Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 359

Velenje.com : Diskusije : Lepota & zdravje : Vprašanje
 

tamšetov intervju (Neznan 31.7.2017 12:15)

Za Siol (31.7.17) je Lojze Grčman imel intervju z Brankom Tamšetom. Med drugim ga je vprašal kaj pomeni prihod Babiča in Vujoviča v slovenski rokomet - 2.video.

Novinar je pričakovano računal na odgovor, da se bo bo v rokometu stresla gora, ker sta prišla 2 preko Sotle in Kolpe k nam.

Tamše je lepo odgovoril da gre za 2 kvalitetna strokovnjaka.

Povedal je pa tudi to kar trdimo laiki, gledalci, navdušenci, simpatizerji slovenskega rokometa.

Jovičič, ki je bil v Kopru je odličen trener. Prav tako, so bili v Gorenju zelo kvalitetni trenerji, slovenska stroka ima odlične trenerje. Tamše zaključi s tem, da bo čas pokazal kako in kaj.

Jaz pa trdim, da bo čas pokazal, da z Babičem in Vujovičem slovenska stroka ni dobila bogvekaj oziroma skoraj nič, ni dodane vrednosti. Je pač tako, da vse kar je tujega, se pri nas bolj ceni v vrhovih rokometa kot pa tisto kar je pridelano na domačem vrtu. Naiva ne pozna meja, managerji rokometa pa poznajo provizije.Dacho61    (1.8.2017 7:28)
Spet en zaljubljen v Tamšeta!!! Tudi Tamše je samo povprečnež, poln samohvale! Lahko mu je biti državni prvak v Sloveniji, ko je vedno imel z najboljšo ekipo, v Evropi pa ni pokazal še popolnoma nič, vedno je izpadel po hitrem postopku, zmage nad boljšimi ekipami so le odraz podcenjevanja tistih ekip, odločilne tekme pa je vedno izgubil in to celo na domačem parketu. V Gorenju je bil pravi trenutek na pravem mestu, imel je najperspektivnejše igralce tiste generacije na kupu (Bezjak, Dolenc, Gaber, ...), ki so si želeli napredka na najvišjo raven, ob dobrih ostalih soigralcih. In tako je tudi v Celju.
In ko govori o dobri Slovenski stroki, koliko naših trenerjev je v tujini, mislim resni tujini, pri najboljših ekipah, npr. v Ligi prvakov. NIČ, ZERO!!! To pove vse, še več pa pove, da ne zmoremo niti dobrega svojega, lastnega državnega selektorja. To je pač realna slika naše, Slovenske rokometne stroke, imamo veliko povprečnežev, morda celo dobrih povprečnežev, vrhunskih trenerjev pa žal nimamo. In to je odgovor na navedbo, da se domača stroka ne ceni, saj je ne moremo ceniti, če ne daje rezultatov ali če so rezultati povprečni. Nihče že jutri ne ve kdo je bil drugi, vsi pa za vedno vedo, kdo je bil zmagovalec. Tolažba, "... saj je biti drugi tudi lepo ...", je navadna loserska floskula! Drugi ne želi biti nihče!!!
janes    (1.8.2017 14:50)
Dacho61, velika prijatelja sva...to ti lahko zagotovim
ampak, zame je Tamše CAR, in dejansko v slovenskem rokometu JE!!!
Velenje je imelo tudi velik naskok pa so gladko popušili s Celjani, tudi to nekaj šteje, karakter ekipa in pripadnost kolektivu....vsaj takšnega mnenja smo bili včasih!!!
dokler imaš VSE lovorike DPja si pač CAR ali z ekipa ala Barca ali Real Madrid ali pa z Sp. Duplek.....
Dacho61    (2.8.2017 8:30)
@janes: fajn je da imamo različno mnenje, še boljše je, da smo prijatelji!!! A misliš, da bi imel Branč vse te tako opevane lovorike v Sloveniji in nobene v Evropi, kot jo ima stari Požun, ki je potem lahko samo CAR CARJEV, če bi treniral recimo Slovenj gradec v takšni zasedbi kot je??? Verjamem, da boš objektiven in boš odgovoril da to pa bi bila "Mission impossible". Torej iz tega sledi, da je pomembna sestava ekipe, torej višina proračuna in tega je Celje imelo vedno največjega v Sloveniji, tudi tedaj ko ni bil ne državni prvak, ne pokalni prvak. In ne bluzi o karakterju ekipe in pripadnosti kolektivu, ker to je preteklost! Pravi profesionalni igralci oddelajo svojo pogodbo profesionalno od prvega do zadnjega dne (poglej si npr. Kiel, nobeden doma vzgojen igralec) in so pripadni klubu v katerem tisti trenutek igrajo, ker če je po tvoje, je lahko igralec pripaden samo enemu klubu ter za drug klub ne bo nikoli igral na polno ali mu ne bo pripadal. Zadnja primerjava mi je pa sploh smešna. Pa nekaj bolj za hec kot za res: A morda veš kdo je lanski prvak v moškem rokometu v Severni Koreji ali da ti bo lažje v Novi Zelandiji ali Avstraliji ali mordaše lažje, v Angliji, Veliki Britaniji??? Verjamem, da na hitro in na pamet ne veš niti za Švedsko ali Dansko, pa sta rokometni velesili. Jaz priznam da ne vem, vem pa kdo je bil v Nemčiji ali v Španiji, ko že primerjaš in govoriš o Barci ali Realu ali Spodnjem Dupleku!!! Saj je lepo biti "prvi na selu", verjamem pa, da je še lepše biti "prvi v mestu". Tudi zato mi je tudi hecno, da o veliko večjih igralcih in tudi trenerjih (Vujović, pa tudi Babić), kot je bil ali je sam, govori in ocenjuje Tamše, ko je njegov radius kvalitete 25 km!!! S tem je pokazal kakšen človek je, samovšečen ter skrajno plitek in zato mi tudi ni všečen!!!
lubca    (2.8.2017 11:57)
famo o trenerjih vzdržujejo novinarji s svojimi prispevki - vedno se vprašam ali so to naročeni (plačani) članki, da se tako zelo v medjih hvali Vujoviča, Babiča, itd. ... po moje nista pokazala nasproti našim trenerjem še nič
Dacho61    (2.8.2017 14:13)
@lubca: Ja potem je tudi fama o Tamšetu naročena! Ker tudi on še ni nič pokazal, razen nekaj DP in PP tam nekje v Sloveniji, v športu, ki je med ekipnimi športi skoraj nepomemben v večjem delu sveta, kjer najbolje plačani igralec na svetu dobi v letu dni toliko plače kot dobi najbolje plačani nogometaš v dveh tednih!!! In če se vsaj malo spoznaš na rokomet, potem ne primerjaj kaj je dal Tamše je v primerjavi z Vujovićem (leta 1988 kot prvi na svetu razglašen za najboljšega rokometaš sveta, Tamše še v Sloveniji, pa niti v Gorenju in niti na svoji poziciji krila v Gorenju ni bil najboljši rokometaš) popolna nula kot igralec, pa tudi kot trener v slovenskemu rokometu mu ne seže niti do gležnjev, saj je zame bronasta kolajna državne reprezentance veliko več kot pa 100 zaporednih naslovov DP in PP. Mi pa je seveda jasno kot beli dan. da kot je pri nas navada, 100 ljudi 100 različnih mnenj, že zaradi "inata" ali po naše "kar tako brez razloga, samo da sem proti" ... hehehe!!!
lubca    (2.8.2017 15:59)
Če odštejeva to kar si pisal o igralcu, o igranju, itd. ... kar je vse nepomembno za rezultat, ki ga ima trener. Namreč, če bi to, kako je kdo igral vplivalo na trenerske rezultate potem bi lahko rekli, da

