Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 680

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

izdajalec svojega naroda (Neznan 12.1.2017 10:39)

prebral sem:

Najslabša beseda leta med Nemci je Volksverraeter, izdajalec naroda Izraz so v nacistični Nemčiji uporabljali za sovražnike države, skrajni desničarji in nasprotniki priseljevanja zdaj z njim žalijo nasprotnike.Hidrant    (12.1.2017 12:16)
in prav je tako!
Old Punca    (12.1.2017 14:15)
Izdaja je najhujša v vojski.

Ne glede na to, da so bili moji predniki, ki svetu niso dali nikoli nobenega komunista, na pravi strani, bi opozorila naslednje:

Bil je čas, ko je bil edni medij prižnica in edine informacije ljudske govorice, ki jih ni bilo moč preveriti. Kljub bistvenemu izboljšanju pretoka informacij, še danes veliko ljudi nasede.

Drugi razlog je bil vpliv Cerkve, ki je grozila s peklom, če se ne pomaga okupatorju. Če je Rožman sodeloval pri domobranski prisegi, je bil vzor in je potrdil, na kateri strani je Cerkev.

Še danes Cerkev pere ljudem možgane, da je edino prav tisto, kar si zamislijo pri njih, pa je dostop do informacij večji.

Naslednja zadeva pa je bil strah pred maščevanjem, če ne bodo prijavljali. Ljudje so imeli malo, če pa jim je okupator požgal domove, postrelil naključne vaščane, pa je bilo dovolj strahu. Nenazadnje je bil okupator oblast.

O grozovitih dejanjih likvidatorjev ne bom pisala, ker je jasno, da vojna vedno naplavi sadiste, to je bilo očitno še v jugoslovanskih vojnah, pa je bil civiliziacijski nivo večji.

Nekoč sem izračunala, da bi ob potrebnem številu sodnikov, tožilcev, odvetnikov za obrambo, možnost pritožbe za vse, ki so končali na Teharjih, in zgodilo se je veliko krivic, potrebovali 93 let.

Ne ukvarjajmo se s tem, kaj je bilo, ampak si prizadevajmo, da ne bo nikoli več med nami takega sovraštva.

Pregnati je potrebno vse podpihovalce nasilja, pa smo spet pri prijavah.
Nikita01    (12.1.2017 20:09)
Old Punca - podpišem! Kdor je prebral knjigo o zločinih "domobrancev" innjihovih "mentorjev" bo razumel, zakaj so tako bežali čez mejo ob koncu vojne...angleži pa so jih poslali nazaj ker je tako ukazal Churchil - edini zavezniki v YU so bili partizani, drugi so pa bili sodelavci okupatorja - torej nacisti. Mnogi med njimi so imeli krvave roke, in ti so bili tudi pravično kaznovani. S tem je bila voijna končana, Nemci so to razumeli in vodstva kaznovali in s tem je bil narod zopet enoten, pri nas pa se to vleče kot jara kača, enako je s Hrvaško - NDH ni nikoli bila kaznovana za svoja grozodejstva - vse to v imenu izgradnje nove humane države - SFRJ. In še danes se šopirijo po Pliberku, naš Pahor pa jih ob pokopu v Mariboru naslovi z "junaki" četudi so bili tam z ustaškimi znaki!"!!!
bore    (12.1.2017 20:48)
Nikita01-zakaj so pa Vošnjaki šli ven in ciganom vse pustili uničit,če so pa partizanom pomagali-Ne razumeš ti najbolje revolucije kot take-sicer pa vsi kumrovški hlevarji trajbajo neke domobrance nam tukaj na Štajerskem-kjer dobro veš,da je okupator izselil v glavnem vso inteligenco

