Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 706

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

upravnik bloka !!! (Neznan 16.4.2017 16:05)

sm opazil da da se je habit podražjal za 10 eur ! verjamem da nisem osamljen primer in da je pri drugih upravljalcih (linea..) prav tako oderuško...MAFIJSKA POSLAjanoš    (16.4.2017 16:34)
Tudi Linea nabija cene z nekimi popravili in ne vem s kom še -lani okoli 20€,letos 30 € za stanovanje z eno osebo!
Pridna.1991    (16.4.2017 16:50)
Men v Saleku je neki za 12 € ppdrazil mamicu im lopovsku.
Sočna lubenica    (16.4.2017 16:55)
Zamenjite jih, ravno gledam na desni se oglašuje krupic pravi da je cenejši
Trn v oku    (16.4.2017 19:09)
Vedno isce nove poteze kako od naroda denar kasirat tako kot njegovi zagovorniki.Prebijajo se skozi novi zid nevem kako si nepridejo gor da so temelji ze tako moćni da jih je treba zrusit NATO na novo gradit.Veliko sreće v poslovanju!
sitemeter    (16.4.2017 19:14)
Zmenli so se.
harly    (16.4.2017 19:54)
Ma veste kaj še delajo upravniki? Prijatelji so skoraj v vseh blokih z predstavniki hišnih svetov in hišniki. Potem se upravniki z hišniki dogovarjajo sproti kaj bi še lahko "zmislili" v katerem bloku, samo da bi kasirali. Celo ti hišniki ovajajo stanovalce, koliko kdo zasluži ali koliko pokojnine ima, pa tiste še posebej skubijo. Če v stanovanju živi upokojenka ali upokojenc sam, mu "zaračunavajo" tudi 16 kubikov vode ali še več.Hišnik, ki pa rihta posle upravniku plačuje 3 ali 4 kubika vode, ostalo pa upravniki razdelijo na stranke pod izgovorom da je na skupnem števcu veliko izgube. Poznam primer ko so bajsali notranjost bloka.Morali bi poštrihati tudi ograje stopnišč in ostalo kar je leseno. Stanovalci so plačali že oboje delo, naredili pa niso ta drugo. Sedaj pa je so upravnik in predstavnik stanovalcev začeli jamrati, da je zmanjkalo denarja za bajsanje ograj, in bodo isto delo zaračunali še enkrat. Ne vem kaj dela policija, da v takšnih primerih nič ne naredi.Spomnimo se LIKARJA, ki je zapravil skoraj 100 tisoč denarja stanovalcev, pa mu nihče nič ni naredil.Pri nas je zakon res šel hudiču v rit.
kuhalnica    (16.4.2017 23:14)
Harl v tej diskusiji se pa ne strinjam s tvojo razlago.Prvič ker sem sam predstavik v bloku.Vse kar delam se posvetujem z sostanovalci.So stanovalci mi morajo potrdit vse kar se dela in plača, z tem,da se mora izdati pred račun za vsa dela in nabavo.Hišnik prav tako nima veze z računi ki jih moramo plačevat upravniko. Kar se tiče beljenja in urejanja hodnikov in skupnih prostorov se pridobijo predračuni obrtnikov najmanj treh ki se primejajo in izmed teh treh se izbere najcenejši in zopet sam predstanik bloka ne more odločat o tem.Vodo plačujemo direktno komunalnemu podjetje in zopet upravnik ne more odločat koliko bo kdo plačal.Vodo komunala obračna povšalno po osebi oziroma po osebah v Stanovanju.Hišnik nemore rihtat poslov upravniko ,ker smo zato prestavniki v blokih.Prav tako predstavnik ne more jamrat ,da je zmajkalo denarja po tvoje za bajsanje.Zopet upravnik ne more dvignit cene za zdrževanje bloka brez soglasja stanovalcev.Lahko pa upravnik poveča svoje stroške katere ima z vodenjem bloke .
janoš    (17.4.2017 7:54)
Ja od kod pa potem take razlike v računih -lani sem plačal maximalno 20 €,letos pa že čez 30€,za 1.stanovalca.
harly    (17.4.2017 10:56)
Kuhalnica, posamezniki so izvzeti med njimi tudi ti. Niso vsi barabe.Vendar tam, kjer živim je žalostna resnica ta, ki sem je napisal. Že pred leti so stanovalci ki so bili večina upokojenci ali pa občasni stanovalci so izbrali enega tipa za hišnika, ki ni samo delomrznež in kurbir, ampak tudi lopov in baraba.Nobene redne službe ni mogel obdržati, ker je lenuh. Vse življenje je preživel da je kradel stanovalcem in babi doma, katera ga živi. Boga žena je z leti zbolela na živce tako da je dobesedno utrgana. On po klepetalnicah osvaja mlade ženske in se gre nekakšnega humanitarca in prostovoljca, v resnici pa je komunjarski kurcolizec, ki izvršuje najbolj umazane svinjarije komunjar. Ni dolgo so on in še eden enemu invalidu razbil motor. V bloku preganja stanovalce, seveda katere mu komunjare naročijo. In seveda ureja posle upravnikom blokov. V življenju kje niso toliko krat deratizirali, kot v teh blokih. Ni dolgo nazaj so v teh blokih celo ščurke zastrupljali?????Teh nadlog ni bilo še od vojne, v teh blokih pa se je pojavilo tudi to.Po moje so jih namenoma podtaknili, samo da bi spet kasirali. Skratka katastrofa, kar nekateri počno. Vendar kot povedano, niso vsi isti.
zvonc    (17.4.2017 16:33)
To je tista naivnost še iz časov komunizma. Dejstvo: Stanovanjski zakon so si partijci sestavili tako ,da tud če upravnik krade na veliko, ne bo za nič odgovarjal (samo če se pogleda kdo je zaposlen pri večinskih upravnikih- Linea in Habit -je vse jasno (partijsko zaslužen kader,ki v večini pojma nima o delu ) Prirejene ponudbe ,neizvajanje kontrol in prevzemov del ,provizije itd itd-vse potem plačajo etažni lastniki .Prav tako obračun komunalnih storitev -kraja na veliko. Še posebej Velenje je katastrofa blokogradnje (verjetno zaradi Vegrada ,udarništva- ko je vsak bil zidar ),če k temu dodaš še katastrofalne upravnke imaš pač predrago vzdrževanje z raznimi novimi firmami (z delavci bivšega Vegrada ) Tako se krog zaključi ne le v Teš 6 !
harly    (17.4.2017 16:46)
Zvonc - podpis.....vse res kar si napisal....
datibi    (17.4.2017 19:15)
Nam se je podrazal rez.sklad amoak smo ga na sestanku odobrili.
tovarišTITO    (17.4.2017 19:16)
jaz nevem kaj oni upravljajo za cca 100 eur mesečno na gospodinjstvo , za ta dnar bi bloki mogli bit zbeljeni vsak mesec, oz. fasada vsake 5 let... interesa po kakršnemkoli pregonu ni ker je vse korumpirano...
delvelenje    (18.4.2017 7:31)
Spoštovani etažni lastniki, pri upravljanju vaših objektov se morate aktivno vključevati v vse vidike vzdrževanja in upravljanja vaših objektov, saj to je vaša lastnina. Vi niste samo lastniki stanovanja ampak tudi skupnih prostorov, skupnih naprav, zemljišč okoli blokov, parkirišč ipd... In dolžnost etažnega lastnika, da skrbi za urejanje le tega. Zato smo v Velenju pred dvema letoma ustanovili Društvo etažnih lastnikov Velenje, ki s svojim delovanjem pomaga lastnikom z informacijami, jih spodbuja pri prepoznavanju zakonodaje itd.

