Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 180

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

nevarni psi pobili žensko (Neznan 13.9.2017 7:21)

V črnomlju nevarni psi raztrgali žensko...lastnika so sosedje že večkrat prijavili inšpekcijam, te pa niso ukrepale...prav tako se pri nas okrog jezera sprehajajo brez nagobčinika nekateri pa tudi spuščeni...redarji-išpektorji pa ...bunijo se, da je plača premajhna...!?salomon    (13.9.2017 7:43)
Cigani... kr naj...
sitemeter    (13.9.2017 8:21)
Nekaj je pes na sprehodu in spet nekaj drugega 15 pesov skupaj v psarni.
slepaulica    (13.9.2017 8:57)
Ko bi za vsakega psa plačal državi davek,bi bilo drugače,morda, inšpekcije itak samo "šankirajo"med "šihtom". Samo vprašanje časa je kdaj se bo to zgodilo pri nas,zakaj ,ko vidiš lastnike se ti stemni,zato zakon ali odlok in "pljuc",po denarnici saj tam smo najbolj občutljivi,pa bo hitro red.
Redtka    (13.9.2017 9:07)
Ni nevarnih psov so samo lastniki..??? A res.??

So nevarni psi ( ČRNOMELJ ) in nevarni psi ( Ljubljana ) Atos..

Ljudem nevarni nevarni so pa ti, ki tega nočejo videti.
black cat    (13.9.2017 10:27)
Nevarni so vsi, ki se jih vzredi za pasje borbe.
BuddhaMonk    (13.9.2017 10:45)
Ok, sprejmem. Ni nevarnih pasem.

Enako ni nevarnega orožja. Vodna pištola in revolver sta oba enako nenevarna, če jih uporabnik ne uporabi.Kajpa če jih uporabi? Potem so pa posledice pri pravi pištoli lahko smrtne. Enako je s pasmami psov. Če cucek znori, ne bo škode. Če pitbul znori, je pa lahko tudi smrtna. In zato psov ne bi smeli enako tretirat. Za vse nevarne pasme bi morala biti posebna dovoljenja.
Fitipoko    (13.9.2017 11:29)
Ljudi, ki vzrejajo pse za borbe, bi morali zapret. Pa se tole ne bi zgodilo.
encijan    (13.9.2017 11:58)
ameriški pit bull terier

"Njegova domovina so ZDA, kamor je s priseljenci prispel iz Velike Britanije. Nastanek pasme časovno ni natančno dokumentiran, nastala naj bi okoli leta 1800. Vzrejen je bil iz angleškega buldoga in angleških lovskih terierjev, predvsem za pasje borbe in borbe z biki. Kasneje so ga uporabljali tudi za lov na podgane, za zaščito kmetij, varovanje živine, lov ter za opravljanje nalog med vojno. S križanjem so želeli vzrediti hitrega, močnega in agresivnega psa. Po uveljavitvi prepovedi pasjih bojev, so z nadaljnjo vzrejo poskušali vzgojiti prijaznejšo, manj agresivno pasmo. Pasma je priznana s strani UKC in ADMA; FCI priznava ločeno vzrejno linijo pasme. V sedanjem času nastopa predvsem kot družni pes, poleg tega tudi kot terapevtski, službeni (iskanje mamil in eksploziva, obmejna kontrola), reševalni, lovski in tekmovalni (agility, obedience, klasika) pes."

Vir:http://smrcek.si/fci-nepriznane-pasme-ostale-pasme/ameriski-pit-bull-terier-american-pit-bull-terier/

Do tu vse lepo. Pri teh psih je potrebna močna socializacija, ki je skoraj zagotovo v primerih, ki jih je navedla Redtka, ni bilo. Poleg tega sta že dva psa trop, v njem pa veljajo določena pravila. Če da vodja tropa (običajno se vzpostavi hierarhija) komando za napad, se zgodi. Vprašanje, kakšne so bile razmere, koliko se je z njimi ukvarjal lastnik itd., kakšen je kot osebnost itd. ...

Napad se lahko zgodi že pri nesocializiranih majhnih kužkih, samo da se tega lažje ubraniš in ni tako velike škode. Ti psi pa imajo zelo močan ugriz in če ponorijo, kot je bilo v tem primeru, je katastrofa. Tako kot omenja BudhaMonk, so lahko zelo močno orožje. Lastnik se mora tega zavedati.

