Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 582

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

2.tir - tv soočenje (Neznan 12.9.2017 7:58)

Katastrofa, tako slabih "argumentov" ZA vladni tir pa že dolgo ni bilo slišati v eni oddaji.

Tudi zbrana družba okrog Vilija Kovačiča (Likovička, Primc, ja bila več kot katastrofalna.
A bolj kot kopica čudakov me je motila mafijska drža političnih veljakov, ki so navijali ZA. in niso niti komentirali nasprotnih predlogog, argumentov.

Glavni argumenti
PROTI: da je predrag projekt, da ni finančne konstrukcije, da se ne ve koliko bo stalo, da lahko zgradimo hitreje in ceneje, da je vlada do sedaj sprejemala rešitve, ki so v nasprotju s tistimi, ki so jih sprejemali pred tem - kot da ne vedo za svoje izjave, predloge...

ZA so bili: mudi se, nujno je, denarja ne bomo dobili iz EU (pa so vmes povedali, da je bil tudi že pred leti na voljo in verjetno še vedno bo na voljo, da je to edina rešitev za Slovenijo, da so proti izdajalci, proti razvoju, proti mladim... celo da je Kovačič Janšin človek...
NJIHOVI ARGUMENTI SPOMINJAJO NA JANŠEVO RETORIKO IN VZPOSTAVLJANJE IZREDNEGA STANJA!

VSI BI 2.TIR,, VSEM JE POMEMBEN.

ps.
pa še Leben je imel spet "afero" z nazivom "DR." - se je morda spet predstavil kot nekaj kar (še) ni, tako kot na zadnjih volitvah....power1    (12.9.2017 9:45)
Ko se nekaj sprejema po 15 letih po hitrih nujnih zakonih, je treba zastrižti z ušesi in takoj potegniti ročno!!! Interventni zakon ščiten z vsemi orožji in sredstvi (predvsem davkoplačevalskimi!!) zato, da bo drugi tir zgrajen čez 8, 12 let za do zdaj še neznano ceno in bo 40 let v solasti prefriganih neznanih tujcev??????!!! HALOOO!!!

Vsi vemo, da so na obeh straneh samo kapitalni interesi, kako paradržavno skozi državo bajno olupiti sodržavljane - kot vedno do zdaj. Nas obeh straneh so v ozadju isti kremplji kot zadnjih 20 let - le da v prve vrste pošiljajo kao "mlade", "strokovnjake" v državnih službah in marginalne obupne in obupane skupine civilistov...ki ne znajo in končno tudi ne zmorejo v 30 sekundah povedati bistva.

Vse to je opozorilo in znak za ROČNO zavoro.
sitemeter  ONLINE   (12.9.2017 10:12)
Cel tir je ena sama farsa.
janoš    (12.9.2017 10:34)
Naj dobijo tuje strokovnjake naše pa naženejo,da bomo vedeli zakaj sploh gre,ali ga rabimo ali ne,da ne bo drugi TEŠ!
motovilec    (12.9.2017 10:45)
Pokazala se je vsa beda in prepričanje vase, naših politikov.Jst sm odločno PROTI .Če porabis toliko sredstev kot so jih vsi do sedaj brez enega položenega tira,samo za študije in odkup zemljišč, je nekaj hudo narobe.
Če se res tako mudi in vsi ki smo proti temu, bomo glavni krivci za revščino in nekonkurenčnost države in državljanov, potem je treba pozvati vse dosedanje in sedanjo vlado na odgovornost, zakaj temu niso namenili več truda, ne denarja in to udejanili.
V tej situaciji in iz izkušenj TEŠ6 in njegovih lobistov je treba biti prekleto previden in gospodaren.Morale itak nimajo, kaznim pa se z nakradenim kapitalom uspešno izogibajo in igrajo košarko itd, drugi pa zdravstveno niso sposobni sledit obravnavam,tretji pa v zameno da potunkajo še koga in priznajo uživajo večjo svobodo od vsed drugih državljanov v hišnem priporu.PRAVNA DRŽAVA NE!!
patron    (12.9.2017 10:47)
Vsi ZA !
motovilec    (12.9.2017 11:12)
Vsi ZA PROTI!
Redtka    (12.9.2017 12:01)
Vse popolnoma enako kot takrat ko je Šaleška rdeča druščina vsem nam na očeh pognala stampedo in prevarala meščane Velenja, državljane cele države v celoti, kako so rohneli v parlamentu in konec je znan Velenjska KOMUNALA vsa pasja, Župan je letos že drugič podražil ogrevanje..samo on nihče drug , SAJ VEMO KAJ JE komunala.??

