Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 649

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

spomenik pri žlebniku (Neznan 26.9.2017 12:41)

Pri Žlebniku v Šentvidu nad Zavodnjem, na domačiji, kjer je leta 1944 padel Karel Destovnik-Kajuh, je Občina Šoštanj odprla pesnikovo spominsko obeležje.

Zbrane je pozdravil župan Občine Šoštanj Darko Menih, ki se je med drugim zahvalil vsem, ki so kakorkoli pripomogli k postavitvi tega lepega objekta, ...pol pa JJ le ni tako slab če je SDS županu dovolil tak preobrat...lamza    (26.9.2017 13:52)
Kajuh je bil bolj pesnik kot partizan. In to dober pesnik. Če ne bi šel v politiko bi živel in ustvarjal še dolgo. Partizanščina je bila očitno žal usodna zanj kot za veliko drugih.
kurirček    (26.9.2017 14:07)
Saj janša ne ve, kje se je potepal.
calis    (26.9.2017 14:33)
lamza (si brihtn, da ti škodi,...sam sebe zjebeš)...zakaj potem ni pesnival pri domobrancih-izdajalcih (kakšno razlago imaš na to vprašanje)...brihta!!! sej nisi ti kriv,...da so zavezniki (ameri, angleži, rusi...) REKLI, kdo je bil ...brez veze...1000x povedano...
Zebdi    (26.9.2017 14:36)
calis, oni so imeli Balantiča ;)
sulc    (26.9.2017 15:06)
... ampak Balantič ni bil predvojni VOS-ovec (agent varnostno obveščevalen službe pri partiji za pripravo spiskov za likvidacije)
janoš    (26.9.2017 16:09)
Kako pa veš da je bil vse to? vsaka vojska in tudi država ima svojo obveščevalno službo,ti so zbirali podatke tudi o izdajalcih in sploh o vsem kar zanima vojsko.
Redtka    (26.9.2017 16:28)
Ko se na tem prostoru govori o partizanih gre za domače Slovence tako etično čiste vojske na tleh JUGOSLAVIJE ni bilo, ne pisat zgodovine, ki jo poznajo domači zelo dobro in je v večini precej drugačna od navedene, smo partizanska družina z SPOMENICAMI, ki oštevičene lohka oklufotamo kogarkoli in vse piše na spomenuikih saj znate brat gre za domačine Slovenskih korenin in tistih ki so tukaj živeli desetletja JUGOSLOVANSKIH narodov NI..??

Tudi pisanje o DOMOBRANCIH na teh prostorih ne gre skozi to govorijo klateži in priseljenci, ki se jim sanja ne kaj SE JE DOGAJALO NA TEH PROSTORIH.. ravno tako o Domobrancih nič ne vedo na Štajerskem , Koroškem in Gorenjskem, to je stvar Ljubljanske nadškofije, stvar Ljubljane tako, da tisti Italijanski drot okol Ljubljane je bil kar koristna zadeva, ( edino dobro delo Italijanov V drugi svetovni vojni ) so bila vsa gnila jajca na enem mestu in je tudi smrad ostal na enem mestu..

Ljubljana ni nobeno mesto HEROJ, je mesto zdrahe od tam se je širila povojna revolucija in sovraštvo ter čistke med Slovenci..( DUŠAN )
Ravno tako to ni Velenje je pa PESJE ( KUZLDORF ) in okolica ja ta KUZDORF in kakšne Zavodnje z Šoštanjem ITD so pa HEROJ in to velik glede na število prebivalcev.

Ljubljanska zalega naj svoje Domobrance obdrži v svoji štali ( škofiji ) ravno tako OF ( začetek sovraštva na tem prostoru ) saj samo tam so si šli kar so si šli ?? in si še gredo posamezni primerki metalno moteni še danes tovorijo jugo kložngo ter umazano zvezdo ter rigulijo po državi nasvet naj Domobranstvo iz Dolenjske ter Ljubjanske škofije ne raznašajo po Sloveniji, tukaj pa so partizani 100 % Slovenci, ki z Domobranci nimajo nič, prav tako ne z krvavo zvezdo partijo, komunisti ter umazano zahrbtno 70 trajajočo revolucijo, ( ki traja še danes ) tudi domačini bi kaj dodali o Kajuhu morate jih vprašat o napadu na Rudnik, ? Šoštanj pa naj ne govorijo priseljenci, iz Dolenjske, Ptuja ali od koder koli saj domači ne morejo več poslušati raznih pravljic o zgodovini, o Likvidatorju ( njegovem početju ) Dušana pa tako niso smeli govorit kajti ti so zagnali ljudem. Partizanom, Slovencem strah v Kosti..

