Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 192

Velenje.com : Diskusije : Politika : Vprašanje
 

svet delavcev gorenje (Neznan 8.9.2017 15:19)

Kandidatov celo morje, jaz pa ne vem katere bi obkrožil. Dajte mi malo pomagat, da bom znal glasovat.

Oni iz prejšnjega sveta delavcev se niso kaj prida izkazali razen 1 ko noče več bit. Samo kimali so.

Zdaj eni pošiljajo lepe reklame v barvah da naj volimo njih. Nič ne verjamem reklamam. Kateri imajo denar za reklame, so že dobro situirani, da si lahko privoščijo to.

Oni od socialističnih sindikatov - to tako ne gre, da bi jih volil!

Kdo je pošten - za volit?ex sulc mare    (8.9.2017 17:15)
..neznan v rubriki Razmisljanja ze imas odprto diskusijo na to temo. Tam nadaljuj in predstavi svoje mnenje...
sulc    (8.9.2017 17:36)
Prav je da je tu, ker gre za politično zadevo saj so sindikati ki kandidirajo svoje kandidate v svet delavcev politični sindikati bivšega Semuliča, ki je bil pri rdečih - vseh mogočih strankah.

Tam, v razmišljanjih je tema nepravilno uvrščena. Bodi malo pismen dragi ex-i.
ex sulc mare    (8.9.2017 18:49)
..no sulc, da se ti ne bo zaletelo. SD v Gorenju pa res nima veze z politiko, ceprav sindikati vanj tiscijo svoje. Po tvoje je politika vsak prdec, ki si ga nekdo, ki nima pojma zmisli. Kot sem rekel, tema o SD v Gorenju je ze odprta v rubriki Razmisljanja... neznani bi kamot svoje mnenje lahko tam izrazil.
Sindikati pa so organizirani na drugih nacelih, ki nimajo nic z politiko. Ke pa res, da mocno posegajo vanjo, pa zato se niso politicne stranke.
amater    (8.9.2017 20:36)
vprašanje, koliko ima svet delavcev vpliv na odločitve uprave...;-(((
sulc    (8.9.2017 21:10)
Pa povej zakaj mora biti hči od generala šefica sindikata. Kake barve je pa bil general? Če si že tako pameten.
ex sulc mare    (9.9.2017 17:52)
..sulc, general je v barvah svoje vojske. Katero imas v mislih, ne vem. Hci generala, ki je sefica sindikata, pa z barvami generala mima nobene zveze...Da pa mora biti hci generala sefica sindikata pa ne vem. Vem samo to, da je hci generala lahko sefica sindikata, ce jo clani sindikata na ta polozaj izvolijo, jasno z neko vecino, ki je v skladu z statutom le tega... Ce ti sefica sindikata ni vsec, ker je hci generala, ali ker ti ni dala, pa spelji postopek za njeno zamenjavo, ki bo v skladu d statutom sindikata
Grunf    (9.9.2017 18:32)
Čist enostavno.
Ni ti treba gledat na tisti stavek: Voli se XX kandidatov.
Ti obkroži samo enega ali dva, tiste katere najbolj poznaš.

Tako je v vsaki firmi. Napišejo da se voli 15 kandidatov in nevedni narod obkroži njih 15. Volite samo enega ali dva in se bodo karte v redu premešale:)
Ad36ela    (9.9.2017 18:54)
Točno tako Grunf! Zakaj? To je treba ljudem - volilcem povedat.

Kandidatov iz KA so dali npr. 15. To je preveč, ker tisti, ki načrtuje volitve točno ve !!!, da se glasovi RAZPRŠIJO če je veliko kandidatov. Torej je mala možnost, da bo več kandidatov izvoljenih naspr. PA in HZPA, ker jih imajo tam samo 6 oz. 7.

Zmenit se je zdaj treba npr. v KA koga naj volimo, ostale pa ne četudi so tudi dobri kandidati, da se glasovi čimmanj razpršijo.

Saj če dam na glasovnici glas samo enemu (1) je moj glas precej TEŽJI kot pa če jih več obkrožim. Takrat svojo odločitev zdrobim.

Še posebej je pa nesramno, da profesionalni sindikalisti kandidirajo in imajo ostale na sindalni kandidacijski samo za dekor, ker tako ali tako vedo, da bodo profiči izvoljeni saj jih pozna cela fabrika. Saj profiči so tako že po funkciji obvezno prisotni na svetu delavcev - odžirajo mesta v svetu.
sark123    (9.9.2017 19:59)
to je brezveze na koncu se v pisarni sami zmenijo kerga bodo poslali v ta svet delavcev neglede na izid volitev. v roku 1 tedna imajo čas da javijo rezultate in v tem tednu se marsikej dogaja.
drekec pekec    (10.9.2017 9:10)
v KA jih je 15 samo zato da bi se zjebalo eno osebo ki jim je trn v peti samo mislim da je to bolj jalova taktika

bodmo realni koga pa naj volimo če ne sindikalistov ki edini sploh kaj povejo na sejah svet delavcev in so nam edini še kaj zrihtali....a nam je to ušeč al pa ne in vem kiri so moji kandidati

jbg lestvica vseh časov je pa taka (3 iz gorenja):