Ne moremo pa sedaj začeti z gonjo proti tem psom. V družbi so tudi morilci, tudi v Velenju so se žal že zgodili umori. Se bomo zdaj bali vseh ljudi?
encijan    (13.9.2017 12:17)
Še nekaj na to temo:

Psi, tudi manjši morajo biti pod nadzorom lastnika, če ne je potrebna prevzgoja ali celo evtanazija:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/pri-nas-ima-lahko-rejec-tudi-50-psov-ce-hoce.html
slepaulica    (13.9.2017 13:40)
Dobro,torej ni nevarnih psov,ampak so lastniki,pa naredmo tako vsak,ki bi hotel imeti psa naj bi opravil "tečaj"o psih.To pomeni,da se bodoči lastnik pouči in poduči vse o vzgoji, prehrani,bivanju,boleznih.Vsakega kandidata za lastnika psa,pa naj še oceni strokovna komisija z psihijatru,kinologu ali je sposoben imeti psa.Popolnoma se strinjam,da pes ni kriv in ne more biti,če je gospodar nepoučen in sam potreben socializacije.
amater    (13.9.2017 14:11)
psi, kakršni koli ne spadajo v urbana naselja..
toby    (13.9.2017 14:56)
BuddhaMonk,(za vse nevarne pasme bi morala biti posebna dovoljenja), povej prosim katere so te pasme.
Jaz ne poznam nevarnih pasem , posamezni psi vsake pasme so lahko nevarni , če imajo nevarne lastnike. Res je ,da so fizično zelo močne pasme ,iz tega vidika videti nevarnejše.
Če je pes socializiran , pravilno vzgojen ,če nima slabih izkušenj z ljdmi sigurno ne bo nevaren . Kot je že bilo zgoraj zapisano , palica je lahko pametnemu v pomoč pri hoji , v rokah norca je to lahko zelo nevarno orožje, Tako je tudi pri psih. Nisem še srečal nevarnega psa zraven pametnega človeka , žal imajo pse ljudje z hudimi psihičnimi težavami.
toby    (13.9.2017 15:01)
amater, pravo ime si si nadel , Vedi da je in bo vedno bolj potreben pes v urbanem naselju. Nikjer ni toliko otujenosti , osamljenosti kot v urbanih naseljih , ravno tu psi prevzemajo vlogo človekovega spremljevalca.
Zame je človek ki ga motijo živali psihični bolnik , povej mi prosim kdo od ljudi te ima lahko tako iskreno rad kot kuža , kdo se te bolj razveseli ko se vrneš domov , kdo ti je lahko bolj iskreno zvest .
BuddhaMonk    (13.9.2017 15:40)
@toby:
Pse imam velik del zivljenja. Pes je zival. Nimam 100% zaupanja v nobenega psa, ne glede na pravilno vzgojo in socializacijo. Niti sovjega. Ni nobene sigurnosti, o kateri pises.