Ja Kajuh bi danes zapisal..

Veš mama lepo je živeti..
toda zato kar sedaj počne Levica Slovencem
ne bi hotel še enkrat umreti..
sulc    (26.9.2017 17:18)
janoš - kako vem? ...

V času PRED vojno - cit.:"http://www.casnik.si/index.php/tag/karel-destovnik-kajuh/"

Ne govorim o času vojne.
power1    (26.9.2017 18:07)
Ko bi se vsaj pol tako zanimali za grehe trenutnih kriminalnh praznodušnežev kot umrlih v viharnih letih ko se je šlo za biti ali ne biti naroda..bi enkrat v zivljenju dobili čebelico.
janoš    (26.9.2017 18:28)
In temu pač slepo verjameš kar nekdo zapiše -za ljudi je bil pesnik in partrizan in to je dovolj saj je dal svoje mlado življenje da zdaj taki kot si ti lahko pluvate po vsem kar naj bi bilo pozitivno in nas hočete prepričat kako slabo smo živeli v jugi-živel sem v tem obdobju in ne pristanem na nobeno desno prepričevanje!
bore    (26.9.2017 18:50)
Karla so smaknuli,ker je bil "boržuaznega pokolenja"-podobno kot Ivo Lola Ribarja.Takšni ki so imeli v tistih časih gimnazijsko maturo so bili nevarni pastirjem,ki so prevzemali oblast v svoje roke.Prepričan sem,da če ga nebi tako grdo že med vojno,da bi po njej fasal Goli otok,ali pa kateri drugi Gulak v Sloveniji.Po vojni se mu je seveda obesilo vse lastnosti in kreposti,ki pretičejo vzornemu stalinistu,če ravno borbe v španski državljanski vojni se mu zaradi mladosti ni dalo prilepit,kar se pa slovenskih lastnosti in kreposti pravega komunista tiče,se je pa takim narodnim herojem,ki so jih sami pospravili vse pripisalo in prilepilo.
power1    (26.9.2017 18:58)
Janoš..večina živi pač v vsiljenem svetu laži, nehumanosti in občudovane lopovščine..torej v svojem desničarskem raju.
Mislijo, kar zahtevajo kapitalni strici. Torej ne mislijo. Drži se svetlega nasledstva naših očetov..nekaj nas mora prenesti na otroke to, za kar so umirali humani zavedni Slovenci
janoš    (26.9.2017 19:44)
Če ne bi bilo Golega otoka bi mi bili pod Stalinovo oblastjo,vsekakor se je pozneje uporabljal za nasprotnike režima in pozneje tudi za morilce in še mnogokaj,vsekakor pa bi ga tudi danes rabili in bi bil hitro poln tajkunov,pokvarjenih sodnikov .bankirjev in politikov in sejalcev razdora v narodu!
McLeon    (26.9.2017 19:58)
No, da se ne bo treba matrat s tistim linkom zgoraj, takole tam piše, na kaj je naletel zgodovinar Dolgan:

"Pesnik Karel Destovnik - Kajuh je bil zagnan pripadnik Varnostno-obveščevalne službe, skrivne organizacije KP, ki je ubijala nasprotnike revolucije - in še marsikoga zraven.

Literarni zgodovinar Marjan Dolgan je naletel na namig, da je ohranjeno gradivo za neko razstavo o vojnem dogajanju v Ljubljani na začetku petdesetih let, kjer je našel nepodpisani tipkopis člana VOS-a, ki je po vojni popisal svoje spomine na vosovske seanse v gostilni Fortuna za Bežigradom.

Zdaj je ta lokacija ("Tu se je zbirala oborožena pest Ljubljane, ki je na ukaz partije bila pripravljena udariti sleherni čas!") že zaprte gostilne vrisana v Literarni atlas Ljubljane.

...