Pa se spomnimo rohnenja Ja pa jade ta, ? pa ja paja, pa ja pa ja, pa ja pa ja de....? v parlamentu, sklicevanje sej Župana ( ni da ni ) na koncu kot da je bivši gojitelj salet sam rdeči BOG, napenjanje Grizlija in cele njegove okolice ?? ..ki so govorili popolnoma enak jezik kot ta dobesedna MAFIJA sedaj, gre za delovna mesta, prihodnost, razvoj, GRE ZA MLADE n?? gre za biti ne biti, mudi se, gre za razvoj ja pa ja de, vsi ki nasprotujejo so proti napredku, razvoju, rovtarji..itd..itd itd..spet isti eni ( v ozadju ) in isti z enako ( isto enako ) pesnijo..To pesem in stampedo, posiljevanje, delo na silo, grožnje z propadom države smo doživeli na lastno koži..V Velenju so še vedno na vodilnih položajih in še vedno delajo ŠKODO..

Za take je DARJA RADIČ edina normalna ( žal ) povedala z njimi ( Velenjska grupa TNT ) NOBEN razumski dogovor ni mogoč, ne vedo ničesar, kot tile na TV ju sedaj, ne okoli ekonomskega, niti gradbenega plana samo to da je potrebno, mudi se, da mora denar biti ioni pa že vedo kaj in kako..( Kako že samo še danes če naročite ???)
Ob ponovljeni VESELICI ( Bloka 6 ) zlati TIR katero saj Velenjčani občutimo ( se počasi prebujamo, zaradi smradu, komunalnih cen, uničene doline, slabega zraka IN ZATOHLE občine, ojoj kaj so nam naredili) na svoji koži kot Občinski kriminal na računih Komunale..(Nihče pri zdravi pameti ) ne ve kaj računajo, kaj pomenijo postavke vedo pa zalaj so tam ker LEVAKOM vedno zmanjka tujega denarka pa kolikor ga je?? zato mora biti odgvor NE !! na tak način in odločni NE z temi ljudmi..!!

Za konec če se ne motim je leta 1978 iz Velenja šla Brigada takratnih PIONIRJEV, Mladincev, nekaj Knapov gradit drugi TIR proge Šamac Sarajevo dolg 240 kilometrov in ne boste verjeli izgradili ta tir v 180 dneh lahkao preverite ??..

In če smo nesramni gospoda če niste vedeli, ( tako propagandisti za ) zdaj veste glas proti drugemu tiru je glas za zdrav razum, zdravo kmečko pamet in proti KRIMINALU ( ter gradnji na način ot so to naredili VELENJSKI VELJAKI ) ter ropanju v Sloveniji večne rdeče kriminalne ELITE njihovih potomcev in družinskih članov.

In koliko vlakov pelje na dan iz KOPRA vam povem ravno toliko kot iz Gorenja..včasih nobeden, včasih eden največ pa dva..ko so trije je pa že gužva..??? saj železnico ki smo jo dobili od Marije Terezije nismo vzdrževali, Slovenski jezik in šolstvo levičarjem fejst smrdi, Krompir ki nam ga je dal Karel in uzakonila kdo drug kot Marija Terezija da nismo lačni pa še imamo žal pa po državi še več uničujočih koloradskih in rdečih hroščev..

Torej vsi PROOTI in še enkrat PROTI..
encijan    (12.9.2017 12:09)
power1,
podpis.

Redtka,
podpis (razen občasnega izrazoslovja).
karlos    (12.9.2017 12:14)
To Redtka!!!
patron    (12.9.2017 12:30)
Si predstavljate, da vodijo državo taki, kot so danes zagovarjali "proti"??
Ali se odseliš, ali pa se režiš cele dneve.
Nikita01    (12.9.2017 12:56)
V čem vidim glavno žalost tega "soočenja"? Ker lepo dokazuje, da naša "demokracija" zna samo govoriti, ne zna pa sogovornika POSLUŠATI! To se enako lepo vidi v parlamentu...večina jih vendar navaja neke argumente za svojo trditev, ampak naslednji govornik govori tisto kar si je (ali pa mu je šef) zapisal in nima nobene veze s tistim, ki je prej diskutiral. In najhujše - noben (vladni) organ potem ne prediskutira vseh argumentov PRO in ZA ampak voz gre dalje po prvotnem predlogu (beri: odločitvi!). Če se ljudje ne znajo pogovarjati, potem tudi nič pametnega ne zmorejo ugotoviti!
BaroN    (12.9.2017 13:23)
Redtka, skratka, ti nisi proti projektu kot takemu ampak izključno proti ekipi, ki bi ga vodila?
sark123    (12.9.2017 15:11)
kitajcem naj dajpo naredit to železnico pabo mir. pol cenej čene še več in dost prej bo konec in vlaki bodo lahko po tisti progi peljali vsaj 200km/h če ne še več.
kuhalnica    (12.9.2017 17:14)
Baron tako je Redtka je nož ki reže na obeh straneh.
sulc    (12.9.2017 17:24)
poslušal jih nisem ker ne morem več poslušati bedarij

sem pa res opazil da se je ona stran ki je bila ZA držala kot neka združba mafije, zategli obrazi, neprijazni, živčni, itd
BaroN    (12.9.2017 18:00)
sark123, Kitajci bi gradili železnico v zameno za delež v Luki Koper. Tem prekletim rdečkarjem naj bi prodali naše edino pristanišče? Ti to resno?


kuhalnica, bolj se mi zdi, da Redtka ne bi imela prav nič proti sedanjim nasprotnikom projekta ( ki so ga, mimogrede, sami predlagali in zapisali v sklep vlade že leta 2005), če bi se ga le lotila njihova ekipa.