http://www.rtvslo.si/blog/blalz-babic/seznam-domacih-izdajalcev-ki-neposredno-sodelujejo-z-rotschildi-in-sorosem/104728
kuhalnica    (12.1.2017 21:02)
bore tukaj na Štajerskem je pa bilo toliko domačih izdajalcev,da so po številu prekašali domobrance.Pa če bereš diskusije nikjer ni napisano,da so bili domobranci na Štajerskem. Kumrovški hlevar pa sta ti oče in mama
bore    (12.1.2017 21:17)
Kuhalnica-Imena?
prostata    (12.1.2017 21:27)
Vošnjaki so šli iz Šoštanja ker jim tu ni odgovarjalo,v Slovenijo so se radi vračali in ko so preselili šoštanjsko pokopališče je bila njihova želja da njihove svojce pokopajo v Zavodnjah,pri vračanju premoženja pa so se temu odrekli,so pa spremljali kako cigani skrbijo za tovarno ustnja in nepremičnine in svoje mnenje tudi povedali,ne boš verjel bore tudi kaj pozitivnega se je našlo,niso bili cigani tako slabi kot ti misliš
bore    (12.1.2017 22:02)
Seveda se je našlo kaj pozitinega-ampak če nebi izgnali ali ubili toliko slovenskih Billov Gatesov,bi ...aja bi jim pa spet ne privoščili uspeha tudi če bi preživeli Titov napuh-mimogrede-Italijanska partija je šla na volitve in tudi vladala s krščanskimi demokrati dolga leta-zatorej ni šla zaradi nekakšnega strahu pred kapitalizmom nazaj v fevdalizem-kakor se je to zgodilo pri nas-kjer so po letu 45 obstajali takoimenovani svobodni partijci in sužnji seveda zraven.Aja to je bilo že menda pred fevdalizmom.
https://kavarnahayek.wordpress.com/2015/06/01/slovenijo-ni-industrializiral-tito-ampak-avstro-ogrska-monarhija/
prostata    (13.1.2017 6:54)
mogoče bi bilo bolje če bi Gatesi ostali vendar slovenija je bila do l.45 pokrajina nekako sto let za industrijskimi državami,l.90 smo se jim približali na deset let zdaj se pa spet nekoliko oddaljujemo,je pač po l.45 ves dobiček šel v razvoj in investicije,niso slabo delali ti komunisti in tisti ki so zadevo sprivatizirali so jim lahko hvaležni do groba,zanimivo je pa da ravno ti najbolj kritizirajo prejšnji sistem.Veš bore kakršne koli vrste tepček si,Slovenija je bila l.90 ogromna nepožeta njiva,tisti ki so jo poželi pa zdaj vpijejo kako je bilo vse zanič.
lamza    (13.1.2017 12:20)
Izdaji se v vojni reče špijonaža, vohunstvo. Je sredstvo za pridobivanje informacij za taktične in strateške namene. Vse vojne so se dobile s pomočjo boljše špijonaže od nasprotnika.Tisti, ki kar naprej mečejo prižnico jim to ni jasno kar se počenja že tisočletja.
prostata    (13.1.2017 14:26)
japaja
toby    (13.1.2017 15:04)
Neznan si FUKNJEN AL KAJ , VEDNO ENE IN ISTE TEME ,KI NIMAJO Z DANAŠNJO GENERACIJO NIČ.
Old Punca    (13.1.2017 15:07)
Največja tragedija Slovenije je bilo uničenje meščanstva oz. srednjega sloja.

Vse države prezirajo izdajalce in predvsem vojske, ki so bile izdajalske. Npr. Francozi. " Rad imam izdajo, ne maram pa izdajalcev!", je rekel Napoleon.

V politiki, kar vojna tudi je, je pomembna informacija.

Če je edina informacija prižnica in če ta grozi s peklenskim ognjem, je težko najti pravo pot. Danes je to težko razumeti, pa še vedno je kar nekaj zaplankanih. Razlika med RKC nekoč in danes je samo v vplivu na preprosto ljudstvo. Ne pozabite, da so Slovenijo najprej priznali v Vatikanu in to sedaj plačujemo.

Danes je težko razumeti navdušenje nad Hitlerjem in načrtovano in množično uničevanje drugih. Čeprav tudi onih, kako bi rekla, idiotov, ki vpijejo pred sodiščem, ravno ne morem razumeti.
power1    (13.1.2017 17:24)
Ponavadi so tisti, ki se najbolj trkajo po prsih in izpostavljajo svoj patriotizem - najbližji izdajalcem svojega naroda in domovine. Začelo se je Krstom pri Savici - potomci klavcev Črtomira se imajo zdaj za prvobitne in edine prave Slovence :). Ti potomci so pod enotno zastavo Vatikana sledili nacistom in želeli ponemčiti to deželo. Nekateri so hoteli iti pod škorenj Sovjetske Zveze - za to so bili pripravljeni pohoditi vse. V YU federacijo se je šlo 45 leta pod dobrimi pogoji - po 50 letih je srbsko hrvatski nacionalizem podrt s finančnimi kriminalci in verskii blazneži te pogoje uničil in smo šli na svoje - za kratko. Enotno smo se predali mednarodnemu bančnemu kartelu preko EU. Mogoče smo zdaj vsi izdajalci interesov domovine in naših potomcev ter seveda prednikov?
dario    (13.1.2017 20:30)
old punca zakaj pa hpdiš v cerkev da ti perejo možgane po tvojem pisanju sodeč jih imaš toliko kot kura ti ne plačuješ nikomr nič saj živiš na račun države ti si idijot ki vpiješ v rdeče nebo
bore    (13.1.2017 23:10)
http://www.mladina.si/100637/albert-svetina-od-osvobodilnega-boja-do-banditizma/

https://www.youtube.com/watch?v=W3YPFk4Qe8E

https://www.youtube.com/watch?v=htocIF5cQKc

https://www.youtube.com/watch?v=2AfpNxwcdI4

https://www.youtube.com/watch?v=KrjgKUQdaLsNeprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com