France Balantič, njegov sovrstnik in po pesniški moči najmanj enak (literarni zgodovinar France Pibernik meni, da Kajuhova poezije nikoli ni delovala kot novum v slovenski poeziji, ampak vedno le kot vrh partizanske pesmi in je ostala samo to), nima te sreče." - tako pa zgodovinar Pibernik

Bo treba še v Ljubljani tam ko je bila bivša gostilna Fortuna eno obeležje postaviti in v stilu Džamijske ulice napisati da je tam Vosovska ulica - da se ne pozabi.
janoš    (26.9.2017 20:59)
Le pluvajte po mrtvem človeku vampirji!
janoš    (26.9.2017 21:02)
A je en sam miljon nas je partizanska pesem ?
power1    (26.9.2017 21:56)
Merila nekaterih so pač takšna - če bi opeval v pesmi Alaha, bi bil eden vrhunskih muslimanskih pesnikov, če bi opeval svetega duha očeta Jezusovega bi bil odličen pesnik za katoliške fanatike. Tako je pač ljudski - partizanski - in tega mu ne bo mogel nihče nikoli vzeti - ker je bl ljudski...ne religijski instrument.
encijan    (26.9.2017 22:02)
Ojoj,

kam pripelje razdiralna politika!? Sram je lahko nekatere. Ste kot krokarji, ki bi radi zmrcvarili ves ugled spoštovane literarne osebe. Kajuh je bil in bo ostal znan kot največji partizanski pesnik, ki bi se lahko še naprej razvijal, če ne bi tako tragično umrl. Je dragulj slovenske partizanske lirike. Lahko se postavite na glavo, a tega ne morete izničiti s svojim pljuvanjem.

Balantič je bil pač na napačni strani, kar je velika škoda zanj, pa tudi za slovenstvo, a vseeno je velik pesnik. Prebrala sem njegovo zbirko, kritično izdajo Zbranih pesmih v uredništvu Franceta Pibernika (1991 Državna založba Slovenije).

Da bi ugotovila verodostojnost MCLeonovih navedb, sem iskala izvor vira in ugotovila, da je to bilo objavljeno v desnem časniku brez otipljivih dokazov, samo na podlagi namiga M. Dolgana, da je ohranjeno tovrstno gradivo. Politični časopis ne more soditi o nečem, o čemer nima pojma. Le čevlje sodi naj Kopitar!

http://www.publishwall.si/casnik/post/155401/i-puc-reporter-pesnik-ognja-groze

P.s.: Drugič daj dragi McLeon vsaj link zraven, da bomo lažje presodili. S tem, kar je tu, pod virom napisano, si lahko nekaj obrišeš, ko sprintaš na papir. :(
encijan    (26.9.2017 22:02)
Aja, pohvala za spomenik!
neznanxx    (27.9.2017 12:05)
Cel svet ve kako,kje,kaj in zakaj je bilo med in po vojni tako,kot je bilo.Samo par diskusantov še vedno ne more doumet in na vsak način se hočejo prepričat v laži..zgodovine se ne da spremenit,tud če vsak dan bereš desne strani..
lamza    (27.9.2017 13:10)
Zgodovine se res ne da spremeniti, je pa takšna, da jo je treba nujno na novo napisat, sploh ko bodo vsi arhivi dostopni. Velik del zgodovine je še nmareč neodkrit. In po propagandnih lažeh bo to za ene zelo težko sprejeti.

@power1 levica pa ni nič kriva in si lahko dovoli vse? Pa še kako je kriva za delitev slovencev. Eni so branili dom pred njimi oni so branili internacionalo in ne naroda. Pika. Razlika je več kot očitna. Borili so se proti okupatorju, zakaj pa niso branili naroda?
power1    (27.9.2017 13:28)
lamza...prava levica...ki je na žalost ni več, (saj več, da na levi pol v SLO ni dati koga, ki o čem odloča)je za 50 let spravila RKC tja, kamor spada - že to je tako zgodovinski dosežek v dobrobit naroda, da se ga bo težko kdaj preseglo. Če pa misliš vso levico pjuvati zaradi grdih plati vojne - potem pa začni pljuvati po vseh. Začni pa z 2000 četno krvavo zgodovino sedanje RKC in z vso desnico, ki ji ves čas sledi kot kuža.
Zanimivo, da v ZDA, Rusiji, Franciji in nikjer nočejo pisati nove zgodovine - le slovenski sledilci RKC imajo to grozno komando in že vcepleno potrebo živeti za preteklost. Vera jim ne dovoli sedanjosti...se ti mogoče svetlika zakaj?