Redtka, se motim?
Hermès    (12.9.2017 22:13)
Patron si ne predstavljam, tragikomedija, ta primc je cisto onesnazenje prostora! Js ne bom sel, ce bi sel bi bil za. Denar mora krozit kot pravjo :)
n&m    (13.9.2017 8:37)
BaroN - Če bi Kitajci dobili del v pristanišču bi se verjetno promet v Kopru "podeseteril"... tako da...

Kitajci so trgovska velesila!
Vprašanje - Kaj je naš interes - biti vrata v SV Evropo?
kdo največ izvaža?
ex sulc mare    (13.9.2017 11:41)
...pa smo spet ruknali v srsenje gnezdo, ki se mu rece nacionalni interes. Luka Koper je in bo na slovenskem ozemlju, politika pa mora ustvariti pogoje za njen razvoj in dobro poslovanje. Kitajci znakupom deleza v Luki niso nevarnost, prej korist za nas vse. Drzava mora znati pobrati denar in z ustreznimi zakoni regulirat delo in poslovanje tujega investitorja tako, da bo imel moznost uspesnega poslovanja, drzava pa profit od davkov, delovnih mest in prodaje storitev. Jasno mora zakonska regulativa varovati pravni red, varovati okolje...4
ex sulc mare    (13.9.2017 11:45)
..torej 2 tir da, brez mismasenja in z jasno definiranim projektom. Pa tudi, ce ga gradijo Kitajci, odgovoren projekt do varovanja okolja, pravnega reda im z jasnimi stroski.
encijan    (13.9.2017 12:00)
Ej, ex sulc mare, zadel si žebljico na glavico. Tega zaenkrat ni, med seboj se pa obe strani ne slišijo. :(
BaroN    (13.9.2017 13:20)
n&m, malo pogooglaj, kakše probleme imajo s Kitajci v Makedoniji ...

ex sulc mare - kako gredo skupaj Kitajci in varovanje okolja?
ex sulc mare    (13.9.2017 15:52)
..Baron, po pripovedovanju pisma, na Kitajskem slabo oz. nikakor. Pri nas v Sloveniji po zakonih ali pa ne bodo gradili. Enostavno. Varovanje okolja je, mora biti, zajeto v projektu izgradnje 2.tira. Investitor z prevzemom projekta, da dolocene garancije, za krsitve so sankcije v denarju in izgubi posla. Garancije investitorja so polozene v depozitih na banki. Naoaka se placa, nadzorniki izgradnje niso Kitajci. Nadzornik odgovarja kazensko za malomarnost..... pa se ....
power1    (13.9.2017 19:59)
Strokovnjaki, ki zagovarjajo izsiljen izreden zakon, so po na soočenju videnem ljudje na državno političnih vodilnih mestih, ki "strokovnjaki" na odgovornih mestih že veliko let, če ne desetletij. (tu pozabimo na krjavlje ala gašper in popovič). In šele zdaj so ugotovili, da če ne začnemo graditi po izslijenem nedorečenem zakonu, bomo strateško ogrozili interese SLovenije!!??!! HALO. Tiri bi naj bili zgrajeni itak čez 8-14 let...ko bo že vse "mimo" - kar se tiče strateških poti. Na mizah so baje načrti, ki bi pospešili in pocenili za državljane ta projekt. Pa ni časa za javno diskusijo, po kateri bi se državljani potem lahko normalno informirani odločali na referendumih!??? Na javni TV, ki je pod kontrolo zagovornikov zakona pa se lahko o alternativah govori samo 30 sekund???!!!
power1    (13.9.2017 20:03)
Na javni TV, ki jo v celoti plačujemo pod prisilo davkoplačevalci, vam v treh mesecih pred referendumom ne namenijo nekaj večurnih oddaj o tej temi. Jutri bi morali iti pred parlament in TV palačo lažiranj in pogrošnih programov ter zahtevati takojšnje odstope vodilnih in po hitrem postopku nov RTV zakon.
BaroN    (13.9.2017 21:04)
Projekt je bil zapisan v uredbo l.2005. Malo težko bi govorili o hitrem in izsiljenem izrednem zakonu.

Nasprotniki imajo baje alternativne načrte. Če bi imeli v rokavu kakšne resne študije, bi jih dali na plano.

In preden vas do konca postrižejo, se dajte zavedat, da referendum sploh ni zavezujoč in da se ga lahko spelje tudi brez zakona... V vsakem primeru ga bo speljala naslednja vlada ...