Nevarne pasme? Saj sem s primerom pistol povedal in si razumel. V prvi vrsti vse pasme, ki so vzgojene za borbe. Nato vse pasme, ki dosegajo in presegajo neke fizicne predispozicije.
toby    (13.9.2017 19:18)
Buhdda Monk, če je res kar govoriš je s tabo nekaj narobe , celo življenje od kar pomnim smo imeli pse , nikoli ni bil nobeden problematičen.Svojim psom 100% zaupam , če je vse kot mora biti ni bojazni da bo kaj narobe .
raysefo    (13.9.2017 19:27)
kako lahko s temi pasmi kot so pitbulli in podobno rečete pes? že samo na pogled so strašljivi, vedno mi je strah ko pridejo mimo mene...
niet    (13.9.2017 19:49)
Tudi pri naši družini je pes. Ga ne tretiramo kot družinskega člana. Imamo ga radi, smo veseli njega in njegove družbe v družini. Ni pa družinski član. Ni ne sin ne hčera ampak žival. Nekoč divja žival, ki smo jo ljudje udomačili. Ima gen lovca, ubijalca. In mu tudi ne zaupamo 100%. Nikoli ne veš kdaj mu bo zadišalo ubijanje. Vedno, ko ga kdo hoče pobozati rečemo, da rajši ne. Je prijazen a nikoli ne veš kakšno energijo oddaja človek. Pri otrocih smo pa še toliko bolj previdni. Naš pes je zelo igriv otroci tudi in hitro lahko pride do nesporazuma, češ pes me je hotel ugrizniti. Sem pa tudi opazil, ko peljem psa ven še posebej v večernih urah se potika večji temnejši pes po Velenju. In sem parkrat že moral predčasno domov, ker je zgledal zelo nevaren. Na morju se nam je pa že tudi zgodilo in sicer letos, da ko so se lastniki igrali s psom na svojem dvorišču, je ta preskočil ograjo in napadel našega psa. Če svojega psa ne bi hitro odmaknil in vrtel, bi ga on pes celega pogrizel. Lastnik psa mi je pa potem razlagal kako priden in prijazen je. Kako priden, če je napdel mojega psa in ga hotel celega pogrizt. Zato pa nikoli ne zaupam 100% psu. Pa a ima prijazne ali pa usekane lastnike.
toby    (13.9.2017 20:04)
niet ,ti si s svojim psom vdrl na teritorij psa bza katerega praviš da je napadel tvojega psa. Nekaj osnov ,se naučit pa ne bo težav. Jaz nikoli ne vdiram na teritorij psa, ko grem na sprehod vedno počakam dovolj daleč od hiše da pride pes do mene me prevoha in pokaže sem dobrodošel ali ne , pa v vsem svojem ne najkrajšem življenju nisem doživel ugriz psa.
raysefo , večina pitbulov in stedford terierjev je zelo prijaznih in simpatičnih.
amater    (13.9.2017 20:15)
@toby
vsekakor so tudi določene pasme psov zelo uporabne, npr. pomoč slabovidnim, iskalci pod ruševinami in plazovi, policijski psi in še kaj bi se našlo. tudi za družbo in reševanje psihičnih težav določenim ljudem. določeni ljudje pa imajo pse zato, da potešijo svoje razno-razne nagone in jih prenašajo na svoje pse. žal. in takšnim psom in njihovim lastnikom ni mesto med ljudmi.
BuddhaMonk    (13.9.2017 20:16)
@toby:
Naj te spomnem, da se ljudje imamo z nagoni na trenutke, pa smo lahko zgledno vzgojeni. Jaz menim, da je naivno 100% zaupat.
toby    (13.9.2017 20:21)
amater ,podpis.
toby    (13.9.2017 20:29)
Buddha Monk , prosim ne mi o ljudeh , nobeno žival ne primerjat z ljudmi , mi smo najhujša golazen na tem planetu.
Pes ne zna biti preračunljivo pokvarjen , ne igra ,on je takšen kot je , žal ga veliko krat človek naredi zver, to pa zato ker je človek zver najslabše vrste. Ni prav da ima lahko vsak bedak psa. Če bi psa imeli za prijatelja , ne pa kot statusni simbol ali celo za izkazovanje svojega ega ,bi bilo takih psov zelo zelo malo.
niet    (13.9.2017 21:52)
Toby torej bi po tvoje moral na daleč iti mimo hiše kjer je ograja. Zakaj pa imajo potem ograjo. In nisem vdiral v njegov teritorij. Sma s psom šla po pločniku mimo njihove hiše. Pa, da pes ni preračunljiv. No, no. Kako pa misliš, da v tropu lovijo. Kar tako na pamet ne. So zlo preračunljivi, pametni.
toby    (13.9.2017 22:32)
niet , večina psov na deželi ,ki je prosto spuščenih je nenevarnih in se obnašajo čisto OK. problem je veriga , problem so psi zaprti v bokse psi za ograjami.
Veliko hodim po periferiji in praktično nimam slabih izkušenj z psi ki so prosto spuščeni. Seveda heroj si umisli 60 kg rotweilerja ali kaj podobnega,ga zapre v boks 2k metra velik boks in trdi da je pes napadalen . Če nimaš pogojev, da bi imel takšnega psa ga ne imej .
Sin politika    (13.9.2017 22:40)
Jajca stavim da niet ni lastnik psa ce pa je pa gre za nesposobnega cloveka, ki ni znal vzgojiti psa. Pes je lahko mali ali velik ampak ce ga od malega rihtas kot je treba bo ponizen kot driska. To da nisi siguren da bi lahko pobozali tvojega psa ker bi lahko napadel pomeni da ti psa sploh ne bi smel imet. Pol vas tule je prestrasenih ker v zivljenju niste imeli psa ali pa bozali tujega psa. Mama in ata sta vam govorila PAZI JANEZEK PES... PAZI DA TE NE UGRIZNE! In odtod izvira vas strah in nepoznavanje. Ljudje nimate pojma, dajte prosit koga v mestu ce lahko pobozate psa in boste videli da vam ne bo odtrgal roke.
toby    (13.9.2017 22:58)
Sin politika ,kar precej resnice je v tvojem pisanju. Večina tistih ki pametujejo niti slučajno ne ve kaj vse pes preko vonja razbere , nas je strah , kakšne volje smo , kam spadamo v primerjavi z njim...
Niet prosim ne mešaj posameznega psa in tropa , posamezen pes ve kje je negovo mesto v družini , mi smo odgovorni, da ni poziconiran previsoko. Ko sva že pri tem , ena od pasem ki se rada pozicionira previsoko je rotweilr, za tistega ki ga priznava kot vodjo je pripravljen dati življenje , tisti ki ga vidi kot šibkejšega od sebe, mu ne bo pustil vzeti katero od stvari ki pripadajo vodji . Zato pravim ni vsak pes za vsakogar.
Ko gre za trop psov , je zadeva veliko kompleksnejša ,vsi priznavajo lastnika (vodjo), vsak prišlek si mora izboriti mesto v tropu. Če zaznajo šibkost ali strah ,lahko pride do tega kar se je zgodilo v omenjenem primeru. Ta ženska po njihovem ni spadala v trop , kriv zato je lastnik in ne psi.
niet    (14.9.2017 5:26)
Sin politika rajši preberi še enkrat moj prvi post preden napadaš. Že od malega imamo psa v naši družini. Večinoma so bili nemški ovčarji. Bila sta dva nemška ovčarja in enkrat mešanček. Sedaj, ko imam sam družino je spet pes pri bajti. Pes manjše rasiti a vseeno pasemski. Tako, da nimam fobije pred psi. In me ni niti strah psov. Ker če jim pokažeš strah začutijo, da so močnejši od tebe. Jim ne zaupam 100%.
Redtka    (14.9.2017 8:45)
Dejstva so nevarni psi in so nevarni lastniki, ko se združita oba nevaren pes in nevaren lastnik ob še mentalno motenih nevarnih zagovornikih ( ne - nevarnih ) psov pa dobimo rezultat to kar imamo Ljubljana, Črnomelj..