Veliki Goethe je zapisal : Sedanjost je edina stvar, za katero se splača živeti. Preberi kaj od Kajuha....vdihni in pozabi, kaj te učijo tisti, ki ti ne želijo dobro.
power1    (27.9.2017 13:29)
ne preberem vedno, preden kliknem...zato nemarne pravopisne napake :).
bore    (27.9.2017 13:57)
power1-saj nič ne rečem-za vas nekatere je bil socializem,komunizem,bojševizem...Majka Božja.Roko na srce v Sloveniji vam do dandanašnji še ni krivega prsta kdo pokazal.
lamza    (27.9.2017 14:18)
Vsaj pravopisne napake opaziš, vsaj to je dober znak, ko se boš pa še drugih pa boš svoboden človek. :-). Ne le navidezno.
power1    (27.9.2017 14:57)
Bore..zate ne vem...nisem bil pri nobenem koritu, mati gospodinja, ata knap....nihče nas ni tepel, kradel, posiljeval z nobeno ideologijo ne vero, nikomur nismo naredili žalega in z vsemi smo se super razumeli - tako s komunisti, kot borci, kristjani in jehovimi pričami, Američani, Hrvati in Šiptarji...raj na zemlji, če nisi imel v sebi pohlepa, nasilnosti, verskih blaznosti.

Pa to ne velja samo za našo družino, naselje, žlahto..... sploh nisem osebno poznal nikogar, ki bi mu bilo karkoli hudo...če je le bil zdrav in je hodil v službo. Vsi, ki so hoteli, so hodili v cerkev, na morje, na fuzbal ali v gostilno....

Vse banane in Milke bi večina z veseljem vrnila odd koder so prišle...da le ne bi spustili zahodnjaškega plenilskega kapitalizma v deželo. Zdaj je kar je...jaz ne tarnam kot nor...drugi pa tudi začnite živeti s sedanjostjo in ne spuščajte gospodarjev duš in prepira v svoje življenje...in ne pišite le navidezno s svojo glavo.
janoš    (27.9.2017 15:04)
Domobrani so se vrnili iz Argentine in začeli delati zdraho med ljudmi,ki je prej ni bilo,prej ste lizali riti partijcem,zdaj pa pljuvate po njih lep primer desni bivši komunisti,ker partije uradno ni več!Bore a s ibil lenuh da nisi v redu živel,saj tisti ki je hotel delat si je zgradil hišo ,šel na morje itd.
calis    (27.9.2017 15:21)
Pokojni Slavko Avsenik (ni treba posebej razpravljat, kdo je to) je v intervjuju dejal, da so avseniki okrog 8 krat špilali TITU. Dejal je da so bili neizmerno počaščeni, ponosni in v veliko čast jim je bilo igrati TITU- osebnosti in politiku svetovnega formata...Avseniki, ki so takrat špilal domala po celem svetu- največ po Nemčiji Avstriji in Švici, BI, če bi bilo tako slabo v YU ostali v eni od teh držav- TI NI LOGIČNO?
knusprig    (27.9.2017 15:47)
Ne govorimo samo o vojnem času. Govorimo o PRED-vojnem času in govorimo o PO-vojnem času.

SKOJ in VOS - njeni pripadniki pred pričetkom vojne - v pripravah na vojno, se je v Ljubljani sestajala v gostilni pri Fortuni.

Politične policije; tako kot se sta se NSDP in NKVD razvijali skozi daljše obdobje, preimenovali, itd. tako se je UDBA skozi obdobja preimenoval, itd.

Predhodnica udbe je bila v PRED-vojnem času VOS-varnostno obveščevalna služba, ki je bila politična policija partije - KPS. Ta si je pa na Čebinah zadala nalogo, da prevzame oblast za vsako ceno. Cena je bila pa izjemno visoka.
schnitt    (27.9.2017 16:00)
delček intervjuja s Slavkom Avsenikom o "politični komandi":

http://aljatasi.com/2010/01/slavko-avsenik/

citat:
vpr.: Včasih torej vaša zvrst glasbe ni bila popularna?

S.Avsenik: Nekaterim ni ustrezalo, da bi narodnozabavna glasba imela uspeh. Narod je bil zato prikrajšan. Saj ljudje radi poslušajo opere, klasično glasbo in podobno, množice pa si želijo domače glasbe. Danes se to lepo vidi. Vsaka vas ima svoj ansambel, svoj zbor. Tako da lahko rečemo, da je Slovenija dežela glasbe in petja.