Za TEŠ6 ni bilo nobenega zakona...


http://www.drugitir.si/drugi-tir/argumenti-za-zakon
BaroN    (13.9.2017 22:07)
*projekt se lahko spelje tudi brez zakona...
power1    (14.9.2017 8:17)
zakon je bil sprejet ravno zaradi teša, patrij, bančnih ropov....da se po tistih razkritih a nikoli sankcioniranih kriminalnih rabot vnaprej zavarujejo, da smo vsi vedeli, da je zakonito in celo po "zakonu" zapovedano... :(.
power1    (14.9.2017 8:44)
Kar se tiče alternativnih načrtov. Noben jih ne bo razkril, dokler ni zagotovo pri odločanju. Gre se samo za razne načrte, ki bi jih lahko vsak kolikor toliko normalno izobražen človek s pomočjo stroke določil. Gre se verjetno celo za iste načrte - tu ie odprto le glavno vprašanje, kdo bo nastavil žepe. Zatorej z nacionalnimi interesi nas-vas le strižejo - kot pravi BaRoN.

Jaz si želim predvsem slišati na javni TV (ker jo za to plačujem - ne za idiotske nanizanke in reklame) v dobro odmerjenem času natančno razložene vse alternativne načrte. Si jih kdo ne? In zakaj ne? Zakaj obe strani niso tega omogočile že pred 10, 5, 2 leti? Zakaj po 10 letih ne moremo počakati še npr. pol leta za izčrpno soočenje vseh rešitev - pa naredimo zavezujoč referendum! Je to tako težko? Ni, samo ovce morajo nehati le blejati in se pustiti striči vsakemu lopovu, ki si zna organizirati svojo politikantsko stranko ali združbo.
encijan    (14.9.2017 10:28)
power1,
žalostno, a resnično, da je vse kar si napisal, res.
BaroN    (14.9.2017 14:05)
power1, ti ni jasno, da resnih alternativnih študij sploh ni in da nasprotniki zakona zgolj zganjajo populizem za lastne koristi?
power1    (14.9.2017 15:07)
BaRoN...res je..in tega zagotovo ne veva ne ti ne jaz...so pa sprožili utemeljen dvom v to, da niso bile sprovedene vse opcije za najdeno optimalno rešitev izgradnje tira.
Meni je vseeno, kdo je trenutno na eni strani in kdo na drugi..to je le ideološko prepucavanje. Vsi pa vemo, da se gre obema stranema predvsem za zaslužke...tako ali drugače.
Jaz vidim v tem priložnost, da se ljudje končno zbudimo ob teh vseh cenenih prozornih prepucavanjih obeh strani. In zahtevamo vse možne priojekte in rešitve v pol leta lepo obrazložene v časopisih, na TV in na predavanjih. Potem pa se odločimo na obvezujočem referendumu, kako , kje in koliko bomo namenili za točno določene stvari.
Kaj meniš, koliko lahko ob tem zgubimo...časa in denarja? In koliko lahko pridobimo? Na čau, denarju in seveda transparentnosti, zaupanju v pravno in za skupne zadeve skrbno politiko?

Jaz nimam s tem nobenega problema.Sva svetovno nazorsko, moralno in humanistično v podobnih vodah - le da jaz tudi tem, ki se delajo , da so na moji strani ne zaupam. Naj moje zaupanje dokažejo enkrat kot se spodobi!!Prevečkrat in kar naprej nas namreč goljufajo, ropajo idealizma, sanj in materialnih dobrin za lepši vsakdan in prihodnost vseh - ne samo priviligiranih in ciljnih skupin.
power1    (14.9.2017 15:10)
Mogoče izpade naivno zanesenjaško, kar pišem - ampak NE na refrendumu je edini možni prvi korak proti temu - kar jaz vidim kot opisano rešitev. Seveda pa ima vsak svoje videnje, čutenja in interese.
BaroN    (15.9.2017 0:14)
power1, vsak ima pravico do svojega mnenja, to je res. Je pa precej žalostno, kako naivno nekateri padate na politikantski populizem in laži.

Glas NE na referendumu je namreč glas PROTI zakonu, kjer - ne boš verjel, celo piše, koliko lahko projekt največ stane! Zakon je varovalka, da si kasneje ne bo mogel kdo kaj preveč izmišljat, vi boste pa glasovali proti temu? To je vendar glas proti razumu!

TEŠ6 zakonske omejitve ni imel...
power1    (15.9.2017 9:25)
Kaj piše v zakonu vemo - pa počakajmo na dopolnila tega zakona, ko se bodo zadeve malo pozabile :). Bolj pomembno je za nekatere to, kaj ni povedanega - pred sprejetjem zakona in v njem.

BaRoN...ti si pač (upam vsaj) pozitiven legalist. Stvari sprejemaš takšne, kot so zakonsko in zakonito predstavljene in sprovajane. To cenim, čeprav se lahko velikokrat za tem skriva prevelika vnema za trenutne oblasti, za konformizem ali pač tudi naivnost.