- Požun ni bil neki hud igralec, bil je pa odličen trener za tiste čase ko je še marsikaj škripalo glede organizacije v klubih, na zvezi, finančno, itd

- Karabatič kot odličen igralec, ni rečeno da bo povprečen trener (če bo?)

Tako, da hruške in jabolka ne moremo mešati.

Prav tako ne moremo mešati trenerske

- izobrazbe in
- uspešnosti trenerja

Nekdo je lahko doktor, magister, ... rokometa pa ne pomeni, da je vsaj povprečen trener po uspehih.

To, da ima neki trener ustrezen certifikat (glede na ligaško tekmovanje), to je samo vstopnica za trenersko delo. Kako se bo pa trener izkazal z ekipo, ki je morda omejena z:

- financami
- politiko kluba (direktor, uprava, itd.)
- organizacijo kluba (tehnični kader, pomoč trenrja, itd. ...)
- fan klub in njegova organizacija
- itd

je pa drugo vprašanje.

Naslednje kar je - kakšen je trener po pedagogiki. Pravijo, da je Sovič odličen za najmlajše, ki se šele spoznavajo z rokometom. Za Vajdla je že dokazano, da zna iz perspektivnih igralcev narediti igralce, ki kasneje pristanejo v tujih klubih močnih rokometnih zvez ( Skube-Madžarska, itd. itd.)