Vpr.:Kljub nasprotovanjem ste zelo uspeli …

S.Avsenik: To je res, ampak imeli smo smolo z imenom. Ker so nas v nemško govorečih deželah poimenovali Oberkrainer, so v Sloveniji pisali proti nam. Ampak tega imena si nismo izmislili sami, pa tudi znebiti se ga nismo mogli nikoli več.

Vpr.: Kdo vas je potem “nazaj držal”?

S.Avsenik: To je bila po moje kar politična komanda.

konec citata.

Torej UDBA kot politična policija partije je diktirala kdaj in kdo bo samodržcu zaigral. Podobno kot danes pri severnokorejcu.
power1    (27.9.2017 16:20)
knusprig...treba je še seveda povedati, zakaj so bili ilegalna organizacija. Kaj se je dogajalo z njimi, če so jih ulovile tajne poicije in razne "straže" - predstavniki takratne tako demokratične oblasti -ki bi rada na vsak način prevzela vse niti družbenega odločanja v roke tudi danes - če jim bomo le dopustili. V koliokor jih seveda že niso. Kaj se je takrat doma in po svetu dogajalo s pripadniki komunističnih odsekov delavstva? Že pred vojno, tako kot po vojni je bila že vojna - priznajmo si. Stare kapitalno vatikansdke strukture so pobijale in zapirale vse počez - če je le malo dvignilo glavo. O tem pa nikoli nihče ničesar - samo o grozodejstvih strani, ki se je želela otresti tisočletnega jarma diktatorjev.
schnitt    (27.9.2017 16:37)
Udba - naslednica VOS je izpolnjevala želje samodržca takole:

http://siol.net/trendi/glasba/vnuk-slavka-avsenika-stari-ata-se-je-poslovil-srecen-intervju-430991

Intervju s Sašom Avsenikom:

"vpr.: Bližajo se božično-novoletni prazniki. Menda je pri vas že od nekdaj pravilo, da se takrat ne nastopa. Se ga še vedno držite?

Sašo Avsenik: Za božič smo vedno doma, tako je bilo od nekdaj. Ata je nastopal samo na Titovo željo. Če si njemu rekel ne, si šel na Goli otok.

Naš ansambel se božičnega pravila drži, za novo leto pa že tri leta zapored nastopamo na televizijskih oddajah v Nemčiji. To so povabila, ki jih ne moreš zavrniti, saj gre za veliko čast."
knusprig    (27.9.2017 16:50)
power

zamenjava diktatur; izpod dežja pod kap

diktatura nadomesti diktaturo
janoš    (27.9.2017 16:51)
Zakaj pa bi rekel ne Tito je bil dober gostitelj in Avseniku je bilo čast igrati predsedniku države,saj tako je rekel v nekem intervjuju
power1    (27.9.2017 17:05)
kakršno nasilje so povzročale stare frakcije je nekako "normalno", da je bilo možnost spremembe samo z vračanjem nasilja. Ko so po veliko letih stare konservativne sile začele izgubljati - pa v jok in jojmene...NASILJE. HALO!!
V Nemčiji je Hitlerju pač uspelo pobiti večino komunstov in vseh, ki niso lajhali skupaj z njim....pri nas jim nasprotnikom socialne revolucije tega ni uspelo. Treba je razumeti, kakšni časi so bili takrat. Še zdaj vidimo,
v 21. stoletju RKC na slovenskih tleh samo šufta ljudi in kar ne ve, kako bi zopet prišla nazaj v svoje stare čase diktature. Njihovi medijski punkti Družina, radio Ognjišče, Demokracija in še in še... ne govorijo ničesar drugega kot samo o zlu, ki se jim noče pokoriti in jih sprejeti kot EDINO RESNICO.