Vsaj toliko kot ti poznam in preziram politikantski populizem srčike ozadja, ki vleče niti za NE na referendumu. Ampak to mi še ne daje zaupanja v drugo stran - ki jo nekateri žalostno sledijo in podpirajo kljub kar nekaj njihovim ropom stoletja v zadnjih letih. Še posebej, ko vidiš kdo sedi na tej strani na soočanjih. Če kdo slepo legalistično verjame takšnim - je zame naiven. Vse to mi slepo tudi ne odreja prepričanje, da se možnosti dobre prave odločitve naroda preko podaljšanja dialoga in predstavitve alternativ avtomatsko zavrže samo zato, ker zame "negativci" dajejo "ljudske pobude" v interesu vseh državljanov. Če ne bodo dobre, jih bomo PAČ ZAVRNILI. Nič hudega - kot ni nič hudega, če zavrnemo kak predlog ali interventni zakon prefrigancev s strani soočenja, ki so bili za.

Za koga bo katastrofa, če se zadeva zavrne na neobvezujočem referendumu? Bomo po 15 letih zamudili še tri, šest, 12 mesecev? Koga bo bolelo in zakaj že?
BaroN    (15.9.2017 10:07)
power1, saj razumeš, da želijo z referendumom zgolj zminirati zakon, ki bi akterjem preprečeval preseganje začrtanih finančnih okvirjev, ne pa projekta samega?

Razumeš, da se bo projekt izpeljal tudi brez tega zakona?

In razumeš, da so proti zakonu ravno ljudje, ki imajo največ zaslug za TEŠ6?

Kdo hudiča pri zdravi pameti je lahko PROTI sprejetju tega zakona?
power1    (15.9.2017 10:42)
Ko mi volkovi v jagnječjem kožuhu govorijo sladke besede, sem pač pozoren. Poslušal sem že veliko govorjenj o potrebnosti in transparentnosti raznoraznih "poštenih" projektov zadnjih 20 let - oprosti, če ne verjamem vladi in vsem znanim botrom v ozadju, ki se ne držijo niti etičnosti in predvolilnih obljub.
Oprosti, če želim slišati in dati možnost projektom, ki bi bili več let hitrejši in nekajkrat cenejši. Četudi so puhlice, jih imajo pravico in mogoče tudi dolžnost predstaviti - še posebej, če bomo državljani to hoteli. Grem skoraj rajši na barikade, kot da bi videl organizirano stran , ki je proti zakonu zopet na oblasti - a tudi za zdajšnjo nisem več prepričan, če niso iz istega testa - le malomeščansko kapitalno klientelistično boljše kozmetizirani.

Vem, da se projekt speljal kljub vsemu - in ravno zaradi tega bi morali državljani postati osveščenejši in zahtevati še več zagotovil, še več opcij soudejstvovanja pri odločitvah, ki bi pomenile ekonomičnost in varnost pred plenilstvom.
BaroN    (15.9.2017 11:19)
Skratka, ti si proti zakonu, ki ravno predstavlja ekonomičnost in varnost pred plenilstvom?

Adijo pamet.
power1    (15.9.2017 11:30)
BaRoN...nujni zakon, ki izloči cenejše in hitrejše variante zame ni dober in predvsem ne najboljši!!! Ali si res tako naiven, da misliš da bo ostalo v skupnem seštevku pri denarjih, ki so jih tako na cca ocenili? Pri vseh zakonih ki jih imamo in ob njih ne moremo zapreti Zidarjev; Janš, bančnikov, tešovcev? Nekaterim pač paše to stanje. Si že slišal, da se boj darov, ki jih prinašajo Danajci?
Ko z njimi sedijo Popoviči, Gašperji in podobna intelektualna vest te države, maj zvonijo zvonovi in gorijo kresovi.
Pa lep pozdrav in upam, da čez nekaj let kakšno še rečeva na ta zakon, ki je kar naenkrat rešil Slovence pred korupcijo.
power1    (15.9.2017 11:41)
Ko nujni zakon sprejme odgovoren za to področje, ki je še pred kratkim odločno trdil, da teh tirov ne rabimo....potem je to dober signal za vse interesno usmerjene oportuniste podobne njemu, da to storijo sami. Adijo pamet.
BaroN    (15.9.2017 12:03)
poWer1, za noben odsek AC ali za TEŠ&, nismo imeli nobenega zakona, kjer bi bila zapisana neka zgornja meja finančnega okvirja.

Za razliko od zakona o 2.tiru, kjer to je zapisano.

