Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 708

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

cesta velenje - polzela (Neznan 11.4.2017 19:09)

Pred skoraj mesecem dni, se je na cesti Velenje - Polzela, v Založah zgodila prometna nesreča. Vzdrževalec je postavil table o zožanju, pa provizorično zaščitil... Glede na to, da avtomobilsko zavarovanje krije tudi poškodovanje opreme in znakov, je nekdo nesposoben napisati zahtevek in naročiti popravilo ograje?
Pred dobrim tednom je vzdrževalec pokrpal nekaj največjih lukenj. Te luknje že odstopajo, še predno so izstavili račun? Ne vem če je smiselno karkoli vlagat v krpanja, razen v konkretno obnovo?
Cestnih oznak (črt) niso obnavljali že nekaj let!

A je dejansko ceneje vsak teden metati gor asfalt, kot pa začeti obnavljati odsek za odsekom? Tukaj potem človek lahko reče pozabljeni, pa ne samo od bogamušnica    (11.4.2017 19:44)
A se tej cesti sploh lahko reče CESTA??
kuhalnica    (11.4.2017 20:30)
Še gorske ceste ki niso asfaltirane so boljše od te ceste.Ta cesta je republiška in zato je tako slabo vzdrževana.
Hermès    (11.4.2017 20:46)
Ta cesta je katastrofalna! Nazadnje ko sem se peljal sem dobil skoraj morsko bolezen.
dave7    (11.4.2017 20:48)
Ne, tej "cesti" se prav gotovo ne more reči cesta!!! In vsi tisti, ki smo to pot primorani uporabljati vsakodnevno, smo menda resnično od boga pozabljeni...
vendar ne pa takrat, ko je treba plačati cestni sklad! V tistem trenutku bi te od jeze in nemoči najraje razneslo! Ob vsem tem pa se odgovornost za stanje ceste prelaga od enega na drugega..., župana, tako Velenja kot Polzele bi lahko naredila več kot le prelaganje odgovornosti na državo, ki je "lastnik" ceste! Ob tem ne gre pozabiti na prejšnjega župana Polzele, ki je bil v času županovanja tudi direktor Direktorata RS za ceste (?!?) in poleg tega se je v njegovem času dalo tudi "zeleno luč" za obratovanje kamnoloma v Andražu !!! In ko smo že ravno pri kamnolomu; cesta v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja ni bila zgrajena za takšne kaminone, ki to cesto najbolj uničujejo sedaj in še to; predstavljajte si, kakšna bi lahko bila cesta, če bi od vsakega kamiona dali samo eno "šajtrgo" za vzdrževanje te ceste... (Mimogrede, občina dobi od kamnoloma sredstva!)
Po zdravi pameti (in tudi odgovornosti) pa bi morali vprašati/pozvati tudi tistega, ki na to cesto pošilja delavce za označevanje sredine cestišča (!?!?), čiščenje brežin, nasipavanje gramoza ali vrečnega asfalta v udarne jame itd. Človek dobi občutek, da si ta oseba dela popolne norce iz uporabnikov ceste!
Glede varnosti pa je tako škoda izgubljati besede; velik čudež je, da na tem odseku ni več nezgod, tistih hudih, ker z poškodbami podvozja, amortizerjev, končnikov ter naših živcev se očitno ne da ukvarjati nikomur več...
vmr    (12.4.2017 8:12)
Cesta Velenje - Polzela je slaba, ker tu stalno vozi veliko težkih tovornjakov. V Asfaltno bazo v kamnolomu Andraž baje dovažajo težke kovine oziroma odpadke iz železarn in jih vstavljajo v asfalt ,ne glede na dejstva ,da je bil na Občinskem svetu Občine Polzela , junija 2003, sprejet odlok, v katerem je zapisano,da je območje kamnoloma Andraž , namenjeno samo trem dejavnostim :
- pridobivanju mineralne surovine iz kamnoloma
- zbiranju, sortiranju in predelavi odpadnega gradbenega materiala ter
- centralnemu zbirnemu centru Občine Polzela za kosovne odpadke.
Asfaltno bazo naj bi v kamnolom postavili po nekakšnem rudarskem zakonu.
Tamkajšnji občani so baje v lanskem letu neuspešno nasprotovali podaljšanju delovanja asfaltne baze . ARSO se očitno za to ne zmeni. Dokler odgovorni z občine Velenje in občine Polzela ,pri vladi v Ljubljani kaj ne pokrenejo, se bomo pač morali navaditi,da se po nevarni in poškodovani državni cesti z Velenja proti Polzela, počasi in previdno vozi.
dendimon    (12.4.2017 8:35)
Luknja pri luknji, krpanje je neučinkovito, saj je ena od večjih lukenj držala celih 3 dni dokler se ni šleper čez njo zapeljal in je popokala do te mere, da je ves nov asfalt pogledal iz luknje... Ja, zanimivo je tudi dejstvo, da tam obstaja asfaltna baza, cesta je pa tako slaba, da že bogohudo in meče slabo luč na firmo. Včerej je tudi eden od tovornjakov zapeljal malo preveč na bankino in je zdrsnil z ceste, malo naprej od priklopa ceste z Kavč. Da pa ne omenim, da se po tej cesti tudi vsakodnevno vozi avtobus. In da pristojnim ni toliko, da bi saj cesto popravili do te mere, da se javni prevoz nebi ogrožal do takšnih skrajnosti... Res, zaden čas, da se kaj zamiga v tej smeri!
skafander    (12.4.2017 9:52)
O tej cesti je ze bilo govoru na tem forumu velikokrat pa nikdar konkretbih odgovorov. Torej je dejansko kaksna moznost, da taksna vprasanja pridejo na pravi naslov?
Lucky H.O.G    (12.4.2017 13:37)
očitno gospod Janša uporablja drugo cesto za pot v službo
pubo    (12.4.2017 16:11)
Lastnik sedaj je Strabag.
Pred tem je bil kot kaže Ekoplan A d.o.o., ki je v stečaju.
Ekoplan A je bil lastnik tudi kmetije Bužekijan (M. Senica).
Povezano s podjetjem Sepire v lasti Anderliča.
Torej za dovoljenja ni problem.
J.V.    (12.4.2017 19:26)
Minister za infrastrukturo, dr. Peter Gašperšič je 10. marca na okrogli mizi o 3. razvojni osi v vili Bianci povedal, da je za obnovo ceste Velenje - Polzela v proračunu rezerveran denar. Dela naj bi se začela že letos.
dario    (14.4.2017 23:03)
lucky kajpa tijesedaj Janša kriv se nemoreš posrat sajvladajo tvoji rdečeplažci izmurgela jugo ripablik!Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com