Nekateri trenerji imajo dobre managerje, drugi trenerji jih sploh nimajo. Tako, da trenerje prodajajo managerji, ki poberejo provizijo - vse v skladu s pogodbami. Tako kot nogometaši - npr. Neimar. Pač, tu se sprašujem, ali imajo managerji tudi pogodbene določbe, da delajo v medijih "EPP-ekonomsko propagandni program", da jih novinarji hvalijo. Morda imajo tudi novinarji provizijo od članka (od managerja za rokometnega trenerja) poleg plačila za članek od novinarske hiše.

Drugače se ne znam predstavljati, zakaj toliko hvale o npr. Babiču. Kaj je pa naredil doslej? Hrvaško prikrajšal za 1.mesto.
Dacho61    (3.8.2017 12:33)
@lubca: JA, kar veliko imaš prav, s marsičem pa se tudi ne strinjam.
Ko govorica o relaciji kakšen igralec - takšen trener: imamo veliko, veliko več primerov ko je dober igralec postal tudi dober trener: Serdarušić, Vranješ, Rivera, Gislason, ..., to sem naštel samo največje klube in ene navečjih igralcev, ki so postali tudi dobri trenerji, in še veliko, veliko bi lahko našteval, žal pa se ne morem spomniti niti enega slabega igralca, ki bi postal dober trener, ker to pač ne gre skupaj, saj takšen trener pri velikih igralcih s še večjim egom pač enostavno nima avtoritete, jim ne potegne.
Ko govoriš o šolah trenerjev, jaz bi predpisal vsaj fakultetno izobrazbo, ne pa parkrat tečaj in izpit. A takšni trenerji naj učijo naše otroke, ko nimajo pojma o pedagogiki, potem lahko in naj vsak šlosar ali električar poučuje na faksu ali srednji, ker pač zna piliti ali vezati žice. Nekaj visokošolske teorije kako pravilno trenirati in igrati, da boš tudi po koncu kariere uporaben in ne invalid pa le mora biti. Sploh pa za otroke in seveda osebnost, da se ne ponovi Rozman.
O EPP se pa tudi kar strinjam, veliko, veliko je plačanih vsebin, samo da bi se dobro slišalo o njih in tako je lahko tudi s Tamšetom. Pa Požuna ne primerjaj z njim, saj on je bil tudi dober pedagog, fakultetno izobražen in gospod, pa tudi kot igralec je v svojem času bil večje ime kot Tamše v svojem času.
In sedaj še o Babiću: meni osebno je do tega da so domači trenerji, ampak trener je pač tudi samo posel in kot jaz lahko grem na delo v tujino, gredo tudi trenerji, morda kdasj tudi Tamše, a bolj slabo to kaže. Drugače pa je bil Željko Babić čisto drupe kategorije igralec, sai je igral za Metkoviće in tudi Zagreb v časih ko je tudi Zagreb osvajal vse živo v Evropi, tako da kot igralec mu Tamše še vezalke ne bi motel peglati. Kot trener oz pomočnik glavnega trenerja. pa ima kar nekaj medalj svetovne in evropske kvalitete, tako da je Tamše spet samo palček v primerjavi z njim. Seveda pa je tu "Hvala Bogu!" njegovo napačno vodenje HR reprezentance proti SLO na zadnjem tekmovanju. Iz kakšnega testa pa je v resnici, pa bo pokazal že 30.08.2017 v Rdeči dvorani proti Tamšetu!!! In upam, da bo boljši, saj sem NAVIJAČ GORENJA in ne Tamšeta ter še manj Babića!!! KER TRENERJI ODIDEJO, KLUB PA OSTANE!!!
Nikita01    (9.8.2017 1:49)
Strinjam se, da mora trener imeti fakultetno izobrazbo, ker ne gre samo za poznavanje rokometne igre ampak je treba dobro poznati tudi fiziologijo igralca, kaj se dogaja v telesu ob raznih naporih in kakšni so ustrezni treningi. Drugo je teorija same igre, to lahko dober rokometaš izvaja tudi brez fakultete, tretje poglavje je pa zopet bolj zahtevno - psihologija, pedagogika, didaktika...četrto poglavje je pa sposobnost vodenja tekme - mnogi so odlični trenerji ampak slabo vodijo tekme in obratno! Malo je vrhunskih trenerjev...ampak tisti tudi ne delajo za majhen denar kakršen je na razpolago v slovenskem rokometu! Spoštujmo tiste, ki tu vseeno dosegajo nadpovprečne rezultate.Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com