Na korupcijo pa ta zakon nima nobenega vpliva - korupcija je mogoča tudi pri nižji ceni projekta.
BaroN    (15.9.2017 12:23)
P.s.: Tudi v naslednji vladi bodo sedeli skupaj več ali manj isti akterji, ki bodo projekt peljaili naprej brez tega zakona, ki predstavlja varovalko.
power1    (15.9.2017 13:39)
Če bodo isti akterji, potem se sploh ni kaj bati. Če so vpisali varovalke, ker so pošteni, bodo to znali pošteno izpeljati tudi brez njih. Kje pa sicer piše, da v kakšni drugi izpeljanki ni mogoče varovalke drugače ali celo konkretneje vpisati s kakšnim drugim zakonom? Zakone si pišejo zato, da preko njih lahko počnejo kar si zadajo - in da se zakoni kršijo. A še kdo ni slišal mogoče za to??
Če bo pa "osovražena nepoštena" opcija prišla vnaprej na oblast, bo pa ta zdajšnja skupina s pomočjo zaskrbljenih sodržavljanov imela enake možnosti za kontrolo, preprečitev in popravke - če bodo le znali prepričati koga o pravilnih poštenih smotrih in namenih.
BaroN    (15.9.2017 13:58)
Isti akterji, s tem , da bo projekt vodila ena najbolj skorumpiranih strank, ki je soodgovorna za TEŠ6.

In potem se bodo "zaskrbljeni državljani" zbudili s kahlo v roki...
power1    (15.9.2017 14:17)
..in jih po protestih hitro zamenjali...ko bi le lahko z vsemi enako!!!
BaroN    (15.9.2017 14:37)
Tega filma ne bomo več videli.
power1    (15.9.2017 14:52)
Ob gledanju RTV zagotovo ne.
Old Punca    (15.9.2017 19:59)
Sem za dva nova tira in proti zakonu.
Ni potrebno, da si kaj pameten, ker je jasno, da so spet nastavili klobuke za podkupnine, ki jih ne bo mogoče dokazati, za višanje cen, ki bodo upravičene in podpisane.
Rabimo dva tira za hitro železnico. Pa dovolj časa, saj nam evropska sredstva ne bosta ušla. Bulčeva bo še nekaj let v Bruslju.
Čas je, da se slovenska železnica modernizira na dostojni evropski nivo. To bo pomenilo znižanje stroškov v gospodarstvo, večjo uporabo za potniški promet zaradi ugodne cene, ki naj jo prenehajo krasti od cestnin.
S TEŠ6, prej pa Patrio, kjer so nakateri obogateli ko Krezi in si nabrali premoženja za več generacij, so postali ljudje upravičeno nezaupljivi.
Mislim, da ni nikogar, ki verjame v poštene namene, v poštene cene in da ne bo ogromne korupcije, Jaz ne verjamem niti v kvalitetno delo. Spet bodo odpadali ometi, se krušili tuneli,kot je pri cestah. Pa ne vem, da bi bil kdo na sodišču: predvsem tisti, ki je podpisal prevzemni zapisnik.

Če TIR prebereš nazaj, dobiš tisto, na kar kaže. Naključje, ali namig ?
BaroN    (16.9.2017 7:51)
Vaš glavni pomislek je torej možnost korupcije pri tem poslu in da lahko počakamo, da se bodo v Sloveniji pač vzpostavile razmere, ko se bo posel lahko izpeljal.

Ker boljše, da nimamo nič, kot da bi imeli vsaj nekaj. Boljše bi bilo, da sploh nimamo AC križa, da nimamo predorov, kjer odpada omet, boljše bi nam bilo brez zdravstva...

Old punca, kaj torej je tvoj konkreten predlog, preden sem nam sesuje infrastruktura?
power1    (16.9.2017 9:54)
20 let nismo nikoli dvignili glasu in smo jim preprosto verjeli - ker smo iz Yuge prinesli v sebi občutek, da ljudje na položajih delajo odgovorno in pošteno.
BaRoN...sprijazniti se bo treba, da se vedno več ljudi spametuje in postane državljansko odgovornih - kar pomeni tudi zahtevanje popolne transparentnosti, kvalitetno in učinkovito delo ter nemudni umik iz javnih financ in položajev odločanja vseh, ki so v preteklosti pokazali vsaj drobec koruptivnosti, moralne neintegritete in delanja norcev iz naše družbe, sodržavljanov.
Takšni ljudje namreč stojijo za tem ( in da, tudi tisti proti njemu) zakonom, drugim tirom. Malo je še takšnih, ki jim sledite na slepo n jih podpirate v njihovih projektih., upam, da ne dovolj.

Če misliš, da se bo naša infrastruktura sesula zaradi pol ali enega leta - in ne zaradi njihovega 20 letnega ubadanja samo z privilegiji in filanjem lastnih žepov - potem si pač sprijaznjen s politiko, kot jo imamo. Ni ti treba iskati novih, ker že imaš svoje in njihove. Tir pa bo končno s temi ljudmi ali brez njih - si že sam ugotovil in naj te to ne boli. Menim, da večina Slovencev že ve, da je bolje brez njih - in smo zato skeptični. Pravilno skeptični. Se bodo morali malo bolj potruditi, če nas želijo pomiriti. Kot tudi druga stran.