1.BOG
2.JOSIP BROZ TITO
3.ŽAN ZEBA
4.KIM JONG UN
.
.
.
10.JASMINKA NEDIČ
.
.
.
1200.FRANJO BOBINAC
.
.
.
5300.LOKI
veteran#2    (11.9.2017 16:22)
Nobenega, ker nihčene naredi nič. Večina je samo tiho. Denar pa dobijo za 'sejo'.
ring    (12.9.2017 6:51)
O še prekleto bomo rabili sindikat delavskega direktorja in svet delavcev.Jih je pa kar nekaj na listi,ki skrbijo samo za svoje riti in svojo žlahto.
sir oliver    (12.9.2017 9:30)
Pozdravljeni, hitro smo pozabili prizadevanje in dosego Sindikata in Sveta delavcev za dvig plače, odpravo uravnilovke, pa še kaj bi naštel... na primer ohranjanje delovnih mest službe varovanja in čistilnega servisa...itd. Hitro pozabljamo dobra dela in uživamo pri kritiziranju.
V prihodnosti nas čaka še veliko, pogajanje o novi kolektivni pogodbi in ohranjanje pridobljenih pravic delavcev Gorenja.
Vse to in še kaj so dela in prizadevanja Sindikata in Sveta delavcev.
Pri volitvah za člane Sveta delavcev pa volimo tiste, za katere smo prepričani, da so že dokazali skozi svoje delo, da se borijo za pravice sodelavcev.
Na listi je veliko novih kandidatov, kateri bodo dokazali in upravičili svojo kandidaturo, starim pa bodo spodbuda za nadaljnje delo in aktivnosti Sveta delavcev.
Toliko o volitvah, da ne bomo samo kritizirali.
Lepo Vas pozdravlja sir oliver.
sulc    (12.9.2017 17:18)
tipični papagaj na jaslih fabrike namesto na plačilni listi takooo hudooo zelooo sposobnega sindikata
encijan    (12.9.2017 17:36)
sir oliver,

vaš izvorni greh je bil storjen že davno, za moje pojme vstop v solastnišvo INGOR-ja. Predstavniki delavcev solastniki Gorenja?!To je možno samo v SLO. Pa jih je bilo seveda še več. Tudi bivši predsednik sindikata vam ni v ponos. Marsikdo drug bi odletel in ne bi skrbel samo za prikolice. Pa ne bi več o tem.

Jasno je, da vam delavci ne zaupajo najbolj, tudi Delavskemu direktorju z bajno plačo ne. Potruditi se morate še bolj. Delovne zasluge, ki jih naštevaš, so seveda pomembne, drugače je pa tvoj tekst poln floskul, ki so všečne vodstvu. Drugače bi bil pa kregan, a ne?!

Delavci pa imajo pravico povedati svoje mnenje. Če ste pametni, jih poslušajte in izboljšajte sistem delovanja.
Old Punca    (15.9.2017 20:14)
Tu gor sem prebrala in tudi preverila.
Gorenje, direktorji, so dali možnost, da se vključijo v INGOR, ki bi moral odkupiti Gorenje vsem članom Nadzornega sveta, tudi tiste, ki so jih postavili delavce, predsednikoma obeh sindikatov. Sindikat je vložil zajeten znesek.
Sami ugotovite, ali je bil pričakovan dobiček, ki bi bil ogromen, če Gorenje ne bi padlo na borzi , ali pa mu ne bi zaplenili delnic, ki je bil dan SAMO IZBRANCEM, podkupnine za sodelovanje z vodstvom, ali pa ne.
Vsem članom INGORJA, ki so prišli do mesta v njem zato, ker so jih delavci izbrali za svoje predstavnike, kar pomeni nasprotno od interesa kapitalistov, to je vodstva, bi bilo potrebno preprečiti, da še kdaj sodelujejo v organih, ki predstavljajo delavce. Enako velja za tiste, ki so zapravili 50.000 DEM sindikalnega denarja za vložek v INGOR, ki je izgubljen za vedno. Reveži, ki ponižno prosjačijo za pomoč, čemur so članarine prvenstveno namenjene, pa morajo na ponižujoč način pojasnjevati, za kaj rabijo in zakaj nimajo. Odstraniti bi bilo potrebno vse iz takratnega vodstva in vse, ki so se s tako potezo strinjali. Če sem surova, okradli so sindikat. Vložek v podjetje, ki bi ga morali nadzirati, ne pa iz njega dobivati dividende. Koliko je sedaj 50.000DEM, ki so jih popušili ? Koliko članarin tistih, ki delajo za 600 € in ki so pozabili, da se vrednost točke ni NIČ DVIGNILA od leta 2005. Kaj na to poreče sindikat, SV. Nič. Ker njim zadostuje samo redna plača. Naj pokažejo, koliko se jim je plača povečala od začetka mandata. Ah, ne, bi komu še kaj naredili !Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com