Za ostale zagovornike ( NE ) nevarnih psov koliko še..?? eden dva deset ?? v Velenju še drekov ne morete pobrat za seboj ( za psi )..tako ste odgovorni
encijan    (14.9.2017 10:31)
Redtka,
naj nosimo lastniki psov, ki pobiramo dreke, napis, da to počnemo. Jaz vedno pravim, da je 10 % takšnih nemarneže. Ne posplošuj, prosim!
toby    (14.9.2017 10:42)
Redka , v Ljubljani in Črnomlju so bili lastniki "bolani" ,tako kot si ti. Če bi ti psi imeli drugega lastnika bi bili nenevarni .
Problem je v ljudeh ne v živalih.
Koliko še , dobro vprašanje , glede na to kdo vse ima pse in zakaj jih imajo bo to neizogibno. Nekateri to dobeseno iščejo , prav bi bilo, da bi bilo tega še več , da ne bi bilo potrebno psom celo življene živet na meterski verigi , ali v boksu kjer se ne more dobro obrniti ,ležat v lastnih iztrebkih, vsi ti psi so popolnoma upravičeni da pokončajo lastnika.
dendimon    (14.9.2017 11:03)
Toby in Sinko imata doma stroje namesto psov, kake klanfe žgeta tule, smeha na pune hakle. Mata zdresirane ko mašine :), jup and the pigs fly, pa take pa to... :D
toby    (14.9.2017 12:53)
Vse bol sem prepričan v rek Prešerna ,"le čevlje sodi naj kopitar". PROSIM NE RAZPRAVLJAJTE TIPI, KI STE DOSLEJ VIDLI PLIŠASTEGA PSA V IZLOŽBI ,TO JE VAŠA IZKUŠNJA Z PSI, taki bi radi bili pametni.
power1    (14.9.2017 13:03)
Ko bodo dovolj visoke in striktne kazni za "nesreče" s psi - bodo hitro vsi razumeli kaj so psi, kako je treba z njimi ravnati in kdo lahko ima psa.
xbmc    (14.9.2017 13:24)
Glede na to, da psi niso bili prijavljeni in jih je skrival, mislim da so bili namenjeni za pasje borbe.
Ta pasma je v lastništvu slabega skrbnika nevarna, zato naj bi za te lastnike psov uvedli obvezno izobraževanje s preverjanjem znanja.
Ponavadi so lastniki te pasme zakompleksani ljudje.
Kazni za malomarnost lastnikov psov so dokaj nizke.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com