Če so lahko ljudje ala Janković na uživanju v prvi vrsti v Istanbulu na naš račun, to še ne pomeni da moramo biti s tem sprijaznjeni in tihe riti. Če slediš in verjameš ljudem, kot so izpostavljenci kampanje - Popoviči, Gašperji - potem v tebi ni več iskre razuma in treznosti.

In ja...posel je treba speljati, ko bomo sigurni, da bomo dobili kar želimo za toliko kot hočemo in v doglednem času. Osem let (z malo sreče :) ) za en tir 26 km železnice ni takšna ponudba, ki bi jo bilo treba pogoltniti s trnkom vred.

In ja, boljše bi bilo , da bi bili brez takšnih sumljivih poslov kot je tudi TEŠ6, ko že sprašuješ - ki je bil isto strateško življenskega pomena - in speljan z isto buldožer strategijo kot jo uporabljajo pri TIr-u.

Vlade, ljudje, ki niso predvideli in že uresničili življenskega pomena strategije dobrega celotnega TIR-a pred leti - bi morali biti odstranjeni in onemogočeni nam zdaj soliti pamet. Le NERAZUMNI in NEODGOVORNI jim nasedate vsak dan za vsako njihovo sleparijo. Če jim nasedate, ali je pač kaj drugega za tem.

Ta stvar je kompleksna, večplastna in NE samo črno bela, kot je želi vladna stran predstaviti. Ne smemo nasesti na njihovo "izredno stanje", "katastrofa za državne vitalne pomene in državno blagajno" vlivanje strahov in nujnosti skočiti zaradi njihovih interesov na glavo v bazen, iz katerega so vodo ti isti ljudje že skoraj popolnoma prečrpali v svoje lastne bazene.
BaroN    (16.9.2017 10:05)
To, da so ljudje proti zakonu , je odgovorno ravnanje? Tvoj argument je, da bo bolje, da počakamo pol leta? Ker v pol leta se bodo razmere uredile in se bo projekt lahko speljal? Na čem stoji ta trditev?

Odgovorno ravnanje je edino, da si proti s trdimi argumenti v rokah. Drugače je tole samo prodajanje megle. ne pa odgovorno ravnanje.
power1    (16.9.2017 14:49)
Ne poslušaš - čuješ dobro☺. Ti povej, ki si izgleda vernik te oblasti in njihovih zakonov (po katerih so vsi glavni botri kriminala belih ovratnikov na prostosti), po katerih ni osnovih pogojev za uspešno obsodbo bančnih kriminalcev - zakaj na javni TV, ki jo pod prisilo plačujemo zato, da bi nas informirala - ne samo pobebljala, zakaj na njej zadnje leto ce ne več let, drzavljanom niso omogočili javne konfrontacije vseh argumentov okoli tega projekta?

Je tebi to odgovorno ravnanje, če lahko drzavljan v 30 sekundai zte, kaj so argumenti?
power1    (16.9.2017 14:51)
Če lahko drzavljan v 30 sekundah zve, kaj je argument?
BaroN    (16.9.2017 21:39)
To boš moral vprašati tiste, ki so projekt leta 2005 pripravili, spravili v pravne okvirje z zapisom v uredbo, potem pa po celih17-ih letih ukvarjanja strokovnih služb s projektom, pripravljanja študij, nešteteto revizijah, po vseh usklajevanjih cen z lastniki zemljišč, vse do tik pred zdajci, ko se je končno nekdo odločil začeti z njegovo izvedbo, niso izkazovali prav nobenih teženj po kakršnihkoli konfrontacijah.

power1, od resnih diskutantov, ki nasprotujejo zakonu, vsekakor ne pričakujem podtikanja, da smo zagovorniki verniki te oblasti.

Pričakujem pa resno argumentirano diskusijo zoper vsem državljanom že 12 let javno dostopne dokumente projekta.
power1    (16.9.2017 23:59)
Bom ostal pri splošnem.
Večina državljanov se mora skoraj ves svoj čas in z večino svoje energije ubadati s preživetjem - nekateri tega na njihovo lastno "srečo" pač tega ne vedo in preprosto pričakujejo, da je na svetu vse tako, kot se dogaja njim. Pa ni tako - večina izvoli predstavnike v politiko, da bi imela mir v življenju pred točno takšnimi kolobocijami kot se tele. A od njih izvoljenih - večine nesposobnih - še več njih lenih- največ pa pokvarjenih in pohlepnih ne dobijo niti A od tega, za kar so bajno plačani in priviligirani na vseh področjih.
Po 15 letih dajo državljanom v odločanje to, za kar so porabili že čez 50 milijonov namensko in bogve koliko milijonov posredno z osnovnimi plačami, dnevnicami in požrtijami ob tem. In ob tem popolnem več kot desetletnem neobveščanju, zavajanju, prikrivanju - ob interventnem zakonu od navadnih ljudi, ki so v življenju ravno od njih stigmatizirani in stisnjeni v kot nonšalantno zahtevajp potrditev v 30 sekundah pojasnjevanja na javnih pojasnjevanjih.