Podajte in posredujete svoja razmišljanja, opažanja, mnenja ter v kolikor imate konkretna vprašanja jih pošljite na e-pošto. Vse to za nas pomeni dragocen vir spodbude. Kontakt: delvelenje@gmail.com

Prav tako želimo vas etažne lastnike in državljane obvestiti, da MOP IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO NOVEGA STANOVANJSKEGA ZAKONA PRIPRAVLJA SKUPAJ Z UPRAVNIKI, A BREZ KLJUČNIH DELEŽNIKOV - ETAŽNIH LASTNIKOV IN JIH PRIKRITO OBJAVLJA NA SVOJI SPLETNI STRANI (link: http://www.mop.gov.si/si/delovna_podrocja/stanovanja/ ).

Glede na zgornje komentarje in vaše nezadovoljstvo z upravniki pa lahko izkoristite tudi možnost zamenjave upravnika, saj upravnik je samo naš servis in ne vidim razloga zakaj ne bi izkoristili te možnosti, saj ste dejansko vi tisti, ki mu dajete kruh in vaša je odločitev.

Za Vas!Za Vse Nas!

Društvo etažnih lastnikov Velenje
nudi82    (18.4.2017 9:08)
KUHALNICA ali tri ponudbe poiščete vi, ali vaš upravljalec?

Ker če ponudbe išče samo upravljalec, potem vsako zadevo močno preplačate. Upravljalci so dogovorjeni z določenimi podjetji, ki pripravljajo ponudbe in so tudi do 50% višje, kot je realna cena. Zato svetujem da poleg upravljalce poiščete tudi samo druge izvajalce po možnosti ne iz Velenjske okolice, ki vam bodo podali realno ceno. Seveda jim ne smete povedati kdo je vaš upravljalec, ker se fakini med seboj hitro dogovarjajo.

KUHALNICA pa še to. Upravljalec je vaš sovražnik, ker vam jemlje denar. Vse te stvari bi lahko blok počel sam. Če si ti na prijateljskem odnosu z njimi, si v škodo bloka oz. saj tako se pokaže v velikem odstotku. Potrebno jih je konstantno kontrolirati in jim gledati pod prste.
tovarišTITO    (18.4.2017 9:52)
delvelenje- menjava upravnika ni rešitev, ker so vsi isti... kazenski pregon -to pa je ena izmed možnosti ( in šola za druge pokvarjene upravnike)...
optimistaco    (18.4.2017 20:26)
Osebno sem izjemno zadovoljen z Upravnikom Lineja, kajti vsako leto prejemamo detaljna letna poročila o vsakem evru, ki je bil namenjen za kakšno stvar ( seveda z odobritvijo nas - etažnih lastnikov ). Pri vsakem večjem posegu nam omogočijo vsaj 3 izvajalce, upoštevajo pa tudi predlagane, ki jih priporočijo sami etažni lastniki. Zavedajte pa se nekaj. Vedite pa tudi to, da vsi izvajalci niso primerni za določene stvari. Saj sam, ko si urejam določene stvari pogledam, da je izvajalec kompetenten in uveljavljen. Prvo je važno, da mi zadevo kakovostno naredi, kasneje pa more za svojim delom še stati z garancijo... Tukaj ne mešajte hrušk in jabolk. Morda je včasih bolje plačati kakšen evro več, pa veš, da je zadeva vzorno narejena. Osebno sem izjemno zadovoljen z našim upravnikom Linejo. So pohvale vredni, kajti so ažurni ter vsaj naš blok ter okolico bloka urejajo vzorno. Nikakr pa ne nasedajte poceni ter neuveljavljenim upravnikom, ki lahko zginejo čez noč - primer Likar in Sin...Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com