Imeli so pa tudi to smolo, da so se enkrat v svojkih nakanah zaračunali...kot vedno so pktirači s hudičem samo da bi ostali na oblasti. Takrat so pač stavili na nacizem in so to plačali. Meni je to povsem sprejemljivo - čeprav se je v viharnih časih po grozodejni vojni marsikaj zgodilo tudi takega, kar se kljub popolni pozitivnosti zmagovalcev ne bi smelo.
A kot vsi vemo - pokažite iz starih časov eno oblast, ki ji ne moremo pripisati istega...takšnega ali kot več stoletne verige poniževanj, kraj in pobijanj. Ne-Moralni nasledniki tega meni ne bodo vpili o nemoralnosti samo njihovih oponentov.
janoš    (27.9.2017 19:48)
RKC se nikoli ni opravičila za organiziranje domobranstva ,blagoslavljanja domobrancev na klavskih pohodih proti partizanom in njihovim somišljenikom,seveda to ne velja za duhovščino na Primorskem ,Štajerskem in Koroškem,škof Rožman se upam cvre v peklu!
power1    (28.9.2017 10:22)
janoš...mislim, pa da je še hujši greh RKC to, kar počne vsak dan. Ne drži se svojih osnovnih zapovedi, s katerimi flanca svoje vraževerne sledilce. Najprej se je treba spovedati, priznati svoje grehe (ki so pri RKC več kot smrtni), šele potem lahko pride pokora in odpuščanje. Ne, oni pa pljuvajo po ostalih s svojimi krvavimi rokami in hujskaškimi kontinuiranimi napadi kot sa edine bele ovčke na tem svetu. Ogabno v ortodoknosti in totalitarnosti enoumja, ki pred verniki ne sme narediti niti koraka nazaj ko grešijo - saj oni so glas vsemogočnega!!!!

Brez veze mi je sploh take osnove govoriti kar naprej - a kaj, ko okoli nas vidim toliko potopanih ovc te religije, da vem, da moramo paziti na njih - oni bi namreč isto kot vso zgodovino takoj, če bi le lahko. (kar poglejte, kako daleč so s tem že pri sosedih Hrvatih). Že tako so se vlezli v vse pore naše družbe kot zajedalci in vsi moramo plačevati njihove nenaravne želje. Pa ko bi ob tem pokazali vsaj malo hvaležnosti in ponižnosti, ker smo tako zgodovinsko in dandanašnje strpni in tolerantno darežljivi.

Vse to se kaže v norostih, ki so se pokazale ob tej diskusiji. Nekdo omeni pesnika - oni ne morejo iz svoje kože - lop po vsakem, ki se ne klanja istim norostim kot oni.
Bodika    (30.9.2017 12:39)
Bistvo, če prav razumem, želi neznan povedat, da se je župan vrnil tja in k tistim pri katerih je vseskozi z vsem srcem in dušo, to pa so SD ali v preteklosti imenovani tudi ZKS.

Tako spoznanje je povsem pravilno, samo ozreti se je potrebno v zgodovino, samo preverjeni člani ZK so lahko poučevali, kaj šele bili postavjeni za ravnatelje.

Ja kaj pa naj JJ naredi? Nič si ne more, saj ni to edini, niti zadnji tak primer. Res pa je, da jih veliko več prestopi oz. se vrne k levim kakor k desnim.

V takih primerih gre za preračunljivost in materialno korist. Od tu naprej je pa tema za drugo diskusijo, ki govori o zaposlenih na občini.
power1    (30.9.2017 14:55)
Bodika..SD ima s pomenom Kajuha toliko kot Trump s humanizmom. In nehajte živeti na Saturnu -Janša ima stranko samo poslovne namene..bebčke občasno napali z zgodovinskim karbidom samo za vzdrževanje visoke napetosti, ki mu garantira milijon let brezdelja in privilegijev.
dario    (30.9.2017 20:40)
janoš: pokrij se preko glave in nehaj z debato saj sam ne veš kako glup si nepismen titovček napihnen balon brez soli.....
ex sulc mare    (30.9.2017 21:19)
..dario, kako nepismen si ti, locila sploh poznas? Se pisker norcuje iz lonca, pa sta oba sajasta.
ex sulc mare    (30.9.2017 21:26)
..dolzan sem pojasnilo. Janoseva diskusija ima smisel, locila stojijo. Dario, laznjivi oficircek, ti si nepismen!
dario    (1.10.2017 8:32)
ex . sulc pokvarjen s tabo ne debatiram si pre plitek kar imenuješ druge si sam to veš samo ti in še nekdo kajne palček vdejanju ter neizpolnjenih iluzijah pa naj ti bog pomaga ali tito kakor ti je ljubše.konec debate!
janoš    (1.10.2017 8:36)
Dario ati je to vodja napisal?
ex sulc mare    (1.10.2017 11:55)
..dario ti se hvalis po diskusijah, da si oficir v TO-ju ne jaz.
Nepismen laznjivi oficircek, ki mu osnovno znanje pravopisa dela nepremostljive tezave. Pljuva in serje po vseh, ki jim dario, laznjivi oficircek, ne sme niti polizati podplatov na skornjih.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com