Temu se reče groteskna in zgodovinska ločenost priviligiranih od ljudstva. Temu se reče izguba spomina - kot ko pred volitvami obljubljaš zakone, ki bodo korupcijo enostavneje preprečevale, po volitvah pa korupcijo kar naenkrat pozabiš in jo celo nagrajuješ. (vem, da boš to preskočil :) )

Postaviti se v položaj tistih - ki jim je namenjeno točno to, kar se jim dogaja zdaj, ko naj odločajo o nečem kar bo kot oba veva itak speljano kljub drugačnemu mnenju državljanov- je nasprotje brezdušnega legalizma. Tu se razlikujemo, čeprav vsi dobro mislimo, a ne?

Kot vidiš, se nihče v diskusijah ne prijavlja o tem govoriti. Zakaj že? Ker bi morali vzeti dopust, začeti zbirati dokumentacijo in po mesecu preučevanja diskutirati s takšnimi kot ste provladni zagovorniki zakona.Ob tem bi itak ne "razumeli" poante nacionalnega interesa projekta - ali pa ekonomsko tehničnih posebnosti in problematike. Vsekakor pa nam vedno manjkal kakšen podatek, katerega so-ste "eksperti" vedno polni. Ob tem bi si ob nazivu neodgovornih državljani podtikajoče prislužili še tiho etiketo "neumni". To jim je, nam je dvomljivcem nazorno "zakonsko" že vnaprej določeno.

Jaz in še kdo ti želi enostavno povedati, da ljudje nimajo pojma, kaj bodo obkrožili - in kaj bo to prineslo. To vedo vedno samo eni in isti. Tisti, ki po nekaj letih vse zanikajo ali po mafijsko z drugimi nivoji oblasti vse primere zastarajo. Seveda pa z njimi v istem rogu tudi vse vedo njihovi tako "dobronamerni" zvesti zagovorniki - legalisti vsega, kar pomaga predvsem paradržavnim striktiram na vseh koncih in krajih.

V drugi diskusiji sem opazil, da si Duhovnikove predloge označil za slabe - tako kot druga stran označuje vladne za slabe. Ljudje pa dobijo ob vsem tem neobvezujoč referendum - da se bodo tako ali drugače na koncu vsi politikantsko interesno udeleženi lahko sladkali. Zakaj se bodo ob tem državljani počutili neumne in izigrane - zaradi same prazne udeležbe ali zaradi besa,ker njihov glas služi samo za zavajajočo legalizacijo nečesa, kar bodo boste sproti "regulirali, popravljali, rebalansirali in strateško zakonsko spreminjali bog ve koliko let in vlad - da bo ja vse lepo zapacano do neprepoznavnosti. Kdo danes v SLO ve, kaj se je zgodilo v TEŠ, V bankah. Pa imamo ja tako pošteno transparentno vlado, ki je obljubila vse te pojasnitve!! Aha, ta vlada ima pomembnejše projekte.

Žal z mano ne boš mogel premetavati številk, uradnih mnenj, ekspertiz in kronologij. Upaj-m, da se ti kdo oglasi. Da večini ne bo treba jemati študijskega dopusta za prazen nič, ki ga obeta referendum.
Za konec pa samo še tole- na kar pomislim ob zagotovilih, proti katerim obnemiš in jim ne moreš oponirati. Se mogoče spomnemo kake oblasti, ki bi ob zagonu kakšnega "svojega" projekta državljanom govorila da ni 100 procentno pošten, zavarovan in da ne more iti z njim nič narobe? Če sem to nemarno spregledal, me prosim opomnite.).
encijan    (17.9.2017 12:02)
power1,
saj bi še kaj dodala, pa ni potrebe. V tem kontekstu ne!
BaroN    (17.9.2017 20:19)
power1, če ne moreš argumentirati svojih izjav, bodi vsaj toliko korekten in ne polagaj določenih izjav v tuja usta.

Duhovnikovega predloga namreč nikjer ne označujem za slabega. Moja trditev je, da je Duhovnikov predlog sploh edini omembe vreden predlog, vendar je precej pomanjkljiv - in imaš tudi argumentirano, zakaj.

Pri tako pomembni odločitvi pa štejejo samo argumenti.

Kaj več pa po tekmi :)
power1    (18.9.2017 9:08)
Mogoče je Cerar in politikantski slovenski komplot videl, kako se zmaguje, če imaš odkrite ambicije in pošten odnos do dela. Ampak ob takšnih sodžavljanih kot jih ,se jim tega ni treba naučiti.
power1    (18.9.2017 12:21)
Ampak ob takšnih sodržavljanih, kot jih podpirajo v vsem, se jim tega ni treba naučiti.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com