Pa lep pozdrav vsem in veliko zdravja vašim otrokom!
Butchman    (16.11.2017 9:42)
pa saj zaključek naj bi bil nekako tak, da smo večina zadovoljni (jaz lahko zase rečem, da zelo) z odnosom, oskrbo pediatrinj, pediatrov in tudi medicinskih sester, ni pa nam najbolj prijetno, da se dogaja, da v kratkem času, celo za isto bolezen dobimo drugo zdravnico...mi seveda gledamo s svojimi očmi, našo situacijo....bi pa bilo zanimivo slišati še drugo stran, mogoče tudi pediatrom ta način ni najbolj ustrezen, mogoče se tudi oni strinjajo z nami, mar ne...
BuddhaMonk    (16.11.2017 10:38)
"Me pa boli, ko tu gor pljuvajo po pediatriji v ZD tisti, ko nosijo otroke kazat za šmrklje iz vrtca in pojma nimajo kaj je res bolan otrok in kakšno je življenje s takim otrokom."

Evo, morala si udarit po tistemu, ki drugače meni od tebe. Neupravičeno in krivično, ker ne gre zgolj za šmrklje, če dobi antibiotike. Se ti ne zdi? Zakaj imate ljudje to potrebo udarit po človek, ki razmišlja drugače? zakaj nisi mogla le svoje izkušnje delit?
BuddhaMonk    (16.11.2017 10:39)
@Butchman:
A nimaš občutka, da smo slišali drugo stran?;)
K_va    (23.11.2017 21:50)
Glede na to, da se poziva k "rušvajzu", izvajanju pritiska na ZD Velenje, organiziranju civilne iniciative, bi pričakovala vsaj to, da se avtor/avtorica podpiše z imenom in priimkom, ne pa da se skriva za neznano identiteto.
Ja, razmere niso idealne ampak glede na moje izkušnje tudi ne tako slabe, da bi bilo treba izvajat pritiske. Kaj pa bi naj z njimi sploh dosegli? Da na silo privedejo specialista pediatra?
Sama sem prijazno vprašala kako to, da ni stalnega kadra kar ob zadnjem obisku in dobila pojasnilo. Predlagam, da avtor diskusije stori isto, pa bo morda malce bolj jasno, zakaj je trenutno stanje tako ko je, iz prve roke. Lahko se obrne tudi na zastopnico pacientovih pravic za pojasnilo.
Vsekakor pa se na silo ne da nikogar privesti, četudi bi predlagani "rušvajz" uspel. Ni samo vodstvo ali kader tisti, ki vpliva na to, ali se bo nek specialist pediater odločil za stalno delo v multikulti Velenju,
Venera22    (24.11.2017 6:34)
K_va
Podpišem :-)Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com